UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX.
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:49
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:50
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:41
A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.
De az sehol nem szerepel, hogy új korlátozást vezettek be, pedig szerintem az is elég lényeges változás.
Vagy tévedek?
Egyébként épp az ÁSZF írja, hogy a közleményben minden változásra fel kell hívni a figyelmet. Akkor hol van itt a fair viselkedés?
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:50
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:45
Olvassál, és akkor meglátod te is.
Az én érdekemet semmilyen korlát nem szolgálja! Sehol sem!
Sok netszakadást és iszonyat pingeket kívánok neked életed végéig. Részemről a vita veled lezárult.
UFF
u.i.: egyébként olvasok, csak én nem az ÁSZF-et egymás után tízszer. Most például egy Marquez novelláskötettel múlatom az időt.
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:51
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:42
Ezek szerint a chellón kívüli forgalmuk is túllépte a 250-et. Mi lesz itt, ha mind beleszámít?
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:52
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:45
Olvassál, és akkor meglátod te is.
Az én érdekemet semmilyen korlát nem szolgálja! Sehol sem!
Márc1től érvényes. Úgy kell kezelni, mintha nem is lenne. Ebben a hónapban a hatályos ászf érvényes. Tudod törvények ilyesmi...
Majd kivánnád te a korlátot, ha a szomszédodba költözne az a 200 rekorder, aki már 75 felett jár...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:53
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:51
Engem ugyan nem hat meg. Az a 150 user menjen, boldogítsa a konkurenciát. Mindenkinek jobb lesz úgy (tudom, a 13. kerület, monopólium, blablabla...)
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:54
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:53
9 nap alatt 250G+ azért jó pár szervernek is becsületére válna, az ilyen bérelt vonalazzon...
Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 09. 15:54 -kor
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:56
Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:44
Nekem van egy olyan érzésem, hogy te hobbiból olvasgatod az ászfet és minden apró b*ziságba belekötsz, amit nem értesz vagy el lehet kicsit ferditeni. Nézd a szolgáltató hozott egy döntést, ő igy szeretné védeni a hálózatát a folytonos túlterhelésektől.
Az, hogy FUPnak vagy korlátnak nevezzük az rohadtul mindegy nem? Egy elv meghatározása volt a konkrét havi korlátra bontás is ami védett a heay userektől. Mellesleg a korlátos levelek is fair use policy témával érkeztek. Csak a mérési metódus változott.
Egyébként pedig NSD irta, hogy hányan léptek kritikus területre és 200e userből az nem sok.
Rohadtul nem értem... ha van korlát az a baj, ha nincs korlát az a baj, ha 3 hónapra számolt korlát van az a baj... Elég lenne már sztem...
Nem érted. Az a baj, hogy össze vissza hantáznak. Az a baj, hogy egyesek itt mindenféle FUP-ről beszélnek, holott semmi ilyesmi nem szerepel az ÁSZF-ben. Az baromira lényegtelen, hogy a levélben mit írnak, az csak egy levél, amit eddig küldtek, de ezután márt azt is csak küldhetik.
Még egyszer olvasd el, és meglátod, sehol nincs az leírva, hogy csak március 1-től lévő forgalmat számolják. Viszont az le van írva, hogy bármely egymás utáni három hónap átagát számolják. Márpedig márciusban számolhatják a februári forgalmadat, hiszen teljesen legálisan mérték.
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:56
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:45
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:57
Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:49
A topic címe tartalmazza az UPC korlátot is. Én pedig arról írok.
Ha nem tetszik, nyiss egy olyan topikot, amiben csak te írsz.
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:58
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:53
Menjenek a VH utca környékére, ott kapnak simán 100 megát....mindenki jobban jár ....(Nem is monopol a XIII. kerület
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:59
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:56
Még egyszer olvasd el, és meglátod, sehol nincs az leírva, hogy csak március 1-től lévő forgalmat számolják. Viszont az le van írva, hogy bármely egymás utáni három hónap átagát számolják. Márpedig márciusban számolhatják a februári forgalmadat, hiszen teljesen legálisan mérték.
Miért, az nem a te forgalmad? Meghaladtad a 250-et január-februárban?
Elküldve: 2007. 02. 09. 16:00
Szerintem ezen feleslegesen vered magad, ha esetleg igy lesz akkor majd lehet balhezni, de valszeg nem fognak ennyire ugyeskedni... egy honap ide vagy oda mar nem szamit, egyszerubb nekik is ha a tiszta helyzetbol lepnek.
Samott
Elküldve: 2007. 02. 09. 16:01
Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:52
Majd kivánnád te a korlátot, ha a szomszédodba költözne az a 200 rekorder, aki már 75 felett jár...
Olvasd már el, mielőtt mindenfélét írogatsz.
Sehol nem szerepel az, hogy a március előtti forgalmat nem veszik figyelembe. Viszont az benne van, hogy bármelyik megelőzőt figyelembe veszik. Ha nem érted, nem az én bajom.
Egyébként, vannak olyanok is, akik már 250 felett járnak. És szerintem ezek eddig is ennyit töltöttek, csak eddig kijátszották a mérést. Most nem fáradnak vele, mert azt hiszik nem számít. Majd koppannak.
Elküldve: 2007. 02. 09. 16:02
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:45
Majd amikor 500 as pinged lesz bixre, mert a sok állat a lomtárba tölti a cuccot folyamatosan, akkor talán átgondolod ezt a kijelentést.
Három éve olvasom ezt a fórumot, Te eddig csak rinyálni bírtál itt, körülbelül nulla eredménnyel. Vedd észre magad, a kissebség kissebsége vagy, annak is a hülyébbik, kötözködő, semmivel sem megelégedő része.
Nem szoktam személyeskedni, de azt hiszem sok ember szívéből beszélek, amikor azt mondom, csinálj egy blogot, és ott sírj tele napi tíz postot, minket meg kímélj meg a fölösleges szócséplésedtől.
Most vagy azért sírsz ennyit, mert valamit el akarsz érni, vagy azért, hogy megmutasd, te milyen értelmes ember vagy, átlátsz a nagy gonosz upc ügyfélszivató technikáján.
Első esetben menj tüntetni upc elé, hátha sikerül azt a 250 -t 400 - ra felnyomni, második esetben pedig inkább hallgass, mert így csak szellemi szegénységi bizonyítványt sikerül magadról kiállítani.
Nyugodtan lehet engem anyázni, upctalpnyalózni. Párbeszédet nem kívánok veled folytatni, érveid nem érdekelnek már, olvastam mindegyiket.
Véleményemet leírtam, köszönöm, a viszonlátásra
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:59
Én nem, de Te írtad, hogy vannak, akik már igen.
Ezek szerint mégis én értem jól az ÁSZF-et.
A "nem érted" elég nagy szavak tőled
"mindenféle FUP": azért FUP és nem "kemény korlát", mert végig feltételes módban van a szöveg, úgy mint, lekorlátozhat stb stb. Tehát, a UPC-nek joga van a tervezett használatot jelentősen túllépő, azaz a többi felhasználót a normál használat korlátainak túllépése miatt akadályozó felhasználót visszafogni, illetve ha ez nem vezet eredményre, akkor elköszönni tőle. Te is indoklás nélkül leléphetsz a UPC-től, mégsem durrog itt egy UPC-s sem, hogy milyen kiszámíthatatlan alapokon akarsz Te szerződést bontani
Ja, visszamenőleg nem lehet érvényes egy szerződési feltétel. Miért kéne beleírni, hogy most sem retroaktív?
Szerkesztette: llamada 2007. 02. 09. 16:03 -kor
Elküldve: 2007. 02. 09. 16:05
Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:02
Bingo.
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:56
Ennyi erővel a januárit is beleszámolhatják nem?
Amúgy szerződések általában nem szoktak visszafelé érvényesek lenni, de mindegy, ahogy ez sem az. Márciustól érvényes...
Hantahanta... ott van leirva benne minden nem? Érthető nem? NSD is kijavitotta a kis szösszenetedet a korláteltörléses nyilatkozatról... azt csak a netes hirportálok hozták le úgy, mert igy egyszerű volt leirni...
Most nem értem mitől vagy besz*rva? Te vagy a már 250+os delikvens?
Tényleg nem értem, ott egy szabály, amit be kell tartani. Meg lett mondva, hogy februárban nincs korlátozás, páran emiatt elszabadultak és szervereket megalázó forgalmakat generálnak... Ha valaki ilyet szeretne csinálni fizessen meg egy bérelt vonalat.
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:53
Igen igen. A 13. kerületben nincs más választás, csak ez a unfair szolgáltató (valami UPC-nek hívják).
Könnyű ezen röhögni azoknak, akiknek módjukban áll változtatni.
Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 16:06 -kor

Súgó
A téma zárva.