HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:21

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:55

Ha jól tudom, a magyar jogrend nem ismeri a precedenciát, az ügyedben döntő bírónak semmilyen (kötelező) viszonyítási alapot nem adnak a korábbi, hasonló perek. Az ítélet meghozatalában kizárólag az írott jogszabályok a mértékadóak. A precedencia pl. az angolszász jogrend alapja, ott a precedens az írott jognál előbbre való.

És akkor most hogyvan? Legális letölteni magamnak és visszaosztani, ha nem kérek érte zsozsót, vagy nem?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#402 Felhasználó inaktív   Istenitom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:24

OFF:

Tudja vk hogyan lehet fogni nálunk az AXN csatornát? :think:

ON

Esetleg a UPC nem tervezi beletenni az adók közé? :D  (sok s..rság helyett)

#403 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:04

Idézet: Istenitom - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 10:24

OFF:

ON

A UPC csatornái között jelenleg szerepel is az AXN.
A dolog szépséghibája csak az hogy nem a kábeles csomagoknál, hanem a UPC Direct-nél.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 12. 11:09 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:12

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 9:21

És akkor most hogyvan? Legális letölteni magamnak és visszaosztani, ha nem kérek érte zsozsót, vagy nem?

Csak letölteni legális a magáncélú felhasználás keretein belül. Feltölteni sosem. És mivel minden file-cserélő alapvetően fel is tölt ezért nem legális. Szó volt róla, hogy mást kell megosztani (legális tartalmat), mint amit letöltesz. Én láttam jópár file-cserélő rendszert de mindegyik úgy működött, hogy a letöltött file-t letöltés közben azonnal meg is osztotta (kikapcsolhatatlanul), tehát ez sem megoldás.

#405 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:32

Idézet: Istenitom - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 10:24

OFF:

ON

Digitv-n is van, sőt, állítólag márc1-től az axn crime, és axn scifi is lesz.

#406 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 11:32

Digitv-n is van, sőt, állítólag márc1-től az axn crime, és axn scifi is lesz.

nem valószínü hogy lesz a Digin!

#407 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 12. 11:43

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 11:12

Csak letölteni legális a magáncélú felhasználás keretein belül. Feltölteni sosem. És mivel minden file-cserélő alapvetően fel is tölt ezért nem legális. Szó volt róla, hogy mást kell megosztani (legális tartalmat), mint amit letöltesz. Én láttam jópár file-cserélő rendszert de mindegyik úgy működött, hogy a letöltött file-t letöltés közben azonnal meg is osztotta (kikapcsolhatatlanul), tehát ez sem megoldás.

Irtam mar, hogy ezen a  gyakorlat mar tullepett: "...amíg nem kérünk, vagy kínálunk érte pénzt, a magyar joggyakorlat szerint nem lépjük át a szerzői jogi törvény által szabályozott szabad felhasználás kereteit, tehát nem járunk el törvénytelenül." De van ennek sajat topicja: Szerzői jogok

Mindez termeszetesen csak a filmekre, zenekre igaz... szoftverekre nem letezik olyan hogy szabad felhasznalas.

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 02. 12. 11:44 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#408 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 12:45

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 10:03

Tudtommal megoldható, beraknak hozzád 1 másik modemet és az ujabb 2 telefonvonalat tud biztosítani.

mi tortenik vajon a kovetkezo szituacioban.

van chello telefon, amire radugom a modemet, es behivok.  hova hivok be: peldaul egy masik chello-s emberhez.  2 telefon vonal van (ha jol tudom), amibol az egyik biztos hasznalhato, a masik akkor ha elo (nem pasziv dugasz) illetve ha multilink ppp-t mindket oldal (hivo es hivott) tamogatja.  A hivott oldalon meg szinten ott a modem, modemek, es privat netbol osztja az ip cimet, majd kinatolja a sajat megvasarolt chello elofizetesen (10 megabit sokmindenre eleg).

Optimista modon el tudok erni 128kbitet a ket dialuppal.  Korabban elhangzott NSD-tol, hogy a modemen meri az uj forgalomszamlalo a forgalmat, es minden beleszamit, kiveve a voice forgalom.

Tehat lenyegeben 128 kbittel tudhatok netezni a chello telefonvonalon, mivel masik chellos szamot hivtam ezert ingyen is - halozaton belul ingyen hivok.

Szerintem igy, ha van egy fel aki partner ebben (azaz van kit hivni) akkor ez igy olcsobb megoldas, mint a chello most bevezetendo dialup-helyettesito internetcsomagja.

#409 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 12:50

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 12:45

...

Ugyes. Persze ez a sajat internetelofizetes barmilyen mas chello telefonos kornyezetbol eleresere is jo lehet... (pl. a szuloknel csak telefon van, a sajat lakasban pedig net is - felhivod magad es mar van net a szuloknel is).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#410 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:14

mi tortenik vajon a kovetkezo szituacioban.

van chello telefon, amire radugom a modemet, es behivok.  hova hivok be: peldaul egy masik chello-s emberhez.  2 telefon vonal van (ha jol tudom), amibol az egyik biztos hasznalhato, a masik akkor ha elo (nem pasziv dugasz) illetve ha multilink ppp-t mindket oldal (hivo es hivott) tamogatja.  A hivott oldalon meg szinten ott a modem, modemek, es privat netbol osztja az ip cimet, majd kinatolja a sajat megvasarolt chello elofizetesen (10 megabit sokmindenre eleg).

Optimista modon el tudok erni 128kbitet a ket dialuppal.  Korabban elhangzott NSD-tol, hogy a modemen meri az uj forgalomszamlalo a forgalmat, es minden beleszamit, kiveve a voice forgalom.

Tehat lenyegeben 128 kbittel tudhatok netezni a chello telefonvonalon, mivel masik chellos szamot hivtam ezert ingyen is - halozaton belul ingyen hivok.

Szerintem igy, ha van egy fel aki partner ebben (azaz van kit hivni) akkor ez igy olcsobb megoldas, mint a chello most bevezetendo dialup-helyettesito internetcsomagja.

Azért a 128k multilink ppp-n szerintem sokkal inkább elméleti, míg eurodocsis alapon 120 kbited valóban van belőle. De feladatnak nem rossz :)

#411 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:15

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 9:35

nem egeszen csello, hanem telefon.
megoldhato, hogy egy előfizetonel kettonel tob telefon (vonal) legyen?

minden megoldhato, csak penz kerdese :)

#412 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:32

A chello modemre szerintem csak teljesen analóg modemet tudsz felrakni, akkor modemenként max 33,600bps-t tudsz elérni. A hívott oldalon nincs teljes digitális vonalvezérlésed, mint egy központi oldali 56k-s "féldigitális" modemnél, amire 50-56k-val ((1..7 bit x 8kHz leirányban, digitális "moduláció", felirányban hagyományos analóg moduláció)  tudsz leirányban kliensoldalon csatlakozni. Sztem a max 67,2k így két modemmel.

Ehhez viszont fent kell tartani összesen 2x2 vonalat, a második vonal alapdíja azt hiszem 1000Ft/hó. Határeset .... Ja, és a várakozó hívás jelzését le kell tiltani mindkét oldalon :)

Mondjuk, ha vkinek már van egy vonala, akkor kérdés, hogy azon a modemen belül második vonalra érvényes az 1000Ft/hó, vagy már minden további vonalra annyie-e, vagy csak kábelmodemenként a másodikra...)

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 12. 13:34 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:56

Szállít ki a UPC olyan modemet, amire wireless is rá lehet csatlakozni? Egyik ismerősömnek van Chello-ja, és nem tudjuk eldönteni, van-e routere, mert csak 1 dobozt lát otthon, ami gondolom a modem, de ugyanakkor egy USB portba dugott kütyüvel wireless is rá tud csatlakozni, ami alapján router.

#414 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 14:06

Idézet: Lewes - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:56

Szállít ki a UPC olyan modemet, amire wireless is rá lehet csatlakozni? Egyik ismerősömnek van Chello-ja, és nem tudjuk eldönteni, van-e routere, mert csak 1 dobozt lát otthon, ami gondolom a modem, de ugyanakkor egy USB portba dugott kütyüvel wireless is rá tud csatlakozni, ami alapján router.

a kabelmodem csak egy egyszeru modem, vezeteknelkuli kapcsolatra keptelen. illetve vannak olyan motorola/webstar tipusok, amikre tudsz wi-fi-n csatlakozni. a upc-nek nincs ilyen modeme, csak a netgear router :)

http://broadband.mot...roducts/sbg900/

Szerkesztette: meghaltam 2007. 02. 12. 14:11 -kor

#415 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 14:06

A kábelmodem csak kliens tud lenni, usb "B" port van rajta, ami a perifériáknak jár, ezen keresztül pc-t tudsz rádugni, de most már azt sem lesz érdemes, mert csak usb 1.1-es sebességű, és a gyors chello net át sem fog férni rajta (10 és 20 megás leirány márciustól :) )

#416 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 14:27

Nem tud kettőig számolni vagy a szomszéd wifijére csatlakozik :)

#417 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 14:31

Yáááj ákker, én meg vagyok a helikopter  :think:
Make love not Wor.

#418 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 14:33

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 8:46

Azért legalább egyszer megnézhetnéd, hogy miről beszélsz. Tényleg nem sokszor, csak egyszer. Egyetlenegyszer: Pohly fórum

Peace, love, happiness...

Előző linkedben mondjuk tényleg voltak olyan címek, ahol a néha az 1 megás DSL is csúcsnak számított, vagy abszolút nem lehetett ADSL-t kötni. Innentől tényleg megkérdőjelezhető az egész.
Make love not Wor.

#419 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 15:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:14

Azért a 128k multilink ppp-n szerintem sokkal inkább elméleti, míg eurodocsis alapon 120 kbited valóban van belőle. De feladatnak nem rossz :)

ha amugy is van telefon, akkor nulla koltseggel jar.  Nulla penzert nem nulla savszelesseget mindenkepp jobb kapni.  Valoban, a 128 sokkal jobban elmeleti, mint mas esetben, de hosszu eveken at eleg volt egy szal modem, ssh-ra.  sot, ha jol lattam korabbi hozzaszolasbol, 16Kbitre korlatoznak nemfizetes eseten - a modemes kerulout ennek kb 1.5-2x sebessege :)

#420 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 15:21

NSD, volna egy érdekes technikai kérdésem:
Egy ismerősöm most szeretne beköttetni chellot. Várpalota Széphegyi u 8.
Az EGÉSZ utca be van kötve, a házak egymástól kb 5-10 mre vannak. Nála valamiért nincs bennt a kábel az udvaron sem.....
Azt mondta a 1221 hogy ne is reménykedjen, technikai okok miatt nem tudják bevinni. Mi lehet ez az ok? Gondolom 10 m kábel csak van még....Vagy más is előfordulhat?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.