HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:16

mibaj az itunessal?
macbook air 2014

#82 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:38

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:55

Igaz, a márkát meg kell fizetni :)

evone: csak épp azon akadt meg a szemem, azért írtam azt :)

szerk.: Amúgy milyen Mac-et ajánlott otthoni felhasználásra? Itt értem ezalatt photshopozást, videószerkesztést stb..

Az iMacet nem ajanlom ilyesmire. Ha en most vennek gepet, biztos nem macet vennek. Igaz, maskor se vennek :D

Szerkesztette: ion 2007. 03. 06. 19:38 -kor

#83 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:23

Idézet: evone - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:16

mibaj az itunessal?

Az hogy bugos, az hogy bloatware, az hogy csak a Store logikájában hajlandó kezelni a fájlokat és hogy egyébként sem tetszik. Illetve egy komment még a beszeljukmac.com -ról:

Idézet

Szerintem négy kiemelkedő gond van vele és ez messze nem a kötözködés szintű igényből adódik.
1. Diktatórikusan marketing szemléletű a könyvtározási rendszere, nem ad módot az egyéni használati törekvésekre. Az, hogy több tucat segédprogram született ezen hiányosságok kiküszöbölésére is mutatja a probléma létezik és megoldásra vár, amit az Apple marketing okokból nem nagyon szándékozik akceptálni.
2. A következő hibát(!) is sorolhatnánk a marketing alapúak közé /mivel az Apple a számonkénti eladást preferálja/, de ez sérti a nagylélegzetű művek kedvelőinek és a láncoltan felépített előadói lemezek eredetiszerű meghallgatásának lehetőségét. Rengeteg nagyon jelentős ilyen munka van forgalomba. Ha pld olyan cd-ét, mint a Metallica, Michael Kamen és a SanFransisco-i szimfónikusok közös cd-jét az iTunes-ból kívánnánk meghallgatni valami szétszabdalt, átértelmezettre vágott torzó lesz az eredmény, mivel nem engedi a cd-ét felmásolva saját egységességében megszólalni. Hogy ez mennyire illuzióromboló lehet meg kell vele hallgatni egy Diana Kroll , vagy bármelyik jazz koncertlemezt.
3. Van egy súlyosabb hibája is: a saját hangképe. Eleinte nem is akartam hinni, /pedig mérések nélkül is nyilvánvaló/de ma már publikus is ez a hiba és megpróbálják különböző korrekciós szoftverekkel korrigálni. Persze ezek eredménye már csak utánszínezés. Ha valakinek alkalma van összehasonlítani az iTunes és a SoundtrackPro-ban ugyanannak az anyagnak a hangzását minden magyarázat szükségtelenné válik, olyan nagy méretű a különbség. Az iTunes egy sajátosan értelmezett pophangzásképre van hangolva.
4. A program “skin"-ja csak nagyon apró külsőségekben módosítható még ShapeShifter-ben is.

#84 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:29

hm, alternativa?
macbook air 2014

#85 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:30

Illetve nem is ez a gond. Lehet hogy sokan nagyon jól tudják használni az egyébként komoly értéket képviselő iLife programokat, de én speciel az elmúlt két évben még egyiket sem indítottam el, és mint ilyenért, feleslegesen fizettem. Vagy szívesebben választottam volna ugyenzért az árért a .Mac -et, ami szintén nem a szívem csücske, de legalább érdemben is használnám,

#86 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:31

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:55

Amúgy milyen Mac-et ajánlott otthoni felhasználásra? Itt értem ezalatt photshopozást, videószerkesztést stb..

ezek *tipikusan* nem otthoni felhasznalasok, marha csupancsak a photoshop negyedmillios arcedulajara gondolok :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#87 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:34

Idézet: sityak - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:50

söt ha az almás gépeket szétszedjük, abban is mindenütt a "made in taiwan" felirat díszeleg.

meg az IBM/Lenovo thinkpadeken is.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#88 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:41

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:55

Igaz, a márkát meg kell fizetni :)

evone: csak épp azon akadt meg a szemem, azért írtam azt :)

szerk.: Amúgy milyen Mac-et ajánlott otthoni felhasználásra? Itt értem ezalatt photshopozást, videószerkesztést stb..

Ez egy örök probléma, amit feszegetsz, és sztem nem érdem nélkül. A mini és a pro között nincs nem kompakt nem asztali gép, valamiért az Apple üzleti modelljébe nem fér bele. Pedig akinek kevés a mini 1 hdd-je, 2 giga ramja, ugyanakkor nem mozgatja meg a pro dual xeonja, 16 giga ramja, 4 hdd-je, 2 optikai drive-ja, annak jól jönne egy medium gép, mondjuk egy core 2-es procival, 4 giga ram lehetőséggel és 2 hdd hellyel. Még az sem lenne baj, ha a vga nem lenne cserélhető, mindezt mondjuk itthoni áron úgy 3-350 bruttóért. Az Apple-nek persze az a buli, ha a monitort is vele cseréli az ember, és abból is újat vesz, mivel más lehetősége nincs, mégis lehet, hogy lenne rá igény. Nem mindenki szereti, ha a ventillátor ott pörög a feje előtt, valamint szereti, ha pl. van egy második backup hdd és az nem ott fityeg fw vagy usb2-ön a szgéphez kötve, hanem ahogy az "normális", benne csücsül a gépben. Én pl. könnyen meggyőzhető lennék egy ilyen termékkel a palettán :)
De hogy a kérdése is válaszoljak, pl. a szomszédom egy elég nagy kiadónál dolgozik, 20-as inteles iMac-en és teljesen jól használható, indesign, pshop megy náluk, persze mindez 2 giga rammal megtolva.

#89 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 01:43

jaja pontosan, nincs imac kaliberű gép monitor ár nélkül. Szal aki Pcről megy át esetleg, és oda vett már egy 19es vagy nagyobb tft-t akkor az max rákötheti második monitornak.
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#90 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:31

Idézet: playback - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 1:43

jaja pontosan, nincs imac kaliberű gép monitor ár nélkül. Szal aki Pcről megy át esetleg, és oda vett már egy 19es vagy nagyobb tft-t akkor az max rákötheti második monitornak.

Ezért van nekem MacBookom. :)
Itthon szépen ráaggatom a 20-as monitort és legalább on the go is tudom használni. :)

#91 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:00

Idézet: 147break - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:41

... pl. van egy második backup hdd és az nem ott fityeg fw vagy usb2-ön a szgéphez kötve, hanem ahogy az "normális", benne csücsül a gépben. ...

épp a minap láttam egy régi apple reklámot, ahol azt prezentálták, mekkora kábelrengeteg van a pc mögött, és a szép tojásdad iMac meg egyben, kábeldzsumbuj nélkül mekkora zsenialitás.

erre meg pont eszembejut, amit hAndrás mondott nekem a boltban; ha akarsz vmi pluszt a géphez, rákötöd firewire... jakérem. (mert nekem nemvolt elég a házon található nyílások száma, meg a bővíthetőség, etc).
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#92 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:34

Idézet: kAy - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:00

épp a minap láttam egy régi apple reklámot, ahol azt prezentálták, mekkora kábelrengeteg van a pc mögött, és a szép tojásdad iMac meg egyben, kábeldzsumbuj nélkül mekkora zsenialitás.

Na ja, csak akkor még nem gyártottak ipodot :)
Mondjuk ha lekaparjuk a mázat és belegondol az ember, elég szánalmas, hogy egy ilyen Apple kaliberű cégnek valójában 1 bővíthető gépe van, a MacPro. A többibe lehet 2 gigáig ramot tenni, de nagyjából ennyi. Imac-be meg talán video zsugát CTO-ba :( Ja és hogy el ne felejtsem, lehet combo helyett superdrive-ot választani. 2007-ben. Jaj.

Xero: én is rákötöm a powerbookot a 24"-es Eizo-ra, de hogy jön ez most ide? Épp a monitor nélküli gépeket hiányoljuk :) Másrészt, ha te asztaliként használod a book-od, veled is vetetett az Apple egy lcd-t feleslegesen ;):D

Szerkesztette: 147break 2007. 03. 07. 14:37 -kor

#93 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:55

Nem valoszinu, hogy lesz bovitheto gep a Mac Pro-n kivul. Sajat maguknak csinalnak konkurenciat, elvenne a vasarlokat az iMactol, es a Mac Protol. Persze lenne egy plusz reteg akit megfoghatnanak, de ez nem annyira jelentos.

iMacet egyebkent lehet 500 gigas vinyoval is kerni.

#94 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:24

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 16:55

Nem valoszinu, hogy lesz bovitheto gep a Mac Pro-n kivul. Sajat maguknak csinalnak konkurenciat, elvenne a vasarlokat az iMactol, es a Mac Protol. Persze lenne egy plusz reteg akit megfoghatnanak, de ez nem annyira jelentos.

iMacet egyebkent lehet 500 gigas vinyoval is kerni.

Az első résszel egyetértek, szerintem sem lesz. Ám hogy magának csinálna konkurenciát, azzal nem. Nézz körül, mi van most a grafikai stúdiókban, ügynökségeknél: egy-két csúcs mac, meg még egy halom G4-es esetleg régebbi G5-ös pm. Sok helyen még mindig crt-n terveznek, nincs mindenkinek pénze Eizo tft-re :) Az ilyen operátori/grafikai gépnek simán vennének egy ilyen MacMidi-t, single procival, sima ddr2-es rammal, nem horror árú Frame Buffered ECC rammal, aminek ugye 50 rongy gigabyte-ja [nettóban!]  :(  Zenészek dettó.

De nézzünk egy másik réteget: windows felhasználó, barátkozna a mac-kel, főleg hogy windowst is futtathat, ha nagyon nem válik be neki az osx, de van monitora, ám kicsit többre vágyik, mint egy mac mini, néhány külső vinyóval meg egy szekrénnyi usb hubbal :D Mit is választhat? MacPro-t, brutto 670-ért, amiből adhatja el a gyári 2x512MB-nyi ECC ramot (ami ugye a kutyának nem kell, miután egy sima alaplapba nem jó), vehet 200 + áfáért 2 giga ramot meg egy backup vinyót és hipp-hopp, 900 bruttó? Köszöni nem, és tökre érthető.

MacMidi: 300 meg áfa + 4 giga ddr2 ram + egy 250-es hdd: nagyjából 430 bruttó. Nekem spec jobban teccik, mint a 900, ugyanakkor aki iMac-et akar, mert kis helyet foglal, jó neki a beépített tft, az megveheti azt mondjuk 400 bruttóért. A Pro-t meg védhetik pl úgy, hogy nem dual procis lenne, nem lehetne benne vga kártyát cserélni, meglimitálnák 4 gigában a ramot, és csak 2 hdd hely lenne benne.

Edit: ja, és nem lenne benne üres pci-os kártyahely :)

Spekuláció off :D

Szerkesztette: 147break 2007. 03. 07. 17:29 -kor

#95 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:52

"Hát pl. egy Mac Pro szintű gépet ha jól számoltam olcsóbban ki lehet hozni.."

Erre kíváncsi vagyok..

Mégis milyen alkatrészekből raknál össze egy dual Xeon-os munkaállomást otthon?
(ki gyárt ilyen lapot, mennyi egy proci stb..)

#96 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:10

a kérdés: lesz core2 duo-s macmini mostanában szerintetek?
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#97 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 10:22

147break:

512-es ramokat visszaszamoljuk, igy 678 000 brutto egy quad xeon 2 giga rammal, nem 900 :)
Ha 4*512-vel kerik akkor meg 619 brutto.
500 gigas winyo 30-40 ropi, de az a masik gepbe is kellenne. Csak a pontositas vegett irtam, egyebkent en is orulnek egy felbevagott Mac Pro-nak 300-360 000 korul.

Eleg jol fogynak a Mac Pro-k, a studiok igazabol a CS3 megjelenesere varnak, de meg igy is tobb Mac Pro fogy mint anno G5 Powermaci.

#98 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 11:16

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 11:22

147break:

512-es ramokat visszaszamoljuk, igy 678 000 brutto egy quad xeon 2 giga rammal, nem 900 :)
Ha 4*512-vel kerik akkor meg 619 brutto.
500 gigas winyo 30-40 ropi, de az a masik gepbe is kellenne. Csak a pontositas vegett irtam, egyebkent en is orulnek egy felbevagott Mac Pro-nak 300-360 000 korul.

Eleg jol fogynak a Mac Pro-k, a studiok igazabol a CS3 megjelenesere varnak, de meg igy is tobb Mac Pro fogy mint anno G5 Powermaci.

Bocs, elírtam, 4 gigát akartam írni, sajnos a 2 giga ma már grafikára édes kevés, amilyen gépigénye van a grafikai progiknak (is). Én a 2.66-os gépet számoltam, így jött ki:

gép: 670
ram 4 giga: 240
vinyó: 30

Végülis 940, minusz a ram beszámítás, nagyságrendileg mondjuk 900. Szóval azért ez egy tördelő/operátornak vagy egy advanced home usernek is elég húzós, sztem.
A vinyót hozzá is számoltam a midihez is, mondjuk nekem elég egy 300-as is bőven.

Szerkesztette: 147break 2007. 03. 08. 11:19 -kor

#99 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:08

Igy mar stimmel. Mondjuk mostanaban fog esni a Mac pro ramjainak ara. Multkor mar tudtunk adni 155 000-ert 4 gigat. Ha 512-esekbol rakod bele a 4 gigat akkor is csak 150 000.

Meg azert nem olyan rossz az FB ecc ram. Sosem volt ilyen megbizhato gepem mint a Mac Pro, es ez tobbek kozt a ramoknak is koszonheto. :)

BTW frissitettem a konfigomrol a kepet az alairasomban. Kopjetek le nyugodtan :)

Szerkesztette: H.Andras 2007. 03. 08. 12:10 -kor

#100 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:12

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:08

BTW frissitettem a konfigomrol a kepet az alairasomban. Kopjetek le nyugodtan :)

nem telt még egy 30" displayre? :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.