HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:24

Alkalomadtán lomtalanítanom kell majd. Nos a modem doboza még mindig megvan immáron 3 éve. A kérdésem az lenne, hogy azt nyugodt szívvel kidobhatom, és nem fog kelleni a upc-nek, egy esetleges modemcserénél?

Ha hülye kérdés volt akkor elnézést. :D

#982 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:25

Hello

Sajnos a 250G benn van az aszf-ben es azt mindenki tudomasul veszi mikor alairja a szerzodest akar elolvasta akar nem.
az hogy megteveszto a reklam az sajnos letezo problema...
de hogy a 250G -es dologhoz visszaterve azert meg kell emliteni hogy nemmindenki hasznalja egymaga netet. pl alberlet ahol akar 4-5 gep is egy neten loghat  akkor gondolom mar nem kerdes hogy hova tunik el parszaz giga.....
szoval azok akik nemertik hogy hogy lehet ekkora forgalmat osszehozni gondoljanak bele ebbe is....
Az meg hogy a HC-es ek miatt rosz a net eleg felejtos....
sajnos a szolgaltato alultervezte a halozatat amihez a hc user-nak semmi koze.
amugy halisten adsl-es vagyok ugyhogy csak kvulrol szemlelem az esemenyeket :)
sorry hogy beleirkalok :)

#983 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:37

Idézet: Parker - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 11:24

Alkalomadtán lomtalanítanom kell majd. Nos a modem doboza még mindig megvan immáron 3 éve. A kérdésem az lenne, hogy azt nyugodt szívvel kidobhatom, és nem fog kelleni a upc-nek, egy esetleges modemcserénél?

Elvileg el kellett rakni, gyakorlatilag tőlem még egyszer sem kérték, amikor elvitték a régi modemet...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#984 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:38

Nálam telefon miatt ősszel cserélték, azt mondták csináljak vele, amit akarok. Nyugodtan kidobhatod.
Papesz

#985 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:42

Idézet: snefi - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 11:25

Hello

Sajnos a 250G benn van az aszf-ben es azt mindenki tudomasul veszi mikor alairja a szerzodest akar elolvasta akar nem.
az hogy megteveszto a reklam az sajnos letezo problema...
de hogy a 250G -es dologhoz visszaterve azert meg kell emliteni hogy nemmindenki hasznalja egymaga netet. pl alberlet ahol akar 4-5 gep is egy neten loghat  akkor gondolom mar nem kerdes hogy hova tunik el parszaz giga.....
szoval azok akik nemertik hogy hogy lehet ekkora forgalmat osszehozni gondoljanak bele ebbe is....
Az meg hogy a HC-es ek miatt rosz a net eleg felejtos....
sajnos a szolgaltato alultervezte a halozatat amihez a hc user-nak semmi koze.
amugy halisten adsl-es vagyok ugyhogy csak kvulrol szemlelem az esemenyeket :)
sorry hogy beleirkalok :)

A net megosztását egyik szolgáltató sem támogatja (a UPC is csak a Plusnál), max eltűri. Erre hivatkozni tehát lehet, csak nem lesz belőle valós probléma/igény. A másik meg az, hogy nem hiszem hogy egy albiban fejenként le lehet szedni több, mint 250 giga értelmes tartalmat egy hónapban. Megjelenik egy játék vagy egy film, csak nem szedi le mindenki külön szobából ugyanazt... Senki se mondta, hogy a HC userek miatt rossz a net, azt mondtuk (kb 1000x), hogy miattuk kell a szükséges kapacitást jóval nagyobb mértékben bővíteni. Így ezek a userek gazdaságtalánná válnak a szolgáltató számára, ezért akarnak vele szerződést bontani, amennyiben nem változtatnak netes szokásaikon. Az, hogy ez a tény belekerül az ÁSzF-be, az a szolgáltató jófejsége, mivel rendes (30 napos) felmondással akkor is megtehetné, ha ennek nyoma se lenne ott (mint a T-Online anno ugye, csak azóta -a közfelháborodásra- ők is belerakták).

Szerkesztette: moq 2007. 02. 25. 11:43 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#986 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:44

Nos a modem doboza még mindig megvan immáron 3 éve.

Nekem még megvan. Nehezen felismerhető, de megvan :D

#987 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:29

Mi ez? Talán diszkrimináció? Nem tudom elkérdezni a forgalmi adatomat (most azért mert 250 fölé szálltam? :reklamacio: )
" 1130 , Sun Feb 25 13:28:15 2007 
  A kérés nem teljesítheto. Kérem próbálkozzon késobb! "

#988 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:37

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 13:29

Mi ez? Talán diszkrimináció?

Egy "Hiba: Nincs ilyen előfizető" üzenetnek jobban örülnél?  :Đ

Egyébként, ha ez megnyugtat, nálam sem megy most. Ki tudja, lehet, hogy most izzítják az új mérőt, hisz jövő héten már március. :)

Szerkesztette: debaj 2007. 02. 25. 13:38 -kor

#989 Felhasználó inaktív   GuMipOkE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:48

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 10:42

A net megosztását egyik szolgáltató sem támogatja (a UPC is csak a Plusnál), max eltűri. Erre hivatkozni tehát lehet, csak nem lesz belőle valós probléma/igény. A másik meg az, hogy nem hiszem hogy egy albiban fejenként le lehet szedni több, mint 250 giga értelmes tartalmat egy hónapban. Megjelenik egy játék vagy egy film, csak nem szedi le mindenki külön szobából ugyanazt... Senki se mondta, hogy a HC userek miatt rossz a net, azt mondtuk (kb 1000x), hogy miattuk kell a szükséges kapacitást jóval nagyobb mértékben bővíteni. Így ezek a userek gazdaságtalánná válnak a szolgáltató számára, ezért akarnak vele szerződést bontani, amennyiben nem változtatnak netes szokásaikon. Az, hogy ez a tény belekerül az ÁSzF-be, az a szolgáltató jófejsége, mivel rendes (30 napos) felmondással akkor is megtehetné, ha ennek nyoma se lenne ott (mint a T-Online anno ugye, csak azóta -a közfelháborodásra- ők is belerakták).

Szerintem hálózatbővítési szempontból a HC user előnyösebb, mint az átlagos netező, mert a HC user kiszámítható. :D
A HC user az:
- csúcsidőben tölt, ahogy a csövön kifér
- csúcsidőn kívül és éjjel szintén tölt, ahogy a csövön kifér
A HC user egy stabil pont.  :Đ

A baj a rengeteg átlagos netezővel van. :D  Azoknál kiszámíthatatlan, hogy mikor kapcsolódnak fel a netre, és hogy mikor tölt(enének) maximális sávszélességgel.  :Đ  Persze lehet nagyjából tudni, hogy a 24 órában milyen haranggörbét rajzol le a hálózat teljes forgalma, de egyénre lebontva, és kisebb hálózati szegmensekre nézve ott a bizonytalanság.
Mert tegyük fel, hogy van valami esemény, vagy valami ok (kijött britnij szpírsz 100MB-os új klippje  :D ), ami miatt minden átlagos user adott napi időszakban egyszerre felmegy a netre és nézi a jútjúbot. Akkor arra az időszakra az átlagos netezők döglesztik meg a hálózatot, mert csordában terhelik a hálózatot.  :D

Bezzeg a HC user! A HC user nem oszt, nem szoroz a képben, mert vele már alapból számolt a szolgáltató... :cool: ;)

#990 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:48

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:29

Mi ez? Talán diszkrimináció? Nem tudom elkérdezni a forgalmi adatomat (most azért mert 250 fölé szálltam? :reklamacio: )
" 1130 , Sun Feb 25 13:28:15 2007      
      A kérés nem teljesítheto. Kérem próbálkozzon késobb! "

Úgy néz ki, már a "nagytestvérnek" is tele van a hócipője, hogy magaddal versenyzel a letölthető adatmennyiség terén.
Amúgy örömmel várjuk az élet hasznosabb területein elért eredményeidről szóló beszámolóid.
(mondjuk, hogy megnyertél egy nemzetközi farokverő versenyt, vagy a ki tud messzebb vizelni bajnokságot)
Ilyetén beszámolóidat nem fogjuk off-nak tekinteni, hanem kinyomtatjuk és bekeretezve a falra lógatjuk az utókor okulására. :D

#991 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:10

Nekem a 250G elegendő főleg, hogy 3hónap alatt ajánlatos 750G-ot beosztani igy lehet akár 600 - 75 - 75 hónapom is. Ez a mennyiség csak letöltés ! Ezt nagyon fontos megemliteni, mert aki torrentezésre venne upc netet és netalán havi 50-100gigát töltene magának, az sztem tegyen le a tervéről ( Ha csak minden este megy a feltöltése már nem fér bele a korlátba ). Nekem ez a limites konstrukcio megfelel, de ha fel is kéne töltenem, akkor mondanám le az egész chellot. :up:

#992 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:10

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 13:48

...

Szeretnék meghajolni bölcsességed előtt.  :respect:

#993 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:42

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:10

Nekem a 250G elegendő főleg, hogy 3hónap alatt ajánlatos 750G-ot beosztani igy lehet akár 600 - 75 - 75 hónapom is. Ez a mennyiség csak letöltés ! Ezt nagyon fontos megemliteni, mert aki torrentezésre venne upc netet és netalán havi 50-100gigát töltene magának, az sztem tegyen le a tervéről ( Ha csak minden este megy a feltöltése már nem fér bele a korlátba ). Nekem ez a limites konstrukcio megfelel, de ha fel is kéne töltenem, akkor mondanám le az egész chellot. :up:

aki havi 50-100G-t tölt le magának, annak miért nem elég 1-es arányt tartani?
akkor is bőven belefér a 250G-be.
Akinek nem elég ez a "szemét korlátos konstrukció", az könyörgöm miért nem kér bérelt vonalat, megy át nem korlátos szolgáltatóhoz, tesz be 1 szervert a szerverparkba aztán jöhet 10/10-el ami belefér... max hetente bemegy és kicseréli a vinyót...

ahol meg többen használják a netet, albi - több gép, az mindenki leszed külön mindent?
el kell fogadni hogy ennyit adnak és ha nem kéri az ember akkor nem korlátoz senkit abban hogy menjen máshova tükrözni a netet.

a torrentnél is be lehet állítani korlátozást, aki nem tudja megállni hogy lehúzza a zinternet.zip-et, az korlátozza le x KB-ra a torrentet és nem lesz gond az aránnyal.

#994 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:56

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 16:42

Akinek nem elég ez a "szemét korlátos konstrukció"...

Az bérelt vonal, meg serverterem helyett váltson pl ADSL-re ami 1000G-n is teljesen korlátlan és hasonló árban van a korlátos netünkhöz képest. Azt vedd figyelmebe hogy amit emlitettél az drágább mint egy átlagos otthoni nethozzáférés.

Szerkesztette: CyberLord 2007. 02. 25. 14:57 -kor

#995 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 15:19

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 15:10

Nos lehet, hogy botorságnak fog tűnni, de nem volt mindig torrent. Az internet alapesetben nem a feltöltésről, hanem a letöltésről szól.
A fiammal is ezen küzdök állandóan, mert ő torrent párti. Én viszont olyan indokkal ellenzem  a torrentezését, hogy nem azért fizetek több, mint 16 rugót, hogy ő másoknak ossza a biteket orrba szájba és bárkit turkálni engedjen a gépén. Ha kell neki valami azt töltse le olyan helyről, ahol nem kell visszaosztani. (akár sms web, vagy bármi más letöltő oldal, hisz anno a warez pont erről szólt)
A lényeg, hogy nem fizetek azért, hogy tőlem töltsenek. Bár lehet ha én is 28 évvel fiatalabb lennék (a fiam 17), akkor én is másképp gondolnám.
Viszont elvárom, hogy ennyi pénzért maximálisan menjen a netem. És ha az nem a szolgáltató hibájából, hanem azért akadozik, mert a szomszéd Pistike tükrözi a netet a lomtára számára, akkor etelgeg orrba vágom a szomszéd Pistikét, hogy ott is ugrik, ahol nincs árok. :D (najó nemvagyok ilyen agresszív)

#996 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:56

Az bérelt vonal, meg serverterem helyett váltson pl ADSL-re ami 1000G-n is teljesen korlátlan és hasonló árban van a korlátos netünkhöz képest. Azt vedd figyelmebe hogy amit emlitettél az drágább mint egy átlagos otthoni nethozzáférés.

10+FA-ért /hó több helyen lehet akár 100Mbit-es BIX kapcsolatot is kapni szerverparkban, jah hogy a külföldi sávszél csak 1-3 Mbit? torrentnél van elég magyar sztem.

Igazad van, ott a pantel 24Mbit-es netje, v. az adsl 18 Mbit-es netje, igaz hogy az UP sebesség kissebb, meg közel lakj a központhoz, de nyugodtan lehet váltani.

Szerintem senkit nem fognak megsiratni akinek kevés a 750G/3 hónap.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 25. 15:21 -kor

#997 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

És szerinted miért? Mert annak bele van kalkulálva az árába a nagy forgalom...

#998 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 15:38

Azt vedd figyelmebe hogy amit emlitettél az drágább mint egy átlagos otthoni nethozzáférés.

Te meg azt vedd figyelembe, hogy 250gb bőven elég "egy átlagos otthoni nethozzáférés"-hez!  :eek:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#999 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 15:47

Idézet: Parker - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 12:24

Magasról tesznek a dobozra.  Legalábbis Dújvban. Az új modemet is, kiveszi a táskájából oszt beköti a UPC-s. Szarozni a dobozzal? Eszibe sincs. :D

#1000 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 16:20

Idézet: K75 - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 15:47

Magasról tesznek a dobozra.  Legalábbis Dújvban. Az új modemet is, kiveszi a táskájából oszt beköti a UPC-s. Szarozni a dobozzal? Eszibe sincs. :D

Nekem amikor cserélték a modemet és akartam visszaadni a régivel együtt a dobozát, mondta a szerelő hogy dobjam ki. Én meg mondtam neki, hogy amikor úgyis megy el, dobja ki ő, mert miattuk őrizgettem :D Kicsit nézett, de aztán elvitte :D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.