HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:35

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 12:15

Az első és a második bekezdésed üti egymást egy kicsit. persze a bejelentés is olyan semmitmondó volt. Azt NSD-től tudjuk, hogy 4 hónap alatt lesz rendben a rendszer. azt a reklámokból tudjuk, hogy az új előfizető március egy utáni, már az emelt szolgáltatást kapja.
Arról nem is beszélek, hogy mi van a médium csomagba kényszerített volt classicosokkal?  :confused:

Miert utne egymast?
Az ASZFben is benne van, hogy jun 30. a fejlesztesek vege, ebbol szerintem kovetkezik, hogy most a teljes rendszerre kiterjedo kapacitasnoveles zajlik az elozetes becslesek alapjan, az emeles utan, valos terhelesi adatok birtokaban pedig a helyi, fejallomas szintu bovites es a teljes rendszer kapacitasanak korrekcioi fognak kovetkezni. Ez nem azt jelenti, hogy egyik varosban tervezetten hamarabb lesz megoldva mint mashol, hanem, hogy varhatoan helyi szinten a felhasznaloi szokasok kulonbozosege jobban ki fog jonni, ezert ott tobb problema varhato es e miatt persze lehet, hogy lesz ahol hamarabb kesz lesz az emeles mint mashol. Es persze vannak fontosabb teruletek, nagyvarosok, vagy erosebb versenyhelyzettel biro telepulesek.
Az uj elofizetok egesz nyugodtan kaphatjak az emelt sebesseget, mert elhanyagolhato a szamuk a meglevo elofizetoi bazishoz kepest, legalabbis rovid tavon (a UPC remenyei szerint :) ).
Szerintem az egesz emelesre a jun30 a legjellemzobb adat, ez mutatja, hogy varhatoak problemak es meg igen sok van hatra a fejlesztesekbol.
De persze ez is csak talalgatas, viszont NSD azt is mondta, hogy nem lesz korabban megemelve mint Marc. 1. szoval ezt en biztosra vennem, bar biztos lesz meg jopar kerdes, hogy mikor lesz mar megemelve :)

#942 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:42

Idézet: K75 - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 1:35

Mit jelent a: "vekengeni" az hsz-edben???

Morog, veszekszik, hangoskodik. Székely tájszó. :)

#943 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 15:46

Látom, kicsit nem vagyok itt,és azonnal megkérdeznek dolgokat, amiket eddig már leírtunk 50x :)

Kíváncsi vagyok a bix statra holnap, amikor az oscar díjakat átadják :)

Én előre elkezdtem tölteni a filmeket, amik legalább 2 oscarra vannak jelölve :)

Oszt majd jól meglássuk :)

#944 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 24. 16:02

Üdv!

Egy rövid, nem teljesen off kérdésem lenne az egybegyűltekhez:

Első közelítésben mitől lehet az, hogy egy (legalábbis látszólag) sikeres modemregisztráció után sem megy a net, és csak a prov.chello.hu jön be?

Szerkesztette: lorenzo 2007. 02. 24. 16:10 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#945 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 16:15

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 15:46

Látom, kicsit nem vagyok itt,és azonnal megkérdeznek dolgokat, amiket eddig már leírtunk 50x :)

Kíváncsi vagyok a bix statra holnap, amikor az oscar díjakat átadják :)

Én előre elkezdtem tölteni a filmeket, amik legalább 2 oscarra vannak jelölve :)

Oszt majd jól meglássuk :)

off
természetesen a Te postod az qrvára messze van az offolástól  :Đ  :Đ
on

#946 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 16:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:02

Üdv!

Első közelítésben mitől lehet az, hogy egy (legalábbis látszólag) sikeres modemregisztráció után sem megy a net, és csak a prov.chello.hu jön be?

A modem megjegyzi a regi macet, ezert mielott atregeled ujra kell inditani.
Tehat macvaltozas - modem restart - ujraregeles a sorrend.
Ha igy csinaltad akkor nem tudom.

#947 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 16:36

Jelenleg 211312 MB-on áll a mérőm ! Nem tudom ezzel bekerültem-e a top 100-ba de remélem  :up:
meglesz az a 250giga érzem  :p

Szerkesztette: CyberLord 2007. 02. 24. 16:36 -kor

#948 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 16:54

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:36

Büszke lehetsz rá.

#949 Felhasználó inaktív   tsqw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:01

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:36

Jelenleg 211312 MB-on áll a mérőm ! Nem tudom ezzel bekerültem-e a top 100-ba de remélem  :up:

nekem pedig 200 MB-on.. de mar egy ideje szarul mer.
"Wow! That had what I really like in a story - an ending!"

#950 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:43

Nah gondoltam bepróbálom, mennyire jogos a 250gigás határ miatt a rinya. Tényleg megpróbáltam, töltöttem le minden szir-szart ami megtetszett, Volt benne pár HD-s film is, néhány évadnyi sorozat, zenék dögivelszóval jó sok minden. Sikerült így február 24.-re 105gigát letölteni, miközben a lejött cuccok jó kétharmadába még csak bele se néztem, pedig a meló mellett elég sokat videózgattam. Szóval részemről no respect a töltőgépeknek, fölös a rinya, csak feleslegesen lassítják a hálózatot spájzolás címszó alatt. Azokra, akiknek például meló miatt kell az nagy mennyiségű adat nem vonatkozik.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#951 Felhasználó inaktív   tibo77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:53

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:43

Nah gondoltam bepróbálom, mennyire jogos a 250gigás határ miatt a rinya. Tényleg megpróbáltam, töltöttem le minden szir-szart ami megtetszett, Volt benne pár HD-s film is, néhány évadnyi sorozat, zenék dögivelszóval jó sok minden. Sikerült így február 24.-re 105gigát letölteni, miközben a lejött cuccok jó kétharmadába még csak bele se néztem, pedig a meló mellett elég sokat videózgattam. Szóval részemről no respect a töltőgépeknek, fölös a rinya, csak feleslegesen lassítják a hálózatot spájzolás címszó alatt. Azokra, akiknek például meló miatt kell az nagy mennyiségű adat nem vonatkozik.

Rinya. De szép szó....

A UPC weboldaláról:
"A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál, az eddigi adatforgalmi szabályok megszüntetése mellett:"

Indokoljam jobban is?

#952 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:55

Nyújtsd a kezed, viszik a karodat is ;)

#953 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:07

Idézet

10. Az Előfizetői szolgáltatás korlátozásának, így különösen az Előfizető
által indított vagy az előfizetőnél végződtetett forgalom korlátozásának, az
előfizetői szolgáltatás minőségi, vagy más jellemzői csökkentésének az esetei
és feltételei
A Szolgáltatás igénybevételének korlátozására, a Szolgáltató az Előfizető egyidejű értesítésével az
alábbi esetekben jogosult:
a) Ha az előfizető akadályozza, vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű
működését

havi 250+ gb letoltes 3 honapon at az szerintem nem rendeltetesszeru hasznalat. vagy ha ugy gondolod, akkor kerdezd meg errol a szomszedaid, akik majd lemondjak miattad a netjuket, mert nem tudnak 1000-es pinggel jatszani miutan 0-24 100 szalon bt klienst futtatsz.

#954 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:13

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 18:43

....Szóval részemről no respect a töltőgépeknek, fölös a rinya, csak feleslegesen lassítják a hálózatot spájzolás címszó alatt. Azokra, akiknek például meló miatt kell az nagy mennyiségű adat nem vonatkozik.

Aki melóra akarja használni, havi 250GB adatmennyiséggel a chellot, az fizessen is érte, vegyen business csomagot. Ennyi. Mert az se rendeltetésszerű használat, ha munkára használja valaki.
Imádom, mikor mindenki g*ci, de aki állítja nem, mert húú nekem munkára kell a havi 250GB, aki ennyi adattal melózik, annak pénze is van olyan netre ahol nem számít a mennyiség.

Szerkesztette: mozesapo 2007. 02. 24. 18:15 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#955 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:41

kicsit OFF, de azért leírnám: 

Akik a XI. kerületben laknak, azoknak voltak kimaradások az RTL Klub műsorában a múlt hétvége környékén? Arra gondolok, hogy egyszer csak elmegy a kép és csak egy szürke képernyőt látsz pár percig? Elvileg most már megcsinálták és másik adóról küldik a jelet erre felé, de most meg olyan a kép az RTL Klub-on, hogy a kontúrosabb vonalaknak ott van a jobb oldalán a szellemképe. Pl. fehér csíknak sötétebb háttér előtt vagy fordítva. De ezt csak azóta tapasztalom, mióta volt ez a zűr az adásban. Észrevett más is ilyen hibát, mert tegnap kijöttek a UPC-től egy jelbemérésre, de abban nem volt hiba és valószínű, hogy a zűrös adás miatt az RTL Klub-ot másik állomásról sugározzák és azért lett szellemkéépes a kép. Ha másnak is van ilyen gondja, akkor esetleg jelezhetné a UPC felé, hátha visszatennék az eredeti adóra, mert eddig ez a csatorna jött be a legszebben...    :think:

Szerkesztette: Looserke 2007. 02. 24. 19:21 -kor

#956 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:49

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 15:21

hehe, érdekes:

Domain Name: TELIA.NET
Registrar: MELBOURNE IT, LTD. D/B/A INTERNET NAMES WORLDWIDE
Whois Server: whois.melbourneit.com
[...]
mér pont melbourne-n keresztül megyünk?  :D

Nem eleg a whois outputot elolvasni, azt ertelmezni is tudni kell.

Az, hogy egy adott IP cim tulajdonosa melbourne-i szekhelyu, meg nem jelenti, hogy a konkret kapcsolatod is ausztralian megy keresztul.  Peldaul van egy nemzetkozi berelt vonal a cegnel, europan beluli, az is telia-tol van.  De ettol meg nem ausztralian keresztul kapcsolodunk.

#957 Felhasználó inaktív   SySERR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:10

Nem tudja vki hogy miert es miota van egy csomo port szurve?:
4444: filtered
5554: filtered
135-139: filtered

Igy hirtelen ezeket talaltam.
4444: egyik jatekszerver portja lenne
5554: egy masik jatekszerver webadmin portja
135-139 ket tuzfalazott gep kozotti filemegosztas aminek megint van tortenete:
Par honapja feltunt hogy az IPIP tunnel se akar menni barmi es chello kozott (hirtelen nagy forgalomnal egyszeruen megall chellos geptol kimeno iranyba), igy megprobaltam a fent emlitett dolgot agyontuzfalazva (hogy csak en ferjek hozza a megosztasokhoz), de ez is csodot mondott

Ezek mind T alol tokeletesen mukodnek, de ezzel a chelloval most itt a cegnel szivok.
Most ideiglenesen PPTP VPNel ganyoltam ossze a ket halozatot de nem az igazi.

Van valakinek otlete?
http://www.rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

#958 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:26

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 18:13

Aki melóra akarja használni, havi 250GB adatmennyiséggel a chellot, az fizessen is érte, vegyen business csomagot. Ennyi. Mert az se rendeltetésszerű használat, ha munkára használja valaki.

Ezt en is igy gondoltam, de NSD tobbszor is hangoztatta, hogy nem kulonboztetik meg a felhasznalokat aszerint, hogy maganszemely magancelra vagy ceg uzleti celra hasznalja a szolgaltatast... barki szabadon elofizethet es hasznalhatja...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#959 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:28

Idézet: lorenzo - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:02

Üdv!

bongeszoben torold a sutiket es a gyorsitotarat!  :)

#960 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 19:49

Idézet: Samott - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 19:26

Ezt en is igy gondoltam, de NSD tobbszor is hangoztatta, hogy nem kulonboztetik meg a felhasznalokat aszerint, hogy maganszemely magancelra vagy ceg uzleti celra hasznalja a szolgaltatast... barki szabadon elofizethet es hasznalhatja...

Samott

Na igen, csak ugye a cég nekiáll rinyálni amikor azt mondják neki hogy 72 óra ugyanúgy mint a Magdi néninek a sarkon akinek különösen nem is hiányzik a nete.
A sima Chello csomagok lehetne cég v. magánszemély nevén, de ugyanaz vonatkozik rá.
hibaelhárítás 72 óra, garantált sebesség ~100k, VPN-hez semmi támogatás.

Ha meg a Business-t kéri akkor ugyan fizetni kell, de ha baj van pár órán belül kimennek és elhárítják, külön telefonszámot kap amin soron jut ügyintézőhöz aki érdemileg tud neki segíteni, nem érdekel senkit ha nonstop töltesz full sebességgel, és jogosan panaszkodik ha csak 1Mbit-el tud tölteni 2 helyett, hiszen ő megfizeti. Na meg ugye az egyéb dolgok, a honlapukról nézve 2 telefon ingyen havidíjjal, akár 32 fix ip, ha rbl listán vagy megpróbálnak segíteni, nem pedig elhajtanak hogy old meg magadnak, hiszen nem ők üzemeltetik a listát.

Akinek megéri ez a plusz az kifizeti a  60+FA  havidíjat, aki meg nem az arra vessen hogy nem lesz különb elbírása attól mert ő cég és nagyon fontos nekik a net.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 24. 19:51 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.