HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 24. 00:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 23:53

egyrészt valszeg nem It-sek, másrészt valljuk be a windows egy szemétdomb. akit ismerek szinte kivétel nékül 3rd party szofferekkel uralja, úgymint total commander, különböző hangoló és konfigoló proggik. persze az mmc jónak indult, csak idővel adódtak funkciók amik nem vagy nehezen érhetőek el. a kontroll panelt átvariálták már xp-ben, roszabb is lett. az emberek éveket töltenek azzal, hogy megtanulják uralni a windowst és félelem tölti el őket minden változástól. mivel a windows uralása mára társadalmi szintű elvárás, mindenki szopik és kussol. és akkor egy félős ember elé odatólsz valamit aminek tök más a filozófiája.

Ertem en, de ez nem valtoztat a velemenyemen..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1402 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 01:10

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 0:16

Ertem en, de ez nem valtoztat a velemenyemen..

énmár nem ítélek el embereket látatlanban. meg az egész ügy annyira lényegtelen. ez egy interaktív eszköz. van élet enélkül és ezután is :)

csak amiheztartás végett. közröhelyszámba ment asszem tavaly az a fogalom, hogy "nagymamatelefon" aztán nézek a tuján kifele a fejemből és egyre több ember kezében látom ezt a belépőszintű motorola e-ink-es cuccost :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 24. 01:15 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1403 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 01:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 1:10

énmár nem ítélek el embereket látatlanban. meg az egész ügy annyira lényegtelen. ez egy interaktív eszköz. van élet enélkül és ezután is :)

Az it-ben dolgozokrol irtam..
I don't believe it.
-- DNA

#1404 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:14

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 21:45

Eleg lehangolo velemenyem van azokrol, akik az IT-ben dolgoznak es xp utan nem tudnak leulni egy os x/gnome/kde/etcetc ele..

Egyrészt tényleg nem IT -sek, hanem sima felhasználók, akiknek így vagy úgy munkaeszköz a számítógép. Másrészt azt hiszem, ez érthető. Adott egy user, aki az itt fórumozoktól valószínűleg eltérően csupán munkaeszközként tekint a számítógépre, amivel el tudja végezni a jobb esetben szeretett, rosszabb esetben utált munkáját. Azt mondja, gondolja, hogy majd hülye lesz az energiáit arra pazarolni, hogy megszokjon egy eltérő rendszert, amitől neki semmivel nem lesz jobb, sőt, (legalábbis az elején) lassítja a munkában, csökkenti a produktivitását. Én pl. nem szeretek vezetni, de néha kénytelen vagyok, így körberöhögném azt, aki azzal állna elő, hogy vegyek XYZ autót, amiben ugyan teljesen más a vezetés és újra kellene tanulni, de márkás és trendi.

Néha az az érzésem, hogy direkt figyelmen kívül hagyjátok azt, hogy egy új, a korábban használttól eltérő rendszerre való átállásnak jelentős költségei vannak, és ezt az emberek nagy többéségénél nem kompenzálja az a tény, hogy akkor ő most majd Apple terméket használhat. 

#1405 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 0:10

csak amiheztartás végett. közröhelyszámba ment asszem tavaly az a fogalom, hogy "nagymamatelefon" aztán nézek a tuján kifele a fejemből és egyre több ember kezében látom ezt a belépőszintű motorola e-ink-es cuccost :)

Ha a mostani telefonom megmurdál (amire egyre nagyobb az esély), én is ilyen vásárlását tervezem :)

#1406 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 16:50

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 10:16

Ha a mostani telefonom megmurdál (amire egyre nagyobb az esély), én is ilyen vásárlását tervezem :)

Azert az kemeny ahogy azon kinez 1 sms  :rolleyes:  :Đ

#1407 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 17:23

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 11:14

Néha az az érzésem, hogy direkt figyelmen kívül hagyjátok azt, hogy egy új, a korábban használttól eltérő rendszerre való átállásnak jelentős költségei vannak, és ezt az emberek nagy többéségénél nem kompenzálja az a tény, hogy akkor ő most majd Apple terméket használhat. 

Vagyok olyan szerencses, hogy meg iden resztveszek egy olyan projektben, ahol 80 domaint migralunk linuxra. Szervereket es munkaallomasokat is. Mindenki orul neki, pedig a munkaallomasokon nem elsosorban it-sek dolgoznak. Nem a penzrol szol ez, hanem arrol, hogy az elozo os(ek) mogul elfogy(ott) a tamogatas, mig a kedves piroskalapos ceg mindenre hoz megoldast. Igy fog jarni a microsoft is a windows xp-vel. Otthon lehet "fajdalommentesen" vistara valtani, de egy olyan vallalati kornyezetben eltorni a kompatibilitast, ahol mondjuk az nt elso verzioi ota frissitgettek.. na, az mar tulmegy a batorsag fogalman.
I don't believe it.
-- DNA

#1408 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 21:02

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 17:23

Otthon lehet "fajdalommentesen" vistara valtani, de egy olyan vallalati kornyezetben eltorni a kompatibilitast, ahol mondjuk az nt elso verzioi ota frissitgettek.. na, az mar tulmegy a batorsag fogalman.

:offtopic: a szomorú helyzet az hogy az xp-vel túlontúl elégedettek az emberek, még a win2k-val is azok, sokan. nincs mit tenni, erőszak kell, különben elmaradnak a cég bevételei.  :Đ

#1409 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 23:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 21:02

:offtopic: a szomorú helyzet az hogy az xp-vel túlontúl elégedettek az emberek, még a win2k-val is azok, sokan. nincs mit tenni, erőszak kell, különben elmaradnak a cég bevételei.  :Đ

Labon lotte magat ezzel a picipuha, ugyanis a legnagyobb ugyfeleit tolja a konkurecia fele..
I don't believe it.
-- DNA

#1410 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:38

Csak az IT sajtó szemében láblövés ez... Bár a Microsoftnak eddig sem volt túl jó a megítélése a szaksajtó egyes bugyraiban, de ettől még az ügyfelek nem fognak tömegesen a konkurenciához vándorolni. Talán majd akkor érdemes erről beszélni, ha az NT 7.0 sem vált ki elég szakmai elismerést. Én sem tagadom, hogy a pista lehetett volna sokkal, de sokkal jobb, de egyáltalán nem tartom egy kupac szemétnek.

#1411 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:46

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 8:38

Csak az IT sajtó szemében láblövés ez... Bár a Microsoftnak eddig sem volt túl jó a megítélése a szaksajtó egyes bugyraiban, de ettől még az ügyfelek nem fognak tömegesen a konkurenciához vándorolni. Talán majd akkor érdemes erről beszélni, ha az NT 7.0 sem vált ki elég szakmai elismerést. Én sem tagadom, hogy a pista lehetett volna sokkal, de sokkal jobb, de egyáltalán nem tartom egy kupac szemétnek.

a szemétdombot szerintem félreértetted. ezalatt nem azt értem hogy "szar", hanem struktúrálatlan mind architektúrálisan mind felhasználói szempontból. az architektúrális struktúra hiánya okozta legfőképp azt hogy a vista 7 évig készült (meg persze azt hogy eredetileg dotnetben akarták az egészet megírni . : ). az M$ a vistával próbál(t) ezen változtatni de az örökség szétfeszítette a kereteket.. Ha az apple-t nézed nála volt rendszer és UI tranzíció az ezeredfordulón, azis vagy 3-4 évig tartott. szerintem ebből tanulva ők inkább bővitgetnek de semmikép nem vállalják be, hogy fenekestől felforgatják az egészet... Az M$-t meg fűtik a merész végyai a hPC meg a média világába, datacentereket, videószervereket készít meg konzoolokat - kérdés fogja-e tudni uralni mindezt. Ha az apple-t nézem ők még adósak egy full biztonságtechnikai átvilágítással, ami ugye az XP esetében már megtörtént (és remléhetőleg ennek tapasztalatai becsatlakoztak a vista-ba is).

#1412 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:03

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 8:38

Pont, hogy nem a sajtorol beszelek, az ugyfelek valoban nem fognak a konkurenciahoz vandorolni, hanem mar eppen vandorolnak es nem a vista szolgaltatasaival van a gond, hanem azzal, hogy eltelt het ev, minden applikaciot szepen rafaragtak az xp-re es a vista NEM kompatibilis vele.
I don't believe it.
-- DNA

#1413 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 07:08

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:03

Pont, hogy nem a sajtorol beszelek, az ugyfelek valoban nem fognak a konkurenciahoz vandorolni, hanem mar eppen vandorolnak es nem a vista szolgaltatasaival van a gond, hanem azzal, hogy eltelt het ev, minden applikaciot szepen rafaragtak az xp-re es a vista NEM kompatibilis vele.

Ertem ;) Tehat az emberek Mac-re vandorolnak, mert az OS X kompatibilis az xp-s programjaikkal, mig a pista nem.

#1414 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 07:49

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:08

Ertem ;) Tehat az emberek Mac-re vandorolnak, mert az OS X kompatibilis az xp-s programjaikkal, mig a pista nem.

vagy csak probalnak egy jo alternativat talalni
macbook air 2014

#1415 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:25

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 7:49

vagy csak probalnak egy jo alternativat talalni

Oszinten, hany atlagfelhasznalot ismersz, aki feladna a megszokott kornyezetet? Azok, akik nem akarnak Vista-t hasznalni, egyszeruen XP-t szereznek az uj gepukhoz.

Szerkesztette: ion 2008. 05. 26. 08:29 -kor

#1416 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 12:06

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:25

Oszinten, hany atlagfelhasznalot ismersz, aki feladna a megszokott kornyezetet? Azok, akik nem akarnak Vista-t hasznalni, egyszeruen XP-t szereznek az uj gepukhoz.

igazad van, enis tudom

en mindossze mondtam egy lehetseges valaszt, mert vannak ienek is
macbook air 2014

#1417 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:09

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:25

jah de mekezdodtek a drivergondok zikszpevel. pl a notihoz adott supportcdn ujabban marcsak pistas driverek vannak :)

#1418 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 14:09

jah de mekezdodtek a drivergondok zikszpevel. pl a notihoz adott supportcdn ujabban marcsak pistas driverek vannak :)

Bizony bizony. Nem egy nem két ismerősöm nyivákol, hogy csak vista megy fel. Nem is lenne gond, ha a különféle cad/cam cuccaik rendesen mennének alatta. De nem mennek. A kedvenc hibám nx5-ben jelentkezett ahol egyszerüen nem volt 3d-s megjelenítés. Majd mikor végre sikerült csiholni akkor ugy döntött a vista, hogy minden ikont elpusztít a rendszerből. Csináltunk egy új usert ott voltak ikonok, de megint no 3D. :D Nagyon aranyos kis rendszer.

#1419 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:33

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 7:08

Nem erted, nem (elsosorban) macre es nem (elsosorban) otthoni userekre gondoltam.
I don't believe it.
-- DNA

#1420 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:37

Az XP az en uj gepemre is alig akart felmaszni, bele kellett heggeszteni a intel drivert, csak ugy indult el a telepito. De azota mar legyalultam. Neha en is szivesebben hasznalnek Mac OS-t a gepemen, de amig bizonyos dolgok nem mukodnek rajta, csak ha kidobok penzt eredeti Apple vasra, akkor nem erdekel annyira a dolog.

hybris, ha nem elsosorban az otthoni userekre gondolsz, hanem - feltetelezem - a vallalati szferara, akkor az meg erzekenyebb terulet, szerintem. Meg mindig nem latom a logikat abban, hogy ha a Vista megtori valamiben a kompatibilitast, miert kesztetne valakit arra, hogy az egesz Windows platformot kiuzze a vallalkozasabol / otthonabol. Biztos vagyok benne, hogy ismersz olyat, aki(k)nel pontosan errol volt szo, de teljes mertekben valoszinutlennek tartom, hogy a Fold barmely orszagaban ez olyan mereteket oltene, ami erezheto valtozast eredmenyezne ebben az evtizedben.

Felreertes ne essek, en nem tartom szuksegszerunek, hogy a Windows dominans maradjon, de a valosagban meg hosszu evekig nincs esely arra, hogy ez a helyzet megvaltozzon. Azt sem tartom valoszinunek, hogy az a sok 1000 dollar folotti Apple gep, amit eladnak a ju esz end ejben olyan "rettenetes nagy" mennyisegben, mind Windows nelkul szolgalja a gazdajat... Itt a forumon is megfordult mar olyan sztori, amiben a fejes egy mekbukerre azonnal XP-t rakatott.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.