HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:13

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:03

Nézz utána, ha nem hiszed. Ott van a bármely, tehát akár január - március is lehet.

A legelején meg ott van, hogy érvényes: 2007. március valahanyadikától. Visszamenőleg nem.

#222 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:32

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:13

A legelején meg ott van, hogy érvényes: 2007. március valahanyadikától. Visszamenőleg nem.

Hat5ályos: 2007 március 1. ?

Pöppet elgépelték :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#223 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:35

Egyre jobb ez a júpíszí topik. Akár egy politika fórum. Ott is néhány ember osztja az észt, személyeskedve. :Đ

Akkor én is kezdem az észosztást: (főleg ha lenne miből  :D  )

Én csak egyet nem értek ezzel a korláttal szemben. Ha 200000 előfizetőből kb 150-200 ilyen renitens letöltőgép van, akkor ez miatt miért aggódik a szolgáltató? Ha ennyire nem bírják biztosítani a beígért hatalmas sávszél ennyiért, akkor hagyják így. ( csak nem a konkurrencia emelése zavarja őket?  :confused: :Đ  )
Ha viszont nagy mellénnyel emelnek, akkor csinálják úgy, hogy a fizető felhasználók valóban használhassák is (ki hogyan akarja). Ez az 1 tized % letöltőgép talán nem fogja tönkretenni a rendszert. Ha igen, akkor ne vállaljon ennyit a szolgáltató. Csinálják meg a tervezett és szükséges fejlesztést, és adjanak kicsivel kevesebbet belőle a felhasználóknak. Aki nem töltöget annak úgyis mindegy hogy 10/1 vagy 7/1, mert böngészéshez mindkettő sok. Aki meg töltöget, akkor nem tud annyit leszedni, és a féltve őrzött hálózatban is marad egy kis plusz, és nem kell rinyálni a nem töltögető oldalnak sem. Egyébként eddig rossz volt az UPC szolgáltatása? Én nem vettem észre, mindig elégedett voltam vele(kopp-kopp). Pedig eddig is mindenki aki akart fullon töltött. Akkor mit érdekel engem? (félreértések elkerülése végett: nem tartozom a nagyletöltők közé)

Azt sem értem, miért kell 100x kivesézni, magyarázni, hogy kit mikor és hogyan korlátoznak stb. Ezen itt vérre menő viták alakulnak ki (és már elég uncsi)
Szerintem elég világosan le van írva, hogy a hülyék is megértsék. Úgy látszik vannak aki nem értették meg...  :)

Akik meg anyáznak a letöltők ellen, mert szerintük csak és kizárólag az a helyes amit ők mondanak (ez jó magyar szokás: csak az 1 oldal létezik, és csak 1 igazság van. Én mindkét oldalnak adok igazat, mert felesleges letölteni a netet, de azt meg hagy döntsem el mit szeretnék leszedni.  :) )

Tehát a letöltők ellen anyázóktól és hülyézőktől ismét kérnék valamit, amit magamtól idézek egy mútkori hsz-omból:

"Egy kérésem lenne néhány emberkéhez aki itt van a chellos topic "egyik" oldalán. Szeretném megkérni őket, hogy péntekenként ne üljenek Pesten autóba, mert aznap többször is át kell autóznom a városon és nagy dugó van. Ez nagyon zavar engem. Teljesen lelassítják a forgalmat azok, akik csak hobbiból autóznak, vagy olyan helyre mennek kocsival, ami nem olyan fontos.  Nem mennének gyalog vagy maradnának otthon inkább?

(Egyszerűen nem értem, hogy vannak akik teljesen visszaélnek vele, hogy kifizettek maguknak egy jó kocsit és a benzint, és folyamatosan mennek vele, ha kell-ha nem. Korlátlanul róják az utakat, pedig nem értem hogyan lehet annyit autóban ülni, amikor a családjukkal is törődhetnének, vagy olvashatnának például. Igazán bevezethetnék már a kreszben, hogy amíg nincs elég jó áteresztőképességű utunk, addig ne lehessen minden nap menni, vagy hétvégén már csak azok akik hétközben nem autóztak el már 1500kilométert.)"

Sztem így néz ki kb az egyoldalú vélemény a letöltés ellenzésről. Így is fel lehet fogni és úgy is. Nyugodtan be lehetne fejezni ezt a vitát, majd az upc döntsön, ha a rendszerük nem müxik a letöltésektől. Amíg viszont másnak megy a net gyorsan (hiszen dicsekvő képeket látunk jó pinges full sebességes mérésekről - miközben mások töltenek fullon), addig kár rögtön támadni a másikat. Majd ha bizonyítottank valaki miatt nem megy a másik netje, akkor lehet anyázni.

Már megint túl sokat ugattam, de miért ne lehetne nekem is? Hiszen ez már úgyis olyan mint egy csettopik.  :D

#224 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:39

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:09

Olvass, aztán írj. Mondjuk NSD hozzászólását. Ha figyelsz, akkor kiolvashatod belőle, hogy igenis beleszámítják.

Hagyd már ezt a k..va júpiszit, nyugodj bele, hogy Te nem tudod megváltoztatni, a többieknek meg joguk van magukat sz..atni, mert akkor bizonyára mind ilyen h..e, hog még ezt sem értik.

Csak Te vagy helikopter.

(Csak jelezném a mostani, holisztikus bakugrásodat:ha beleszámít, akkor most is 250G-s limitbe kéne, hogy  beleszámítson, tehát, akkor most azért reklamálsz, hogy már februártól megemelték 30-ról 250G-ra, a "normális használat" értékét????)

Ezennel a topic témájának nevében belátjuk, hogy mindenben igazad van, csak igérd meg, hgoy nem győzködsz a továbbiakban senkit a júpíszi gonoszságáról.

Próbáld Te is arra használni a topicot, amire való, esetleg nyiss egy specifikus topicot a "júpíszi ászf változásoknak" - tudod mit, még érdekes is lenne, mert gyakran változik, jó lenne, ha valaki folyamatosan követné a változásokat, és ez Neked láthatóan megy.

Csak ezt a topicot hagyd szépen élni.

Peace.

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 09. 19:43 -kor

#225 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:41

Az a baj, hogy pont a korlátnak köszönhetően van "csak" pár száz HC töltőgép. Sokan elkanászodnának, ha nem lenne rizikó. Persze csak tippelek.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#226 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:42

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:39

Ezennel a topic témájának nevében belátjuk, hogy mindenben igazad van, csak igérd meg, hgoy nem győzködsz a továbbiakban senkit a júpíszi gonoszságáról.
Peace.

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Igazad van testvérem, a béke (és az erő) legyen teveled!

#227 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:45

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:41

Az a baj, hogy pont a korlátnak köszönhetően van "csak" pár száz HC töltőgép. Sokan elkanászodnának, ha nem lenne rizikó. Persze csak tippelek.

Má el vagyunk kanászkodva  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#228 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:51

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:03

Most tényleg ide másoljam:

10.1 pont 3 bekezdés:

Nézz utána, ha nem hiszed. Ott van a bármely, tehát akár január - március is lehet.

ehh..

Ember!

de ez nem bökte ki a szemed igaz?

Idézet

UPC Magyarország Kft. 2007. március 1-től hatályos Internetes Szerződési Feltételei ...

Nemrég jöttem haza de nem gondoltam, hogy ennyi offolást kell végigolvasnom :(

Aminek viszont örülök, hogy végre helyreállt a letöltési sávszél p2p-en is :)

Mexel:
sztem ez nem éppen a legjobb példa az autózásról.. ha több millióért veszek egy kocsit, akkor miért ne élvezhetném az autózást ameddig csak akarom és ameddig a takaróm ér? Semmi sem tiltja azt, hogy ne autózhassak akkor amikor akarok.

Abba bele se gondoltál, hogy vannak olyanok is, akiknek ez a munkájuk? Városról-városra vezetni..

Nah de télleg nem akarom folytatni az offolást.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#229 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:54

Jesszusom! Most értem haza és elolvastam 3-4 oldalt amivel le voltam maradva.......
Látom hogy vannak akik már segítenek tesztelni a UPC-nek mennyit is bír a háló és hogy reagál arra ha vkinek semmi sem elég!  :Đ
75gb-ot elérni 9 nap alatt(meg 250-et)........ :confused:
Tudom...nem kell megmagyarázni hogy el lehet érni, mert persze lehet....de úgy vagyok vele, hogy ha vmi nem kell akkor nem kell és nem szedem le.....jah hogy vki azért szedi mert csak.... :omg:
Egéybként ha vki tényleg ekkora forgalomra vágyik az:
1, béreljen szervert
2, ha esetleg csak 1 chello-s ismerőse is van a városban, akkor az már havonta 500gb-ot jelenthet, ha egymás között beosztják a letölteni kívánt mennyiséget.

Szóval 250gb nehogy már ne legyen elég vhogy....(Persze tudom könnyű nekem, aki7 napból 4-et kollégiumban van.....viszont ott is van korlát megsúgom nektek. :Đ )

Szerkesztette: pzstm 2007. 02. 09. 19:55 -kor

#230 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:21

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:51

Mexel:
sztem ez nem éppen a legjobb példa az autózásról.. ha több millióért veszek egy kocsit, akkor miért ne élvezhetném az autózást ameddig csak akarom és ameddig a takaróm ér? Semmi sem tiltja azt, hogy ne autózhassak akkor amikor akarok.

Abba bele se gondoltál, hogy vannak olyanok is, akiknek ez a munkájuk? Városról-városra vezetni..

Nah de télleg nem akarom folytatni az offolást.

Nem szándékoztam megmagyarázni, de azért megpróbálom. Csak azért írtam ilyen abszolút lehetetlen példát, hogy észrevegye magát mindenki, aki a másikat akarja meggyőzni a saját igazáról és fontosságáról. Ugyanilyen felesleges más embert kérni (vagy utasítani és hülyézni), hogy változtasson a szokásain, akár a netezési szokásain is. Képletesen aki egész nap felesleges dolgokat tölt, az ugyanaz mint a hobbiból autózók. Akkor akár kérhetem is az autózókat (mint itt mások a letöltőket), hogy hagyja abba mert zavarja a sávszélemet - azaz dugót okoz? Próbáltam észrevetetni egy-két emberrel, hogy ne próbáljon senkit rávenni arra, hogy úgy viselkedjenek mint ő. (ez mindkét oldalra igaz lehet)

Tehát:

Idézet

Válasz: ha kifizettem a netemet, miért ne élvezhetném a netezést és letöltés ameddig csak akarom és ameddig a takaróm ér?  :Đ  Ugye?  :)

Idézet

Semmi sem tiltja azt, hogy ne autózhassak akkor amikor akarok.

Válasz: Semmi sem tiltja azt, hogy ne netezzek és töltsek akkor amikor akarok.

Idézet

Belegondoltam.
Innen vettem észre, hogy szó szerint komolyan vetted az írásom, nem tudtál a sorok között olvasni.
Munkámból kifolyólag én is nagyon sokat ülök autóban, nagyon sokat kell mennem. Azért is írtam ezt a pédát, próbálván cinikus lenni.
Mert már uncsi, hogy néhányan csak egymást b@szogatják itt, és erről szól a topik.

#231 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:27

Gittet tessék! Nagyon jó rágnivaló gittet tessék.  :cool:
(Van még olcsón gumicsont is.)

Lassan fel lehetne venni alcímnek, hogy "nemecsekek kíméljenek"

Szerkesztette: hypno skate 2007. 02. 09. 20:28 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:36

Idézet: mexel - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:21

...

Értem én mire akartál ezzel célozni.. ezzel csak azt akartam mondani, hogy ilyesmire nincs nagyon jó példa :)

#233 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:44

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:30

"... mint a bugyuta dolgozónetesek :D ..."

:offtopic:

:(
Hmm....
olvastam/hallottam valahol:

"A stílus maga az ember."

Igaz.
Rád is.

:offtopic:

#234 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:01

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:13

Értem, csak LesiaLovag azt írta, hogy ez már bizonyosság. Gondolom nem az ÁSzF-ből vette, mert ott eddig is ez volt.

ÁPDÉT köznettel kapcsolatbna:

1. lépés: Online ÜFSZ: rendes, kedves, segítőkész: " -ooo Well úgy látom önnek medium lesz, respect"

2 lépés: telefonos üfsz: "Nemtom, valszeg Extrém, nem döntöttünk még, tessék visszahíni március elseje után" (amúgy rendes, segítőkész, nincs várakozás a kezelőre)

ÉRTI EZT VKI???    :think:

#235 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:03

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:01

1. lépés: Online ÜFSZ: rendes, kedves, segítőkész: " -ooo Well úgy látom önnek medium lesz, respect"

2 lépés: telefonos üfsz: "Nemtom, valszeg Extrém, nem döntöttünk még, tessék visszahíni március elseje után" (amúgy rendes, segítőkész, nincs várakozás a kezelőre)

Ebből tisztán látszik a válasz: teljesen biztos, hogy Médium lesz.
Vagy EXTRÉM.  :Đ

#236 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:05

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 21:53

Meg tényleg jó hogy regisztráltál ide.

Mert gondolom te kimondottan élvezed, amikor sok agyasnak semmi nem felel meg.

AZ UPC kis túlzással semmi mást nem vár el tőlünk a jövőben, csak fair forgalmat. Ez is kevés. Már azon törik a fejüket, hogy hogyan lehetne még ezt is kijátszani. Szerinted normális?

#237 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:17

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 21:01

jo dolog, ha az ember erdeklodik es utanajar a dolgainak, mert nem mindegy mit kapsz a nehezen megkeresett penzedert. de amig hivatalos bejelentes nincs a upc reszerol, addig tenyleg csak talalgatni lehet ezeket. mutatja ezt az is, hogy meg a upc-nel is 2 kulonbozo helyen 2 kulonbozo dolgot mondanak. turelem :)

#238 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:19

Pont ez a bizonytalanság zavar. Mert tökmind1 a döntés, csak hozzák már meg. Mert ha medium akkor váltani fogok, mert úgy tűnik szükségem lesz a nagyobb sávszélre. Csak má' tudni kéne! Ez van genetikai hiba, nem tudok várakozni (gondolhatod mit művelek mondjuk a postán  :D )

#239 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:21

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 21:01

Aha, akkor még mindig nem bizonyosság. Az ÁSzF szerint ugyan Medium, de azért még reménykedhetünk.
Papesz

#240 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 21:29

Idézet: hypno skate - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 21:05

AZ UPC kis túlzással semmi mást nem vár el tőlünk a jövőben, csak fair forgalmat.

:respect:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.