Eljött az idő, hogy upgradelni szeretném a Pismot.

Nézegettem a G4-es notebook-kínálatot, és úgy látom, hogy nagyjából egy áron mennek az 1-1.2 GHz-es, 12"-os iBookok és a 800 MHz körüli, 15"-os Powerbookok. A processzor és a képernyőméret kivételével azonos konfigurációt feltételezve melyik gép a jobb választás teljesítmény ÉS megbízhatóság terén? Tigerrel használnám, a Leopard nem tetszik annyira, meg a képernyőméret sem elsődleges abból a szempontból, hogy egy 15"-os gépet is tudok hurcolni táskában, és külső monitor használata sem jelent problémát. (Apropó: az iBook G4-ek képesek "dokkoló módra", tehát lecsukott kijelzővel, külső monitorral, billentyűzettel és egérrel működnek?)
Más: nézegettem a windowsos lehetőségeket PowerPC platformon, és láttam, hogy létezik Mac OS X-re is Virtual PC, amivel tudok XP-t futtatni ezeken a gépeken. Nem akarom kínozni a gépet, csak azért lenne erre szükségem, mert az egyetemen használunk pár olyan szoftvert, aminek nincs Mac OS X-es megfelelője, illetve kizárólag Windowsra léteznek. Jobbára emulátorokról van szó, egy 50 MHz-es FPGA panellel nem hiszem, hogy túl sok lenne, de mondjuk egy Symbian S60 (FP1) emulátornál mennyire jelent problémát, hogy egy ARM processzor X86 platformra írt emulátorát futtatom egy PowerPC-s X86 emulátoron?

Mennyire megbízhatóak az emulátorok, például a Virtual PC 6 és 7 ilyen szempontból?