HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 8:34

Csinaltam egy kiserletet, csak hogy biztos legyek a dologban. Ugyanaz a torrent, egyidoben, felso UPC, also Pantel...
Kerhetek erre a honapra dijleszallitast a korlatozas, nem megfelelo teljesites miatt, ugye?

A UPC-nél fullosan (110 kB/s) töltötted felfelé a cuccost,ami igencsak csökkenti a letöltésedet. (Tapasztalat.) Tegyél egy hangyányi upload korlátot, mondjuk 90-t. :idea: Kábelnetnél nem kéne, hogy így legyen, de mégis így van, anno a classic esetén is úgy lehetett a legjobb letöltési sebességet elérni, hogy a feltöltést 50-55 körülire korlátozta az ember.

szerk.: Ha azt akarod, hogy a UPC-nél képen röhögjenek akkor csak bátran kérjél árleszállítást! :Đ

Szerkesztette: Warton 2007. 03. 09. 09:29 -kor

#2382 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:34

Csinaltam egy kiserletet, csak hogy biztos legyek a dologban. Ugyanaz a torrent, egyidoben, felso UPC, also Pantel...
Kerhetek erre a honapra dijleszallitast a korlatozas, nem megfelelo teljesites miatt, ugye?

Szerintem várj legalább áprilisig. Akkorra talán helyre áll a rend. (Meg akkor már jobban lehet sörölni a díjleszállításból, hisz nyitnak a kerthelységek. :D )
Egyébként a fiam is mondta, hogy lassú nála a torrent (ő viszont egy amúgy is ráérős stílusú kölök), de nálam a másik szobában simán jön 20 megával http-n.

Kiszerkesztettem a képeket, ne legyen benn kétszer.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 03. 09. 09:25 -kor

#2383 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:37

Idézet: Warton - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:23

A UPC-nél fullosan (110 kB/s) töltötted felfelé a cuccost,ami igencsak csökkenti a letöltésedet. (Tapasztalat.)

Ennyire ne nezzel mar madarnak. :D Nyilvan ugy is kiprobaltam, de nem oszt, nem szoroz.

Az arleszallitasos kerdes csak koltoi volt ofkorsz. Ugyfelszolgalat azt sem tudna mirol beszelek, tok felesleges hozzajuk fordulni ezzel.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2384 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:09

Ps: megegyszer mondom, nem azzal van gondom, hogy ez igy van, csak azzal, hogy miert kussolnak errol. Irjanak egy atkozott levelet, hogy a sebesseget megemeltuk, de a halozatbovites vegeig bizonyos szolgaltatasok eseten nem lesz elerheto a maximalis sebesseg - elfogadnam. De a sunyisagot, kussolast utalom.

Persze, hogy kussolnak hivatalosan...
Hivatalosan a 135 port tiltásáról sincs sehol semmi...
:(
(Kivéve engem, mert nekem a reklamációra írtak egy semmitmondó választ anno..)

#2385 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:50

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 8:07

Szerintem reklamáláskor elő fog kerülni az ászf-ból az a pont, hogy szerver nem üzemeltethető a háztartási chellokon :))))

Nem a upc-be futtasd a szervert, hanem ha van valami ismerosodnek szervere valahol, akkor kerd meg, hogy tegyen egy ftp szervert a 6881-es portra, es onnan toltsel.

De ha nagyon nem megy lehet, hogy csinalok egy ilyet, es vilag upc-sei teszteljetek :)

#2386 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:10

szerintetek mennyi a chello felmondási ideje ? :think:
hétfőn költöztünk be az új albiba, és még előtte héten megrendeltük online neten a chellot. Minden szép és jó volt addig, amíg ki nem derült, hogy az előző bérlőnek szintén upc chello előfizuja volt, és még nem mondta le.. és ugyebár addig nem tudják "bekötni" az új chello (effektíve nem kell bekötni mert ott van minden cucc kivéve kábelmodem).
Most megy a hajkurászás, hogy az előző bérlő lemondja illetve hogy mi meg be tudjuk köttetni a sajátunkat... de úgy látszik megint napoknak kell eltelniük, hogy valami történjen :think:

-C0pp3rM!n3-

#2387 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:22

Idézet: Laca - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:02

Egyebkent hirtelen az jut eszembe, hogy tegyel fel egy ftp szervert valahova, azon a porton futtasd, ahol a torrent is mukodik (tcp/6881 es

Szerintem ez azert nem ad pontos eredmenyt, mert kifinomultabb QoS / limiter berendezesek nem layer 4 informaciok, hanem layer 7 informaciok alapjan dontenek.  Peldaul a cisco NBAR, ami gerinchalozati eszkozokben tipikusan jelen van, patterneket tud figyelni a forgalomban, es az alapjan priorizal (vagy korlatoz).  Ezeket a patterneket maga a cisco is rendszeresen frissiti, es letolthetoek tole, illetve megadhatsz (emlekeim szerint 10 darab) custom patternt is.

Regebben konfigoltam en is ilyet, mokas volt, de a hibas konfig leultette az egesz halozatot, szoval vigyazni kell vele.

#2388 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:28

A UPC-nél fullosan (110 kB/s) töltötted felfelé a cuccost,ami igencsak csökkenti a letöltésedet. (Tapasztalat.) Tegyél egy hangyányi upload korlátot, mondjuk 90-t. :idea: Kábelnetnél nem kéne, hogy így legyen, de mégis így van, anno a classic esetén is úgy lehetett a legjobb letöltési sebességet elérni, hogy a feltöltést 50-55 körülire korlátozta az ember.

Teljesen mindegy, hogy a feltöltésed korlátozva van-e, vagy fullon megy.
Amikor megtörtént az emelés, addig amíg össze nem omlott a rendszer 2.1MB/s töltöttem le, ugyanakkor 117kB/s-al fel.

Azóta meg nem akar 250kB/s fölé sem nagyom menni, de inkább kevesebb.

Pedig egyébként nincs gond vele:

Kép

Szerkesztette: Racecam 2007. 03. 09. 10:30 -kor

#2389 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:35

Sziasztok.Elért engem is a torrent mizéria. Tegnap éjszaka töltöttem össz 1,4mb/sec-el, és webeztem közbe.Hajnali 2 felé elment a net, és 4-re jött vissza.Azóta a torrent 15k fölé nem megy össz sebességben. Egy jobb duálISDN is tud ennyit :D
Jah,http-ről  és ftpről ugyanúgy szakít a cuccos,mint eddig.

Szerkesztette: SimonTower 2007. 03. 09. 10:35 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   BorG7/6 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:39

[OFF]
Hát én most meglepődtem egy kicsit a D-LINK DI-604 routeremben (mondjuk lehet valami újabb verzió, mert decemberben vettem) :eek:
Frissítettem a firmwaret, és gyorsult, az eddigi 8.5-9 Mbit felment 10-re Kép
Ez kellemes meglepetés volt, főleg hogy az emelés óta még közvetlenül a modemre kötve se nagyon volt meg a 10 mega.
[ON]
Kb 2 napja kezd helyreállni a rend, a BIX felé a ping is lement 40-50-ről 10-12-re, és az Apple.com-ról a HD trailerek is 1.2MB/s-el jönnek le :D
Bár a torrentek nekem is lassan csordogálnak, pedig én csak sorozatokat szedek egy magyar oldalról, és jobb esetben is csak 1.5 Mbittel jön a cucc.
A céges mailjeimet meg kész örökkévalóság megnézni, pedig eddig nem volt vele gond. Belépek a webes felületre, és addig simán kiolvasom a slozin a mai újságot, míg egy 4-500 K-s excel tábla lejön.
Türelmem van, szal egyelöre nem reklamálok, de azért picit zavaró.(legalább itthon nem dolgozom 1 ideig :Đ )
Persze a chello-s címre érkező levelek simán jönnek full sávszélességgel...
We are BorG

#2391 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 12:23

Jelentem, most éppen Kelenföldön sem az igazi. Remélem, csak átmeneti gondok vannak! (esetleg a szomszéd bedugta a hajhszárítóját és ahhoz nagy sávszél kell)

#2392 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 13:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:37

Ennyire ne nezzel mar madarnak. :D Nyilvan ugy is kiprobaltam, de nem oszt, nem szoroz.

Nem nézlek semminek, csak mondtam egy ötletet. Egyébként ha jól emlékszem UPC közzétett egy listát, hogy mely területeken mikortól fogják bővíteni a rendszert ez területtől függően elhúzódhat áprilisig is.

#2393 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 13:08

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:10

szerintetek mennyi a chello felmondási ideje ? :think:
hétfőn költöztünk be az új albiba, és még előtte héten megrendeltük online neten a chellot. Minden szép és jó volt addig, amíg ki nem derült, hogy az előző bérlőnek szintén upc chello előfizuja volt, és még nem mondta le.. és ugyebár addig nem tudják "bekötni" az új chello (effektíve nem kell bekötni mert ott van minden cucc kivéve kábelmodem).
Most megy a hajkurászás, hogy az előző bérlő lemondja illetve hogy mi meg be tudjuk köttetni a sajátunkat... de úgy látszik megint napoknak kell eltelniük, hogy valami történjen :think:

-C0pp3rM!n3-

Ha mar nincs huseg a regi elofizetesen, akkor kb annyi a lemondas, hogy osszeszedi a regi elofizuhoz tartozo cuccait (modem, eloszto, kabelek), beviszi az ufszre es lemondja.

#2394 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 13:11

szerk.: Ha azt akarod, hogy a UPC-nél képen röhögjenek akkor csak bátran kérjél árleszállítást! :Đ

Egyaltalan nem meglepo, hogy jelentkezik ez kabelnetnel, mert ez minden tcp protokolt hasznalo osszekottetesnel jelentkezik, szoval ez egyaltalan nem atviteli technologia kerdese.

Viszont abban igazad van, hogy ha nem korlatozza a feltoltest megfeleloen akkor sehogyse lesz max letoltes, bar most valoban nem ez okozza a dolgot, de ettol a kozzetett osszehasonlitas kb ertektelen.

#2395 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:13

Idézet: repattila - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 13:11

Viszont abban igazad van, hogy ha nem korlatozza a feltoltest megfeleloen akkor sehogyse lesz max letoltes, bar most valoban nem ez okozza a dolgot, de ettol a kozzetett osszehasonlitas kb ertektelen.

Arról nem is beszélve, hogy a torrent kb. lutri, rengeteg mindentől függ, hogy az adott esetben elérjük-e a max sebességet vagy sem. A feltöltőktől, attól, hogy a kliens szerencsésen azokhoz tud-e csatlakozni akik sebesek vagy pedig nem. Az sem mindegy, hogy a letöltendő fájlból mennyi van meg. Az a tapsztalatom, hogy egy torrent megnyitás kezdetén lassan tölt aztán, ahogy egyre több peerhez csatlakozik egyre növekszik a sebesség, a végén ismét csak lelassul, mert akkor egyre kevesebb lesz az a szelet, ami sok embernek van meg. Úgyhogy tesztelni igazából nem lehet, alátámasztani két darab szkrínshottal meg főleg nem.

Az tény, hogy a chello nem állt a helyzet magaslatán az utóbbi hetekben. Engem őszintén szólva a sebesség hidegen hagy, az alacsony pingek sokkal jobban érdekelnek. Múlt héten vagy előtte nagyon magasak voltak a pingek, sok szerverre be sem tudtam lépni, mert 100 felett volt. :eek:  Szerencsére annak az időnek vége és újra jók a pingek. :up:

#2396 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:23

Warton: tudnál linkelni arra a UPC-s hálózatbővítési listára? Hogy ne idegeskedjek fölöslegesen. Bár az eddigi 384/64 kbps helyett ma már 768/64 kbps-sel torrenteztem. De ez a névleges 10/1 Mbps-hez képest (és a bővítés előtti 3M/512k-hoz képest), hát hogy mondjam... Arról meg, hogy lutri-e a torrentes max sávszél, vannak olyan torretközösségek, amelyekben nem az, mindig full sávszélen jön lefelé az anyag, a fölfelét meg mondjuk lehet tesztelni más közösségekben, vagy saját feltöltéssel.

Köszi,

K>

#2397 Felhasználó inaktív   Ksebi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:27

Sziasztok!

kicsit lusta vagyok visszaolvasni. :D Mi lett a chello classic helyett?

#2398 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 09. 14:46

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 14:23

Warton: tudnál linkelni arra a UPC-s hálózatbővítési listára? Hogy ne idegeskedjek fölöslegesen. Bár az eddigi 384/64 kbps helyett ma már 768/64 kbps-sel torrenteztem. De ez a névleges 10/1 Mbps-hez képest (és a bővítés előtti 3M/512k-hoz képest), hát hogy mondjam... Arról meg, hogy lutri-e a torrentes max sávszél, vannak olyan torretközösségek, amelyekben nem az, mindig full sávszélen jön lefelé az anyag, a fölfelét meg mondjuk lehet tesztelni más közösségekben, vagy saját feltöltéssel.

Köszi,

K>

http://www.sg.hu/cikkek/50710/nyilvanossag...temtervet_a_upc

#2399 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:47

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:22

Szerintem ez azert nem ad pontos eredmenyt, mert kifinomultabb QoS / limiter berendezesek nem layer 4 informaciok, hanem layer 7 informaciok alapjan dontenek. 

Ez csak egy lehetoseg, amit irtam, en bizom benne, hogy ekkora forgalomnak nem nezik at az L7-es informaciojat, csak nincsennek ennyire eleresztve :D

Azert kivancsi lennek, aki kiprobalja ezt az FTP-s temat, tapasztal-e barmit is. Mert ha FTP-re is belassul a torrent porton, akkor biza tutira korlatozzak a torrentet sima L4-en :)

#2400 Felhasználó inaktív   fiola 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:57

hali

upc oldalan nem talalom:

mennyi most a chellonal a letoltesi limit?

valami 250gb-t hallottam.. ez a legkisebb csomagra is igy van?

koszi
A világűr az némi anyag és a semmi keveréke..

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.