HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 11. 06:43

mindezt úgy, hogy a 1.5 évből 1 évet mindenféle tokokban töltött nonstop. (egy darabig ebayes 20$ átlátszó műanyag izében, aztán meg picit drágább fajta bőr cuccban) tehát eléggé minimális külső behatások érték.

ezek után bárki azt mondja nekem az apple cuccaira hogy jók, vagy minőségiek vagy prémium vagy bármi hasonló max kiröhögni tudom.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2082 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 07:18

Mintha erre valami külön garanciális ügyintézést hirdetett volna az apple, mondván ezt ők kefélték el nagyon, és garanciaidőn túl is cserélik a házat. Hívjátok fel az almáriumot, hátha megoldják ingyenbe.
Az Unibody gépeknél a hűtésnél lévő műanyag monitorzsanér hajlamos repedezni, bár sokkal kissebb arányban. Eddig 1 db hazai esetről tudok, annak készségesen berendelték az új felsőrészt, ahogy megjött, felhívták, pár órára kellett csak beadnia a gépet.

Snow Leo jött már bárhová is? Nem sieti el a hazai képviselet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2083 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 07:49

beszeljukmac forumon keresgéltem repedésről. állítólag a topcase-t cserélik majdhogynem szó nélkül (billentyűzet körüli rész), többit NEM cserélik...

na majd kiderül, elmegyünk megkérdezzük.
mondjuk ha az én notebookom lenne (és nem az excsajomé) akkor lehet rászánnék 1-1 szombat délelőttöt és kiállnék 1-1 apple bolt elé valami szép nagy transzparenssel, hogy ilyen szart senki se vegyen :) (mint a mercis a merciszalon előtt)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2084 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 11:27

Szerintem a fehér műanyag macbook minden csak nem prémiumkategóriás gép. És sohasem volt úgy beállítva.. Végülis a legolcsóbb volt mindig is a termékpalettájukon. Persze a 320e forintos ár alapján akár lehetne az is, de ez csak nálunk ilyen bitang drága.. (én május elején 270e forintért vettem a vadiúj 13" alu macbookot (szállítással 290e). Amikor nálunk 370e forint volt...)

#2085 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 19:07

Megjött a snow leo a boltokba, fél óra, és feltelepült.
...

#2086 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 22:35

Helyett még jópár óra, mire a szétbarmolt partícióról kinyerem a dolgokat, köszönjük néked alma. Szerencsére fontos dolog nem veszett el.
...

#2087 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 23:31

Idézet: Capri - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 12:27

Szerintem a fehér műanyag macbook minden csak nem prémiumkategóriás gép. És sohasem volt úgy beállítva..

szerintem meg prémium kategóriás, amikor annyiért (vagy olcsóbban) hasonló (vagy jobb) IBM (Lenovo), Dell gépeket lehetett volna venni.
én eléggé úgy látom hogy apple fanek szerint ami apple az prémium, illetve az ára is ezt tükrözi.

-NoVa- bővebben? mert a repedezett szart még snow leoval akarja megkoronázni excsajom :p

Szerkesztette: WiZARD 2009. 09. 11. 23:32 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 00:09

Egyéni gond lesz, lehetett valami hiba a filerendszerben, az install leállt hibaüzenettel. Elsöre még túlélte, akkor backupoltam mindent ami fontos, másodjára már az error után nem tudott bebootolni sem. Disk utilitynek már túl nagy kihívás, most windows alól hfsexplorerrel mentem le a programokat, egyéb kényelmi dolgokat.
A pech, hogy pont nem volt time machine backupom, nemrég kellett az a hdd másra.
...

#2089 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 08:34

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 1:09

A pech, hogy pont nem volt time machine backupom, nemrég kellett az a hdd másra.

Ez általában így szokott leni. :)

#2090 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 19:04

No, Snow Leopard saga sokadik rész:

Az installer nem szerette:
- Nem journaled hfs partícióra település
- Frissen formázott journaled partícióra település
- Bármire település addig, amíg le nem daráltam a teljes vinyót a bootcamp win7-el együtt üresre

Az installer által tönkretett filerendszer helyrehozása:
- Single user mode, fsck -fy sokszor, eredménytelen.
- Leopard lemez disk kezelője már a check résznél leáll, repair gomb szürke
- Snow leo féle check lefut, repair gomb megy utána, de közli hogy ezt ő nem tudja már helyrehozni
- Windows, HFS Explorer hibátlanul olvassa, és másol róla mindent. Apple Epic Fail

Jelenleg azon agyalok, hogy hogyan oldjam meg a lefutott telepítőnél a minden user info transfer-t okosan a From another volume opcióval <<itt>>.
Kis szerencsével összekapja NTFS usb vinyóról a lényeget, ha nem, akkor utólag manuálisan pakolom bele.

Tehát telepítés előtt Time Machine mindenképp, és nem csak az OS dolgait kell lementeni, vagy rámegy egy nap simán.
...

#2091 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 06:58

"Kell" amúgy az a snow leopard?

#2092 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 07:46

Gépfüggő. Ha intel vga-s régebbi géped van, 2 gb vagy kevesebb ramod, akkor csak apróságokban jobb az elődjénél. Ha
kell a hely, akkor is hasznos, kikerült belőle a powerpc support, és végre ráküldtek a resource fileokra gzip tömörítést, -10 gb.
Az igazán hasznos a gpu használata bármire, az még úgy fél év, mire kijön rá elég program, ami támogatja.
Verdikt: a telepítéssel járó deepthroat után amikor először ráböktem a safari ikonjára, és különösebb várakozás nélkül ott volt előttem a browser ablak, már úgy döntöttem, megérte.
...

#2093 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 09:41

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 8:46

amikor először ráböktem a safari ikonjára, és különösebb várakozás nélkül ott volt előttem a browser ablak...

Ha ilyenekre vágyok, törlöm a system és a user cache-t, és kész vagyok. :)

#2094 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 10:30

Annyira nem régi a gépem, hogy amiatt lassult volna be. Simán felezték az indulási időt. Mondjuk 3 másodpercről másfélre, tehát nem kimondottan ez volt a lényeges gyorsulás. Majd ha kipróbáltam az aperture-t, és az XCode-t, kiderül mennyit javítottak valójában.
...

#2095 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 15:33

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 11:30

Annyira nem régi a gépem, hogy amiatt lassult volna be.

Én általában havonta törlöm őket, a sebességnek jót tesz. Viszont az indulási idő felezése szerintem betudható a PPC kódok mellőzésének is. Én letakarítottam minden inteles kódot a gépemről, az is dobott egy kicsit a rendszer fürgeségén. (Viszont hamarosan készülök inteles gépre váltani, úgyhogy telepíthetek majd újra mindent, ha eljön a költözés napja  :Đ )

#2096 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 16:58

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 8:46

Gépfüggő. Ha intel vga-s régebbi géped van, 2 gb vagy kevesebb ramod, akkor csak apróságokban jobb az elődjénél. Ha
kell a hely, akkor is hasznos, kikerült belőle a powerpc support, és végre ráküldtek a resource fileokra gzip tömörítést, -10 gb.
Az igazán hasznos a gpu használata bármire, az még úgy fél év, mire kijön rá elég program, ami támogatja.
Verdikt: a telepítéssel járó deepthroat után amikor először ráböktem a safari ikonjára, és különösebb várakozás nélkül ott volt előttem a browser ablak, már úgy döntöttem, megérte.

2 giga ramos, inteles Ati HD-nemtudoménhányas 20" iMac-em van. Érdemes lenne? Ha majd esetleg a gpu használat bejönne akkor képfeldolgozó programoknál nem venném rossz néven.

Mennyibe is kerül az upgrade (legálisan)?

#2097 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 17:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 17:58

Mennyibe is kerül az upgrade (legálisan)?

XMS-nél 8290 Ft.

#2098 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 07:45

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 18:50

Egész baráti.

#2099 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 11:07

Kicsit hosszabb használat utáni első benyomások:

- Sok dolog jobban dolgoztatja a VGA-t, kevésbé a procit. Cserébe melegebb a gép kicsivel, de az akku tovább bírja, úgy egy órát hoz.
- A startup-shutdown végre olyan, amilyennek egy oprendszertől elvárnám, majdnem annyi idő alatt jutok a power gomb megnyomásától a futó safariig, mint a desktopgépemen a bios előtt lévő mikrolinux expressgate firefoxig. Bootcampet használóknak nagy előny ez.
- Az új QuickTime nagyon szép, nagyon jó, nagyon idióták voltak a designerei, hogy ebből is kihagyták az always on top opciót.
- Minden maradt többé-kevésbé a régi, kivéve a sebességet. Az iTunes volt a leglátványosabb, az iPhone app listában az ikonfrissítés kb tizedannyi idő lett, de máshol is figyeltek rá, hogy a fájóan lassú részeket kicsit összerugdossák.

Egyelőre ennyi újdonság tűnt fel. Elégedett vagyok vele, hogy mertek úgy újítani, hogy nem kezdték kényszeresen újradesignolni az UI-t felette, csak ahol nagyon ráfért.
...

#2100 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:43

egy elég buta problémával fordulok hozzátok, de hátha tudtok segíteni :)

Van egy Logitech MX-620 egerem. Valamilyen agymenésem alkalmával feltelepítettem a hozzá tartozó szoftvert (Logitech Control Center) de mivel nem igazán volt alkalmas arra amit szerettem volna ezért le is szedtem, hogy minden inkább maradjon a régiben.
Viszont azóta a görgő használhatatlanul gyors lett. Most a system preferences-ben beállítottam a leglassabbra de még így is nagyon gyors. Ez böngészés/excel alatt is nagyon zavaró de más programoknál sem túl jó..
Tudtok erre valami megoldást? Esetleg valamilyen fájlt amiben át lehet írni ezt az értéket?

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.