HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   PallR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 08:59

Idézet: gduck - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:56

Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat akkor rájössz, hogy aki kedvezményes dolgozónet előfizetéssel rendelkezik az drágábban kapja a Chello médium szolgáltatást mint aki Chello médium szolgáltatást fizet elő!!!!!

Meg azt is vedd figyelembe hgoy amit irtal arat aza a ket eves huseggel van es neked mint dolgozonet nem kell 2 evre alairni.

#1702 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:01

Ezzel egyetértek! De nekem akkor is drágabb lett, úgyhogy a dolgozónet lemondva és másik csomag előfizetve (persze hűségnyilatkozattal) ;)

#1703 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:01

Idézet: gduck - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 8:50

Nekem meg drágult a chello  :D
Na erre varjatok gombot!

A Medium 1 éves hűséggel 7900 Ft. A Dolgozónet, szintén a vele járó 1 éves hűséggel 7190.
Már miért drágább?

(Egyébként nem itt van a kutya elásva, hanem a telefondíj kedvezmény visszasorolódásán a Classic/Extreme->Standard Medium miatt kb. havi 800Ft telefoncsomag kedvezmény veszik el.
Ez viszont tényleg sz.r.

#1704 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:06

Idézet: gduck - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 8:56

Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat akkor rájössz, hogy aki kedvezményes dolgozónet előfizetéssel rendelkezik az drágábban kapja a Chello médium szolgáltatást mint aki Chello médium szolgáltatást fizet elő!!!!!

Több sebből vérzik az, amit írtál.

A medium listaára (tehát a hűség nélküli ára): 9.500 Ft
Egy éves hűséggel 7.900 Ft-ba kerül
Két éves hűséggel pedig 6.900-ba.

A dolgozónetet 1 éves hűséggel lehet(ett) kötni, azonban az egy év lejárta után a kutya nem nézte, hogy még mindig közalkalmazott-e az előfizető vagy sem, ugyanaz maradt az ár, és nem kellett újabb hűséget sem fogadni az 1 év eltelte után.
Míg más mezei chello classic-os előfizetőnél a hűség lejárta után automatikusan listaárra (11.190-re) ugrik/ugrott az előfizetési díj, ha nem telefonált be időben, és nem hosszabította meg a hűséget.

A UPC pedig most úgy döntött, hogy az extreme helyett a mediumot adja a közalkalmazotti dolgozóneteseknek, és ez szívejoga. Ha nem tetszik, akkor lehet felfelé módosítani, és fizetni ugyanannyit, mint amennyit bárki más fizet az extreme-ért.

Az ár, amit fizetsz, az nem nőtt, hanem maradt ugyanannyi, és a sebességed is nőtt.

#1705 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:07

Idézet: gduck - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:01

Ezzel egyetértek! De nekem akkor is drágabb lett, úgyhogy a dolgozónet lemondva és másik csomag előfizetve (persze hűségnyilatkozattal) ;)

Ebből a mediumos dolgozónetből a másik kilépési irány, hogy vissza kell majd (nem most, majd) lépni Minimum-ra, és akkor nagoyn olcsó lesz, vagy előre Extreme felé, két éves hűséggel 8900-ért, hogy meglegyen a 10/1, mert az jó.

Szerk: Bocs, nincs egy hónap ajándék, ha felfele módosítasz, csak Britannica Hungarica 2005 ajándékba...

Törölve:(Mivel a két év aláírásakor van egy hónap ingyenes, ezért az effektív havi díj 8900*23/24 Ftra jön ki, az meg 8529 Ft a két éves hűségidőszakra nézve. Tehát a Dolgozónetnél csak 1400 Ft-tal drágább. A Telefondíj kedvezményt is hozzászámolva - ha van upcfon - még jobban megéri Dolgozónetről Extremre menni.)

Szerkesztette: llamada 2007. 03. 01. 09:14 -kor

#1706 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:08

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:01

A Medium 1 éves hűséggel 7900 Ft. A Dolgozónet, szintén a vele járó 1 éves hűséggel 7190.
Már miért drágább?

(Egyébként nem itt van a kutya elásva, hanem a telefondíj kedvezmény visszasorolódásán a Classic/Extreme->Standard Medium miatt kb. havi 800Ft telefoncsomag kedvezmény veszik el.
Ez viszont tényleg sz.r.

2 éves hűseggel meg 6900Ft... A teflont meg nem is néztem, mert akkor meg pláne :)

Szóval ez a hosszászólás nem UPC szapulás, csak megemlítettem hogy ne mindenki várja a 10Mbit/s sebességet és hogy árban jobban ki lehet jönni :D

UI: THANKS A FEJLESZTÉSÉRT A UPC-nek!

#1707 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:16

Idézet: gduck - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:08

2 éves hűseggel meg 6900Ft... A teflont meg nem is néztem, mert akkor meg pláne :)

UI: THANKS A FEJLESZTÉSÉRT A UPC-nek!

Ha Medium-ban maradsz 6900-ért, akkor a telefondíjkedvezmény egy részét ugyanúgy buktad, mintha Dolgozónet maradtál volna.

#1708 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:24

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:16

Ha Medium-ban maradsz 6900-ért, akkor a telefondíjkedvezmény egy részét ugyanúgy buktad, mintha Dolgozónet maradtál volna.

IGEN! Ezért is lesz chello extreme belőle :D (Igaz így valamivel többet fizetek, de sztem megéri)

#1709 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:27

Írták már itt a fórumon hogy a hazai speedtest.net servert egyszerre elég sokan használják tesztelésre, így előfordul hogy nem ad pontos eredményt. A sebességet érdemes egy gyors ftp szerverrel tesztelni.

#1710 Felhasználó inaktív   NiGo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:34

Pici segítséget kérek.
Tegnap este kiderült, hogy a routerem nem bírja a sebességet (SMC7004VWBR). :omg: 
Nem gond, rádugtam a gépemet direktben. Akkor ha jól tudom, fel kellene menni a prov.chello.hu-ra és bejelentkezni. Beregelni az új mac címet. Nekem viszont a 195.xxxx címmel be se jött az oldal. :(  Van valami egyéb trükk is? Modemet, gépet újraindítottam (többször is), de csak a 195-ös címet kaptam és nem jött be az oldal. Aztán átírtam a hálókártya címet és úgy működött. Ma este viszont hazaviszem az új routert és ha lehet megspórolnám a tornát.  A csomag a néhai plus, bár nem hiszem, hogy ez számítana.
A sebességgel amúgy teljesen elégedett vagyok, router nélkül hozza a 18Mb/s-et, routerrel "csak" 7,5Mb/s a max. 
Előre is kösz  a segítséget :respect:

#1711 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:41

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 7:45

OFF: Elnézve a "Megjegyzés" rovatodat: mennyit bírtál aludni az elmúlt napokban? :)

Hát van egy kevés alváshátralékom :)

#1712 Felhasználó inaktív   PunishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:47

NSD miutan kialudtad magadat valami helyzetjelentest majd irjal azert:)
(jolbirja a halo , van meg mit fejleszteni , pistike mar 500 gigat leszedett stb) a szokasos pletykak:)

#1713 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:49

reggel is a speedtest.net 6mbit-et mért letöltésnek, noha 400k környékén töltöttem mindössze...
gondolom ez betudható az emelés okozta lassulásoknak, mert az upload 100k az megvan... :)

remélem pár nap és én is töltök majd az effektiv sebességgel ami rendelkezésre áll, mert most 350 helyett 400-450kval töltök a classicommal :cool:

ja és köszönet NSD-nek hogy állt a sarat a sok hülye kérdéssel szemben :respect:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1714 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:52

Idézet: NiGo - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:34

Aztán átírtam a hálókártya címet és úgy működött. Ma este viszont hazaviszem az új routert és ha lehet megspórolnám a tornát. 

Az új routeren is a régi mac-ed add meg :)

#1715 Felhasználó inaktív   toris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:55

@Parker
Tesztelhetem akárhogy, a sebesség legjobb esetben ~6000. Közvetlen szomszédomnál 10000. Ugyanaz a csomag (classic), ugyanaz a lépcsőházi elosztószekrény. Mindössze egy 20 cm-es betonpanel van a két gép között.

#1716 Felhasználó inaktív   NiGo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:56

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:52

Az új routeren is a régi mac-ed add meg :)

:D Thx. Ez is járható út. Igazából arra vonatkozott a kérdés, hogy mit csináltam rosszul, ha és amennyiben. Még a büdös életben nem regeltem újra mac címet. Nevezzük "szakmai" kiváncsiságnak  ;)

#1717 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:59

Idézet: NiGo - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:56

Még a büdös életben nem regeltem újra mac címet. Nevezzük "szakmai" kiváncsiságnak  ;)

"Elvileg" működik. Gyakorlatban lehet,  hogy most az átállások miatt nem vagy, nem jól (lehet, hogy mindenki routert cserélt éppen :) )
Esetleg dns elérési gond, akkor direktben IP cím szerint megpróbálhatod megszólítani:

provisioning.chello.hu (84.116.0.35)

#1718 Felhasználó inaktív   NiGo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:01

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:59

"Elvileg" működik. Gyakorlatban lehet,  hogy most az átállások miatt nem vagy, nem jól (lehet, hogy mindenki routert cserélt éppen :) )
Esetleg dns elérési gond, akkor direktben IP cím szerint megpróbálhatod megszólítani:

provisioning.chello.hu (84.116.0.35)

Na ez már segítség.  :up: Köszönöm.  :respect:  A dns eszembe se jutott  :omg: Mindig tanul valamit az ember.

#1719 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:04

Idézet: kukif - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:47

NSD miutan kialudtad magadat valami helyzetjelentest majd irjal azert:)
(jolbirja a halo , van meg mit fejleszteni , pistike mar 500 gigat leszedett stb) a szokasos pletykak:)

Szerintem ezt ti jobban látjátok, hogy bírja-e vagy van még mit fejleszteni ;)

#1720 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:14

ühm, van mit fejleszteni :)
Kép
Pécs, chello pro.
De a fórum most 3 time out után már simán bejött  :Đ
ebi :) | flickr | My Webpage

Téma megosztása:

• (127 Oldal)