HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 24. 11:14

Idézet: Samott - Dátum: 2007. Dec. 24., Monday - 11:05

Azert egy par napig jatszadozhatna az OSX-el... lehet, hogy megtetszene neki. :) Amugy a Boot Camp a te baratod... (sata drivert nem lehet beleintegralni az XP-be?) En egyebkent pont most jatszom a Parallels-el (ezt is egy virtualis gepen futo XP-bol irom)... egy kattintas es egy teljes erteku windows fut az OSX-en belul. Ha esetleg lenne olyan alkalmazas, amihez mindenkeppen windows kell. :)

Samott

Vouch! ;)

Tenyleg hagyd meg neki az OSX-et. Szerintem pikk-pakk bele fog szeretni. Szerintem nem veletlenul akar rengeteg ember OSX rendszert a PC gepere//lasd osx86 kozosseg// ;)
Amugy meg grat neki hozza! :up: Mazlista :smoker:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1082 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 12:07

a baj az hogy bekapcsolta (otthon van vidéken ő is meg a gép is) de magyart nem talált rajta, németül tud de a szakszavak az külön kategória pl herunterfahren a kikapcsolni... ouchhhhh  :omg: én nem használtam még sose nem tudok telefonon mondani neki semmit :). SATA drivert lehet integrálni, csak picit macerás mint berakni és telepíteni egy simát :).

#1083 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 12:09

jah, mazlista :). 300rugos kis gépentyű :). mondjuk kellett hozza inni cola-t hogy kuldozgesse a kodot, de ez azt bizonyitja h nem mindent a "haverok" nyernek meg :)

#1084 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 23:42

Off-Topic: Discovery Channel/magyar/: iPod Musor van ;) Korrekt kis musor. Nagyon jo
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#1085 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:52

lemaradtam mivolt benne? :)
macbook air 2014

#1086 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 10:50

Idézet: kChris - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 12:07

a baj az hogy bekapcsolta (otthon van vidéken ő is meg a gép is) de magyart nem talált rajta, németül tud de a szakszavak az külön kategória pl herunterfahren a kikapcsolni... ouchhhhh  :omg: én nem használtam még sose nem tudok telefonon mondani neki semmit :). SATA drivert lehet integrálni, csak picit macerás mint berakni és telepíteni egy simát :).

németül biztos nem fog menni
én beszélek németül, de mikor tesóm mac-jén kell valamit csinálnom egyszerüen lemerevedek a szavaktól.
használjon csak osx-et de inkább az angolt preferálja, hamar megtanulja.
ha meg mindenképpen windowst akarsz rá, akkor bootcamp (nem kell semmilyen sata drivert integrálni megcsinál mindent magától.
de ha nem játékra kell neki az XP akkor inkább parallels-et kellene használni.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1087 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 12:12

Idézet: kChris - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 13:09

jah, mazlista :). 300rugos kis gépentyű :). mondjuk kellett hozza inni cola-t hogy kuldozgesse a kodot, de ez azt bizonyitja h nem mindent a "haverok" nyernek meg :)

Persze, mert a "haverok" a fantát isszák :)
Mondjuk, ha nem beszél/ért más nyelvet, akkor lehet, hogy az OSX nem az igazi neki, mivel a Tiger-től beígért natív magyar támogatás újabb hazugságnak bizonyult a hdsys/apple részéről, így csak utólag lehet hakkelni külön az os-t, külön az itunes-t, stb, és az update-ek letölötésénél ezek okozhatnak elég komoly gubancot. A Leopardról meg én pl. még nem is hallottam, hogy lenne hozzá magyarítás :(

#1088 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:31

"a baj az hogy bekapcsolta (otthon van vidéken ő is meg a gép is) de magyart nem talált rajta, németül tud de a szakszavak az külön kategória "

Ha azt a 20-30 angol kifejezést nem tudja megtanulni, akkor teljesen felesleges a dolog, mert magyar nyelvű rendszerrel se fog tudni mit kezdeni..

Anyám a maga 76 évével vígan elvan az iMac-jével angol OS-el, pedig nem tud angolul, amire szüksége volt azt az elején kiszótárazta (Sztaki-s widgettel)..
(Rá jellemző egyébként, hogy a Leopard-ot postán kaptam meg, de mire hazaértem ő már telepítette a saját gépére :) )

Szóval, ha nem teljesen "szőke" a hölgy akkor nem érdemes XP-vel és BootCamp-el vacakolni, max. kiegészítőként egy Parallels, vagy VMWare alá felrakni, de egy átlagos felhasználónak semmi szüksége rá az OSX mellett..

Szerkesztette: Naranek 2007. 12. 27. 16:31 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 23:45

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 17:31

"a baj az hogy bekapcsolta (otthon van vidéken ő is meg a gép is) de magyart nem talált rajta, németül tud de a szakszavak az külön kategória "

Ha azt a 20-30 angol kifejezést nem tudja megtanulni, akkor teljesen felesleges a dolog, mert magyar nyelvű rendszerrel se fog tudni mit kezdeni..

Anyám a maga 76 évével vígan elvan az iMac-jével angol OS-el, pedig nem tud angolul, amire szüksége volt azt az elején kiszótárazta (Sztaki-s widgettel)..
(Rá jellemző egyébként, hogy a Leopard-ot postán kaptam meg, de mire hazaértem ő már telepítette a saját gépére :) )

Szóval, ha nem teljesen "szőke" a hölgy akkor nem érdemes XP-vel és BootCamp-el vacakolni, max. kiegészítőként egy Parallels, vagy VMWare alá felrakni, de egy átlagos felhasználónak semmi szüksége rá az OSX mellett..

koszonom szepen a hozzaszolasokat, lenne tobb kerdesem is:
a bootcamp/parallels az ingyenesen hozzáférhető? olvasgattam picit
és 1.2 1.4 beta mar elvileg lejárt... MacBookhoz Leopardot adnak, ahhoz
jár már a BC vagy külön progi? előre minden nagy cuccot le akarok szedni, minden eshetőségre felkészülve, ott csak GPRS van, és hiába van 5GBos limitem 3-4kB/seccel
elég nehézkes lenne százMBokat leszedegetni...

nemcsak miattuk akarom az XPt hanem magam miatt is.. érdekelne engem is de sajna jelenleg minden erőforrásom leköti a Linux-XP duó.. főleg h távol van a gép, net nélkül jelenleg..

de a végleges döntést asszem rájuk fogom bízni..

#1090 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 00:12

adjatok el, aztan vegyetek olcsoert valami fusit, a tobbibol meg vehet maganak ruhat :D ha ugyis mind1 hogy egy 300 ezres gepen xp van :)
macbook air 2014

#1091 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 10:28

Idézet: evone - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 1:12

adjatok el, aztan vegyetek olcsoert valami fusit, a tobbibol meg vehet maganak ruhat :D ha ugyis mind1 hogy egy 300 ezres gepen xp van :)

köszi az építő jellegű hozzászólást, de én személyszerint az összes újonnan 100-150ezres gépet bezúzatnám mert fabatkát sem érnek. Tesómnak is inkább vettem használtan egy business class HP-t 100rugóért (nx8220 4 órás akksival) mint egy műanyag szemetet ugyanannyiért újonnan. azon is XP van...

#1092 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 12:29

Hejhó!

Mac OS X 10.3 (Panther) telepítőlemezeket be lehet szerezni még valahonnan? (Természetesen jogtisztán.) Ha igen, körülbelül milyen árban? (Apróhirdetési oldalakat, beszeljukmac.comot, mac-upgrade.hu-t már áttúrtam, sehol semmi.)

Ma lehet, hogy érkezik egy Powerbook G3 Pismo, aminek nincs semmi telepítőlemeze. A Tiger nem hiszem, hogy túl jó választás lenne erre az apró gépre.

#1093 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 01:58

A helyedben inkabb raeroltetnem a tiger-t, a panther semmivel sem jobb.
A megoldas az lehet, ha kilovod a dashboard-ot meg ami nem kell.
Mac-en nincs visszafele kompatibilitas, szoval ha programokat is akarsz hasznalni, akkor azokbol is regieket kellene beszerezni, amiket meg nehezebb megtalalni, mint a panthert.

#1094 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:34

Inkább Tiger. Jellemzően az újabb nagymacskák egyre gyorsabbak a kor előrehaladtával még régebbi gépeken is.

#1095 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:01

"a bootcamp/parallels az ingyenesen hozzáférhető? "

A Bootcamp a Leopard-hoz ingyen jár, a Parallels és a VMWare fizetős szoftver..

"de sajna jelenleg minden erőforrásom leköti a Linux-XP duó.. főleg h távol van a gép, net nélkül jelenleg.."

Egyrészről ha Linux-ot használsz akkor sok minden ismerős lesz, mivel az OSX egy BSD alapú UNIX rendszer..

Átlag felhasználónak szükséges szoftvereket a rendszerrel együtt megkapja az ember, max egy NeoOffice az amit még fel kell tenned a gépre. Az angol nyelv nem annyira vészes, mert egyrészről pár perces szótárazással bele lehet jönni, másrészről nagyon logikusan épül fel mind a rendszer, mind az alkalmazások, így nagyon könnyen megtanulható.
Váratlan hibák, amiket távolról nem tudsz pár mondatban kijavíttatni nem igen szoktak előfordulni, itt nincsen összeomló registry, ármánykodó vírusok, spyware-ek stb.. Az OSX fényévekkel stabilabb, tartósabb rendszer, mint bármelyik Windows..

#1096 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 14:05

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 23:42

Off-Topic: Discovery Channel/magyar/: iPod Musor van ;) Korrekt kis musor. Nagyon jo

http://1phone.hu/ipod.video/the.ipod.revol...ip.xvid-trh.avi
macbook air 2014

#1097 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 19:38

Idézet: Xero - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:34

Inkább Tiger. Jellemzően az újabb nagymacskák egyre gyorsabbak a kor előrehaladtával még régebbi gépeken is.

En inkabb ugy mondanam, hogy a regebbiek lassabbak :D

#1098 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 19:53

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:01

itt nincsen összeomló registry, ármánykodó vírusok, spyware-ek stb.. Az OSX fényévekkel stabilabb, tartósabb rendszer, mint bármelyik Windows..

:omg:

#1099 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 20:28

Idézet: Xero - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:34

Köszönöm. Ebbe az inkompatibilitási problémába én is belefutottam, nézelődtem freeware szoftverek után, és szinte mind Tigerért kiáltott. :)

Vinyót meg wifit úgyis akarok venni a jószágba (most hat gigás van benne), ha érezhetően lassul, hát veszek még bele ramot is, hálistennek nem valami válogatós a kicsike :) Egyébként nem tudjátok, hogy lehet-e procit cserélni a gépben (Powerbook G3 Pismo)? Most 400 megaherzes van benne, de vannak 500 vagy 550 MHz-es procival szállított gépek is. Azt már láttam, hogy a Powerbook G3-ban egy speckó kártyára van forrasztva a proci, így a cseréje nem triviális, de vajon egy erősebb procival ellátott Powerbookból kiszedett kártyát tud-e kezelni az alaplap?

#1100 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 29. 21:08

Idézet: evone - Dátum: 2007. Dec. 29., Saturday - 14:05

:up:  ;)
Meglesem :smoker: En is kicsit lemaradtam az elejerol sajnos  :reklamacio:  :omg:

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »