Apple Mac OS X VI.
Elküldve: 2009. 09. 11. 06:43
ezek után bárki azt mondja nekem az apple cuccaira hogy jók, vagy minőségiek vagy prémium vagy bármi hasonló max kiröhögni tudom.
Elküldve: 2009. 09. 11. 07:18
Az Unibody gépeknél a hűtésnél lévő műanyag monitorzsanér hajlamos repedezni, bár sokkal kissebb arányban. Eddig 1 db hazai esetről tudok, annak készségesen berendelték az új felsőrészt, ahogy megjött, felhívták, pár órára kellett csak beadnia a gépet.
Snow Leo jött már bárhová is? Nem sieti el a hazai képviselet.
Elküldve: 2009. 09. 11. 07:49
na majd kiderül, elmegyünk megkérdezzük.
mondjuk ha az én notebookom lenne (és nem az excsajomé) akkor lehet rászánnék 1-1 szombat délelőttöt és kiállnék 1-1 apple bolt elé valami szép nagy transzparenssel, hogy ilyen szart senki se vegyen
Elküldve: 2009. 09. 11. 11:27
Elküldve: 2009. 09. 11. 23:31
Idézet: Capri - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 12:27
szerintem meg prémium kategóriás, amikor annyiért (vagy olcsóbban) hasonló (vagy jobb) IBM (Lenovo), Dell gépeket lehetett volna venni.
én eléggé úgy látom hogy apple fanek szerint ami apple az prémium, illetve az ára is ezt tükrözi.
-NoVa- bővebben? mert a repedezett szart még snow leoval akarja megkoronázni excsajom
Szerkesztette: WiZARD 2009. 09. 11. 23:32 -kor
Elküldve: 2009. 09. 12. 00:09
A pech, hogy pont nem volt time machine backupom, nemrég kellett az a hdd másra.
Elküldve: 2009. 09. 12. 08:34
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 1:09
Ez általában így szokott leni.
Elküldve: 2009. 09. 12. 19:04
Az installer nem szerette:
- Nem journaled hfs partícióra település
- Frissen formázott journaled partícióra település
- Bármire település addig, amíg le nem daráltam a teljes vinyót a bootcamp win7-el együtt üresre
Az installer által tönkretett filerendszer helyrehozása:
- Single user mode, fsck -fy sokszor, eredménytelen.
- Leopard lemez disk kezelője már a check résznél leáll, repair gomb szürke
- Snow leo féle check lefut, repair gomb megy utána, de közli hogy ezt ő nem tudja már helyrehozni
- Windows, HFS Explorer hibátlanul olvassa, és másol róla mindent. Apple Epic Fail
Jelenleg azon agyalok, hogy hogyan oldjam meg a lefutott telepítőnél a minden user info transfer-t okosan a From another volume opcióval <<itt>>.
Kis szerencsével összekapja NTFS usb vinyóról a lényeget, ha nem, akkor utólag manuálisan pakolom bele.
Tehát telepítés előtt Time Machine mindenképp, és nem csak az OS dolgait kell lementeni, vagy rámegy egy nap simán.
Elküldve: 2009. 09. 13. 07:46
kell a hely, akkor is hasznos, kikerült belőle a powerpc support, és végre ráküldtek a resource fileokra gzip tömörítést, -10 gb.
Az igazán hasznos a gpu használata bármire, az még úgy fél év, mire kijön rá elég program, ami támogatja.
Verdikt: a telepítéssel járó deepthroat után amikor először ráböktem a safari ikonjára, és különösebb várakozás nélkül ott volt előttem a browser ablak, már úgy döntöttem, megérte.
Elküldve: 2009. 09. 13. 09:41
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 8:46
Ha ilyenekre vágyok, törlöm a system és a user cache-t, és kész vagyok.
Elküldve: 2009. 09. 13. 10:30
Elküldve: 2009. 09. 13. 15:33
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 11:30
Én általában havonta törlöm őket, a sebességnek jót tesz. Viszont az indulási idő felezése szerintem betudható a PPC kódok mellőzésének is. Én letakarítottam minden inteles kódot a gépemről, az is dobott egy kicsit a rendszer fürgeségén. (Viszont hamarosan készülök inteles gépre váltani, úgyhogy telepíthetek majd újra mindent, ha eljön a költözés napja :Đ )
Elküldve: 2009. 09. 13. 16:58
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 8:46
kell a hely, akkor is hasznos, kikerült belőle a powerpc support, és végre ráküldtek a resource fileokra gzip tömörítést, -10 gb.
Az igazán hasznos a gpu használata bármire, az még úgy fél év, mire kijön rá elég program, ami támogatja.
Verdikt: a telepítéssel járó deepthroat után amikor először ráböktem a safari ikonjára, és különösebb várakozás nélkül ott volt előttem a browser ablak, már úgy döntöttem, megérte.
2 giga ramos, inteles Ati HD-nemtudoménhányas 20" iMac-em van. Érdemes lenne? Ha majd esetleg a gpu használat bejönne akkor képfeldolgozó programoknál nem venném rossz néven.
Mennyibe is kerül az upgrade (legálisan)?
Elküldve: 2009. 09. 13. 17:50
Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 17:58
XMS-nél 8290 Ft.
Elküldve: 2009. 09. 14. 07:45
Elküldve: 2009. 09. 14. 11:07
- Sok dolog jobban dolgoztatja a VGA-t, kevésbé a procit. Cserébe melegebb a gép kicsivel, de az akku tovább bírja, úgy egy órát hoz.
- A startup-shutdown végre olyan, amilyennek egy oprendszertől elvárnám, majdnem annyi idő alatt jutok a power gomb megnyomásától a futó safariig, mint a desktopgépemen a bios előtt lévő mikrolinux expressgate firefoxig. Bootcampet használóknak nagy előny ez.
- Az új QuickTime nagyon szép, nagyon jó, nagyon idióták voltak a designerei, hogy ebből is kihagyták az always on top opciót.
- Minden maradt többé-kevésbé a régi, kivéve a sebességet. Az iTunes volt a leglátványosabb, az iPhone app listában az ikonfrissítés kb tizedannyi idő lett, de máshol is figyeltek rá, hogy a fájóan lassú részeket kicsit összerugdossák.
Egyelőre ennyi újdonság tűnt fel. Elégedett vagyok vele, hogy mertek úgy újítani, hogy nem kezdték kényszeresen újradesignolni az UI-t felette, csak ahol nagyon ráfért.
Elküldve: 2009. 11. 25. 14:43
Van egy Logitech MX-620 egerem. Valamilyen agymenésem alkalmával feltelepítettem a hozzá tartozó szoftvert (Logitech Control Center) de mivel nem igazán volt alkalmas arra amit szerettem volna ezért le is szedtem, hogy minden inkább maradjon a régiben.
Viszont azóta a görgő használhatatlanul gyors lett. Most a system preferences-ben beállítottam a leglassabbra de még így is nagyon gyors. Ez böngészés/excel alatt is nagyon zavaró de más programoknál sem túl jó..
Tudtok erre valami megoldást? Esetleg valamilyen fájlt amiben át lehet írni ezt az értéket?

Súgó
A téma zárva.