HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:11

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 15:39

Mondjuk eddig is szerződést bonthattak a rendszeres határátlépőkkel, mégis minden hónapban kb. ugyanazok kérdezgették, mikor oldanak korlátot :Đ

mondjuk én megsértődtem volna, ha beszólnak, hogy minden hónap elején átlépem az 5G-t :Đ

egyébként vannak még furcsa dolgok.
webes cégnél dolgozom, s mesélnek olyanokat otthoni netről... 3G-s korlát, meg félóránként ip-csere... brrr.

#2482 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:40

A Fair Use Policy-nek nem is lenne kötelező benne lenni az ÁSzF-ben, sőt indoklás nélkül, bármikor bárkivel felbonthatja a szerződést a UPC, rendes 30 napos határidővel. Az hogy benne van egy gesztus, mivel így lehet erre hivatkozni, a user meg okosan elolvassa és megérti.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2483 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:58

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:07

A cfosspeed-et használom a chellohoz de eltünt az a kis ablak aminél a csikok szaladgáltak amit jelezte a fel és letöltést. Sehogy sem akar megint megjelenni ezt hogy lehetne beállítani ?
Ja és eltünt az az opció is ami a bekalibrált adatokat törölné azt se értem hogy miért tünt el.  :confused:
cfosspeed 3.13.1200 verzót használom.
Valaki tudná a megoldást ??

Látom nem vetted meg.  ;)
Crack nem mindig tökéletes.

#2484 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 20:09

Gondolkodom, hogy bekötöm a Wifit 450Ft/hó-ért: link. Mit jelent az, hogy:

Idézet

Szakembereink installálják a fenti eszközöket és kialakítják a biztonságos vezeték nélküli hálózatot az Ön otthonában

Ki lehet úgy alakítani, hogy nagyjából csak a lakás felé sugározza az internetet? Nem szeretnék ingyen csatlakozási pontjává válni hotspot keresőknek.

A régi modemet le kell adni vagy emellé is ki lehet építeni a wifi modemet?

#2485 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:03

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 20:09

Gondolkodom, hogy bekötöm a Wifit 450Ft/hó-ért: link. Mit jelent az, hogy:

Ki lehet úgy alakítani, hogy nagyjából csak a lakás felé sugározza az internetet? Nem szeretnék ingyen csatlakozási pontjává válni hotspot keresőknek.

Attól függ milyen hardware-t kapsz. Ha lehet állítgatni a wifi teljesítményét, akkor lehet játszani a térerővel, de kiköszöbölni sehogy sem tudod, hogy a közelben ne lássák. Erre más módszerek vannak, ha szeretnéd védeni a hálód. Macaddress szűrés, fix ip cím, WPA titkosítás, esetleg radius server és társai. Ezek mind a kapott készülék paramétereihez kötődnek.

SzaboZE

#2486 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:06

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 20:09

A régi modemet le kell adni vagy emellé is ki lehet építeni a wifi modemet?

Nem a modemet cserélik, hanem kiegészítik egy wireless routerrel a rendszered. Tehát a modemed nem adod le, csupán egy dobozka lesz utána csatlakoztatva. Mindenképpen kérd meg a szakembert, hogy állítson be egyedi admin jelszót a routeren és titkosított adatátvitelt válasszon egyedi kulccsal.

SzaboZE

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2007. 03. 10. 21:07 -kor

#2487 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:48

A wifi modemét önállóan is rá lehet kötni a koax végére vagy csak a régi modemhez lehet csatlakoztatni?

Kettéágazik a koax kábelünk. Az egyik ágon a TV van (erre csatlakoztatnám a wifi-t), a másikon meg a PC a modemmel. Külön szobában vannak. Így csak a TV-nél kellene egy elosztót betenni és a TV és a Wifi egy végpontról menne. Így megoldaható?

Szerkesztette: JOINT72 2007. 03. 10. 21:49 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:03

A "wifi modemje" az csak egy router. Ezt nem tudod koax-ra dugni (bár ha elég erős vagy :Đ  ), hanem a modem után kell kötni.

De miért jó, hogyha a TV mellett van a wifi, nem mindegy?  :confused:

#2489 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:09

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:03

A "wifi modemje" az csak egy router. Ezt nem tudod koax-ra dugni (bár ha elég erős vagy :Đ  ), hanem a modem után kell kötni.

De miért jó, hogyha a TV mellett van a wifi, nem mindegy?  :confused:

Pedig a Webstarnak van már olyan modemje ami egyben Wi-Fi router is.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2490 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:10

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 21:48

A wifi modemét önállóan is rá lehet kötni a koax végére vagy csak a régi modemhez lehet csatlakoztatni?

A wifi egy routerből fog jönni, ami kábelmodembe csatlakozással szedi az internetet, úgy, mint (feltehetőleg) most a számítógéped. A számítógéped pedig egy wifi adapteren (mintha usb-s külső "dugó" lenne) fogja majd a netet a router antennájáról. (Vagy ha akarod, a routerben levő négy vezetékes hálózati csatlakozás egyikéről.)
A meglevő koax kábelezéshez nem kell nyúlni.
A csatlakozni hozzá csak egy, a routeren beállított, (de bármikor megváltoztatható) kulcskifejezéssel (jelszó) megadásával lehet a kliensen, így aki azt nem ismeri, az valószínűleg nem fog (tudni) rácsatlakozni. A wifi jelek terjedése fekete mágia, azt vagy becsülni, vagy kimérni lehet, mint a Szőke a drótnélküli telefonnal :)

#2491 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:14

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 22:09

Pedig a Webstarnak van már olyan modemje ami egyben Wi-Fi router is.  :respect:

Ma jártam egy upc irodában, és ott nagy, randa Netgear dobozt láttam, és egy szintén nagy, randa Netgear izét, szerintem az lesz az. Nekem 1x volt Netgear routerem (na jó, 2x: először, és utoljára :) ), azóta fenntartásaim vannak vele, és nem is akarok rajta változtatni :D

Egyébként szerintem otthonra egy wifi router és usb dugó nem akkora mágia, és talán anyagilag sem olyan irreális a beszerzése, mondjuk medium-ig még a sima 11 megás wifi routerek és dugók is jók, amiknek ma már szinte nincs is ára, afölött meg valami 54 megás elég, amik szerencsére szintén kifutó tipusok lettek, úgyhogy azok sem vészesen drágák.

#2492 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:42

Igazából nekem az lenne a legjobb, ha a mostani gépem továbbra is a modemre csatlakozna kábellel és a másik szobában meg lenne a wifi (ahol a tv is van).

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 22:10

A csatlakozni hozzá csak egy, a routeren beállított kulcskifejezéssel (jelszó) megadásával lehet a kliensen, így aki azt nem ismeri, az valószínűleg nem fog (tudni) rácsatlakozni.

128 bites jelszót pár perc alatt fel lehet tőrni egy megfelelő programmal. Aki ilyen hotspotokat keres biztos ért hozzá.

Szerkesztette: JOINT72 2007. 03. 10. 22:52 -kor

#2493 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:53

De a wifi jel az átmegy a falon  :think: (persze ez helyfüggű, de szerintem ez a Netgear simán visz egy lakást).

#2494 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:05

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 22:42

Igazából nekem az lenne a legjobb, ha a mostani gépem továbbra is a modemre csatlakozna kábellel és a másik szobában meg lenne a wifi (ahol a tv is van)..

A mostani géped akkor a kábelmodem helyett a router vezetékes portjára fog csatlakozni,és a másik gép a másik szobában meg a wifin keresztül fog chellozni.
WPA-PSK, folyamatos kulccserés, mire megfejtik, elavul... annyira nem izgalmas. A megadott jelszó csak a kapcsolat első felvételéhez kell.

#2495 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:07

Az lenne a legjobb ha nem minden irányban szórná a netet, hanem nagyjából csak egy irányban a szoba felé. Gyárilag van ilyen beárnyékoló alkatrész vagy ezt barkácsolni kell?

#2496 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:12

Gyári olyan alkatrész nincs, amire gondolsz. Olyan szokott lenni (ennél a típusnál nem tudom, hogy van-e), hogy az adóteljesítményt csökkented.

#2497 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:49

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:12

Gyári olyan alkatrész nincs, amire gondolsz. Olyan szokott lenni (ennél a típusnál nem tudom, hogy van-e), hogy az adóteljesítményt csökkented.

Túlzás lenne az... ha beállítod fixen a legnagyobb sebességre, és nem engeded lejjebb menni, azzal már elég jól bekorlátoztad a hatótávolságát :)))

#2498 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 00:05

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:49

Túlzás lenne az... ha beállítod fixen a legnagyobb sebességre, és nem engeded lejjebb menni, azzal már elég jól bekorlátoztad a hatótávolságát :)))

:offtopic:
Miért túlzás? ZyXelemen is levettem a teljesítményt, kis lakásba teljesen fölösleges maximum erővel sugároznia.
Sebességcsökkentés szerintem nem csökkenti teljesen a hatótávolságot, mert pl SSID sugárzás meg ezek azok mennek, ahogy kell. Sebességmaximalizálás csak a hitelesíítés után jön.

#2499 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 00:09

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 0:05

:offtopic:
Miért túlzás? ZyXelemen is levettem a teljesítményt, kis lakásba teljesen fölösleges maximum erővel sugároznia.
Sebességcsökkentés szerintem nem csökkenti teljesen a hatótávolságot, mert pl SSID sugárzás meg ezek azok mennek, ahogy kell. Sebességmaximalizálás csak a hitelesíítés után jön.

Bocs, nem erre szólt, hanem az irányított adásra.... persze, adóteljesítmény levétele, ssdi broadcast tiltása mind népszerű dolgok.
A maximális sebességre, 54M-ra fixen beállított sebesség pedig csökkenti a hatótávolságot, mert amilyen távolságon már 54M-val nem tudnának rá kapcsolódni,onnan már sehogy sem tudnak :)
Autentikáció, esetleg mac szűrés, utóbbi főleg a vaktában próbálkozók ellen.

#2500 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 00:35

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 22:42

128 bites jelszót pár perc alatt fel lehet tőrni egy megfelelő programmal. Aki ilyen hotspotokat keres biztos ért hozzá.

128-ast par perc alatt nemigen, 64 bites WEP-et inkabb. WPA/WPA2 alatt ma mar nem is erdemes titkositast alkalmazni, olyan, mintha teljesen nyitott halod lenne. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.