Idézet: Trigger - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 18:23
Az ultrawebes
ajánlatot inkább nem is kommentálnám, főleg annak tükrében, hogy eddig régi előfizetőként 7600 Ft-ért kaptam az L-csomagot.
Azért azzal szerintem te is tisztában vagy hogy tavaly ez a 7600-as szolgáltató váltós TvNet ár igencsak a piaci ár alatt volt kínálva, igaz nem is túl sokáig. Akkoriban a szolgáltató váltó árak 9-10 ezer körül voltak, ahogy most is inkább 9 ezer körül vannak. Akkor ezt a 7600-as igen nyomott akciós árat gondolom vevőfogónak szánta a TvNet, úgy hogy ezért cserébe bevállalták a veszteséget is.
Azért ha belegondolsz abba, ha egy vevő első évben csak a kedvezményes árért megy a szolgáltatóhoz, majd utána lelép, mert a listaáron amin már profitot is keresketne a cégnek már nem akar maradni, az a cégnek nem lesz túl egészséges. Nem véletlenül került olyan helyzetbe a TvNet amiben van. Elég sokáig ők voltak a "nagyon olcsó szolgáltató", aminek később meg is lett a böjtje. A nagyon olcsó ár nem volt más mint bevállalt veszteség, amit nem lehet akármeddig halmozni.
Az utóbbi időben erre kezdenek ráébredni azok a cégek is akik korábban szintén az olcsók között illeték magukat, mint pl. az Externet is. Talán rájöttek nem kellene nekik is a TvNet sorsára jutniuk.
A retail minusz nagyker díj kb. önmagában annyi, mint amennyi ez az erősen akciós 7600-as havidíj. Azért az ISP-nek is kellene 1-2 ezres önrész amiből a saját költségeiket fedezni tudná és hopp máris ott vagy az ominózis 9 ezres havidíj környékén. Az új retail minusz díjak mellett, amiket nemrég bejelentett az NHH - és amik nem tudom mikortól fognak érvénybe lépni- úgy 7 ezer körül lesz a 8 Mbps-es csomag nagyker díja. 1-2 ezres ISP önrész mellett ez még mindig csak 8-9 ezer közötti ársávra lesz elég, a jővőben nagy valószínűséggel ide fognak módosulni a listaáras havidíjak.
Szerkesztette: shabba 2008. 05. 31. 19:13 -kor