HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2151 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 11:57

Idézet: repattila - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 9:40

Gizmoka es tarsai, nem fejeznetek mar be a chatelest itt?
Van erre jo sok mas hely, felmentek chatponthura es hajra...

Azért, mert rájöttünk, hogy egymás közelében lakunk, nem kellene leszólnod minket. Amúgy meg chellós munkaközösséget érdemes nyiotni, ha van 2-3 HC egymás közelében, mert különben nem lesz net az egész kerülteben...

#2152 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:00

Idézet: BigDil - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:53

Na majd amikor mi 1 MB/s-el fogunk szedni nem is olyan sokára. :D
Amúgy megint kipróbáltam, és még mindig megy fullon a letöltés torrentről (chello classic), szóval nem globális "korlátozás".

Akkor 3 nap alatt eléred a 250gigát, igen :)  :Đ
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#2153 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:04

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 0:48

kulfoldon mar van erre pelda, hogy 1024 felett komoly tiltas van, nalunk ebbol nagy lazadas lenne  :think:

Lehet h lazadas lenne, de mit tudsz csinalni?
Kulfoldon is tuleltek, es kitalaltak ra mas megoldast :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2154 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:04

Idézet: tauka - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:00

Ok, rózsaszín barétunknál az FUP 150 giga? :)

#2155 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:11

6k-600k között ugrál a netem, ez már élest teszt de psszt  ;)

#2156 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:14

nemtom, én iw-nél vok, és nincs semmi FUP, januárban kb 300gigát mozgattam meg 2mbites adsl-el :)
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#2157 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:20

Idézet: tauka - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:00

Nagyon rég volt, hogy egyfolytában töltöttem. Még a betárcsázós mindenkinet-es időszakban. :)
Az a helyzet, hogy nem tudnék 3 nap alatt 250 GB olyan anyagot leszedni, ami érdekel is, meg időm is lenne meghallgatni, megnézni, foglalkozni vele. Sőt, 30 nap alatt sem. Meg nem is lenne helyem rá. :D
Bőven elég lesz ez a 250 GB, mondom ezt úgy, hogy elvileg én is nagyletöltőnek számítok.

#2158 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:30

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:04

Ok, rózsaszín barétunknál az FUP 150 giga? :)

Aki kicsit is normális ADSL szolgáltatót választ (arra kell csak figyeljen, hogy ne a TréOnlájnt válassza, bár a FUPra ott is magasról tesznek) annak nincs FUP. Ha havonta 1,5 terát forgalmaz akkor sem. Úgy tűnik, a "korlátok közé szorítás" megmarad a nagybőgős zenészeknek...  :cool:

#2159 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:32

Most kb percekig 9k stabilan ftpröl aztán 3-4-5-600 k között ugrál pár másodpercig. Másnál hasonló?

Szerkesztette: CyberLord 2007. 02. 04. 12:32 -kor

#2160 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:37

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:30

Aki kicsit is normális ADSL szolgáltatót választ (arra kell csak figyeljen, hogy ne a TréOnlájnt válassza, bár a FUPra ott is magasról tesznek) annak nincs FUP. Ha havonta 1,5 terát forgalmaz akkor sem. Úgy tűnik, a "korlátok közé szorítás" megmarad a nagybőgős zenészeknek...  :cool:

Attól, hogy az ÁSZF-be bekerül egy FUP, még nem biztos hogy az ISP alkalmazza is. Neki se (főleg neki nem) érdeke elveszíteni az előfizetőket. A FUP egy lehetőség arra, hogy szükség esetén búcsút mondhasson (jogilag le legyen fedve) a usernek. Ez így működik mindenhol. Az, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez működni, fogja-e alkalmazni, nagyon sok mindentől függ (leginkább attól, hogy mennyir bírja a hálózat).
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2161 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:39

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:37

Attól, hogy az ÁSZF-be bekerül egy FUP, még nem biztos hogy az ISP alkalmazza is. Neki se (főleg neki nem) érdeke elveszíteni az előfizetőket. A FUP egy lehetőség arra, hogy szükség esetén búcsút mondhasson (jogilag le legyen fedve) a usernek. Ez így működik mindenhol. Az, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez működni, fogja-e alkalmazni, nagyon sok mindentől függ (leginkább attól, hogy mennyir bírja a hálózat).

Pontos tökéletes és szép megfogalmazás.
Köszönjük.  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2162 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:46

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:37

Egyetértek, nem is a kedélyek korbácsolása a célom, csak néhányan annyira tájékozottak, hogy azt gondolják, ADSL=T-Online, pedig nem. Ha pedig a szerződésben nyoma sincs a FUP-nak, akkor tuti nem alkalmazzák rád. A T-Online-nak úgytűnik belefért anno a balhé, bár a szerződést ő is felmondhatja, csak az indoklása volt elég gáz. Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen? :)

#2163 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:46

Tehát akkor nem fog a UPC kivagdosni emberkéket az FUP miatt, mert bírja a hálózat? :)

#2164 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:51

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:46

Egyetértek, nem is a kedélyek korbácsolása a célom, csak néhányan annyira tájékozottak, hogy azt gondolják, ADSL=T-Online, pedig nem. Ha pedig a szerződésben nyoma sincs a FUP-nak, akkor tuti nem alkalmazzák rád. A T-Online-nak úgytűnik belefért anno a balhé, bár a szerződést ő is felmondhatja, csak az indoklása volt elég gáz. Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen? :)

Nem kell ahhoz FUP, hogy a szolgáltató felmondja a szerződést. Megteheti ezt minden ok nélkül, normál (általában 30 napos) felmondással. Sok ilyen volt már, főleg kis helyi ISP-k körében. A FUP ilyen tekintetben sokkal tisztább dolog, mert tudod mire számíthatsz.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2165 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:52

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:46

Tehát akkor nem fog a UPC kivagdosni emberkéket az FUP miatt, mert bírja a hálózat? :)

Alapvetően nem is a kivagdosásról szól a FUP, hanem az esetleges sávszélkorlátozásról. A kivagdosás valóbaban nem érdeke, főleg régebbi, eddig megelégedett ügyfelek esetén.

#2166 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:52

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:46

Ezt szerintem -a tudomány mai állása szerint- még NSD se tudja, nemhogy én :)

#2167 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:53

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:51

Nem kell ahhoz FUP, hogy a szolgáltató felmondja a szerződést. Megteheti ezt minden ok nélkül, normál (általában 30 napos) felmondással. Sok ilyen volt már, főleg kis helyi ISP-k körében. A FUP ilyen tekintetben sokkal tisztább dolog, mert tudod mire számíthatsz.

Igen. Ebben is igazad van. A kérdésem pedig nyitva maradt... ;)

#2168 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:54

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:52

Alapvetően nem is a kivagdosásról szól a FUP, hanem az esetleges sávszélkorlátozásról. A kivagdosás valóbaban nem érdeke, főleg régebbi, eddig megelégedett ügyfelek esetén.

Igazából nem is az elmaradt haszon miatt (mivel az visszaköszön máshol, ha nincsenek HC userek), hanem a vele járó presztizsveszteség, negatív reklám (pl. fórumokon), ill. esetleges lavina elindítása miatt.

#2169 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:54

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:53

Igen. Ebben is igazad van. A kérdésem pedig nyitva maradt... ;)

Hol volt kérdés? :)

#2170 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:55

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:54

Hol volt kérdés? :)

Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.