Akkor leírnám a gondolataimat a fentebb olvasható csatározásról. Anélkül, hogy azt várnám, ez lenyugtatja a kedélyeket, azt azért el tudom képzelni, hogy egy-két embernek nem lenne haszontalan elolvasni.
Internetet szolgáltatni kétféleképpen lehet:
1) megmondják, mekkora sebességgel tölthetsz le és fel, és amennyi a csövön kifér 24/365-ben, annyit is tölthetsz. Ezt hívják bérelt vonalnak, UPC businessnek stb.
2) a másik ELEVE úgy lett tervezve, hogy olyan felhasználókat szolgáljon ki, akik NEM töltenek annyit, amennyi a csövön kifér. (És azt, hogy ez így lett megalkotva, kiolvasható az ÁSZF-ből.) Hogy ez sportszerű legyen, ehhez rendelnek egy kvótát is.
Na most, itt nem arról van szó, hogy egyes userek nem tölthetnek le akár naponta huszonszáz terabájtnyi adatot, hanem csak arról, hogy az ilyeneknek az ELSŐ szolgáltatási kategóriát kell igénybe venni a második kategóriába tartozó Chello helyett. Akik a 8.3x-es korlátemelést kevesellve kárognak, azok váltsanak szolgáltatást. Ennyi az egész. Vannak más topikok szolgáltatás-keresőknek, tessék oda írogatni.
(A korlátok néha bosszantóak, de igenis jó dolgokra tanítják az embert. Én Chello light-ozok lassan 2 éve. Párszáz forint pluszért lehetett volna dolgozónet, de nem akartam a következők miatt:
- kisebb sebességnél, korlátnál gondolkodni is kell, mielőtt az ember nekiáll tölteni. És ez tetszik. Sample-t nézni, leírást olvasni, kisebb méretű verziót keresni, meggondolni hogy tényleg kell-e, stb., mielőtt az ember belekezd egy letöltésbe.
- Netezni idő. Sok letöltött cuccot sok idő "elfogyasztani", én meg nem akarom, hogy ekörül forogjon az életem. A sebességemelésnek, korláteltörlésnek én is örülök, de még jobb lenne stabilabb szolgáltatás.)
/Szerk.: TUDOM, hogy a videoszkerkesztős-netenküldős iparosoknak mások az igényeik!/
Szerkesztette: atus3 2007. 02. 09. 23:05 -kor