HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:27

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:02

Csak erre a pár sorra hadd írjak még valamit:

Mi az, hogy várhatóan szűk keresztmetszet, meg valós 5 mega? Hát az elmúlt négy (!) évben az idő hány %-ban nem hozta a Chello a névlegeshez közeli sávszéleket ? Leszámítva persze a helyi technikai geb..okat? Mikor nem bővítettek addig, hogy bőven benne legyenek az ígért sebességek közelében?

Ha valaki a LAN forgalmát meg kiengedi a netszolgáltató felé, hogy a szolgáltatónál (a távolban) routolodjón az ne csodálkozzon semmin. Egyébként az ilyen botorságoktól (win/smb környezetben) megóvnak, mert a 135-ös port a Chello-n továbbra sem átjárható. Hacsak nem ftp-zel vagy scp-zel a saját gépeid publikus címeid között, tehát mindenre van megoldás....Tegyük még hozzá, hogy ha tartod az ászf szerinti szabályokat, akkor szervert sem működtethetsz a nyilvános hálón, de ezt már tényleg csak iróniának szántam....

Ennyit a hátrányokról.

Bizony, a legutóbbi emelésnél is elég sok probléma volt a sávszélességgel. Most is lesz, ez szinte biztos.
Soha nem volt olyan, hogy bőven lettek volna az igért sebesség kötelében. Eleve csak elméleti az igért sebesség, hiszen még ideális esetben is elmegy néhány százalék az adminisztrációs forgalomra.
De nekem például még soha nem haladta meg a sebességem az elméleti sebesség 60 %-át sem. Azaz, nagy ritkán, pát ezred másodperces csúcsban igen, de ez betudható valamilye pufferelésnek, mert csak a letöltés elején jelentkezik. Általában örülök, ha eléri a 75 - 80 %-ot. Ezt már párszor megpróbáltuk NSD-vel kiküszöbölni (amikor még aktív volt), de sikertelenül. Reklamálni nem lehet, hiszen a garantált 100/32 kbit/s-et eléri. Úgyhogy bővenről szó sem lehet.

A LAN forgalomról pedig megkérdezném a véleményed. Mondj egy olyan gyakorlati felhasználást (szerver üzemeltetés kizárva) amikor indokolt a több ip. Ha az előfizető nem akar routert üzemeltetni, és kihasználja a Plus/Professional csomag több IP címét, akkor sem megy ki a gépek közötti forgalom az UPC hálózatára, csak a modemig. Ott szépen visszafordul. De az új ÁSZF szerint ez is beszámít a mérésbe (sőt duplán), hiszen áthalad az USB és/vagy ethernet portokon.
Ha az előfizető annyira hozzáértő, hogy a gépek közötti forgalmat (egy-egy plusz hálózati kártya felhasználásával) el tudja különíteni az internet felé irányuló forgalomtól, akkor valószínűleg rájön arra, hogy jobban jár egy router használatával.

Ezek után jogos az a kérdés, hogy valójában mire használható a (NSD által előnyként feltüntetett) több ip-cím? Te tudod?

Az előző hozzászólásodhoz:
1. Csak azt veszem személyeskedésnek, amit annak szánsz.
2. Eddig 3 olvasási értesítést kaptam az NHH-tól, és egyet a GVH-tól. Remélem megnyugtat. Ők is 30 napon belül válaszolnak, mint minden más hivatal.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 02. 17:28 -kor

#1722 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:32

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:23

:lol: gyerekek!

Komolyan elsírom magam :D

Profi csomag vs beslő hálón történő másolással elérem a korlátot! Emberek gondolkodjunk már. A modem nyílván képes switchként működni nem? Bemegy egy csatlakozásként a koax, háromként meg az UTP a 3 gépről. Nem? Ha belső hálon szeretnél másolni a switch annyit tud melyik lábán ki van, ergó az a cucc, ami agéptől bnek szól nem jut el a chello központig, tehát bele sem számolódik a forgalomba :D

Ha ez az egész úgy menne, hogy a gép elküldi a csomagokat a chellonak, az meg visszaküldi bnek az nagyon debil egy megoldás lenne :Đ

Majd NSD jól pofánvág, ha hülyeséget írtam :p  :D

Valóban nem küldi el a modem az UPC-nek a belső forgalmat. Viszont a március 1-től érvényes ÁSZF szerint minden forgalom mérésre kerül, amelyik áthalad a modem USB és/vagy ethernet csarlakozóján (és nem a koaxon). Az a mérőt nem érdekli (az ÁSZF szerint) hogy eljut-e valahova, vagy sem.
Tehát, ha a belső forgalmat a modem visszairányítja a saját hálódra (helyesen), akkor a mérő minden forgalmat kétszer számol. Egyszer azt, hogy bemegy, egyszer azt, hogy kijön.
Most vagy a mérő van sz@rul megírva, vagy az ÁSZF.

Vagy rosszul tudom? NSD!

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 02. 17:35 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:46

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:32

Valóban nem küldi el a modem az UPC-nek a belső forgalmat. Viszont a március 1-től érvényes ÁSZF szerint minden forgalom mérésre kerül, amelyik áthalad a modem USB és/vagy ethernet csarlakozóján (és nem a koaxon). Az a mérőt nem érdekli (az ÁSZF szerint) hogy eljut-e valahova, vagy sem.
Tehát, ha a belső forgalmat a modem visszairányítja a saját hálódra (helyesen), akkor a mérő minden forgalmat kétszer számol. Egyszer azt, hogy bemegy, egyszer azt, hogy kijön.
Most vagy a mérő van sz@rul megírva, vagy az ÁSZF.

Vagy rosszul tudom? NSD!

biztos velem van a probléma, de aki sajnál 2-3 ezret 1 switch-re vagy kicsivel többet 1 routerre, az kösse össze direktbe a 2 gépet.
A modem nem arra való hogy belső hálón másolgass rajta.

Ha esetleg méri a forgalmat úgyis, szerintem megérdemli az illető.
az usb ugyis kevés lesz a 10Mbit-es kapcsolathoz is, hiába az elvi sebessége az usb-nek...

#1724 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:54

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:46

biztos velem van a probléma, de aki sajnál 2-3 ezret 1 switch-re vagy kicsivel többet 1 routerre, az kösse össze direktbe a 2 gépet.
A modem nem arra való hogy belső hálón másolgass rajta.

Ha esetleg méri a forgalmat úgyis, szerintem megérdemli az illető.
az usb ugyis kevés lesz a 10Mbit-es kapcsolathoz is, hiába az elvi sebessége az usb-nek...

Mivel ezekből nem értek túl sokat, nekem az jött le,hogy lakáson belül jobban járok ha rányomom 1 újraírható dvd-re az anyagot és átviszem személyesen a másik szobába és felmásolom.
Nem kell rá válaszolni,mert 1.0-ás user vagyok :)

#1725 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:59

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:54

Mivel ezekből nem értek túl sokat, nekem az jött le,hogy lakáson belül jobban járok ha rányomom 1 újraírható dvd-re az anyagot és átviszem személyesen a másik szobába és felmásolom.

Viszont tökéletesen igazad van.
De a direkt kábelkapcsolat sem rossz a másolás idejére.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1726 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:04

Idézet

Bizony, a legutóbbi emelésnél is elég sok probléma volt a sávszélességgel.

Mikortól, meddig? Hol? Honnan? Gondolom, sok helpdesk bejelentést csináltál.

Idézet

De nekem például még soha nem haladta meg a sebességem az elméleti sebesség 60 %-át sem.

Ez szomorú. Biztosan elégszer próbáltad bejelenteni, és biztos vagy benne, hogy a túloldali sávszélességek és szerverkapacitások ez idő alatt mindig rendben voltak. Az ügyfélszolgálattal sem jutottál semmire?

Idézet

A LAN forgalomról pedig megkérdezném a véleményed. Mondj egy olyan gyakorlati felhasználást (szerver üzemeltetés kizárva) amikor indokolt a több ip.

Több gép router nélküli netre kapcsolása pl. Különböző gépek netre kapcsolása. Minden olyan használat, ahol a publikus ip-knek közvetlen használatának jelentősége van. Egyébként sem kötelező, hogy ilyen csomagod esetén tényleg a pc-knek adj egyedi ip-t. Válaszhatod, hogy az egyes külső szolgáltatásokhoz melyik IP-den férsz hozzá. Akármi más, és még semmi "klasszikus" szerver.

Idézet

Ha az előfizető nem akar routert üzemeltetni, és kihasználja a Plus/Professional csomag több IP címét, akkor sem megy ki a gépek közötti forgalom az UPC hálózatára, csak a modemig.

Egy, ebben a kategóriában szóba jöhető routert (a mai SOHO routereket) egyszer felrakod, beregisztrálod, és elfelejted. Ha elromlik kidobod. Milyen üzemeltetésre gondolsz?
A modem (feltételezem) legfeljebb L2-ben működik, bridge módban a LAN oldalak és a kábelfejállomás iránya között. Ha egy subnetben vannak a gépeid, akkor nem is fog kijutni a modemig a forgalom, mert a helyi LAN-on "megtalálják" egymást a gépek. Ha külön subneten vannak, akkor meg routolni kell, azt meg a modem nem tud. Szerintem egyébként ilyen nincs, nem hiszem, hogy nem egybefüggő "rész-C" alhálóba tartozó címeket osztanának ki egy kábelmodemre csatlakozó ügyfeleknek, bár, semmi sem kizárt.

Ha több publikus IP-d van, akkor több routerrel több helyi alhálót tudsz kiszolgálni, ha akarod. Ezt a nagy sebesség is értelmessé teszi. Maceramentesen rákötsz több gépet úgy, hogy megy az msn, a skype, akármi,  és mégse akadozzon a webkamera képe pl. Nem kell küzdened router beállításokkal, hogy jó legyen a portforward, a port triggerek beállítása, nem kell alkalmazás-specifikus proxykkal szórakozni,. Minden felhasználó (pc) netkapcsolata teljesen önálló életet él, tulajdonképpen ez lenne a hagyományos LAN-net csatlakozás, hogy van minden gépnek igazi IP-s címe. És még sorolhatnám...

#1727 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:10

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:54

Ha már két géped van, és azok egy dobozba vannak bedugva, ami meg a modemhez van továbbcsatlakoztatva, akkor nem kell dvd-zni, még az 1.0-s usernek sem.

#1728 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:34

:offtopic:
Gyerekek próbáljunk kultúráltan személyeskedés nélkül,
másokat és magunkat nem fikázva fórumozni.

/on
NSD
11.kerületben újbuda paneles részén milyen a technikai helyzet pillanatnyilag.
(emelés kapcsán szintén plussos cimbora kérdi).
Nomeg engem is izgat.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1729 Felhasználó inaktív   Luc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:20

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:34

:offtopic:
Gyerekek próbáljunk kultúráltan személyeskedés nélkül,
másokat és magunkat nem fikázva fórumozni.

/on
NSD
11.kerületben újbuda paneles részén milyen a technikai helyzet pillanatnyilag.
(emelés kapcsán szintén plussos cimbora kérdi).
Nomeg engem is izgat.

Ez engem is érdekelne:) bár elég sok helyen van panel errefelé

#1730 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:29

Azt megértem, hogy sok embernek nem tetszik a "dolgozónet", mint olyan. A postom szempontjából teljesen mindegy melyikről beszélek, illetve írok. Nagyon sok embernek nem tetszik, ha egy csoport, egy réteg, valamilyen ok miatt "kedvezményt" kap. Amikor elindult ez az akció, az szinte biztos, azért indult el, hogy növekedjen a felhasználók száma. Valamilyen számunkra nem ismert szerződések alapján kaptunk mintegy havi 4.000 Ft azaz négyezer magyar forint kedvezményt. A chello classic előfizetésében. Tehát mindenki classic előfizető volt kedvezményes díjtétellel. A mostani ASzF szerint ez a pár ezer ember már nem mint classic előfizető jelenik meg, díjkedvezménnyel, hanem mint egy kategóriával alacsonyabb előfizető. Megjegyzem a díjkedvezmény ismert mértéke (10%) után is többet kell fizetni, mint jelenleg.
Nekünk mint eddigi kedvezményezetteknek, kell jeleznünk kifogásainkat az NHH felé. Ezt tegyük meg.
Ezért aki ismeri a címet tegye itt közzé, akit érint ez az pedig a majd itt megismert címre tegyen bejelentést.
Tévedések elkerülése végett nem az új paramétereket keveslem, az ELJÁRÁST kifogásolom.  :confused:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

#1731 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:39

nhh

Ezzel semmit nem érsz el, ebben az országban nem sokat lehet elérni, mi az invitellel sz*ptunk, eredmény hát így jártunk köszike...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1732 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:40

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 19:29

A mostani ASzF szerint ez a pár ezer ember már nem mint classic előfizető jelenik meg, díjkedvezménnyel, hanem mint egy kategóriával alacsonyabb előfizető. Megjegyzem a díjkedvezmény ismert mértéke (10%) után is többet kell fizetni, mint jelenleg.

Nem látom ilyen tragikusan, és nem is tudom, hgoy mire lehetne reklamálni. Mert a Dolgozónetesek ugyanazért az árért, mint eddig, 3-ról felmennek 5 megára. Árban passzentos lesz: az egy éves akcióhoz képest az egy éves hűséggel (ld. az ászf-ben a "megfelelő akciós feltételekhez képest") lesz a 10% engedmény, az 7110Ft-ra jön ki, most meg 7190, tehát tényleg bele is fér. A Dolgozónet meghatározásában nem volt szó a classicról, csak hogy 3072/512Mbps csomagot adnak, és ez is csak a web-en. Ászf paragrafus nincs rá (mostanában párszor olvastam a feb15 és márc1-től való ÁSzF-et, és nem találkoztam ilyesmivel). Az eddigi struktúra szerint a Dolgozónet áráért 3Mbps járt, mostantól 5. Szerintem nem nagyon áll meg semmilyen többletigény, sőt, ha a Dolgozónet kedvéért megtartják a 3MBps-t, névleg akkor sem éri hátrány az előfizetőket. Reklamálni azért lehetne, hogy a classic árát fizetőket 10 megára viszik fel, a Dolgozónet árát fizetőket meg nem annyira. Csak nem tudom, ki venné ezt komolyan.. Persze, én is jobban örülnék a 10M-nak, félreértés ne essék, de nem látom az okát sem, hogy ezért a UPC "meg legyen fogva".

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 02. 19:45 -kor

#1733 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:48

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:40

Nem látom ilyen tragikusan, és nem is tudom, hgoy mire lehetne reklamálni. Mert a Dolgozónetesek ugyanazért az árért, mint eddig, 3-ról felmennek 5 megára. Árban passzentos lesz: az egy éves akcióhoz képest az egy éves hűséggel (ld. az ászf-ben a "megfelelő akciós feltételekhez képest") lesz a 10% engedmény, az 7110Ft-ra jön ki, most meg 7190, tehát tényleg bele is fér. A Dolgozónet meghatározásában nem volt szó a classicról, csak hogy 3072/512Mbps csomagot adnak, és ez is csak a web-en. Ászf paragrafus nincs rá (mostanában párszor olvastam a feb15 és márc1-től való ÁSzF-et, és nem találkoztam ilyesmivel). Az eddigi struktúra szerint a Dolgozónet áráért 3Mbps járt, mostantól 5. Szerintem nem nagyon áll meg semmilyen többletigény, sőt, ha a Dolgozónet kedvéért megtartják a 3MBps-t, névleg akkor sem éri hátrány az előfizetőket. Reklamálni azért lehetne, hogy a classic árát fizetőket 10 megára viszik fel, a Dolgozónet árát fizetőket meg nem annyira. Csak nem tudom, ki venné ezt komolyan.. Persze, én is jobban örülnék a 10M-nak, félreértés ne essék, de nem látom az okát sem, hogy ezért a UPC "meg legyen fogva".

Én is így látom. Egy támadható pontot látok, ha szerződésben szerepel, hogy classicot szolgáltatnak... Ilyenkor elvileg nem tehetné meg, hogy x-et extremere teszi, y-t meg mediumra pedig mind a kettő classicos volt.

Szerk, közben szerkesztetted, de a lényeg maradt :)

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 02. 19:50 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1734 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:51

A mostani ASzF szerint ez a pár ezer ember már nem mint classic előfizető jelenik meg, díjkedvezménnyel, hanem mint egy kategóriával alacsonyabb előfizető. Megjegyzem a díjkedvezmény ismert mértéke (10%) után is többet kell fizetni, mint jelenleg.

Ezzel semmit sem fogsz elérni.
Mert bár a szerződésedben chello classic szerepel, ezt az ÁSZF bármikor felülírhatja. Ezentúl standard sebességet kapsz.
Ha az új feltételek nem teszenek, akkor hátrányos következmények nélkül lemondhatod a szolgáltatást...

Szerkesztette: Adam84 2007. 02. 02. 19:53 -kor

#1735 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:08

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 19:48

Én is így látom. Egy támadható pontot látok, ha szerződésben szerepel, hogy classicot szolgáltatnak... Ilyenkor elvileg nem tehetné meg, hogy x-et extremere teszi, y-t meg mediumra pedig mind a kettő classicos volt.

Szerk, közben szerkesztetted, de a lényeg maradt :)

Hát, egyrészt a "classic" mind nevében, mind sebességében megszűnik, és igazából még olyan összedrótozásra sem lehet hivatkozni, hogy valahol ki lett volna mondva hogy classic<->dolgozónet-1 és doldogzónet-1<->dolgozónet-2, és mindez tranzitívan :D

#1736 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:15

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 19:51

Ezzel semmit sem fogsz elérni.
Mert bár a szerződésedben chello classic szerepel, ezt az ÁSZF bármikor felülírhatja. Ezentúl standard sebességet kapsz.
Ha az új feltételek nem teszenek, akkor hátrányos következmények nélkül lemondhatod a szolgáltatást...

Ha nyolc napon belül nem reklamálsz. :confused:
Nekem alapból egy chello classic előfizetésem van.
Arra jár valamilyen okból árkedvezmény (ezeket a szerződéseket soha nem fogjuk megismerni, hiszen pl különböző minisztériumok kötötték meg.)
Most a UPC engem átakar sorolni egy másik előfizetésbe. A classik után én az extrémbe kell hogy kerüljek.
A kedvezmény mértéke itt merül fel, kapok-e továbbra is kedvezményt, és ha igen milyen mértékűt? vagy nem. Ennek a kérdésnek van egy másik oldala is, az én szerződésem mentes a hűség nyilatkozattól, azaz bármikor felmondható.
Tehát mégegyszer a tények:
Eddig hűség nélkül classic feltétel 7190 Ft.
Ezek után önkényesen (szerintem egyetlen egy munkáltatóval, mármint a másik szerződő féllel, nem egyeztetve) mindenkit átsorol. Most ebben az időben a Minisztériumoknak kisebb gondjuk is nagyobb ettől a kérdéstől, hisz ismerjük a napi gondokat. Azaz onnan senki nem fog reagálni, letellik a x nap. És tulajdonképp semmilyen kedvezmény nincs már. Esetleg egyetlen egy előny marad, az, hogy nincs hűség.
Az évek alatt (a toborzás idejére gondolok) a mintegy 4.00 Ft pedig max 700 Ft-ra csökkent.
Nincs ez rendjén, nem véletlen, hogy az utolsó pillanatig NSD sem tudta, miképp alakulnak a dolgok. Szerintem ez nem lefutott kör, akinek kedve van írjon egy levelet.  :respect:

#1737 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:26

És feltételezem, hogy Neked is chhoward, elöbb volt egy teljes áron kifizetett classic előfizetésed 1-2-évig, amit aztán a lehetőségekhez képes olcsóbban igényelhettél. És azt a 4-5 évvel ezelötti classicot azóta sem mondtad le, vagy módosítottad, mint ahogy én sem, és még gondolom sokan.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1738 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:40

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:26

És feltételezem, hogy Neked is chhoward, elöbb volt egy teljes áron kifizetett classic előfizetésed 1-2-évig, amit aztán a lehetőségekhez képes olcsóbban igényelhettél. És azt a 4-5 évvel ezelötti classicot azóta sem mondtad le, vagy módosítottad, mint ahogy én sem, és még gondolom sokan.

igazad van.
Nekem classic előzizetésem van. Mint minden  "dolgozónet"-es előfizetőnek. Kedvezménnyel fizetem a havidíjat. A kedvezmény a Minisztérium által kötött szerződés alapján kapom. Szeretném elolvasni a szerződést a ma már nem létező Belügyminisztérium és a UPC által is aláírt változatában.
Alapból mondom senki sem köthetett szerződést "dolgozónet" kategóriára. Megkötötte a szerződést classicra, és kapta a díjkedvezményt.
kérem a kedvezmény használóit tegyenek panaszt a szolgáltató ellen az NHH-nál.
White Raven tedd ezek után publikussá az NHH email címét. kérlek.
:reklamacio:

#1739 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:42

"...Tévedések elkerülése végett nem az új paramétereket keveslem, az ELJÁRÁST kifogásolom.  :confused:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: "

Maximálisan egyetértek.

Sajnos az "ELJÁRÁS" kísértetiesen hasonlít arra amikor itt a XIII.-ban a Satimex hálózat felvásárlása után lejárt a TVNET szerződése és a UPC vett át bennünket úgy, ahogy átvett.

Akkor több hónapi vita, levelezés és számlavisszaküldés után annyit sikerült elérni, hogy nem kellett hűségnyilatkozatot aláírnom és ennek hiányában nem kellett befizetnem a több mint 20 ezer Ft bekötési díjat.

Természetesen az annakidején (előtte 2 évvel) a TVNET-nek a bekötéséért kicsengetett 48 ezer jó magyar Ft-unk ugrott, senki sem fizette vissza!

Mint a többi dolgozónetes, most én is, és ismét keserű szájízzel olvasom a hozzászólásokat és töprengek....
annak ellenére, hogy a UPC szolgáltatásaival az előzmények ellenére meg vagyok elégedve.
(Full kábel TV + HBO + Dolgozónet + UPC telefon, itthon csomaggal...   cca. 17 ezer Ft/hó, mely djat mindíg rendesen és időben megfizettem)

Most ismét úgy néz ki, hogy jó ügyfél létemre/létünkre (ismét)lesajnálnak(bennünket)...

Öreg, de dolgozó nyögdíjas vagyok, mert amit kapok az valóban csak nyögdíj....
ezért most azt számolgatom, hogy ha esetleg élvezni szeretném a classicot felváltó csomag előnyeit, akkor mit fogok lemondani, hogy a költségeim ne növekedjenek.

Ugyanis anno a TVNET-es ügyünkben ugyan minden "hatóság" igazat adott nekünk - itt a HWSW-n pár cikk is megjelent az ügyről - mégsem történt semmi...
az erőfölényben lévő "erő" győzött.
Ezért én már nem bízok a "hatóságban"....

Ezért, azzal együtt, hogy tudomásul vettem/veszem a tényeket, hangsúlyozom én is!
Engem is az eljárás bosszant, de nagyon!

Ezért ha ez marad a végleges állapot, tőlem bizony kevesebbet fog kasszírozni a UPC, mert bizony nagy valószínűséggel valamit le fogok mondani, hogy kevesebbet fizessek mint eddig.

És ez nem fenyegetés, ez egy bejelentés, válaszként arra, hogy ha a UPC új ÁSZF-e szerint az én(mi) Classic-om (unk) nem az a "Classic"....
ha a UPC-nek nem éri meg a fentiekben vázolt előzmények után, hűségnyilatkozat nélkül  is hűséges, jól és pontosan fizető dolgozónetes előfizető(k) megtartása, akkor bizony tőlem mindenképpen kevesebbet fog kapni mint eddig, mert amin eddig csak gondolkoztam, hogy vajon megéri-e, az ezek után nekem már nem éri meg.

Köszönöm a türelmetek, hogy végigolvastátok.

Ui: Azt hiszem, hogy az ugye közismert, hogy itt a XIII.-ban a UPC gyakorlatilag monopolhelyzetben van.

Szerkesztette: HJM 2007. 02. 02. 20:50 -kor

#1740 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:42

Látom újra dolgozónet.... (igen, engem is érint)

~ a 7. oldal környékén linkelhettem be azt a nyilatkozatot (hűségszerződést), amit nemrég írtam alá. Ha bárki vette volna a fáradtságot és elolvasta volna (write only rulez :) ), végre megértené miről van szó. A mindkét fél által aláírt szerződés március 1-ével egyszerűen semmissé válik, mivel a szerződés akkori, aktuális tárgya megszűnik (chello classic szolgáltatás, azokkal az árakkal és szolgáltatási feltételekkel, tehát semmilyen 8/15/30 napról nem lehet szó).
De ott is sántít a dolog, ha csak az utolsó bekezdést nézem:
"A jelen nyilatkozat a chello internet-szolgáltatás igénybevételére (ez ugye jelenleg chello classic) irányuló előfizetői szerződés részét képezi, a szerződés csak ezen nyilatkozattal együtt érvényes. A feltételes kedvezmény további szabályait az Általános Szerződési Feltételek 7.2 pontja tartalmazza."
Ennyi és nem több az utalás az ÁSzF-re. Aki veszi a fáradtságot, olvassa el a március 1. után érvényes ÁSzF 7.2 pontját; én abban nem találtam semmi olyasmit, ami jelenleg sejtünk, hogy terveznek.

Félreértés ne essék, nekem sem az a bajom, hogy 7190-ért nem 10 megát kapok, bőven elég az 5 is; az eljárás vélt módját, a megkötött szerződések vélt semmibe vételét sérelmezem.

Üdv: Laci

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.