HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:37

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:33

Figyelj, én írtam egy két soros hozzászólást, amiben kifejtettem azt, hogy nem helyes FUP-nek nevezni a korlátozást.
Erre nekem rohantak. Én csak válaszoltam a hozzám intészett hsz-ekre.
Azt pedig NSD is elismerte, hogy beleszámíthatják a megelőző adatokat. Sajnos az UPC-t úgy ismertem meg, hogy amit megtehet, meg is teszi. Neked más a tapasztalatod?

nem, csak ott tartunk, hogy már teljesen másról szól a topic, mint a címe.

-dolgozónet
-közalkalmazotti net
-miért hívják FUP-nak a korlátot (mert tök mindegy, hogy mi a neve. Miattam spec lehet red zone is meg Kovács Pistike érték is a neve)

Teljesen értelmetlen dolgokról vitázunk már és a lényegre nem figyel lassan senki.

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 09. 16:39 -kor

#202 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:38

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:31

Itt az egésszel az a probléma. Hogy a mérő hektikusan működik. Van akinek mér, van akinek nem, visszafelé számol, stb. Jogilag simán beleköthet kispistike, hogy ott a haverja, neki nem mér, engem meg lekorlátoztak, mert bla-bla-bla. Vagy működjön mindenkinek, vagy senkinek se, hogy jogilag NHH-nál megfogható az egész. :think:

Dömpi, azért mond már meg priv-ben a jan-feb forgalmamat. Thx.  :respect:

nekem januarra kb a tizedet mutatja a valos erteknek, februar mar nagyjabol stimmel. de ha hiteles merest akarok, kenytelen leszek magamnak is merni, igaz en csak a halokartyan atmeno forgalmat tudom majd figyelgetni  :p

#203 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:40

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:38

Kölcsönös. :down:

nem én kezdtem ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#204 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:41

ez tényleg tiszta dedó :D

AZÉRT IS ENYÉM LESZ AZ UCCSÓ SZÓ  :Đ  :D  :Đ  :D  :Đ

#205 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:41

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:38

Kölcsönös. :down:

Lakj szerverszállón.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#206 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:44

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:41

Lakj szerverszállón.

Honnan veszed, hogy nem ott lakom? Lehet, hogy csak egy gép vagyok.

#207 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:47

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:45

De sehol nem szerepel az, hogy a forgalmi adatokat is csak március 1-től veszik figyelembe. Csak annyi, hogy bármelyik megelőző három hónap.
Olvassál, és akkor meglátod te is.

Hallod, sztem olvasd el még1x,mielőtt makacsul kitartasz az álláspontod mellett és hülyét csinálsz magadból :)  http://www.upc.hu/pd...F_2007_0301.pdf
10.1-es fejezet.

Egymást követő 3 hónapot néznek.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#208 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:54

A másik része, hogy mit számol bele és mit nem, azt simán megtehetik, hogy beszámolják január-februári forgalmadat, amit az akkori mérő mutatott,hiszen az még kevesebbet is számolt mint a tényleges forgalmad. (mondjuk ez a februári mérő elég szimpatikus eddig :D )

Szerkesztette: Peetie 2007. 02. 09. 16:54 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#209 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:00

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:19

Rossz hírem van a közalkalmazottisoknak: MEDIUM és ez már bizonyság, én mindenesetre váltok extrémre......feel the speed

Van erről valami újabb hivatalos info, vagy még mindig csak az ÁSzF?
Papesz

#210 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:03

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:47

Hallod, sztem olvasd el még1x,mielőtt makacsul kitartasz az álláspontod mellett és hülyét csinálsz magadból :)  http://www.upc.hu/pd...F_2007_0301.pdf
10.1-es fejezet.

Egymást követő 3 hónapot néznek.

Most tényleg ide másoljam:

10.1 pont 3 bekezdés:

Idézet

Extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja között számított adatforgalom átlaga a 250 Gigabyte adatmennyiséget meghaladja.

Nézz utána, ha nem hiszed. Ott van a bármely, tehát akár január - március is lehet.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 17:03 -kor

#211 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:04

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:00

Van erről valami újabb hivatalos info, vagy még mindig csak az ÁSzF?

eddig meg semmi hivatalos info nincs rola, erdemes lenne varni

#212 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:13

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:04

eddig meg semmi hivatalos info nincs rola, erdemes lenne varni

Értem, csak LesiaLovag azt írta, hogy ez már bizonyosság. Gondolom nem az ÁSzF-ből vette, mert ott eddig is ez volt.
Papesz

#213 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:22

Te viszont úgy látszik ezeknek a monopóliumoknak a pártján állsz. Azért ne keverd már össze a balesetet a korláttúllépéssel. Azért ugye az, hogy az UPC-nek pár fillérrel kisebb lesz az extraprofitja, nem mérhető össze egy család esetleges halálával. Ha szerinted igen, kezeltesd magad.

Egyébként, az egész vita avval indult, hogy egyesek FUP-ről beszélnek, holott egyértelműen korlátozásról van szó.

A másik dolog az, hogy képtelenek vagytok megérteni, hogy az új ÁSZF csak egy módosítás, tehát szó sincs tiszta lapról. Eddig is mértek, ezután is fognak. És az ÁSZF-ben határozottan le van írva, hogy bármelyik megelőző honap forgalmát beleszámolják az átlagba. Arról én nem tehetek, ha nem érted. De azért nem kellene azt lehülyézni, aki képes fölfogni. Az ÁSZF-ben szó sincs arról, hogy az eddigi mérések adatait kidobják, Eek felhasználása nem jelent visszamenőleges korlátozást, hiszen csak március 1-től korlátoznak. A februári adatokat viszont az eddigi ÁSZF szerint jogosan mérték, miért ne használnák fel?

Az pedig, hogy szerinted mi számít normális nethasználatnak, nem biztos, hogy mást is érdekel. Ismerek olyan embert is, akit kielégít a betárcsázós net is, sőt olyat is, aki jól megvan net nélkül. De nem biztos, hogy az elmaradott nethasználókhoz kellene igazítani a szabályokat.

Mióta van monopól helyzetben az upc elárulod? Inkább igaz a tcumra, amit írsz. Az hogy a kerületedben monopól az nem egy ország és a többség határozza meg az igényeket. Ez egy nagyon hangzatos mondat volt, ami mellesleg baromság.

A balesetes példa pont ideillik, csak te nem voltál képes felfogni. Azt kívántam kifejezni, hogy a felelőtlen felhasználás sokkal durvább dolgokat is eredményezhet. Jó túlzás volt, de akkor is beleköpsz jó pár user levesébe, hogy 24/7 megy a torrent maxon egy extreme csomaggal, amiért ő majd megy fikázni az upct. Elárulom neked, hogy nem azok a userek vannak többségben, akik heavy userek, azt hiszem NSD kis statisztikája (200e-ből 200) nagyon jól reprezentálja, hogy ki mit szeretne, úgyhogy én itt akkor le is rombolnám azt a részt, ahol az igényeimet fejtegetted.

Látom még mindig ezen a korlátozás/FUP dolgon lovagolsz, nagyon tetszik, élvezd bátran...

Leírom még egyszer neked, mert látom nem sikerült felfogni. Most (tehát ma és egész frebruárban) nem az az ászf van érvényben, ami márc egytől. Tehát a régi csomagok érvényesek a régi korlátokkal. Eddig érthető? Szal ha túlléped a 60 gigát plusszal, akkor elvileg korlátoznak ugye? Namost, ha nem teszik meg, áruld el mi jogosít fel arra, hogy tölts, ahogy a csövön kifér? Semmi. Ha azt mondják felbontják a szerződésed, mert sokat forgalmaztál és ezzel megsértetted az ászfet, szted kit fog érdekelni, hogy visszamenőleg is számolnak vagy sem? Az, hogy mac address csere már nem működik, senkit nem fog érdekelni, mert az, hogy egy hibás működést kihasználsz valahol nem jogosít fel reklamációra.

Egyébként is akiket védesz, akik ebben a hónapban meg fogják haladni a 250 vagy ne talán a 750GBot, azok max a userek 1%-a lesznek. Most őszintén, nem fogom megsiratni, ha az ilyeneket az upc kivágja...

Mellesleg igazad, én vagyok a totoál idióta, hogy veled vitatkozom...

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 09. 17:35 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#214 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:42

már irtam van 3 féle altarnativa a 13.kerületben.
hardcore juzer tudja meddig mehet el jobban mint a mérő.
Senkit nem vágnak ki max Pistikét és a láma eggyüttest. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#215 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:46

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 18:42

már irtam van 3 féle altarnativa a 13.kerületben.
hardcore juzer tudja meddig mehet el jobban mint a mérő.
Senkit nem vágnak ki max Pistikét és a láma eggyüttest. :Đ

Pedig lenne nagy sírás-rívás :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#216 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 18:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:03

10.1 pont 3 bekezdés:

Nézz utána, ha nem hiszed. Ott van a bármely, tehát akár január - március is lehet.

És? Az mért fáj neked ha a januárt-februárt is beleszámolják?

#217 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 18:59

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:31

És? Az mért fáj neked ha a januárt-februárt is beleszámolják?

Mert a sok eszement kretén nem tölthet 10 terrát otthon februárban :Đ

#218 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:00

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:03

10.1 pont 3 bekezdés:

Ne talald mar ki, hogy a szerzodes visszafele is ervenyes..., az az uj szerzodes marcius 1. -tol ervenyes, tehat onnantol barmely honap.

Szerkesztette: repattila 2007. 02. 09. 19:01 -kor

#219 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:08

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 18:59

Mert a sok eszement kretén nem tölthet 10 terrát otthon februárban :Đ

Na ja, akinek nem elég a 250giga, azokat valahogy nem tudom sajnálni. Töltsenek, utána szopjanak  :rolleyes:

#220 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:10

Idézet: repattila - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:00

Ne talald mar ki, hogy a szerzodes visszafele is ervenyes..., az az uj szerzodes marcius 1. -tol ervenyes, tehat onnantol barmely honap.

Azért nem bármelyik, hanem onnantól 3 egymást követő hónap átlaga.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.