HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 15:19

Te is jol megnezted, amit irtam. :rolleyes:

A ket screensot egyidoben, ugyanarrol a torrentrol keszult, UPC-set itthon csinaltam, masikat meg melohelyen inditottam el, hogy megnezzem hogy megy. Egyik 200k (UPC), masik 1,5 megabit/s, lekorlatozva (Pantel ADSL). Az, hogy tortenetesen az upload maxon ment, lenyegtelen, mert igy sem ertem el az elmeleti letoltesi sebesseg 20%-at.

Krinyo

krinyo: pantel leech, upc seed  :Đ

Szerkesztette: meghaltam 2007. 03. 09. 20:10 -kor

#2422 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:39

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:09

krinyo: pantel leech, upc seed  :Đ

:D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2423 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:51

Hát mit ne mondjak eddig csalódás nekem a upc. Az még hagyján, hogy bix felé szarok a pingek, de hogy a routolások is szarok, az már bosszant. De ami a legjobban bosszant, hogy az elmúlt 3 napban legalább 3x volt olyan hogy több órára elszállt a net. Ráadásul amikor a leginkább kéne, akkor teszi ezt.  :mad:

ADSLnél ilyen 1x fordult elő 3 év alatt, amikor vmi barom átvágta a fatáv ATM hálózatát, és 1 délelőttön keresztül az egész városban nem volt dsl. De több kimaradás nem volt, talán még 10 percre sem.

A datanetes és interware-es szolgáltatás minőséghez szokott lelkemnek ez nagyon lesújtó.
A vicc az egészben, hogy itt Budaörsön elvileg a legjobb a upc hálózata. pfff...  :reklamacio:

#2424 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:55

Most is DSL-ről kell neteznem, mert lehalt a chello.  :mad:

#2425 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:33

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:51

Nem tudja vki, hogy  a telefonos csomagon mikor lesz emelés ;) ?

NSD biztos olvassa, és majd kijár Neked dupla árat, ha ezt kívánod  :D
Palkó

#2426 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:50

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:55

Hát mit ne mondjak eddig csalódás nekem a upc. [...] Most is DSL-ről kell neteznem, mert lehalt a chello.

Szerintem az van, hogy a fatáv sokkal tőkeerősebb cég, a hálózata is régebbi, eszközökben is jobbakat engedhet meg magának. Trehány társaság mindkettő (tisztelet az olyan jószándékú szellemiséggel rendelkező kivételeknek mint pl. NSD), hiszen ex-szoci kelet-európai emberanyaggal meg ügyfélkörrel dolgozik, de az anyagi előny, meg a nagyobb ügyfélszámból származó előny a T-*-nál van. Valahol itt lehet a magyarázat.

A chellonak ezzel szemben eddig árelőnye volt (nem volt kötelező a telefon), meg ahol nincs DSL, ott egyeduralkodhat. Most már van telefonmentes ADSL is.

Szerkesztette: atus3 2007. 03. 09. 22:52 -kor

#2427 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:25

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:50

a hálózata is régebbi

Ez szerintem speciel inkább hátrány.

szerk.: kevés szóból is tudok sokat elütni

Szerkesztette: Papesz 2007. 03. 09. 23:26 -kor

Papesz

#2428 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:26

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:50

Szerintem az van, hogy a fatáv sokkal tőkeerősebb cég, a hálózata is régebbi, eszközökben is jobbakat engedhet meg magának. Trehány társaság mindkettő (tisztelet az olyan jószándékú szellemiséggel rendelkező kivételeknek mint pl. NSD), hiszen ex-szoci kelet-európai emberanyaggal meg ügyfélkörrel dolgozik, de az anyagi előny, meg a nagyobb ügyfélszámból származó előny a T-*-nál van. Valahol itt lehet a magyarázat.

A chellonak ezzel szemben eddig árelőnye volt (nem volt kötelező a telefon), meg ahol nincs DSL, ott egyeduralkodhat. Most már van telefonmentes ADSL is.

Igazad van. De ha még trógerek is a cégek, akkor azért az miért engedik meg maguknak, hogy már 2 órája nem megy a chello itt Budaörsön(legalábbis az utcában, de havernak sem)? A legtöbb cég a karbantartások előt 2 héttel szól hogy ebben és ebben az időpontban lesz 30 perces leállás, és elnézésemet kérik.

A UPC nem is szól, meg nem is fél órát, hanem naponta 2 órát szivat...  :mad:

És ez télleg nem NSD lecseszése akart lenni, mert ő normális, segítőkész tag. Csak kicsit bosszantó, hogy a upc minden nap igyexik kicseszni az emberrel. Mint ha nem lenne konszepció és előre tervezés a fejlesztésben, vagy a fene se tudja. Vagy lehet hogy beáznak az erősítők az oszlopokon, vagy mi fene van...  :mad:

#2429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:37

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:50

Szerintem az van, hogy a fatáv sokkal tőkeerősebb cég, a hálózata is régebbi, eszközökben is jobbakat engedhet meg magának.

Azé faxtudja, UPC fizikai rétege kb. 10 pontos kategória, ellenben az 50 éves, Postától örökölt rezekkel tudja a fene milyen állapotban van a Trécom, meg aztán mikor központtól 1 kilométerre lakom, de 7 kilométerrel odébbről jön a DSL, szomszédba meg már a közelebbi központból, akkor nézek ki érdekesen a fejemből.

Sok beázott, meg szigszalagozott kötés, trehány munka, foszló kábelek, estébé.
Make love not Wor.

#2430 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:38

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:26

A UPC nem is szól, meg nem is fél órát, hanem naponta 2 órát szivat...  :mad:

Técom 300 rugós béreltvonala sokkal rosszabb...
Make love not Wor.

#2431 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:38

Técom 300 rugós béreltvonala sokkal rosszabb...

Nem kizárt, de én csak adsl-ekhez tudok viszonyítani.

#2432 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 00:53

Ilyen időszakot élünk, fejlesztések vannak, meg néhol túlterhelések. Az ADSL is kissé bizonytalan volt pár napig az emelések környékén, ha jólemlékszem. Kb 1 hete emeltek, nyilvánvaló, hogy nem lehet előre kiszámolni, hol mekkora lesz a hálózati terhelés. Most szerelnek. Nyugi, jó lesz.
Nekem 3 éve csak olyankor volt problémám, amikor emeltek, meg egyszer, amikor egy okos catv-s kikötötte a netet, mert tv előfizu más ügyfélszámon volt, mint a net. Tudom, hogy bosszantó, de szerintem kicsit több türelmet megérdemelne most a júpíszí.

Ha majd ez is megjavult, akkor majd megen jön a "de kevés ez a 250G" meg "nálam csak 9,8M-el jön, csalók" jellegű kommentelés.

Nyugi.

peace

X.

Szerkesztette: Xabi 2007. 03. 10. 00:54 -kor

#2433 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 10. 01:19

Bocs, ha mar elhangzott. A publikus szamlalo a relevans adatokat mutatja a UPC altal mert havi forgalomrol? Tehat ez alapjan korlatoznak, vagy ez meg a regi rendszer hordaleka, s megtevesztoen csak a halozaton beluli forgalmat mutatja?  :think:
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2434 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 02:01

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 0:53

nyilvánvaló, hogy nem lehet előre kiszámolni, hol mekkora lesz a hálózati terhelés.

Miért nem? Én imádtam a chello-t, valaki írta, hogy tényleg megszoktuk a jót, hogy a névleges sávszél a valós. Tényleg másfél évig minden fasza volt. De ami most van, az kritikán aluli. Előfizetőket fognak veszteni, ezt előre nem tervezni, nem kalkulálni, nem értem. Tényleg, három éve volt ilyen ADSL-em, mint amit most produkálnak, és az akkor is olcsóbb volt. Nekem a fölfelé sávszél kurva fontos, 64 kbps egy hete, az lószar. Meg lehet tenni velem, mert hova menjek, de akkor is.

Még valami: mondja egy cég, hogy fejleszt, bővít, és a bejelentés után két hónappal lesz minden úgy, ahogy mondják, örülök, szurkolok nekik. De az, hogy a két hónap alatt a megszokott sávszélességemet megötödölik-tizedelik, szó nélkül, bocsánatkérés nélkül, akár szerződésben foglalt minimumok alá, azt nem veszi be a gyomrom.

K>

Szerkesztette: matamoscas 2007. 03. 10. 02:09 -kor

#2435 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 02:13

Idézet: HookR - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 1:19

Bocs, ha mar elhangzott. A publikus szamlalo a relevans adatokat mutatja a UPC altal mert havi forgalomrol? Tehat ez alapjan korlatoznak, vagy ez meg a regi rendszer hordaleka, s megtevesztoen csak a halozaton beluli forgalmat mutatja?  :think:

Én alig forgalmazok chellon belül, én úgy láttam, hogy a valós, teljes forgalmat mutatta -- amikor működött.

K>

#2436 Felhasználó inaktív   horizoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 02:36

Nekem a saját mérésem szerint majdnem 2x annyi forgalmam volt eddig mint amit a forgalommérő mutat...  :think:
Perpill nem tudom, hogy ez most nekem jó vagy nem, de majd kiderül!  :cool:

#2437 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 03:26

El sem hiszem, hogy megy végre.!  :)

Azért nem piskóta, kb 5 vagy 6 órás leállás volt.  :mad:

#2438 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 03:44

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 2:01

Miért nem? Én imádtam a chello-t, valaki írta, hogy tényleg megszoktuk a jót, hogy a névleges sávszél a valós. Tényleg másfél évig minden fasza volt. De ami most van, az kritikán aluli. Előfizetőket fognak veszteni, ezt előre nem tervezni, nem kalkulálni, nem értem. Tényleg, három éve volt ilyen ADSL-em, mint amit most produkálnak, és az akkor is olcsóbb volt. Nekem a fölfelé sávszél kurva fontos, 64 kbps egy hete, az lószar. Meg lehet tenni velem, mert hova menjek, de akkor is.

Még valami: mondja egy cég, hogy fejleszt, bővít, és a bejelentés után két hónappal lesz minden úgy, ahogy mondják, örülök, szurkolok nekik. De az, hogy a két hónap alatt a megszokott sávszélességemet megötödölik-tizedelik, szó nélkül, bocsánatkérés nélkül, akár szerződésben foglalt minimumok alá, azt nem veszi be a gyomrom.

K>

Csak annyit kellene megérteni, hogy *fejlesztések* vannak. Gondolom a fejlesztések előrehaladtával, valamennyire javulni fog a sebesség is, nem hiszem, hogy napra pontosan a fejlesztés végeztével áll majd csak helyre... Előre pedig nem lehet kiszámolni, mennyit fognak tölteni a userek. A fórumon is volt pár idióta, akik versenyeztek, mikor érik el a 250 gb-ot és hogy vajon mi lesz akkor... (Bár szerintem is a UPC részéről eltörölni a limitet és megemelni a sebességet nem egyszerre kellett volna)
Ha annyira nem bírod kivárni azt a pár hetet, hónapot, ami még hátra van, akkor fizess elő az ADSL-re. Ha hűség kött a chellohoz, gondolom fel lehet mondani, max. valamennyit rá kell fizetned.

Na jó, mindegy... nagyon reggel van még nekem.  :)
So Pure... So Cold... Transilvanian Hunger

#2439 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 03:56

Felfogás kérdése. Szerintem azért a régi temt vinnie kellene... Bár nálam jó :)

VIII ker.

#2440 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 07:03

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 3:26

El sem hiszem, hogy megy végre.!  :)

Azért nem piskóta, kb 5 vagy 6 órás leállás volt.  :mad:

A XIII-ban volt egy kis áramszünet is, gondolom erősen segített a dologban.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »