HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2191 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:49

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:46

Szerinted ez az 1-2 fórumlakó hány százaléka a Chello előfizetőknek?

Valóban elenyésző. Mondjuk a fórumon még mindig ezért volt itt a legtöbb sírás-rívás (meg dolgozónet, vagy mi miatt :D) ehhez képest pl. a most kiemelkedően jó ping-eket sokkal kevesebben féltették. :)

Szerkesztette: addictive 2007. 02. 04. 13:50 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:53

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 9:58

Igen, mindenki tisztában van azzal, hogy bővítenek, lassú a net, de akkor nem csak a p2p szolgáltatások lennének lassúak. Webes felület megy tökéletesen nálam ha letöltök, ha videót nézek vagy rádiózok..

Peer to peer.  Ember, tudod mi az?  Ki mondta, hogy _Nalad_ bovitenek?  Lehet eppen annal, akitol huzol.

#2193 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:56

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:53

Peer to peer.  Ember, tudod mi az?  Ki mondta, hogy _Nalad_ bovitenek?  Lehet eppen annal, akitol huzol.

Aha. Ügyes válasz. Tehát az összes embernél akitől töltök bővítenek. Mind a 300-nál. Pont egy olyan nincs köztük ahol ne volna bővítés. :lama:

#2194 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:58

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 11:59

akkor azt választanám amelyik stabilabb...
minek letölteni havonta 55 dvd-t?

Most egyelőre ott tartunk, hogy havonta ha 20 DVD-t le tudok szedni ezzel a p2p sebességgel akkor király vagyok. Szóval nem a korlát a szűk keresztmetszet.

#2195 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:00

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:58

Most egyelőre ott tartunk, hogy havonta ha 20 DVD-t le tudok szedni ezzel a p2p sebességgel akkor király vagyok. Szóval nem a korlát a szűk keresztmetszet.

És ki a faszom néz meg havonta 20 dvd-t?  :omg: Időmilliomosok...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2196 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:03

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:56

Aha. Ügyes válasz. Tehát az összes embernél akitől töltök bővítenek. Mind a 300-nál. Pont egy olyan nincs köztük ahol ne volna bővítés.

Eletbol vett pelda: leomlik a WTC.  Utana lassan toltesz szinte a 2/3 vilagrol.  Azert irom, mert a bovites nem ugy nez ki, hogy a Csalogany utca 33/B, hetedik emelet 14 lakasban bovitenek.  Hanem (megcsak nem is folrajzi) teruletenkent.  Ha halozati szempontbol egy regiobol huzol, ami foldrajzilag lehet ossze-vissza akkor tunhet ugy, hogy a GKC (Gonosz Kapitalista Ceg) priorizalta/korlatozta a forgalmat.

Meg mindig sokkal eletszerubb, mint a szanalmas osszeeskuves-elmelet nyavogas, ami megy.

#2197 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:10

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:00

Szűklátókörűség rulez. Én havonta több, mint 100 órát mozizok. De ez egy dolog. Főleg sorozatokat nézek. Egy rész a felbontás függvényében 350Mb-4.3Gb. És ez 45 perc. Szóval hagyjuk ezt a 20 DVD dolgot. Egyébként nagyon szívesen vitatkozom erről is, csak itt offtopik.

#2198 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:11

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:00

20 film simán elpörög, ha van családja az embernek. És ha nem divx-es a lejátszó, akkor csak a dvd-t tudja megnézni. Nem feltétlenül csak egy embernek tölt le az ember egy otthoni nettel filmet... izé... linuxisot :)

#2199 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:11

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:03

Meg mindig sokkal eletszerubb, mint a szanalmas osszeeskuves-elmelet nyavogas, ami megy.

És 3 utcával odébb az ADSL-es imserősnél nem számít, hogy leomlott a WTC, mert ugyanazt a torrent file-t csutkával húzza. Itt nincs összeesküvés elmélet.

#2200 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:14

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:11

És 3 utcával odébb az ADSL-es imserősnél nem számít, hogy leomlott a WTC, mert ugyanazt a torrent file-t csutkával húzza. Itt nincs összeesküvés elmélet.

De ha a chello hálózatot babrálják (karbantartják) a ti kerületetekben, városotokban, mittomén, akkor nálad is lehet kaki.

#2201 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:18

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:14

De ha a chello hálózatot babrálják (karbantartják) a ti kerületetekben, városotokban, mittomén, akkor nálad is lehet kaki.

Értsd már meg, hogy a web, FTP simán megy 360K-val belföldről, külföldről, akármilyenföldről. Csak a p2p nem megy csak peerenként pontosan 1K-val. De én elhiszem, hogy erre is van valami technikai hiba magyarázat, csak azonk kívül, hogy ez szándékos lehet, senki nem dobott fel semmilyen magyarázatot.

#2202 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:26

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:18

Értsd már meg, hogy a web, FTP simán megy 360K-val belföldről, külföldről, akármilyenföldről. Csak a p2p nem megy csak peerenként pontosan 1K-val. De én elhiszem, hogy erre is van valami technikai hiba magyarázat, csak azonk kívül, hogy ez szándékos lehet, senki nem dobott fel semmilyen magyarázatot.

Más torrent kliens?
NORMÁLIS operációs rendszer?:)
Meg kéne próbálni :)

#2203 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:35

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:26

Más torrent kliens?
NORMÁLIS operációs rendszer?:)
Meg kéne próbálni :)

Más torrent klienst próbáltam. De mivel nem engem érint egyedül hanem -ahogy olvastam- szinte mindegyik Chellost ezért gondolom sokan, sokféle verziót kipróbáltak. Op rendszert nem cserélnék, a gombhoz nem igazítanám a kabátot.
Persze ha hivatalosan is kiderülne, hogy ezentúl ez lesz akkor biztos kitalálnék (vagy valaki más kitalálna) valami okosságot a dolog ellen.

#2204 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:37

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:11

20 film simán elpörög, ha van családja az embernek. És ha nem divx-es a lejátszó, akkor csak a dvd-t tudja megnézni. Nem feltétlenül csak egy embernek tölt le az ember egy otthoni nettel filmet... izé... linuxisot :)

Gratulálok, ha a családdal való törődést kimeríted a filmekkel való ellátásban. Esetleg olvassatok, játszatok is néha, vagy menjetek ki a levegőre. Persze ezek beleférnek mellette, ha senki nem dolgozik.  :offtopic:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2205 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:44

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:37

Gratulálok, ha a családdal való törődést kimeríted a filmekkel való ellátásban. Esetleg olvassatok, játszatok is néha, vagy menjetek ki a levegőre. Persze ezek beleférnek mellette, ha senki nem dolgozik.  :offtopic:

:offtopic:
Most őszintén, közöd, hogy ki mit csinál? Szerintem SEMMI.

Jó lenne abbahagyni a más életében való turkászást, hozzászólást. Senkinek semmi köze sztem közülünk, hogy ki mit és hogyan netezik.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2206 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:59

Ámen.Mert nagyon lefeküdt a totyik. :(
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2207 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:07

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:44

Most őszintén, közöd, hogy ki mit csinál? Szerintem SEMMI.

Jó lenne abbahagyni a más életében való turkászást, hozzászólást. Senkinek semmi köze sztem közülünk, hogy ki mit és hogyan netezik.

Pont annyi, mint neked ahhoz, hogy én mit írok. Tény, hogy offtopik volt (bár legalább közvetve kapcsolatban állt a letöltésekkel, nem úgy mint amikor arról volt szó, hogy ki hol lakik), azért volt ott a tábla. Részemről téma lezárva.

#2208 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:11

A web, ftp, akármi esetén >99%, hogy a szerver valami überdrótozott gépteremben lakik, vagy konkrétan nem egy gép, hanem egy szerverfarm, terheléselosztók, fordított proxy-k, akármik tömkelege, és ez a felhő szives kiszolgálásodra n x 100megával vagy n x gigával fordul Feléd, hgoy jólesően jöjjön a 360k. P2p-nel meg eszed a szemköztiek feltöltését, van, ahol a túloldali feltöltést visszafogja az azon oldali letöltés, mármint a feltöltésre használt dróton stb stb.
Még egy: a Bíbor-ék ADSL-je (és aki azt használja mind), többek között azért is ad alacsony feltöltést, hogy kevésbé lehessen visszaosztani rajtuk keresztül, és ne izélgessék őket a jogtulajdonosok képviselői. A Gordonka megadja a feltöltési sebességet, sőt, nem is akasztja a letöltés a feltöltést, és fordítva sem.

Egyébként meg emlékeztetnék arra, hogy egy időben ftp parák voltak, akkor is születtek elméletek, aztán megoldódott, és kész.

#2209 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:26

Simán lehet, hogy CSAK a p2p-rel van vmi gebasz upc oldalról. Anno, ugyanígy voltam én is. Minden ment hibátlanul, kivéve a 21-es porttól eltérő ftp-k, az kutya lassú volt. Mindenki magyarázott össze-vissza, hogy ilyen nincs, mert akkor minden más is lassú lenne. Persze, tudták is ők, ha nekik az ftp csak 21-es portot jelent. Még páran jelezték, hogy ők is ugyanezt tapasztalták.
A hiba hivatalosan nem létezett, nemhivatalosan meg mégis, és miután eleget vertük a tamtamot, talán belsős segítséggel, de megoldódott a probléma.
Úgyhogy létezik ilyen, akár direkt, akár véletlenül és akár még nem is mindenkinek. Ugyanúgy, ahogy valakinél működött a számláló, valakinek meg nem, valakit lekorlátoztak, valakit meg még 100G után sem.

Szerkesztette: enrico 2007. 02. 04. 15:28 -kor

#2210 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:32

hát ennek nagyon nagy visszhangja lesz ha nem oldják meg a chellosok...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.