HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:13

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:09

Azért magenta ide, t-online oda, az IPTV reklámja sokkal vonzóbb, mint a Badár részeg handabandázása. Nem tudom miért, de az UPC úgy gondolja, hogy visszataszító reklámokkal is lehet vevőt csalogatni.
Ha valakinek választási lehetősége van, és a feltételek egyformák (esetleg nem ért a dologhoz a leendő előfizető), biztosan a "kezdődik, kezdőőődik" reklámmal operáló ISP-t fogja választani a sorozatosan visszataszító reklámokkal próbálkozó (idióta vers, ócska zenekar, részeg Badár) UPC helyett.
Ha pedig ért a dologhoz, akkor biztosan, hiszen az UPC nem kínál IPTV-t és valószínűleg soha nem is fog.
Gondolom, most Dömpi majd jól kioktat, hogy miért csinálna, hiszen szolgáltat TV-t. De előre válaszolok neki, hogy a két dolog nem ugyanaz. Egyrészt az UPC TV-je nem digitális (és előre láthatólag nem is lesz az soha), másrészt az IPTV egyéb szolgáltatást is nyújt. Mondjuk a felvételt, a time-shiftet, az online TV-újságot, a videotékát, hogy csak a fontosabbakat említsük. Persze ilyen szolgáltatásról egy UPC előfizető még csak nem is álmodhat.
Úgyhogy lehet hasonlítgatni a két ISP-t, de csak akkor, ha az UPC akár csak megközelíteni is képes lesz azt a szinvonalat. De, azt hiszem, erre még a következő ezredfordulón sem számíthatunk.

A bejelentésről csak annyit, biztosan azért késnek vele, mert még nem találtak a Badárnál visszataszítób alakot, aki reklámozhatná. :D

Én is várom már a digitális tv-t a UPC-nél, de sajnos nemrég mondta NSD, hogy a közeljövőben biztosan nem lesz bevezetve.

#202 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:14

Kiszel Tüncike? :lollypop:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#203 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:21

Pontos labda? :lol:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#204 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:23

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:14

Kiszel Tüncike? :lollypop:

Esetleg hiányos öltözékben.

Brrrrrrrrrrrr :boa:

Az jó reklám lenne. :D

#205 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:25

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:09

Azért magenta ide, t-online oda, az IPTV reklámja sokkal vonzóbb, mint a Badár részeg handabandázása. Nem tudom miért, de az UPC úgy gondolja, hogy visszataszító reklámokkal is lehet vevőt csalogatni.

Hát, Badár izlés dolga, de a UPC reklámjain az "ésmiteszik" óta nagyon jókat lehet rötyögni, kilógnak a sorból, nem idióták, és láthatóan nem a rosszul szinkronizált, cégközpont által gyártatott, K-európai reklámfilm "lokalizált" változatát nyomja.
PS: Egyébként a Badár tuti nem részeg, az ilyen :D
PS2: A magentás linken a színtér a CYMK-ra vonatkozott, nem csak a szegény magentára, mert az egy szín. De lilának sem lila:

http://www.tipogral....rbx/site/blog/9 :

Idézet

Annyi bizonyos, hogy a Matáv-utód új arculati színe hozta át a nyomdászat világából a köztudatba a magenta elnevezést. Akinek esetleg baja volt eddig a bíborral, bátran használhatja ezt a – most már trendi – szót, így talán a PC Fórum oldalán sem látjuk majd többet a CMYK rövidítés következő meghatározását: „A türkiz, lila, sárga és fekete színek kombinálásából előálló színtér és színábrázolási formátum.”

#206 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:25

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:40

azért nem tudom figyelitek e :) MÉG :D

Meg a nagyon érdemess lesz várni, meg az adsl-ről jönnek át chellora :D

remélem tényleg érdemes lesz várni. Igaz időközben én is kértem egy szerződsét másik cégtől, de legfeljebb nem írjuk mégse alá :D

Hát igen :D
NSD-nek minden szavára odafigyelünk :)

Én is bízom benne, hogy érdemes lesz várni, nah nem mintha átakarnék menni másik szolgáltatóhoz, mert nálunk (Várpalota) messze ez a legjobb szolgáltató.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#207 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:28

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:23

Esetleg hiányos öltözékben.

Eh, azon a nőn még a csador is hiányos öltözéknek számít. :Đ

#208 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:29

Idézet: drummond - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:13

Én is várom már a digitális tv-t a UPC-nél, de sajnos nemrég mondta NSD, hogy a közeljövőben biztosan nem lesz bevezetve.

Én beköttettem a digitv-t.

Most ugyan nincs adás, mert a szélvihar a betonkerítés kidöntése mellett a lavórt is elmozdította éjjel, de amúgy jó alternatíva a upc kábeltv-re.
2700ft a havidija, szemben a upc családi csomag 5000 felettijével. Az eszközökért nem kellett fizetnem, amig használom nálam vannak, oszt ha lemondanám, majd visszaviszik.
A képminőség detto ugyanolyan egy 100hz-es 72 és 55 centis tv-n, a hangminőség pedig legalább stereo mindenhol, és nem mono mint a upc-nél.
Igaz, teletext csak 1-2 adónál van, és az epg (electronic program guide) is csak néhány adónál működik, de nem is kell több. Ott a port.hu.
Még ha kérek hozzá hbo packot, akkor se éri el a havi 5k-t.

Most meg várok, hogy elálljon a szél, és egyátalán a szerelő (vagy én) ki merjen menni a tetőre, megigazítani (netán megerősíteni a rögzítését). Hja, ennyi hátránya van.

#209 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:29

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:25

nah nem mintha átakarnék menni másik szolgáltatóhoz, mert nálunk (Várpalota) messze ez a legjobb szolgáltató.

Ja és az invitelen kívűl az egyedüli.  :(
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#210 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:30

máshol olvastam tehát lehet hogy legenda"Ma a szolnoki irodában megkérdeztem: "hogy korlátlan lesz-e az internet?"
Erre mosolyogva a hölgy: " igen, február 1-től"

Én hiszek neki és a korlátokat is folyamatosan oldják fel szinte mindenhol , remélem februártól beigazolódnak a hírek"
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#211 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:31

Idézet: drummond - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:13

Amíg a UPC analóg módon úgy átnyom cirka hatvan csatornát a dróton, hogy nem nyúl hozzá egyetlen meglevő eszközéhez sem, (persze csak a 30,60, 90 és 120 megás chello számára foglalt csatornákon túl ;) ), addig nem fog erőlködni, mint a matáv, ami a rézdróttal próbál "betörni a nappaliba",és a változó sávszélességű dsl-en át akar tv-t adni. Persze, vevődobozzal, 1 db/tv stb stb. Szerintem a vevődobozos tv-zésnek nagy ellenzői lennének, amikor kiderülne, hogy a második és harmadik példánya mennyivel nyomná meg a havi tv előfizetést, hacsak nem akarják a lakásban minden tv-n ugyanazt nézni. (Nem is beszlve arról, hogy adsl-en egynél több ip tv adás-ra hol lesz meg a sávszélesség, és mikortól.)

#212 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:31

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:25

PS2: A magentás linken a színtér a CYMK-ra vonatkozott, nem csak a szegény magentára, mert az egy szín. De lilának sem lila...

Akkor már a türkiz is legyen cián, a sárga meg jeló. ;)

#213 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:31

Akkor már a türkiz is legyen cián, a sárga meg jeló. ;)

Bakk, pont a ciánt akartam még írni, de az már tényleg giccses lett volna:D

#214 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:27

Ha elindítok egy programot, ami viszonylag sok tcpip kérést indít el (pl torrentezés), akkor "levágja" a hálókártyámat, és megszűnik a net. Minden hibaüzenet nélkül elszáll az egész. Modem újraindítás nem segít. Gép újraindítás viszont igen. És ujrainditás után bekerül az eseménynaplóba az is, hogy az egyidejű tcp kapcsolatok száma elérte a biztonsági limitet bla bla...

EvID4226Patch:
http://www.lvllord.d...n&url=downloads

#215 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:52

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:31

Amíg a UPC analóg módon úgy átnyom cirka hatvan csatornát a dróton, hogy nem nyúl hozzá egyetlen meglevő eszközéhez sem, (persze csak a 30,60, 90 és 120 megás chello számára foglalt csatornákon túl ;) ), addig nem fog erőlködni, mint a matáv, ami a rézdróttal próbál "betörni a nappaliba",és a változó sávszélességű dsl-en át akar tv-t adni. Persze, vevődobozzal, 1 db/tv stb stb. Szerintem a vevődobozos tv-zésnek nagy ellenzői lennének, amikor kiderülne, hogy a második és harmadik példánya mennyivel nyomná meg a havi tv előfizetést, hacsak nem akarják a lakásban minden tv-n ugyanazt nézni. (Nem is beszlve arról, hogy adsl-en egynél több ip tv adás-ra hol lesz meg a sávszélesség, és mikortól.)

UPCnél is hasonló, legalább is itt fehérváron, a köcsög dekódert kell kerülgetni és abból a pár csatornából (ami miatt tulajdonképpen a családi csomagot választja az ember) nem lehet a 2 külön tvn kettőt nézni...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#216 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:54

Idézet: mexel - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:49

Nem kellene ennyire NSD szavaiba belebeszélni a korlátmentességet és 20/20-as netet.  :)
A "MÉG" az valószínűleg így szólt volna továb: -  Még ebben a hónapban, annak ellenére hogy 29-e van. Csak 30-31 lesz korlátmentes hivatalosan, és elsejétől lesz feloldás valamint akkor indul újra a számláló. -
Nem azt írta hogy még fut, aztán soha többet.  :Đ
Kár találgatni, izgulni ésatöbbiésatöbbi, hiszen úgyis meg fogjuk tudni mi lesz a változás. Már egy új topikot kellett volna nyitni ennek a találgatósdi - "mi lesz az UPC húzása" címmel  :)

Ja, neked válaszoltam -=nfs=- de ez nem igazán neked szólt, hanem úgy bele a nagyvilágba  :Đ :up:

Szerintem meg a  még fut arra vonatkozott, hogy a korlát feloldó script még nem futott le mindenkinél :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#217 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:58

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:25

Hát, Badár izlés dolga, de a UPC reklámjain az "ésmiteszik" óta nagyon jókat lehet rötyögni, kilógnak a sorból, nem idióták, és láthatóan nem a rosszul szinkronizált, cégközpont által gyártatott, K-európai reklámfilm "lokalizált" változatát nyomja.
PS: Egyébként a Badár tuti nem részeg, az ilyen :D

Ugye, nem mondod, hogy neked tetszett az a vers, és főleg az, aki mondta. A zenekarról nem is beszélve.

Én azt vettem észre, hogy az ismerőseim az utóbbi időban, amikor az UPC reklámja megjelenik, automatikusan nyúlnak a távirányítóhoz. Még azt sem várják meg, hogy éppen mit reklámoz, már váltják is a csatornát. Magam is így  teszek, és nagyon sok helyen ezt tapasztaltam. A primitívség a többségnek nem jön be. Akik ilyen szinvonalon kommunikálnak, nem mindig a fizetőképes réteghez tartoznak.

A magenta megnevezésről csak annyit, hogy ez is sznobizmus. Miért nem felel meg a magyar megfelelője (bíbornak hívják a magyar szakkönyvekben). Legalább akkora sznobizmus, mint az UPC-t jupiszinek nevezni. :Đ

#218 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:59

Peetie: Szintén fvár. Ebből a szempontból télleg mocsok a upc, meg drága is nagyon-nagyon.
Viszont. Megrendeltem én is a digit, és most két beltéri egységet adnak hozzá ajándékba. Ennél több azért egy átlagháztartásba nem is kell.

bocs az  :offtopic:  -ért.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#219 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:00

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:58

Ugye, nem mondod, hogy neked tetszett az a vers, és főleg az, aki mondta. A zenekarról nem is beszélve.

Én azt vettem észre, hogy az ismerőseim az utóbbi időban, amikor az UPC reklámja megjelenik, automatikusan nyúlnak a távirányítóhoz. Még azt sem várják meg, hogy éppen mit reklámoz, már váltják is a csatornát. Magam is így  teszek, és nagyon sok helyen ezt tapasztaltam. A primitívség a többségnek nem jön be. Akik ilyen szinvonalon kommunikálnak, nem mindig a fizetőképes réteghez tartoznak.

A magenta megnevezésről csak annyit, hogy ez is sznobizmus. Miért nem felel meg a magyar megfelelője (bíbornak hívják a magyar szakkönyvekben). Legalább akkora sznobizmus, mint az UPC-t jupiszinek nevezni. :Đ

azért az nagyon hülyén hangzik, hogy upící......mondjuk én már a hábéó-tól is kifekszem.

Bíbor, magenta vagy bugyilila egyremegy, ritka rusnya egy szín ez.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#220 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:01

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:09

Ha pedig ért a dologhoz, akkor biztosan, hiszen az UPC nem kínál IPTV-t és valószínűleg soha nem is fog.
Gondolom, most Dömpi majd jól kioktat, hogy miért csinálna, hiszen szolgáltat TV-t. De előre válaszolok neki, hogy a két dolog nem ugyanaz. Egyrészt az UPC TV-je nem digitális (és előre láthatólag nem is lesz az soha), másrészt az IPTV egyéb szolgáltatást is nyújt. Mondjuk a felvételt, a time-shiftet, az online TV-újságot, a videotékát, hogy csak a fontosabbakat említsük. Persze ilyen szolgáltatásról egy UPC előfizető még csak nem is álmodhat.

Az IPTV is DTV csak más az átviteli közeg. DTV-t kábelen is lehet csinálni, amcsiban olyan szolgáltatást amit leírták hosszú évek óta kínálnak a ktv cégek akár HD minőségben is és akárhány STB-vel.

A Tíhóm eddig ezer előfizetőt szerzett. Év végéig több tízezret várnak és 2008-ra terveznek százezer fölötti tábor elérését. UPC-nek van egy 750 ezres analóg tábora, Tí kábeles érdekeltségeinek meg 400ezer, és nem hiszem hogy ők el szeretnék veszíteni ezt a tábort. Pedig a Tí saját kábeles érdekeltségein sem ad "rendes" DTV-t csak a műsorszórás digitális, semmi rendes PVR-os STB, HD képesség, HDMI, timeshift, VoD nincs a kínálatban. Pedig technikailag nincs akadálya a kivitelezhetőségnek.

A lényeg az hogy UPC még nincs annyira elkésve. Tíhómnak előfizetőket kell gyűjtenie a nulláról és 2008-ig ez még nem fog nagy számosságot elérni. Ráadásul az ADSL technológia korlátosságai miatt a legalább 8Mbps ami a szolgáltatáshoz kell nem is fog minden háztartásnál teljesülni. Ráadásul ez csak egy tv-hez elég, vagy két tv-hez ez a sávszél korlátozottabb képességeket fog nyújtani, ahogy most is van. Ahhoz hogy ez változzon komoly infrastruktúra fejlesztésbe kell majd fogni Tíkomnak és azért az a fejlesztés is pár évig el fog tartani. UPC-nek van egy elég népes analóg tábora, neki nem kell a nulláról ügyfeleket toboroznia, hanem ha kijön a DTV-vel valahogy át kell térítenie a meglévőket. Ez sem lesz majd egy 1xű folyamat, mert az emberek többsége nem fog váltani, neki bőven jó lesz a régi analóg is amit megszokott. Egy erős reklám kampánnyal elindulva még ha 2008-ban jön ki DTV-vel a UPC hamar utolérthető számosságban Tíhómot és utána akár le is hagyhatja. Szóval nem hiszem hogy olyan nagy veszélyt éreznének még UPC fronton ami miatt kapkodniuk kellene. Mert ha lesz is mondjuk 30 ezer Tíhóm előfizető év végéig az még nem borítja meg a hazai ktv piacot. A digitv szerintem ennél többet is elvitt és annak sem volt nagy hatása.

Szerkesztette: shabba 2007. 01. 29. 13:16 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.