HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 18:48

Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 18:24

FF osx-en lassan indul lassan tölti be az oldalakat. Összesen csak ennyi a bajom vele :)

mihez kepest? a p3mamhoz kepest mien?  :) lefogadom betolt 1-2 mp alatt minden azzal / azon is

Szerkesztette: evone 2007. 06. 17. 18:53 -kor

macbook air 2014

#322 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:01

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 19:48

mihez kepest? a p3mamhoz kepest mien?  :) lefogadom betolt 1-2 mp alatt minden azzal / azon is

MacBookon Safari 3 Firefox GranParadiso 24 mp alatt indul. Ez a nagyon nem mind1. :)

OFF: Pár hétig megint PPC-s leszek :) lesz egy szép 15-ös PowerBook a MacBook Pro -ra váltás előtt. :)

szerk: najo ezek hideg indítási adatok. "meleg" indítás az 1 illetve 2-3 mp de akkor is :)

Szerkesztette: Xero 2007. 06. 17. 19:03 -kor

#323 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:23

jode ne betakkal szenvedjunk mar hanem aktualis stable verziokkal

:offtopic:

freebsd ( p3 500mhz 128 ram ) : 16mp ( elso indulasra es nem sokadikra ) ( masodikra 6 mp :D )

gentoo ( p4 2400mhz 512 ram ) : 6 mp ( szintugy ) ( masodikra 3 mp )

ff 2.0.0.4

Szerkesztette: evone 2007. 06. 17. 19:32 -kor

macbook air 2014

#324 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:32

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 6:27

" de azee ne vicceljunk man, hogy egy 1,25-GHz-es G4-et ki lehet lazan fektetni 1 darab oldallal... :rolleyes:

*sebesseg az meg talan van, epp csak a cpu-t zabalja le mint az allat"

Nem tudom, az Index oldalát szokták emlegetni, az nálam 5-6% procidőt eszik (ennyit XP-n is használ), szóval fingom nincs miről van itt szó..
(2.3-as PowerMac-en, 2 GHz-es Core Duo-s iMac-en és 2 GHz-es Mac Pro-n neteztem eddig, de egyiken sem volt ez gond)

Hat nekem az index az ugy 50-80%-ot megeszik egymagaban, de ennel meg sokkal szanalmasabb a reklamokkal teletuzdelt www.mobilport.hu . Scroll kozben ugy 3-5 fps, pff...  :rolleyes:
Ugy 2 honapja frissitettem a flash playerem, gyorsabbnak tunt, de a reginek legalabb megvolt az az elonyos tulajdonsaga, hogy ha lenyomtam az egerem gombjat a slider-en, akkor minden flash-es szemet total megallt, tehat nem zabalta a cpu-t, na erre ez a szar most meg nem allitja meg, csak lelassitja, de marhara nem elegge.
Youtube, google videjo szinten total szivas...
Tom, vegyek 8 magos mekprot, hogy tudjak rendesen netezni
(okee, intelen meg nem lattam, kivancsi vagyok ra milyen)

#325 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 21:14

"Hat nekem az index az ugy 50-80%-ot megeszik egymagaban, de ennel meg sokkal szanalmasabb a reklamokkal teletuzdelt www.mobilport.hu . Scroll kozben ugy 3-5 fps, pff...
...
Youtube, google videjo szinten total szivas..."

Ezek nálam egyszerre sem igazán zavarnak sok vizet..
http://kepfeltoltes.hu/view/070617/Picture...ltoltes.hu_.jpg

Szóval még mindig nem tudom miről van szó..

--

"Ugy 2 honapja frissitettem a flash playerem, gyorsabbnak tunt, de a reginek legalabb megvolt az az elonyos tulajdonsaga, hogy ha lenyomtam az egerem gombjat a slider-en, akkor minden flash-es szemet total megallt, tehat nem zabalta a cpu-t, na erre ez a szar most meg nem allitja meg, csak lelassitja, de marhara nem elegge."

Én nyomkodhatom az egeret, se nem lassul, se nem áll le..

--

Rakd fel a Saft nevű kis plugint, azzal ki tudod kapcsolni adott oldalaknál a flash animot, ha ennyire zavar..
(bár egyesek szerint nem léteznek plugin-ok Safarihoz, de még szerencse, hogy erről a fejlesztők nem tudnak :) )

#326 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 22:06

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 20:23

jode ne betakkal szenvedjunk mar hanem aktualis stable verziokkal

:offtopic:

freebsd ( p3 500mhz 128 ram ) : 16mp ( elso indulasra es nem sokadikra ) ( masodikra 6 mp :D )

gentoo ( p4 2400mhz 512 ram ) : 6 mp ( szintugy ) ( masodikra 3 mp )

ff 2.0.0.4

Az aktuális még lasabb!

#327 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 05:53

azjo...
macbook air 2014

#328 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 06:20

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 6:53

azjo...

azrossz :D

#329 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 06:30

valoban rossz, hogy egy p3on gyorsabban indul ezekszerint a firefox mint egy c2d-n.. :think:
macbook air 2014

#330 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:11

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 7:30

valoban rossz, hogy egy p3on gyorsabban indul ezekszerint a firefox mint egy c2d-n.. :think:

a PS cs3 meg 2-3 mp :D nézőpont kérdése :p Nekem jó a trágya Safari meg a gyors CS3 :)

#331 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:42

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 21:14

(bár egyesek szerint nem léteznek plugin-ok Safarihoz, de még szerencse, hogy erről a fejlesztők nem tudnak :) )

Linkelj egy apple doksit legalább, ami említi, hogy a safari támogat pluginokat (amiről te beszélsz az mod és minden esetben 3rd party)..
BTW tagadhatod, hogy a maces flash support legalja, de csak magadat járatod le vele, mert ténykérdés.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#332 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:56

Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 9:11

a PS cs3 meg 2-3 mp :D nézőpont kérdése :p Nekem jó a trágya Safari meg a gyors CS3 :)

most bongeszohaboru van nem? :)
macbook air 2014

#333 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:58

"Linkelj egy apple doksit legalább, ami említi, hogy a safari támogat pluginokat (amiről te beszélsz az mod és minden esetben 3rd party).."

Ja és ezek a fura mod-ok a Library/Internet Plugins nevű rendszermappába kerülnek, gondolom az Apple csak tévedésből hozta ezt létre és nevezte el így.. Jajjjjj....

---

Itt találsz párat rendezve a nem létező pluginokból:

http://pimpmysafari.com/

:)

"BTW tagadhatod, hogy a maces flash support legalja, de csak magadat járatod le vele, mert ténykérdés."

Biztos így van, hisz ez tény.. :) De amíg ez nálam nem így van, addig nem igen zavar.. :)

Szerkesztette: Naranek 2007. 06. 18. 10:00 -kor

#334 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:51

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 9:58

bullshit

Jó, élj vele boldogan.. 8 éve használok macet, ismerem a hibáit, lehet bármilyen vasad, dual xeonod is, töknyolc, elfogadhatatlan a flash teljesítménye macen, és a safarihoz készülő bővítmények, amik modok, a firefoxos pluginok és extensionok közelébe se érnek :)

Szerkesztette: hybris 2007. 06. 18. 11:55 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#335 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 13:02

"8 éve használok macet, ismerem a hibáit, lehet bármilyen vasad, dual xeonod is, töknyolc, elfogadhatatlan a flash teljesítménye macen"

Teljesen igazad van..
Tegnap beraktam egy screenshoot-ot, amin együtt volt az általad említett két flash-es weboldal, youtube és google video lejátszás.. Mac-en gyakorlatilag alig érződött, hogy fut valami, nem terhelte le a gépet, az animok folyamatosak voltak..

Ugyanaz PC-n:
http://kepfeltoltes.hu/view/070618/Untitle...ltoltes.hu_.jpg

Ha a Mac-en elfogadhatatlan, akkor PC-n milyen?

Most légyszíves nem abból indulj ki, hogy a 6 éves techológián alapuló G4-en hogy megy, mert ma már ez senkit nem érdekel. PC-n sem az alapján ítélnek meg egy alkalmazást, hogy PIII-on milyen sebességgel futna..

--

"a safarihoz készülő bővítmények, amik modok"

A mod-ok azok ha jól tévedek olyan külsős alkalmazások, amik módosítanak egy program kinézetén, vagy tudásán úgy, hogy nem a program készítője teszi lehetővé ezen módosítások programhoz illesztését..

A Safari esetén az Apple teszi lehetővé ezen külsős alkalmazások illesztését, ergó nem modok, hanem plugin-ek.. :)

http://developer.app...q.html#anchor11

Szerkesztette: Naranek 2007. 06. 18. 13:05 -kor

#336 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 13:32

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 13:02

további bullshit

Powermac g3, powerbook g4, ibook g3/g4, macbook cd (utóbbi 5 macem). Nah ezeken simán meg lehet fogni a gépet egy flashes oldallal, (buta, elvakult, etc mac zealotokon kívül) mindenki tudja ezt, persze biztosan nice, hogy coreduon megy a lejátszás, csak tudod nem az a cél, hogy azért legyen kétmagos procim, hogy weben tudjak böngészni, meg hogy a flashes oldalak megegyék az akksiidőm, fűtsék a lábam etc..
Safarit meg használd szépen a pluginjaival, ahogy kell, tízmillió légy nem tévedhet :)
I don't believe it.
-- DNA

#337 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 15:17

"Powermac g3, powerbook g4, ibook g3/g4, macbook cd (utóbbi 5 macem). Nah ezeken simán meg lehet fogni a gépet egy flashes oldallal"

PowerMac G5 1.8, 2.3, iMac G5 1.6, Mini G4 1.25, iMac Core Duo 2 GHz, Macbook 2 GHz, Mac Pro 2 GHz az eddig használt saját géppark.. A mini és a két kicsi G5-ös kivételével egyiknek sem volt gondja a flash-es oldalakkal.
Én nem azt állítottam, hogy minden Mac-en jól működő dolog ez, hanem azt, hogy mai Mac-ek ugyanúgy megmutatják, akár kevesebb CPU terheléssel mint Windows alatt..  Ne haragudj, de a kutyát nem érdekli, hogy a G4-es iBook-on, vagy PowerBook-on akad, vagy sem a flash, hisz azt se nézi senki, hogy egy PIII-as noteszen XP alatt mit csinál...

"csak tudod nem az a cél, hogy azért legyen kétmagos procim, hogy weben tudjak böngészni, meg hogy a flashes oldalak megegyék az akksiidőm"

Ezért szúrtam be a tegnapi képernyőmentést.. Igazolva, hogy piszokul nem fognak meg semmit, még együtt sem (felül a menübár-on láthatod a CPU használatot)..
Bezzeg PC-n 80% felett zabál ugyanaz a pár oldal együtt..

"Safarit meg használd szépen a pluginjaival, ahogy kell, tízmillió légy nem tévedhet :)"

Itt nem egészen arról szólt a történet, hogy ki mit használ (igazából én PC-n Operát, Mac-en meg OmniWeb-et), hanem Te váltig állítottad, hogy Safarihoz nem léteznek pluginok, ezt megcáfolom, még a fejlesztői oldalt is belinkelem, erre elkezdesz duzzogni..

#338 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 15:54

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 14:17

...

A mac-es screenshot-nal mi az a 2x17% es 2x16% ? Nem ppc-s geprol keszult a kep, hanem mac pro-n? Btw, kb. ugyanennyi a cpu-terheles akkor is, ha nem a finder az aktiv ablak - mint a kepen :) -, hanem a browser? Nekem a regi flash ekkor nagyon lelassitotta az animokat, es joval kevesebb cpu-t evett (~negyedet). Ez az uj szemet  szinte nem is csinal ilyet.

"Most légyszíves nem abból indulj ki, hogy a 6 éves techológián alapuló G4-en hogy megy, mert ma már ez senkit nem érdekel. PC-n sem az alapján ítélnek meg egy alkalmazást, hogy PIII-on milyen sebességgel futna.."

Azert a 2 kozott van 1 apro kulonbseg, a G4 alapu mini forgalmazasat a P3-mal ellentetben alig tobb mint 1 eve fejeztek be, igy hat elvarhato lenne, hogy vagy menjen rendes sebesseggel az aminek mennie kellene manapsag, vagy ha olyan szar az a proci, akkor ne aruljanak vele gepet :)  Ok, mar nem arulnak, meg hat nem ontotta magabol a moto es az ibm az ujabbnal ujabb ppc-t, de erted :)
(hozzateszem, konnyen lehet, hogy kizarolag adobe fejlesztoket kell(ene) agyonloni, nemtom...mas kerdes hogy erdekeljen-e engem miert szar valami, ha egyszer az, de mar hosszu evek ota)

#339 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 15:59

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 15:17

3rd bullshit

Nos. Az ibook 2 éve 300k-s gép volt, a macbook 1 éve volt annyi, a powerbook meg túl sok ahhoz hogy egy nyamvadt flashes oldalt ne tudjon normálisan megjeleníteni. És NE ferdíts, a macesek nagyrésze ppc-n tolja még uh az adobe elmehet a fenébe, ahogyan nő, úgy romlik a termékeik a minősége.
FYI a g4-es laptopokat az apple mondjuk a mobile p4-esek konkurenciájának szánta ÉS egy mobile p4-et meg nem fogsz meg egy szaros flash videóval.
De mindegy naranek, te nem látsz túl az almás szemüvegeden, élj boldogan a faszarival, elvégre az a világ legfejlettebb oprendszerében (bocs sun) az az alapértelmezett, meg az atyaúristen steve is azon demózgat.. :)
I don't believe it.
-- DNA

#340 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 17:09

"A mac-es screenshot-nal mi az a 2x17% es 2x16% ? Nem ppc-s geprol keszult a kep, hanem mac pro-n?"

Igen, egy Mac Pro-n készült a shoot..

"Btw, kb. ugyanennyi a cpu-terheles akkor is, ha nem a finder az aktiv ablak - mint a kepen :) -, hanem a browser?"

http://kepfeltoltes.hu/view/070618/5991008...ltoltes.hu_.jpg

Még annyi sem, mert most nem fut még mellette több program :)

"Nekem a regi flash ekkor nagyon lelassitotta az animokat, es joval kevesebb cpu-t evett"

Akár aktív az ablak, akár nem, akár klikkelek a scrolbar-ra, akár nem, ugyanúgy megy minden, nem lassítja le az animot..

"Azert a 2 kozott van 1 apro kulonbseg, a G4 alapu mini forgalmazasat a P3-mal ellentetben alig tobb mint 1 eve fejeztek be"

A G4 technológiailag és tervezési ideje alapján is a PIII-hoz köthető, a P4-essel szemben az Apple a G5-ösöket állította csatasorba. Az egy más tészta, hogy az impotens IBM miatt egy idejétmúlt processzort kellett a mobil eszközökbe építeni, mert nem volt más lehetőségük..

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.