HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:39

Mexel, úgy látom csak te vagy itt normális :) teljesen veled értek 1et  :up:

RTL Club hétfő 20.00 UPC HC userek és Dolgozónetesek párviadala. Élő közvetítés a Kinizsi utcából :D (tiszta jó műsor lenne :D HC userek csapatkapitánya WhiteRawen, dolgozóneteseké LesiaLovag)

Szerintem egyik tábor se adja fel, ezért átkéne nevezni a topicot UPC / Chello eszmecsere mert már lassan csak tényleg a címben szereplőről nem szól!

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 09. 22:41 -kor

#242 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:47

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:39

Szerintem egyik tábor se adja fel, ezért átkéne nevezni a topicot UPC / Chello eszmecsere mert már lassan csak tényleg a címben szereplőről nem szól!

Már ne is haragudj, de tartok tőle, kicsit el vagy tévedve. A  topic a helyén van. Lássuk csak a szerződésemen az szerepel: UPC Chello internet szolgáltatás. Ez tehát stimmel.
A jövendő bővítésekről szeretnék valamilyen információkat kapni, mert nem mind1 mi várható, tekintve, hogy én (többnyire) dolgozom az internettel és kinőttem abból a korosztályból ahol a rinyáló csemetének apuci megveszi azzinternetjét. Szóval ez is stimmel. Akkor meg mirő' beszílsz?
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#243 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:50

Akkor leírnám a gondolataimat a fentebb olvasható csatározásról. Anélkül, hogy azt várnám, ez lenyugtatja a kedélyeket, azt azért el tudom képzelni, hogy egy-két embernek nem lenne haszontalan elolvasni.

Internetet szolgáltatni kétféleképpen lehet:

1) megmondják, mekkora sebességgel tölthetsz le és fel, és amennyi a csövön kifér 24/365-ben, annyit is tölthetsz. Ezt hívják bérelt vonalnak, UPC businessnek stb.

2) a másik ELEVE úgy lett tervezve, hogy olyan felhasználókat szolgáljon ki, akik NEM töltenek annyit, amennyi a csövön kifér. (És azt, hogy ez így lett megalkotva, kiolvasható az ÁSZF-ből.) Hogy ez sportszerű legyen, ehhez rendelnek egy kvótát is.

Na most, itt nem arról van szó, hogy egyes userek nem tölthetnek le akár naponta huszonszáz terabájtnyi adatot, hanem csak arról, hogy az ilyeneknek az ELSŐ szolgáltatási kategóriát kell igénybe venni a második kategóriába tartozó Chello helyett. Akik a 8.3x-es korlátemelést kevesellve kárognak, azok váltsanak szolgáltatást. Ennyi az egész. Vannak más topikok szolgáltatás-keresőknek, tessék oda írogatni.

(A korlátok néha bosszantóak, de igenis jó dolgokra tanítják az embert. Én Chello light-ozok lassan 2 éve. Párszáz forint pluszért lehetett volna dolgozónet, de nem akartam a következők miatt:
- kisebb sebességnél, korlátnál gondolkodni is kell, mielőtt az ember nekiáll tölteni. És ez tetszik. Sample-t nézni, leírást olvasni, kisebb méretű verziót keresni, meggondolni hogy tényleg kell-e, stb., mielőtt az ember belekezd egy letöltésbe.
- Netezni idő. Sok letöltött cuccot sok idő "elfogyasztani", én meg nem akarom, hogy ekörül forogjon az életem. A sebességemelésnek, korláteltörlésnek én is örülök, de még jobb lenne stabilabb szolgáltatás.)

/Szerk.: TUDOM, hogy a videoszkerkesztős-netenküldős iparosoknak mások az igényeik!/

Szerkesztette: atus3 2007. 02. 09. 23:05 -kor

#244 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:50

A HC töltőkkel kicsit másabb a helyzet, mert az ő tevékenységük a TE szolgáltatásod színvonalát is ront(hat)ja. Ráadásul a HC töltés az esetek 99%-ában (tisztelet a kívételnek) illegális tevékenységet takar. Persze, persze tudom Linux ISO, meg HD sportfelvételek blablabla (amúgy ez utóbbi is jogdíjas, de mind1)

#245 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:51

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:42

már irtam van 3 féle altarnativa a 13.kerületben.
hardcore juzer tudja meddig mehet el jobban mint a mérő.
Senkit nem vágnak ki max Pistikét és a láma eggyüttest. :Đ

Szerintem semmilyen 3 altarnatíva nincs a 13. kerületben. Illetve van: UPC, UPC, UPC.

Ha neked ez 3, akkor igazad van.

De nincs.

#246 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:53

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:50

Na most, itt nem arról van szó, hogy egyes userek nem tölthetnek le akár naponta huszonszáz terabájtnyi adatot, hanem csak arról, hogy az ilyeneknek az ELSŐ szolgáltatási kategóriát kell igénybe venni a második kategóriába tartozó Chello helyett. Akik a 8.3x-es korlátemelést kevesellve kárognak, azok váltsanak szolgáltatást. Ennyi az egész. Vannak más topikok szolgáltatás-keresőknek, tessék oda írogatni.

Ebből is látszik milyen gondosan elolvastad az elmúlt oldalakat.
Ha megtetted volna rájössz, hogy a probléma nem az, hogy a dolgozónetet ide teszik vagy oda, hanem hogy senkinek (beleértve az összes ÜFSZ-t) sincs fogalma, hova kerül majd. Igazad van persze, ha mediumba kerül én is csomagot váltok, csak már derülne ki, hogy hova a búbánatos kékeresbe pakolják.

És a te kedvedért még1x leírom: Nekem igenis fontos a sebesség, mert nagyméretű tömörítetlen videóállományokat küldenek nekem, amiket meg kell vágnom határidőre és a korlátemelés kapóra jönne abból a szempontból, hogy itthon a kis feleségem közelében végezhetném a munkám.
Szóval speciál én letojom a te emésztgetésedet, meg, hogy a kalózvideóid sample-jeit nézegeted, tudod én ebből ÉLEK!....UFF

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 09. 22:56 -kor

#247 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:59

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:53

Ebből is látszik milyen gondosan elolvastad az elmúlt oldalakat.
Ha megtetted volna rájössz, hogy a probléma nem az, hogy a dolgozónetet ide teszik vagy oda[...]

Én a 250 gigát keveslők panaszözönére próbáltam reagálni...

#248 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:01

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:53

...tudod én ebből ÉLEK!....UFF

Akkor vegyél bérelt vonalat és számold el költségként vagy fizettesd meg a cégeddel.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#249 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:02

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:59

Hát az úccsó adagnyi hozzászólás nem éppen erről a témáról szól........Bocs akkor, csak már felhúztam az agyam, hogy folyamatosan rinyakérdésnek veszik a dolgozónetes kérdést, kérem elnézésedet, már kissé összefolynak a betűk (a hozzászólásokról nem is beszélve) SRY

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 09. 23:03 -kor

#250 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:04

Idézet: nitrousa - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:01

Akkor vegyél bérelt vonalat és számold el költségként vagy fizettesd meg a cégeddel.

A cég az enyém és az irodámban el is számolom a netet. Csak tudod a lakásom nem a cégem telephelye. Evvan.

#251 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:05

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:51

Szerintem semmilyen 3 altarnatíva nincs a 13. kerületben. Illetve van: UPC, UPC, UPC.

Ha neked ez 3, akkor igazad van.

De nincs.

2 wifi szolgáltató+tiger.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#252 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:05

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:50

Akkor leírnám a gondolataimat a fentebb olvasható csatározásról. Anélkül, hogy azt várnám, ez lenyugtatja a kedélyeket, azt azért el tudom képzelni, hogy egy-két embernek nem lenne haszontalan elolvasni.

Internetet szolgáltatni kétféleképpen lehet:

1) megmondják, mekkora sebességgel tölthetsz le és fel, és amennyi a csövön kifér 24/365-ben, annyit is tölthetsz. Ezt hívják bérelt vonalnak, UPC businessnek stb.

2) a másik ELEVE úgy lett tervezve, hogy olyan felhasználókat szolgáljon ki, akik NEM töltenek annyit, amennyi a csövön kifér. (És azt, hogy ez így lett megalkotva, kiolvasható az ÁSZF-ből.) Hogy ez sportszerű legyen, ehhez rendelnek egy kvótát is.

(A korlátok néha bosszantóak, de igenis jó dolgokra tanítják az embert. Én Chello light-ozok lassan 2 éve. Párszáz forint pluszért lehetett volna dolgozónet, de nem akartam a következők miatt:
- kisebb sebességnél, korlátnál gondolkodni is kell, mielőtt az ember nekiáll tölteni. És ez tetszik. Sample-t nézni, leírást olvasni, kisebb méretű verziót keresni, meggondolni hogy tényleg kell-e, stb., mielőtt az ember belekezd egy letöltésbe.
- Netezni idő. Sok letöltött cuccot sok idő "elfogyasztani", én meg nem akarom, hogy ekörül forogjon az életem. A sebességemelésnek, korláteltörlésnek én is örülök, de még jobb lenne stabilabb szolgáltatás.)

Azért egyszerűbb lenne előbb számolni. A korlát mindössze 4 szeresére emelkedett, nem 8 szorosára.
Neked viszont sokkal jobban, 50 szeresére. Így könnyen osztod az észt.

#253 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:07

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:05

Wifivel mondjuk be lehet fürödni tisztességesen, tudnék mesélni a Fehérvári helyzetről-e téren. Drága, lassú és még sűrűn szarakodott is....amíg nem szanáltam az életemből.

#254 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:07

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:05

Nincs wifi szolgáltató, és nincs tiger.
Már írtam, hogy a 13. kerület nem csak a V.H. utca környékéből áll. Az általad említett "szolgáltatók" csak ott vannak.

szerk: ja és tikom sincs, sőt az összes xdsl sincs. Csak az UPC van.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 23:09 -kor

#255 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:08

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:59

A korlátkérdésben amúgy egyetértünk, ez az ami a szolgáltatás színvonaláért (többek közt értünk) van, még ha ezt kevesen nem is tudják megérteni.

#256 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:09

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:05

Azért egyszerűbb lenne előbb számolni. A korlát mindössze 4 szeresére emelkedett, nem 8 szorosára.
Neked viszont sokkal jobban, 50 szeresére. Így könnyen osztod az észt.

Az jut erről eszembe, hogy a neten a legvisszataszítóbban viselkedő emberek néha kimondottan normálisak a valós életben. Ismeri valaki személyesen ezt a fehér csókát?

Szerkesztette: atus3 2007. 02. 09. 23:12 -kor

#257 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:09

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:51

1. Upc chello
2. Upc Business
3. helyenként T alapu adsl
4. helyenkent 100-as net
5. helyenként rádiós net
6. mindenhol GTS-Datanet mikrós net (bérelt vonalként)
7. mindenhol T -bérelt vonal
8. helyenként nem-T bérelt vonal
9. vonalhordozós Pantel adsl
10. betelepült Invitel adsl
11. mobilcégek mobil szélessáv (3g/hsdpa)
12. sat+gprs műholdas "félduplex" net
13. Thuraya műholdas
14. Inmarsat műholdas
15. "ésmiteszik" mintájú betárcsa
16. mobilcégek: gprs/edge

Na, ezek vannak, így egy perc alatt összeszedve. Szerintem még lehetne folytatni.

Mindegyik másik boldog lenne Veled :D

#258 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:11

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:09

Az jut erről eszembe, hogy a neten a legvisszataszítóbb emberek néha kimondottan normálisak a valós életben. Ismeri valaki személyesen ezt a fehér csókát?

:D :D :D

Ő a Szünetjel az UPC marketingnél.
Monoszkóp.
Amig nincs sávszélességnövelés, addig ő szórakoztatja a topictársakat :)

#259 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:12

Sej-haj 13. kerület.....te elátkozott darabja e országnak......te fekete folt a térképen.....szívem szakad teérted

#260 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:14

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 23:09

1. Upc chello
2. Upc Business
3. helyenként T alapu adsl
4. helyenkent 100-as net
5. helyenként rádiós net
6. mindenhol GTS-Datanet mikrós net (bérelt vonalként)
7. mindenhol T -bérelt vonal
8. helyenként nem-T bérelt vonal
9. vonalhordozós Pantel adsl
10. betelepült Invitel adsl
11. mobilcégek mobil szélessáv (3g/hsdpa)
12. sat+gprs műholdas "félduplex" net
13. Thuraya műholdas
14. Inmarsat műholdas
15. "ésmiteszik" mintájú betárcsa
16. mobilcégek: gprs/edge

Na, ezek vannak, így egy perc alatt összeszedve. Szerintem még lehetne folytatni.

Mindegyik másik boldog lenne Veled :D

Mint írtam, semmilyen dsl alapú szolgáltatás nincs, mivel a tikom elődje elcseszte.
Tehát az általad felsoroltak zömét elfelejtheted.
Azt is írtam, hogy a 13. kerület nem csak a V.H. utca környékéből áll. Ennek alapján az összes wifis és madzagos egyéb szolgáltatást is elfelejtheted.
Marad az általad emlegetett sat alapú, viszont az tulajdonképpen telefonos, csak letöltési irányban nem az. Ez sem alternatíva.

Szóval értelmes alternatívát te sem tudsz. És még hogy én írkálok össze vissza. Te mit csinálsz?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.