HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 10:39

Telecom and Network Speeds
http://www.zytrax.co.../data_rates.htm

#2282 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 10:46

Idézet: m0squit0 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 10:14

Nem akarom elkiabálni a dolgot, de nálam (Nagykanizsa) jelenleg is teljes sebességgel megy a seedelés, szóval nem hinném, hogy központi limitelés lenne.  :)

Lehet hogy csak adott területen tesztelnek egy ilyen Layer7-es sávszél menedzselő eszközt. Monitorozzák a tapasztalatokat és a lehetőségeket, aztán ha bejön nekik akkor majd vesznek belőle többet, ha nem akkor hagyják az egészet. Nem olcsó mulatság egy ilyen Layer7-es eszköz, több tíz ezertől, száz ezer dollárig terjed a listaára.

#2283 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 10:52

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 10:46

Lehet hogy csak adott területen tesztelnek egy ilyen Layer7-es sávszél menedzselő eszközt. Monitorozzák a tapasztalatokat és a lehetőségeket, aztán ha bejön nekik akkor majd vesznek belőle többet, ha nem akkor hagyják az egészet. Nem olcsó mulatság egy ilyen Layer7-es eszköz, több tíz ezertől, száz ezer dollárig terjed a listaára.

A titkositott csomagokkal is boldogul ez a cucc?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2284 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 10:59

Idézet: Samott - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:52

A titkositott csomagokkal is boldogul ez a cucc?

Samott

Szerintem ez mindig változik. Anno az ilyen eszközgyártók megcsinálták a cuccaikat, a telecom meg kábeles cégek beépítették. Egyes szolgáltatók userei sírtak hogy lassú a p2p. Aztán kijött  BitCometből az első titkosító fejléces és azzal már ment, idővel lett titkosított azureusból és utorrentből is és akkor már nem sírtak. Aztán az eszközgyártóktól jöttek újabb hírek hogy már ez sem gond. Múlt héten olvastam DslReportson hogy most megint sírnak a kanadai kábelnetes usereket, mert talán a Cisco kiadott valami frissítést amivel már a titkosított p2p sem gond. Aztán hogy ez pontosan hogy működik passz, az is lehet hogy csak az egyidejű szálak száma van korlátozva. És ha valaki elér egy bizonyos szál mennyiséget, az onnantól kap egy p2p bélyeget tartalomtól mentesen és a szálak sebességét lelimitálja. Passz ez most csak mint laikus találgattam. A lényeg az hogy múlt héttől megint lehet olvasni egyes külföldi fórumokon hogy már a titkosított torrent esetén is visszalassultak. Gondolom idővel majd erre is lesz majd valami válaszlépés és kezdődik minden elölről. Ahogy valaki ezt már korábban írta ez egy adok-kapok játék ami már jó ideje zajlik és még fog is.

#2285 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:06

Lefordíthatatlan szóvicc: pear2pear connection :)

Kép

(elnézést... és igen, tudom, hogy peer2peer, de úgy nem vicces, miként így sem)

#2286 Felhasználó inaktív   m0squit0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:09

Az utóbbi időben megszokottól kicsit eltérő tmában kérnék segítséget/javaslatot.
Kikapcsoltam a központi spam szűrőt, mert többször fennakadt rajta olyan levél, ami nem is spam. Szóval most az Outlook 2003 kezeli, és látom, hogy sok olyan van, ahol a címzett valóban nem is az én email címem, hanem teljesen random @chello.hu végű emailcímek.
Van-e valakinek valami javaslata arra vonatkozóan, hogy ezt a spam-áradatot hogyan lehetne csökkenteni, mert most már egy kicsit kezd idegesíteni, hogy a bejövő leveleim kb. 70%-a spam.
-= m0s =-

#2287 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:12

Idézet: m0squit0 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:09

Az utóbbi időben megszokottól kicsit eltérő tmában kérnék segítséget/javaslatot.
Kikapcsoltam a központi spam szűrőt, mert többször fennakadt rajta olyan levél, ami nem is spam. Szóval most az Outlook 2003 kezeli, és látom, hogy sok olyan van, ahol a címzett valóban nem is az én email címem, hanem teljesen random @chello.hu végű emailcímek.
Van-e valakinek valami javaslata arra vonatkozóan, hogy ezt a spam-áradatot hogyan lehetne csökkenteni, mert most már egy kicsit kezd idegesíteni, hogy a bejövő leveleim kb. 70%-a spam.

megszokott spam stratégia :)
azért nem szerepelsz, mert a titkos másolat között szerepel a mail címed.
tegyél fel Thunderbird-et az elég korrektül felismeri a spam-eket.
v. SmartGuard :D

#2288 Felhasználó inaktív   m0squit0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:15

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:12

megszokott spam stratégia :)
azért nem szerepelsz, mert a titkos másolat között szerepel a mail címed.
tegyél fel Thunderbird-et az elég korrektül felismeri a spam-eket.
v. SmartGuard :D

Nem azzal van a baj, hogy nem ismeri fel, hogy spam, hanem azzal, hogy egyáltalán ottvan :) Szóval ha már bejött, akkor szépen a szemetek közé kerül, én azt szeretném valahogy elérni, hogy a mennyiség csökkenjen  ;)
-= m0s =-

#2289 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:19

Idézet: m0squit0 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:09

Spamihilator. Freeware, egész jól együttműködik az Outlookkal.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#2290 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:20

Idézet: m0squit0 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:15

Nem azzal van a baj, hogy nem ismeri fel, hogy spam, hanem azzal, hogy egyáltalán ottvan :) Szóval ha már bejött, akkor szépen a szemetek közé kerül, én azt szeretném valahogy elérni, hogy a mennyiség csökkenjen  ;)

2 megoldást tudok javasolni:

1. mail címet cserélsz
2. van olyan progi amivel a szerveren le tudod ellenőrizni a leveleket és automatikusan le is ellenőrzi hogy fent van-e spamcop v. más rbl listán. elég nagy eséllyel bejelöli őket spamnak, és tudod tanítani.
hátránya hogy havonta más mail címre kell reg kulcsot kérj ha ingyen akarod használni :)
ha érdekel otthon szivesen megnézem és leírom a progi nevét

#2291 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:23

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:06

Lefordíthatatlan szóvicc: pear2pear connection :)

[IMG]http://www.fw.hu/domper/pear2pear.jpg[IMG]

(elnézést... és igen, tudom, hogy peer2peer, de úgy nem vicces, miként így sem)

:D

#2292 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:26

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:35

De ,hogy kitiltottak volna mert gépet cseréltem...  :think:

Gondolom, NSD többet tudna mondani a témában, de valóban volt olyan, hogy bizonyos mac-addressek helyből tiltva voltak.
Ugyanis az egyik alaplapgyártó cég az összes, alaplapi integrált hálókártyájának ugyanazt a címet égette be.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2293 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:26

Gondolom, NSD többet tudna mondani a témában, de valóban volt olyan, hogy bizonyos mac-addressek helyből tiltva voltak.
Ugyanis az egyik alaplapgyártó cég az összes, alaplapi integrált hálókártyájának ugyanazt a címet égette be.

hívjuk ezeket SYS900-as háló kártyáknak :) de tudtommal az alaplapi VIA-s háló kártyákkal is sok a baj.

#2294 Felhasználó inaktív   m0squit0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:35

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:20

1. mail címet cserélsz
2. van olyan progi amivel a szerveren le tudod ellenőrizni a leveleket és automatikusan le is ellenőrzi hogy fent van-e spamcop v. más rbl listán. elég nagy eséllyel bejelöli őket spamnak, és tudod tanítani.
hátránya hogy havonta más mail címre kell reg kulcsot kérj ha ingyen akarod használni :)

Köszi a javaslatokat  :respect:
Az első verzió felejtős, mert azóta ez a címem, mióta a @broadband @chello-ra változott  :cool: Lehet egyébként, hogy pont ez az egyik oka a sok spamnak, bár igyekeztem a különféle adatlapokon nem ezt a címet megadni.
A program neve mindenképp érdekelne, hátha sikerül visszafogni a levéláradatot, a regisztrációs kulccsal meg majdcsak lesz vmi  :D
-= m0s =-

#2295 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:43

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:20

1. mail címet cserélsz

ez a progi engem is érdekelne. Napi több 100 spam már engem is zavar sokszor

csak azt nem értem, hogy a spam küldőknek mi ebben még mindíg az üzlet. Én már el se olvasom, ha ismeretlen küldi a maileket sokszor. Mármint azt se ami fontos lenne :D

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 05. 11:45 -kor

#2296 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:03

http://www.google.hu...mihilator&meta=

Kugli  a barátod...

Kép

Esetleg barátnőd. :Đ

Szerkesztette: tikva 2007. 02. 05. 12:19 -kor

-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2297 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:26

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 12:03

http://www.google.hu...mihilator&meta=

Kugli  a barátod...

Kép

Esetleg barátnőd. :Đ

csak én nem a spamihilatort keresném, hanem az úthenger által említett fizetős progit.

#2298 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:31

kezdek kicsit megijedni. Évek óta nem használtam a peerguardiant, most felraktam kiváncsíságból a 2-es verziót. ftp-ről töltök, nem is megy P2P a gépemen most. Mármint amikor próbálom. Viszont qrva sok címet fog meg. Mitől lehet ez? Amikor nincs is más nyitott kapcsolat elvileg, mint az ftp :D

főleg az 58711-es porton akar valami próbálkozni. Mi használja ezt a portot? neten valami mailscannert találtam ezzel a portal.

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 05. 12:42 -kor

#2299 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:42

outpost 4 ua...
csak nekem fennt van folyamatosan.
napi 10-20 blokkolt csalamádé.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2300 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:45

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 11:43

ez a progi engem is érdekelne. Napi több 100 spam már engem is zavar sokszor

csak azt nem értem, hogy a spam küldőknek mi ebben még mindíg az üzlet. Én már el se olvasom, ha ismeretlen küldi a maileket sokszor. Mármint azt se ami fontos lenne :D

ha százezer kiküldött levélből csak egy pénzt hoz, már jól jártak.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »