HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC dolgozónet / közalmazotti net - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC dolgozónet / közalmazotti net Jogos csomagcsere? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   boobby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 02:34

Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:00

"igen, azt kaptam en is.
de ha bemegyek verni a pultot az upc-hez azzal, hogy mi van a szamlan, akkor csodalkozni fognak?

szerk.: holnap lehet bemegyek.
ha jol emlekszem most van/lesz az evfordulo, aztan lehet lemondom es kerek rendes classicot."

Mielott kivered a balhét, kerdezd meg a cég vezetesedet, hogy milyen dolgozo netre van szerződése... és megerted, hogy mit miért....

:D

#42 Felhasználó inaktív   boobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 02:37

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 16:57

Csak egy gépre lehet feltenni a kapott kódot?

Igen, csak akkor teheted fel tobb gépre, ha  több termékes kulcsot kértel... :)

#43 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 07:43

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 19:44

És én pl mit kezdjek a SmartGuardjukkal

Szerinted érdekel?  :think:

#44 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 08:35

Idézet: szeptepi - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:11

Nekem azzal van gondom, hogy a DolgozóNet nem csomag hanem havidíj-kedvezmény. Ha megnézitek az előfizetői szerződéseteket akkor abban egyértelműen látható, hogy classic csomagra kötöttünk szerződést!!! A havi számlán is mindenkor a chello classic csomag után fizettük a havidíjat. 2007.márciusában is. /Egy külön nyilatkozat alapján kaptuk a DolgozoNet program keretében a Chello classis csomagra a kedvezményt./

A chello classic csomag előfizetői hűségtől függően (0,1,2) 12,10 és 9eFt-t fizettek havonta.
A dolgozónet kedvezményesek 7eFt-t fizettek/fizetnek. A Dolgozónet kedvezményes csomag a classic megszűnésével a Mediumot fogja adni 5/768-cal.
Te nem jártál rosszabbul, nem kapsz kevesebbet, sőt, ugyanazért a pénzért 1.8x gyorsabb letöltést, és 1.5x gyorsabb feltöltést kapsz, a 30GB-s korlátod ugyanúgy megszűnt.
Ha kell a 10/1M, akkor módosítani kell Extremre-re és azt fizetni.
Egyébként, mire nem elég az 5/768?

#45 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 11:54

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 7:43

Szerinted érdekel?  :think:

Engem szted mennyire izgat a fostalicska windows védelmük? Nekem az semmit nem ér pl. Ezért mondom hogy no comment.

#46 Felhasználó inaktív   szeptepi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 12:50

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:35

Te nem jártál rosszabbul, nem kapsz kevesebbet, sőt, ugyanazért a pénzért 1.8x gyorsabb letöltést, és 1.5x gyorsabb feltöltést kapsz, a 30GB-s korlátod ugyanúgy megszűnt.

Nem erről van szó nem ez az alap problémánk …… ;)  ha megjelenik egy mosópor reklám ami azt hirdeti, hogy ő a legjobb leggyorsabb az egyetlen stb. akkor feljelentés hatására a megfelelő Hivatal kivizsgálja az ügyet és megállapítja, hogy ez nem így van és az adott cég  pengetheti a büntetést. Számos példát láttunk erre az elmúlt években. Minden szóróanyagban ez szerepel „chello classic csomag előfizetői - változatlan havidíj mellett chello extreme csomagot kapnak” Ez nem így van,hazugság!!!  A szerződésben mindenkinek a chello classic van beírva. Amit most meghirdetnek váltást jól hangzik, fényezi a UPC-t de nem felel meg a valóságnak!!!! 

Nyilvánvaló, hogy örülhetek az emelésnek de a UPC valótlant állít, azt hiteti el a leendő ügyfeleivel,hogy tud erős válaszlépést tenni,  a konkurenciával (ADSL) szemben, valótlan mértékű bizalmat kelt. Elhitet egy nem létező dolgot.
Emiatt támadható meg szerintem többek között a Gazdasági Versenyhivatalnál.
A húzó csomag ez lehetett és classic csomagot használók jelentős része DolgozóNetes lehetett ezzel a döntéssel 5120/768 nem olyan mértékű fejlesztéseket kell végrahajtani a UPC-nek mint ami most a hirdetés alapján feltételezhető lenne.
Nekem valahol azt is sugallja, hogy technikailag nincs meg az a háttér, ahol ekkora tömegben be tudnák vállalni a 10/1 módosítást.

Írtad: „Dolgozónet kedvezményes csomag” ilyen nem volt. Classic csomag volt  Dolgozónet havidíj kedvezménnyel. Jelen helyzetben óriási a különbség!!! :cool:

„mire nem elég az 5/768?”  … igazad van!!!! De nem ez az alap probléma.

Üdv:

#47 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 17:32

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:35

A chello classic csomag előfizetői hűségtől függően (0,1,2) 12,10 és 9eFt-t fizettek havonta.
A dolgozónet kedvezményesek 7eFt-t fizettek/fizetnek. A Dolgozónet kedvezményes csomag a classic megszűnésével a Mediumot fogja adni 5/768-cal.

Ezzel csak az a probléma, hogy fél év mulva meg majd átraknak Minimum csomagba ha ugytartja majd kedvük? :confused:
The Sky Was Pink

#48 Felhasználó inaktív   sina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 20:51

Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe, hogy a MEDIUM csomag már 6.900 Ft-tól elérhető a UPC kinálatában bárki részére aki beballag és ezt megrendeli.

Tehát ezekszerint, ha Mi ezt kajuk Dolgozónet keretében 7.200-ért akkor még mi fizetünk nekik? vagy mi a fene.....

Ja mellesleg az UPC március 01-én életbelépett ÁFSZ-ébe nincs olyan szó, hogy Dolgozónet. Akkor most mivan?

Még tovább megyek eddig a pillanatig a weboldalukon a DolgozóNet leírásánál 3 Megás csomagról és chello classic-ról írnak. Ekkora cég és a weblapot sem képesek átírni.
http://sina.extra.hu
[sina SoftWare]

#49 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 20:59

Idézet: sina - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 20:51

Ja mellesleg az UPC március 01-én életbelépett ÁFSZ-ébe nincs olyan szó, hogy Dolgozónet. Akkor most mivan?

De olyan van, hogy kik kapnak kedvezményt. És első helyen szerepel az APEH. Gondolom nem csak az ábcé
miatt... A másik topicban is már túlragoztuk ezt a kérdést sokszor. Ezt adják, mert megtehetik. Ha kell igénybevesszük, ha nem, lehet módosítani. Hőzöngeni semmi értelme, mint ahogy annak hangoztatásának sem, hogy eddig a közalkalmazottaknak jófejségből adták olcsóbban. Ezt nyilván senki nem hiszi el.  A Dolgózónetben meg a cég fizet pluszban, az most is extrém lesz.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#50 Felhasználó inaktív   sajtmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 23:16

Ez a lényeg, sokan ezt nem fogják fel, hogy nem a sebességgel van bajunk, hanem az eljárással (a beszélgetés minősége teljesen jó; sejtettem, hogy nem éri meg felhívni üfsz-ot). Mindenki tegye amit jónak lát, de kicsit rá kellene döbbenteni a chellot, hogy ez nem volt túl népszerű intézkedés.

#51 Felhasználó inaktív   boobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 02:16

Idézet: Clan - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 22:21

A beszélgetést rögzitettem, tanulságos:UPC ügyfélszolgálat

Azt hiszem, ha feljelentenek, és megszüntetik a szolgodat, akkor teljesen jogos az intezkedés, mert a telefon végén lévő kezelőt nem tajékoztattad a felvételrol, hogy lehet-e. Pláne, úgy hogy közzé tetted, személyiségi jogokat szertesz. Vissza kereshető, hogy ki vagy....

A csomag nevek módulását és a márka nevek alakulását + az ASZF-t pedig betűről betűre olvasd el, ne csak a szád járjon. Pattogni könnyű.

:offtopic: :mad: :offtopic:

#52 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 02:25

Nah nekem elég volt a rinyából. Chello extrémre váltottam két év hűséggel 8.900 Fthó.
Oszt' jónapot.

Kép

:D  :D  :D
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#53 Felhasználó inaktív   boobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 02:30

+ kiegészítes:

A céged dönti el, hogy mely csomagot kapod (Classik (dolgozó net) megszűnik és helyette a médium lesz vagy az extrem ez cég függő)! Nekik Pattogj!!!!

:offtopic:   :reklamacio:   :offtopic:

Szerkesztette: boobby 2007. 03. 02. 02:32 -kor

#54 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 02:44

Én erre csak annyit mondanék, hogy 2003ban az 512k ADSL-t 12.000 ft.-ért köttettem be. Most 8.900-rt fogok 10M-et kapni. De 7200-ért az 5m/768k sem tűnik rossz vételnek. Akinek meg nem elég váltson.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#55 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 07:28

Idézet: Barnabi - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 17:32

Ezzel csak az a probléma, hogy fél év mulva meg majd átraknak Minimum csomagba ha ugytartja majd kedvük? :confused:

Ha a piac lehetővé tenné, akkor elvileg igen.
Egyébként 'dolgozónet'-ben nincs verseny, tehát nem kell nagyon törniük magukat. Ugyanakkor, a korábbinál rosszabb szolgáltatást, ugyanazért a pénzért nem hiszem, hogy adhatnánk, kivéve, ha tudatosan ki akarják söpörni a Dolgozónet alól a népet. Ezt bankok szokták csinálni, netszolgáltatóknál még nem divat :)

#56 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 07:38

Idézet: szeptepi - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 12:50

Nem erről van szó nem ez az alap problémánk …… ;)  ha megjelenik egy mosópor reklám ami azt hirdeti, hogy ő a legjobb leggyorsabb az egyetlen stb. akkor feljelentés hatására a megfelelő Hivatal kivizsgálja az ügyet és megállapítja, hogy ez nem így van és az adott cég  pengetheti a büntetést. Számos példát láttunk erre az elmúlt években. Minden szóróanyagban ez szerepel „chello classic csomag előfizetői - változatlan havidíj mellett chello extreme csomagot kapnak” E.
.
.Nekem valahol azt is sugallja, hogy technikailag nincs meg az a háttér, ahol ekkora tömegben be tudnák vállalni a 10/1 módosítást.

„mire nem elég az 5/768?”  … igazad van!!!! De nem ez az alap probléma.

Üdv:

Azt a Classic-ot nem azért kaptad, mert bementél, és befizettél Classic-ra, majd kaptál egy kedvezményt, mert szimpatikus vagy nekik.
Te Dolgozónet keretében egy (egyébként) kedvezményes árért kaptad a Classic szolgáltatástartalmát.

(A chello classic csomag előfizetői azok, akik annyit fizetnek, ami a chello classic ártáblázatában szerepel. A Dolgozónet nem a chello classic része.)

Dolgozónet-ben nincs konkurrencia, másrészt ADSL túlnyomó részében az 5/768 @ 7190Ft körül is nagyon versenyképes ár. A legjobb közelítő a Pantel szolgáltatóváltásos 4M-ja (használati idő és forgalomfüggtlen díjcsomagok között).

Amint a technikai háttérről írsz, az átgondolatlan, mert töredék Dolgozónetes van a normál classic-osokhoz képest, nincs jelentős, infrastruktúrális jelentősége, hogy az a max 2-3%-nyi Dolgozónet mennyivel hasít.

Mire nem elég: de igen, ez az alapprobléma, hogy akinek ennyire bántja a lelkét az 5/768 az miért nem vált igazi classic-ra, és ott megkapná a rendes 10/1-et.

Üdv viszont :)

#57 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 08:01

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 7:38

Azt a Classic-ot nem azért kaptad, mert bementél, és befizettél Classic-ra, majd kaptál egy kedvezményt, mert szimpatikus vagy nekik.

Pedig vagyunk egypáran, akik befizettünk classicra, majd mikor lehetőség lett rá, igénybe vettük a közalkalmazotti kedvezményt, de nem módosítottuk magát az előfizetést. (CSak a pontosság kedvéért.)
Dolgozónet pedig más szolgáltatónál is van, mivel gyakorlatilag bármelyik munkáltató átvállalhatja a munkavállaló netjének részét, vagy egészét természetbeni juttatás formájában, ami a törvényben meghatározott mértékig adómentes juttatás.
Abban teljesen igazad van, hogy sávszél/ár arányban nincs konkurencia.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#58 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 08:10

Idézet: Clan - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 22:21

Hali, nos sok mindennel nem értek egyet a upc-vel épp ezért ma többszöri próbálkozás után este 9 után elértem őket...

A beszélgetést rögzitettem, tanulságos:UPC ügyfélszolgálat

A minőségért elnézést...

Elég sok helyen hibázik az elgondolásod.
1. Nem rögzíthetsz 1 beszélgetést, hacsak nem közlöd előtte hogy te ezt fogod tenni, adatvédelmi okok, blablabla

2. ASZF szerint 17. oldal, a szolgáltató bizony módosíthatja az ASZF-et bármikor, ha fennálnak az ott felsorolt feltételek, amit te ugye elfogadtál, szóval 1 szavad se lehet ha módosítják.

3. Te Dolgozónetre szerződtél, azért kellett munkáltatói igazolást vinned és azért került csak 1 évre 7.190 Ft-be a Classic, és azért Classic, mert ugye akkor még csak light és plus volt és árban v.mint sebességben elég nagy különbség volt köztük így maradt az arany középút.

4. megszüntek a korábbi csomagok, az 1oldalu módosítás miatt a szolgáltató részéről, amit vagy el kell fogadni v. pedig megtenni a bejelentéseket a megfelelő helyeken, amit sorolt is a gyerek :)

Ha nem elfogadható a beszéd alatt elhangzott már nem hűséges dolgozóneted, akkor válts, vagy mondd hogy téged hátrányosan érint a szerződés és bontsd fel.

Miért kell kínozni azt a szerencsétlen gyereket? neki az a dolga hogy közölje ezt kapod és ha nem tetszik akkor mit tehetsz, nem pedig az hogy megmondja mi miért van.
Amúgy meg ahogy korábban is leírták a munkáltatódtól függ hogy fizeti-e a különbséget v. ha sok ügyfelet visznek a upc-hez akkor ugye kapnak mennyiségi kedvezményt ha jók az értesüléseim.

Lehet váltani Mediumra, aláírni 2 év rabigát az olcsóbb csomagért v. szintén 2 évet a drágább Extreme-ért azért hogy többet fizethess 1700al, és azt kapd mint a többiek a classicra fizettek elő.

#59 Felhasználó inaktív   Clan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:29

Idézet: boobby - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 2:16

Azt hiszem, ha feljelentenek, és megszüntetik a szolgodat, akkor teljesen jogos az intezkedés, mert a telefon végén lévő kezelőt nem tajékoztattad a felvételrol, hogy lehet-e. Pláne, úgy hogy közzé tetted, személyiségi jogokat szertesz. Vissza kereshető, hogy ki vagy....

A csomag nevek módulását és a márka nevek alakulását + az ASZF-t pedig betűről betűre olvasd el, ne csak a szád járjon. Pattogni könnyű.

:offtopic: :mad: :offtopic:

Teljesen jogos az észrevételed, és hibáztam e tekintetben...

A hanganyagot töröltem!

#60 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 11:18

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 8:01

Pedig vagyunk egypáran, akik befizettünk classicra, majd mikor lehetőség lett rá, igénybe vettük a közalkalmazotti kedvezményt, de nem módosítottuk magát az előfizetést. (CSak a pontosság kedvéért.)

Eredetileg én is Classic-cal indultam, aztán meg lett dolgozónetesítve, némi macera árán. De attól kezdve, hogy nem Classic-nak van fizetve, és nem a classic hűség és ár feltételek vonatkoznak rá, egy kicsit kevésbé lett az Classic. (Másfelől, pl telefondíj csomagkedvezmény szempontjából az volt, de gondolom kétszer nem követik el ugyanazt a "hibát" :( )

(A Dolgozónetes macera lényege, hogy nekem 2 éves hűséggel indult a dolog, de a váltáskor, kb. két hónap után "részleges hűségbontást" mondtak, azaz a két havi kedvezmény visszajárt nekik, mert a továbbmenő csomag nem 2, csak 1 éves, de némi "egyezkedés" után sikerült megállapodnunk, hogy a bekötési díjkedvezmény marad, mert az a Dolgozónetes új bekötéshez is jár egyébként...)

Kedvezményes árú Dolgozónet tudtommal nem sok helyen van. Anno, amikor az SZJA tv. módosítás bejött, akkor talán a UPC és a T indult be, de a T messze nem volt olyan nagyvonalú ebben, mint a UPC (A T-nél csak céges indítású Dolgozónet-jellegű szolgáltatásra lehetett előfizetni, olyan csak a UPC-nél volt, hogy besétál a dolgozó a munkaviszony igazolással, és máris megkapja olcsóbban a netet, ha a cégnek egyébként  van "keretmegállapodása" velük). Sajnos viszont a cégek ezzel együtt sem nagyon buktak rá a munkavállalói net átvállalása dologra (talán csak ott, ahol kfiejezetten juttatásként adják).
Ilyen értelemben gondoltam, hogy kedvezménnyel párosított Dolgozónet versenytárs nem nőtt ki a piacból az elmúlt két évben.  A UPC-é is eddig tartott, a szép dolgoknak hamar vége van :(

Szerkesztette: llamada 2007. 03. 02. 11:23 -kor

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.