HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 04:29

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 4:10

Ha egy aprócskát gondolkozol talán felfogod hogy 2 azonos szerződéssel bíró emberkét nem lehet 2 féle képpen elbírálni. A te elgondolásod szerint minden eddig akció és kedvezmény megy a levesbe. Ez kérlekszépen marhaság. A kedvezmény teljesen más tészta és biza állambácsi és a cégek fizették a különbözetet a UPC ugyan azt az árat kapta. Namármost ha az eddigi sima chellosnak tudja adni az extremet akkor nekünk is lévén ua a pénz van utána tudtommal.
És kiemelem utoljára nehogy bántsa a szemedet hogy teleszemetelem a topicodat. Azzal hogy azonos szerződést kötött csak éppen más kedvezményt igénybevett usereket eltérő elbírálásban részesítik az új csomagok kiosztásánál, simán szét lehet rugni a picsájukat hátrányos megkülönböztetés miatt, mivel nekem igenis károm származik ebből. Ha érdekel holnapra irásos anyagot is kérek neked és elküldöm mailben 40 éve praktizáló ügyvédtől hátha akkor végre megérted miről makogok.

Amúgy csak hogy pontot tegyek a végére. Ha beraknak kisebb csomagba én átmegyek extreme-re és pont. Többet ér az épkézláb feltöltés meg az összevont kedvezmények (telefon tv kutyafüle) mint az idegbaj. Ha attol a pár ezrestől jobban érzik magukat ám legyen de a pert nem usszák meg :)

Na, most én is belefolyok a dologba.
Elolvastam az összes ezzel kapcsolatos hsz-t, és képes voltam az ÁSZF-eket is átnyálazni.
A lényeg a következő:
Kétféle kedvezményes csomag van az UPC-nél, eltekintve a hűségakcióktól. Mindkettő a Classic csomaghoz kapcsolódott eddig.
1. A Dolgozónetnek nevezett kedvezményes díjcsomag, amelyik csak annyiban kedvezményes, hogy nem az előfizető állja a teljes díjat, hanem egy részét a munkáltatója. Amennyiben a kettő összege ugyanannyi, mint az új azonos hűségidejű Extreme csomag akciós díja, és ennek ellenére Medium szolgáltatást ad az UPC, akkor valóban hátrányosan módosította a szerződést, és annak jogkövetkezményei vannak. Ilyen módosítást csak egyenkénti értesítéssel, és tevőleges (értsd visszaküldött, aláírt új szerződés) hozzájárulással tehet. Ekkor módodban áll nem igénybevenni az új szolgáltatást, hátrányos jogkövetkezmények nélkül. Viszont ilyen módosítást nem tehet úgy, hogy csak az interneten teszi hozzáférhetővé a változásról szóló értesítést.
2. At eddig közalkalmazottinak titulált kedvezményes díjcsomag. Mint kiderült ennél a díjcsomagnál az UPC senkitől sem kapja meg az ugyanilyen hűségű (1 éves) kedvezményes csomag, és a közalkalmazotti csomag díja közötti különbséget. Ezt a kedvezményt saját költségei terhére biztosítja. Mivel ezt a kedvezményt a továbbiakban csökkenteni szeretné, ezért nem az Extreme, hanem a Medium csomag szolgáltatásait ajánlja fel a közalkalmazott-közisztviselői körbe tartozó előfizetőknek. Ez is szerződésmódosítás, de mivel csak az általa nyújtott kedvezmény összegét csökkenti, de az eddigiekhez képest a szolgáltatás szinvonalát nem, elegendő a szokásos értesítést alkalmaznia.

A lényeg az, hogy akinek a cége fizeti (vagy esetleg saját maga) a különbséget a jelelegi 1 éves Classic és a Dolgozónet díja között, az valószínűleg a jövőben az Extreme csomagot fogja kapni. Ha nem, akkor jogosan felmondhatja a szerződését. A többiek pedig nem, de sajnos nem tehetnek ellene semmit.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 04:30 -kor

#1862 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 04:37

Próbáltam értelmezni az ÁSZF 10.-es pontjában szereplő FUP-ot, de nem egészen sikerült.
Egyszer ugye beszél arról, hogy 3 hónap átlaga ha meghaladja a 250GB/hó-t akkor ez és ez történik - első hónap első napja 00.00 óra - 3. hónap utolsó napja 24.00-óra.
Utána meg arról regél, hogyha a 3 hónap átlaga meghaladja a 250GB/hó-t akkor ha a 4. hónapban túlléped a 250GB-t ez és amaz - pl. felmondás, történik.
De mi van akkor ha 3 hónap alatt meghaladom a 250GB/hó-t és a 4. hónapban a 250GB-t, de a 2-4 hónap átlaga nem haladja meg a 250GB/hó-t??? A kettő üti egymást egy picit. Most akkor 3 hónap átlaga számít v. havi max 250GB lehet az adatforgalom???  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1863 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 05:29

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 4:10

Ha egy aprócskát gondolkozol talán felfogod hogy 2 azonos szerződéssel bíró emberkét nem lehet 2 féle képpen elbírálni. A te elgondolásod szerint minden eddig akció és kedvezmény megy a levesbe. Ez kérlekszépen marhaság. A kedvezmény teljesen más tészta és biza állambácsi és a cégek fizették a különbözetet a UPC ugyan azt az árat kapta. Namármost ha az eddigi sima chellosnak tudja adni az extremet akkor nekünk is lévén ua a pénz van utána tudtommal.
És kiemelem utoljára nehogy bántsa a szemedet hogy teleszemetelem a topicodat. Azzal hogy azonos szerződést kötött csak éppen más kedvezményt igénybevett usereket eltérő elbírálásban részesítik az új csomagok kiosztásánál, simán szét lehet rugni a picsájukat hátrányos megkülönböztetés miatt, mivel nekem igenis károm származik ebből. Ha érdekel holnapra irásos anyagot is kérek neked és elküldöm mailben 40 éve praktizáló ügyvédtől hátha akkor végre megérted miről makogok.

Amúgy csak hogy pontot tegyek a végére. Ha beraknak kisebb csomagba én átmegyek extreme-re és pont. Többet ér az épkézláb feltöltés meg az összevont kedvezmények (telefon tv kutyafüle) mint az idegbaj. Ha attol a pár ezrestől jobban érzik magukat ám legyen de a pert nem usszák meg :)

igen, qrvára idegesít, hogy teleszemetelitek, az egyébként nem ÉN topicomat. Ezért folytasd itt: https://forum.hwsw.h...howtopic=122709 valaki már megértette, te még mindíg nem.

#1864 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 05:33

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 4:37

Próbáltam értelmezni az ÁSZF 10.-es pontjában szereplő FUP-ot, de nem egészen sikerült.
Egyszer ugye beszél arról, hogy 3 hónap átlaga ha meghaladja a 250GB/hó-t akkor ez és ez történik - első hónap első napja 00.00 óra - 3. hónap utolsó napja 24.00-óra.
Utána meg arról regél, hogyha a 3 hónap átlaga meghaladja a 250GB/hó-t akkor ha a 4. hónapban túlléped a 250GB-t ez és amaz - pl. felmondás, történik.
De mi van akkor ha 3 hónap alatt meghaladom a 250GB/hó-t és a 4. hónapban a 250GB-t, de a 2-4 hónap átlaga nem haladja meg a 250GB/hó-t??? A kettő üti egymást egy picit. Most akkor 3 hónap átlaga számít v. havi max 250GB lehet az adatforgalom???  :think:

elég egyértelmű. 3 hónap átlaga. Tehát első hónapban érdemes belehúzni, már csak tesztelés végett is. Legfeljebb 4. hónapban visszafogod, mert akkor már csak a 2. 3. 4. hónap számít bele az átlagba :D

#1865 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 06:59

Egész tűrhetők a mostani UPC reklámok. Ezeket más cég készítette? Nem fárasztó, mint a korábbiak.
Badár és Szőke beszédkészségéből és színészi tudásából ennél többet nem lehet kihozni. Gratula a reklám készítőinek.
Bár ez után sem leszek Badár és Szőke rajongó.

Szerkesztette: VINIKOR 2007. 02. 03. 07:00 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1866 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 08:14

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:15

Egyenlő elbírálás.. ez sérül. Ki az aki eldönti hogy x classicos megy ide x meg oda. Ennyi erővel szeme színe után is lehetne szopatni a jónépet.
Részemről van mocskosul jó ügyvéd a családban és ha ezt meglépik azok után hogy megbíztunk bennük és minden szolgáltatásukat megrendeltük (telefonnál is az szerepelt hogy classic előfizető vagyok no comment) a szart is kiperelem belölük...

én még mindig azt mondom hogy classic jött dolgozónetben és nem módosíthatja lefelé gyengébb csomagba mert az egyoldalú szerződés módosítás lenne és ugye olyat meg nem tehet meg a szolgáltató! Vagy ha megteszi akkor számol a következményekkel:-)
Eddigi emeléskor is a Dolgoznet a classic sebességével növekedett mindig hisz ez is Classic csak kedvezménnyel! Hülye duma az hogy most fu mindent eltörölnek és új csomagok lesznek!
Nem! jog folytonosan az eddigi csomagnak meg felelöt kell adni az EXtrémet:-)

#1867 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 08:15

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 5:33

elég egyértelmű. 3 hónap átlaga. Tehát első hónapban érdemes belehúzni, már csak tesztelés végett is. Legfeljebb 4. hónapban visszafogod, mert akkor már csak a 2. 3. 4. hónap számít bele az átlagba :D

Gondolom mindig az utolsó három hónap átlagát nézik.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1868 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 08:31

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 8:15

Gondolom mindig az utolsó három hónap átlagát nézik.

igen.

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 03. 08:45 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:19

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:31

igen.

De ír egy olyat, hogyha figyelmeztet és a figyelmeztetést követő hónapban átléped a 250GB-t, akkor felmondhat. De mi van akkor ha átlépem a 250GB-t de az utolsó 3 hónap átlaga nem lépi át a 250GB/hó-t.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1870 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:32

Valóban nem küldi el a modem az UPC-nek a belső forgalmat. Viszont a március 1-től érvényes ÁSZF szerint minden forgalom mérésre kerül, amelyik áthalad a modem USB és/vagy ethernet csarlakozóján (és nem a koaxon). Az a mérőt nem érdekli (az ÁSZF szerint) hogy eljut-e valahova, vagy sem.
Tehát, ha a belső forgalmat a modem visszairányítja a saját hálódra (helyesen), akkor a mérő minden forgalmat kétszer számol. Egyszer azt, hogy bemegy, egyszer azt, hogy kijön.
Most vagy a mérő van sz@rul megírva, vagy az ÁSZF.

Vagy rosszul tudom? NSD!

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

#1871 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:32

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:19

De ír egy olyat, hogyha figyelmeztet és a figyelmeztetést követő hónapban átléped a 250GB-t, akkor felmondhat. De mi van akkor ha átlépem a 250GB-t de az utolsó 3 hónap átlaga nem lépi át a 250GB/hó-t.  :think:

jó kérdés. várjuk meg rá dömpi válaszát

#1872 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:34

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:34

:offtopic:
Gyerekek próbáljunk kultúráltan személyeskedés nélkül,
másokat és magunkat nem fikázva fórumozni.

/on
NSD
11.kerületben újbuda paneles részén milyen a technikai helyzet pillanatnyilag.
(emelés kapcsán szintén plussos cimbora kérdi).
Nomeg engem is izgat.

Nincs semmi gond. De ha bárhol van, az se mérvadó, júniusig végigbővítjük az országot.

#1873 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:31

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

No White Rawen ezt is megoldotta a Tibi bácsi :D
akkor milyen probléma merül még fel?

szerk:
xp-nél alapból fent van a Microsoft Network Ügyfél és ha beállítod akkor a Fájl és nyomtatómegosztás az MS Networks-höz.
enélkül nem tudsz ugyse másolgatni ha nem ftp-n keresztül akarsz másolgatni. Ezek pedig nem ip alapon működnek.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 03. 09:41 -kor

#1874 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:52

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:32

Na, ezen a ponton van érdekesség: a sima dolgozónet, (a nem-közalkos, amennyire tudom, pl. az enyém  :) ), elvileg egy éves ciklusú, automatikusan megújuló hűséggel együtt jár.
Kérdés, hogy a medium-osított is viszi a hűséget, mert akkor vmi jogfolytonosságot kell kimutatni a classic-os-dolgozónet hűsége és az új dolgozónet csomag között... ha viszont egyfajta jogfolytonosság van, akkor  az nem lehet részleges.
Tehát, ha a hűséget "elismerik", akkor biza a classic-ságot is kéne...
(Egyébként nem, mert a hűség nem a classic-sághoz, hanem az árhoz (nettó ár+áfa) és a "mindenkori kedvezményes feltételekhez" van kötve + ászf).

Ez nem annyira bonyolult. A szolgáltató számlázási rendszerében az összes típusú dolgozó- és közalkalmazotti netnek saját kódja van, és ez mind különbözik a classictól. És ezeknek van egy tartalma, hogy 3 mbites sávszél tartozik hozzá.

A régi csomagok megszűnnek, újak jönnek, és a számlázási kódokhoz új megfeleltetést kell csinálni a valós szolgáltatásokhoz - ez pedig nem automatikus, hanem döntés kérdése. Ezután aki classicot fizetett, az extreme-et kap, aki ilyen dolgozónetet, az ezt, aki olyan közalkalmazotti netet, az azt.

#1875 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:54

És mi jó abba ,hogy a belső forgalmat számolja a mérő chellosok közt?  :confused:

Szerkesztette: Gizmoka 2007. 02. 03. 09:54 -kor

Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#1876 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 03. 09:55

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:54

És mi jó abba ,hogy a belső forgalmat számolja a mérő chellosok közt?  :confused:

mert az is terheli a hálózatot? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1877 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:57

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:49

Értékelem is, nincs vele baj. De elvárom, hogy értesítsenek, ugyanis én vagyok az előfizető.

Értesítve leszel a számlával. Csak azt fogd már fel, hogy 3 napja lett kihirdetve az ászf, és 27 nap múlva lép hatályba. Ez alatt fogsz kapni számlát, abban szerintem benne lesz az értesítés, hogy örömmel értesítjük, 3-ról 5 megára emeltük.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2007. 02. 03. 10:27 -kor

#1878 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 09:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:55

mert az is terheli a hálózatot? :think:

Annyira?  :o
Azt hittem fejlett technologiával állunk szenbe  :D
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#1879 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:00

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:00

Pedig leírtad a kulcsszavakat, gyönyörűen megfogalmaztad.

Ha a-t átrakják extremere, b-t meg mediumra, akkor ez a jogfolytonosság megszakad. Magyarul így a két csomagnak nincs egyértelmű jogutódja. Tehát nem kicsit támadható meg, hogy a szolgáltató milyen elven sorolta osztályokba a szerződéses előfizetőit. Most hogy te azért kaptál kedvezményt, mert aláírtál 3 évet vagy azért, mert dolgozónet, sztem senkit nem érdekel. Itt jönne be az elvileg törvényes megoldás, amit írtam, hogy megvárja amíg lejár és utána kényszerít választásra. Itt nem ütheti meg a bokáját, neked pedig egy szavad nem lehet.

Már leírtam azóta: olyan alapon, hogy számlázásilag meg vannak különböztetve. És az egyik típusú kódot ilyen csomaggal folytonosítja, a másikat olyannal. És emelni is mindenkinek emel.

#1880 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:01

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:59

Annyira?  :o
Azt hittem fejlett technologiával állunk szenbe  :D

nem, csak tizedannyira, mint a hálózatból kilépő :omg:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása: