HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL II. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 24. 13:01

A TvNetWork Nyrt. időközi vezetőségi beszámolója
http://www.bet.hu/newkibdata/100347327/ido...i_beszamolo.pdf

Idézet

Jelentos  esemény a cég életében a napokban aláírt eloszerzodés a TVNET KFT. „3G” elofizetoi és a hozzá tartozó eszközök értékesítése tárgyában. Az eloszerzodésben meghatározott 353 milliós nettó vételár két részbol áll össze. A kb.  5000  elofizeto 38.000 Ft+Áfa/elofizeto áron, a szolgáltatáshoz szükséges eszközök pedig 160.000.000 F t+Áfa kialkudott vételáron fog a TvNetWork Nyrt -hez kerülni.  Ez az elofizetoi bázis nagyon jó alap lehet az IPTV szolgáltatások elindításához.

Ezek szerint nem ér sokkal többet egy LLU ADSL ügyfél, mint egy viszontértékesített Tíkom ADSL ügyfél, hiába magasabb a bevétel önrész tartalma. Anno tavaly év végén közel 400 millót adott volna Externet a 10 ezer Tíkom ADSL ügyfélért, ami hasonló 40 ezer/ügyfeles vételár. Az LLU eszközöket viszont nagyon olcsón adják el, TVN-nek ez jó bolt, bár kérdés konkrétan mit is kapnak ennyiért.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 24. 13:22 -kor

#2382 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 09:10

A hálózat-szakik tanácsára volna szükségem egy az előzőhöz nem kapcsolódó problémával kapcsolatban.
Nekem itthon 2 gép van internetre kötve. Jelenleg a következő kapcsolási módon:
NET--->Ati AT-RG634 Gateway--->Ez a gép---> Második gép (helyi hálózaton, XPből megosztott internettel)

Ezt szeretném valahogyan úgy megoldani, hogy ha a másik gépen kell a net, akkor ennek a gépnek ne kelljen feltétlenül bekapcsolva lenni! Namost ebben a Gateway-ben van 4 lan hely.
Kép
Én úgy gondolkodtam, hogy akkor a a második gépet simán bedugom a gatway egyik (pl 2.) lan portjába és csodák csodájára menni fog a net. Ki nem találjátok, de tévedtem.  :rolleyes:  Ezért is kérem a nagyok tanácsát.

Próbálkoztam úgy is a 2. gépet a net varázslóval átállítóm úgy, hogy az közvetlenül kapcsolódik az internetre (jeszót igénylő és nem igénylővel egyaránt). Hát nem sikerült, sehogyan sem. Ja mégegy fontos dolog. Úgy emlékszem az volt írva a Gateway kiskönyvébe anno, hogy mindegy milyen utp kábelt használok mert a gateway felismeri azt. Az első gép egyenes kábellel megy a gatewaybe, a másodikat ugye crosslinkeltel próbáltam.

Előre is köszönöm a fáradozást és a segítséget.  :respect:
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#2383 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 10:42

egy router nem olcsobb, egyszerubb?

#2384 Felhasználó inaktív   sese1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:18

Megszűnő TVnet es előfizetőknek, akik sokallják az externet magasabb díját (bár a levélben alacsonyabbról volt szó):

GTS , szolgáltatóváltás

Business Telecom szolgáltatóváltással

Invitel szolgáltatóváltással

Jómagam sem fogok az externetnél maradni, ha ígéretük ellenére június 2-ig nem módosítják az ultraweb díjakat. Sőt ajánlom másnak is. Hiába vette meg a TvNettől az ügyfeleket, szabad szolgáltatóváltás van.
Akinek meg van egyéb javaslata alternatívaként , kérem ossza meg.

Szerkesztette: sese1 2008. 05. 29. 12:33 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 18:04

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 10:42

egy router nem olcsobb, egyszerubb?

Igazad van egyszerűbb, nekem is ugyan az a gateway van (a TVtévé vagyis az iptv teszteléshez adta a tvnet a gatewayt) mint a Dess szakinak de mivel ezzel a gateway-al csak 1 gépre lehet netet varázsolni így egy di-524 routert használok mely 2 gépre és 1 laptoop-ra ossza el a netet  ;) 

#2386 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 18:42

Mi a francnak van rajta akkor 4 LAN ha csak 1 gépre mehet net...  :eek:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Az ilyen esztelenségek úgy fel tudnak bosszantani...
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#2387 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 22:01

Idézet: sese1 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:18

Megszűnő TVnet es előfizetőknek, akik sokallják az externet magasabb díját (bár a levélben alacsonyabbról volt szó):

GTS , szolgáltatóváltás

Invitel szolgáltatóváltással

Jómagam sem fogok az externetnél maradni, ha ígéretük ellenére június 2-ig nem módosítják az ultraweb díjakat. Sőt ajánlom másnak is. Hiába vette meg a TvNettől az ügyfeleket, szabad szolgáltatóváltás van.

gts eleg jo, koszi. misem fogunk maradni
macbook air 2014

#2388 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 20:33

Idézet: sese1 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:18

Május 28-án kaptam meg a levelüket és azonnal faxoltam a felmondást, utána kitöltöttem a Business Telecom oldalán az új szerződést, ma meg is érkezett 2 példányban.  ;)

TVNET-es levél olvasása közben akkor "dobta le agyam az ékszíjat", amikor javasolták az Ulrawebet, mint olcsóbb szolgáltatót és 9.900 Ft helyett 9.870 Ft a 8 Mbit/512 Kbit/sec.

Kemény 30  magyar forint !  :omg:

Szerkesztette: luckystar 2008. 05. 30. 20:39 -kor

#2389 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 12:15

felmondtuk a netet, elvileg tvnetnek cimezve. beregeltunk datanetnel, remelem nem lesz ilyen 1 honapos kimaradas..
macbook air 2014

#2390 Felhasználó inaktív   Trigger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 31. 18:23

Idézet: luckystar - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 20:33

Május 28-án kaptam meg a levelüket és azonnal faxoltam a felmondást, utána kitöltöttem a Business Telecom oldalán az új szerződést, ma meg is érkezett 2 példányban.  ;)

TVNET-es levél olvasása közben akkor "dobta le agyam az ékszíjat", amikor javasolták az Ulrawebet, mint olcsóbb szolgáltatót és 9.900 Ft helyett 9.870 Ft a 8 Mbit/512 Kbit/sec.

Kemény 30  magyar forint !  :omg:

Szintén megkaptam a TVnet és az Externet vezetője által egyaránt dedikált levelet, amihez innen gratulálok a cégnek, főleg miután február 4-i hírük szerint "Első lépésként az érintett ügyfeleket a TVnet Kft. és az Externet Zrt. a közeli napokban közös levélben keresi meg." A közeli napok egész pontosan május 29-re esett.

Az ultrawebes ajánlatot inkább nem is kommentálnám, főleg annak tükrében, hogy eddig régi előfizetőként 7600 Ft-ért kaptam az L-csomagot.

Ennek örömére tehát megkapták tőlem is az ISP-váltásos viszlátfaxot (Invitel ajánlatával szemezve), erre tegnap kaptam tőlük egy sms-t a 1258-ról: "Tajekoztatjuk hogy korabbi aremelessel kapcsolatos levelunk tartgytalan, szerzodese a jelenlegi feltetelekkel tovabbra is fennall. Koszonettel, TVnet Kft."

WTF? :confused: És ha már nem azt a számot használnám? És hétfőn mire számítsak, a rendkívül hivatalos smst megcáfolják emailben? A sarki zöldséges komolyabban veszi az üzletet és az ügyfeleket esküszöm...

1258-on természetesen elérhetetlen bárki is (egész nyugodtan megszüntethetik).

Mikor ér véget a szappanopera, kedves TVnet?

Szerkesztette: Trigger 2008. 05. 31. 18:24 -kor

#2391 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 19:09

Idézet: Trigger - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 18:23

Az ultrawebes ajánlatot inkább nem is kommentálnám, főleg annak tükrében, hogy eddig régi előfizetőként 7600 Ft-ért kaptam az L-csomagot.

Azért azzal szerintem te is tisztában vagy hogy tavaly ez a 7600-as szolgáltató váltós TvNet ár igencsak a piaci ár alatt volt kínálva, igaz nem is túl sokáig. Akkoriban a szolgáltató váltó árak 9-10 ezer körül voltak, ahogy most is inkább 9 ezer körül vannak. Akkor ezt a 7600-as igen nyomott akciós árat gondolom vevőfogónak szánta a TvNet, úgy hogy ezért cserébe bevállalták a veszteséget is.

Azért ha belegondolsz abba, ha egy vevő első évben csak a kedvezményes árért megy a szolgáltatóhoz, majd utána lelép, mert a listaáron amin már profitot is keresketne a cégnek már nem akar maradni, az a cégnek nem lesz túl egészséges. Nem véletlenül került olyan helyzetbe a TvNet amiben van. Elég sokáig ők voltak a "nagyon olcsó szolgáltató", aminek később meg is lett a böjtje. A nagyon olcsó ár nem volt más mint bevállalt veszteség, amit nem lehet akármeddig halmozni.

Az utóbbi időben erre kezdenek ráébredni azok a cégek is akik korábban szintén az olcsók között illeték magukat, mint pl. az Externet is. Talán rájöttek nem kellene nekik is a TvNet sorsára jutniuk.

A retail minusz nagyker díj kb. önmagában annyi, mint amennyi ez az erősen akciós 7600-as havidíj. Azért az ISP-nek is kellene 1-2 ezres önrész amiből a saját költségeiket fedezni tudná és hopp máris ott vagy az ominózis 9 ezres havidíj környékén. Az új retail minusz díjak mellett, amiket nemrég bejelentett az NHH - és amik nem tudom mikortól fognak érvénybe lépni- úgy 7 ezer körül lesz a 8 Mbps-es csomag nagyker díja. 1-2 ezres ISP önrész mellett ez még mindig csak 8-9 ezer közötti ársávra lesz elég, a jővőben nagy valószínűséggel ide fognak módosulni a listaáras havidíjak.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 31. 19:13 -kor

#2392 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:23

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 19:09

Azért azzal szerintem te is tisztában vagy hogy tavaly ez a 7600-as szolgáltató váltós TvNet ár igencsak a piaci ár alatt volt kínálva, igaz nem is túl sokáig.

A 7.600 Ft a 2 Mbit-es ADSL-nél volt és abból lett 8 MBit és nem 3 Mbit-nél !

Nekem is ugyanennyi volt !

Az SMS-sel meg bekaphatják, mert 100 ügyfélből felmondta kb.: 99 az előfizetést és rájöttek az Externettel kötött szerződést nem tudják teljesíteni, mert szinte senki sem fog átszerződni a csodálatos ultraweb-hez -30 Ft-ért. Most már maradjanak változatlan áron, előbb tetszettek volna gondolkodni és nem leveleket írni!

Haverom és én is a levél megérkezése napján felmondtuk a szerződést, megkötöttük az új szolgáltatóval, erre neki is küldték az SMS-t, de már Konec filma!

#2393 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 10:46

Én még várom a levelet, de amilyen újabban a szolgáltatásminőség, szerintem én is lépek

#2394 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 20:49

Levelet én is kaptam, 4 mibites adsl-re van előfizetésünk a TVnettel, hogy ha nem szerződök át akkor náluk maradok és a mostani 6500 Ft helyett 7900 Ft-ot kell majd fizetnem, felmegyek az oldalra, hogy megnézzem milyen fantasztikusan olcsó(bb) áron jutok hozzá, és lám gyakorlatilag ugyanannyi, mint amennyire akarták emelni. :D Hívtam is őket, nem vették fel, másnap tudtam velük beszélni, vagyis az Ultrawebesekkel, és mondta nekem a srác, hogy rossz árak vannak kirakva. Elég nevetségesre sikerült ez az egész, aztán jött az SMS, akkor most milyen szolgáltatóval is állok kapcsolatban? :D Szerencsére hűségidő lejárt egy ideje, de ezzel a hűségidőhöz kötöttek nagyon megszívták volna.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2395 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:32

Externet Nyrt.

Tájékoztatás a TVnet Kft. ADSL ügyfélkörének átvételének lezárulásáról
http://www.bet.hu/newkibdata/100381531/Ext...tajekoztato.pdf

#2396 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 15:54

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:32

Externet Nyrt.

Tájékoztatás a TVnet Kft. ADSL ügyfélkörének átvételének lezárulásáról
http://www.bet.hu/newkibdata/100381531/Ext...tajekoztato.pdf

Hát, ha 36 rugót csengettek ki ügyfelenként, szerintem érdekükben áll megtartani őket, úgyhogy nemigazán értem, miért nem változatlan feltételekkel (áron) adják ugyanazt a szolgáltatást?  :confused:
Ahogy itt a fórumon is látszik, sokan elhagyják őket, ha nem viszik lejjebb a tarifákat, és ez leginkább nekik nem jó.

#2397 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 16:32

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 15:54

Hát, ha 36 rugót csengettek ki ügyfelenként, szerintem érdekükben áll megtartani őket, úgyhogy nemigazán értem, miért nem változatlan feltételekkel (áron) adják ugyanazt a szolgáltatást?  :confused:
Ahogy itt a fórumon is látszik, sokan elhagyják őket, ha nem viszik lejjebb a tarifákat, és ez leginkább nekik nem jó.

szerintem az a felhasznalo aki nincs ennyire kepben az arakkal az azt mondja h jo hat fizetek tobbet ezert is mivel minden dragul, benzin, kaja, futes, net miert ne dragulhatna? es marad ott :)

#2398 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 21:50

Legutóbb kaptam levelet, hogy végre beköltözött a szolgáltató a központba, így már tud adni 3G-t.
Lényegében erre vártam, ezért kötöttem a TVnethez bő 1 éve :) erre most kiderül, hogy a hurkás ügyfeleket is áttolják valakinek. Beszarás.
Küldtek két csekket, de nem az olcsóbbat (hurok+új előfizetői szerződés kötési szándék) fizettem be. Így most még mindig a tíkomos adsl-en vagyok, noha a számla a tvnettől jön.
Azt nem értem, hogy most lehetnék 3G ügyfél, de azt írták, hogy ugyanúgy fent kell tartanom a telefonvonalat? Most akkor mi a túró van? A telefonvonalra ugyanis semmi szükségem.

Arra is kíváncsi leszek ezek után, hogy kinek passzolnak át. Extercsoda vagy tvnetworks

#2399 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 22:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 21:50

Legutóbb kaptam levelet, hogy végre beköltözött a szolgáltató a központba, így már tud adni 3G-t.
Lényegében erre vártam, ezért kötöttem a TVnethez bő 1 éve :) erre most kiderül, hogy a hurkás ügyfeleket is áttolják valakinek. Beszarás.
Küldtek két csekket, de nem az olcsóbbat (hurok+új előfizetői szerződés kötési szándék) fizettem be. Így most még mindig a tíkomos adsl-en vagyok, noha a számla a tvnettől jön.
Azt nem értem, hogy most lehetnék 3G ügyfél, de azt írták, hogy ugyanúgy fent kell tartanom a telefonvonalat? Most akkor mi a túró van? A telefonvonalra ugyanis semmi szükségem.

Arra is kíváncsi leszek ezek után, hogy kinek passzolnak át. Extercsoda vagy tvnetworks

Kétféle konstrukció van 3G-nél, sima és meztelen. Az első a részleges hurokhordozást takarja, a második a teljes hurokhordozást. Első esetben olcsóbb a netes havidíj, de Tíkom felé továbbra is fizetned kell a telefon alapdíjat, mint normál nagyker ADSL esetén is. Teljes hurok bérlet esetén a havidíj 2 ezerrel drágább mint a normál, viszont ekkor már nem kell Tíkom felé telefon alapdíjat tovább fizetni.

A Tíkom nagyker ADSL ügyfeleket már átpasszolták Externetnek, az a tranzakció már véglegesen lezárult. A 3G hurokhordozott ügyfelekre TvNetworkkel van előszerződésük, de az a tranzakció még csak tárgyalási fázisban van. Szerintem 3-4 hónap kell még mire lezárul és végleg átkerülnek az ügyfelek, már ha épp nem gondolja meg magát a két fél és nem lépnek vissza.

#2400 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 22:49

... vagy alkalmasint az olyan 3g elofizetok, amilyen en is vagyok... Semmi okom bizni a tvnetworkben, ergo bontom is a szerzodest, mint a vocsok.

De amugy gyanitom, hogy a tvnetwork hamar visszalep, ha megtudja micsoda elvandorlas volt az externetnek atadott tvnet elofizetoknel ;)
Udv: Nezelodo

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.