HWSW Informatikai Kerekasztal: Tervezed e hogy Vistara állj át ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tervezed e hogy Vistara állj át ? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Tervezed e, hogy Vistára állsz át ? (349 felhasználó adott le szavazatot)

Tervezed e, hogy Vistára állsz át ?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#101 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 11:38

Nem tisztem védeni a melákot, de minden új operációs rendszer "félig elkészült"... Linuxoknál is sok hiba van, ha valami új dolgot vezetnek be. De a Mac OS speciel ugyanilyen szar minden nagy verzióugráskor.
Az XP is félig elkészültnek hatott, a Pista is annak hat. De ez nem jelenti, hogy valóban az. Nyilván egyeseknek érdemes megvárni legalább az első javítócsomagot, mások pedig nyugodtan használják.
Egyébként én úgy tudom, hogy nem csak biztonsági frissítések lesznek az első javítócsomagig, hanem az eddigi gyakorlattal ellentétben az egyéb hibákat is javítani fogják, új funkciók is belekerülhetnek a rendszerbe.

Szerintem kár így fikázni ezt a szerencsétlen Vistat, egész jó operációs rendszer, de főleg a Májkrémszoft szemléletváltása tetszik nekem.

#102 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:45

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 11:38

Nem tisztem védeni a melákot, de minden új operációs rendszer "félig elkészült"... Linuxoknál is sok hiba van, ha valami új dolgot vezetnek be. De a Mac OS speciel ugyanilyen szar minden nagy verzióugráskor.
Az XP is félig elkészültnek hatott, a Pista is annak hat. De ez nem jelenti, hogy valóban az. Nyilván egyeseknek érdemes megvárni legalább az első javítócsomagot, mások pedig nyugodtan használják.
Egyébként én úgy tudom, hogy nem csak biztonsági frissítések lesznek az első javítócsomagig, hanem az eddigi gyakorlattal ellentétben az egyéb hibákat is javítani fogják, új funkciók is belekerülhetnek a rendszerbe.

Szerintem kár így fikázni ezt a szerencsétlen Vistat, egész jó operációs rendszer, de főleg a Májkrémszoft szemléletváltása tetszik nekem.

Melyik szemléletváltásra gondolsz ? Arra, hogy minden eddigi operációs rendszerénél többet kérnek, figyelmen kivül hagyva azt a tényt, hogy ennél igérték be a legtöbb és legújabb, legnagy teljesítményűbb funkciókat amiknek jó részét kihagyták? Olyan magas árat szabtak neki, mintha tartalmazná a winFS-t, megjegyzendő hogy bár szubjektív, de ezen véleményen nagyon sokan vannak, hogy az ára akkor is ellene túlozva.

Kedvenc példám az autó.
Nem írok márkát :)

Képzeljétek el, hogy 2001-ben vesztek egy szép autót. Az ára legyen jelképesen 100 unit. Az új széria 2003-ra van ígérve alapfelszereltségnek van beharangozva:
1. a műholdas navigációs rendszer
2. egy új technika melynek köszönhetően az autó magától reagál a kényes, és veszélyes helyzetekre
3. és hogy követni tudja az utat speciális aszfalton úgyis ha a vezető nem fogja a kormányt
4. hogy retina scannel, illetve hangszint vizsgálattal, valamint 3D-s Rendereléssel azonosítja a gazdáit, és annak csalástagjait
a kocsi azonban késik még négy évet. Közben kijelentik, hogy hopp, 2, 3, 4, pont nem készült el időben, de minden eddiginél ellenállóbb a korrodálódás szempontjából igazi nemes acél az alváza, és minden eddiginél jobb a töréstesztje.
Az ára pedig 110-től 150 unit-ig terjed.

Ja és alig jelenik meg, már az új szériát emlegetik plussz két évre eme automobil megjelenésére.
Ti nektek kellene ez a jármű ?:)

#103 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 11:12

Flowm@n elcomorodna ha olvasná a fórumot valószínűleg, helyesebben a topickot   :Đ
Kellemes csalódás, hogy nem csak én érzem ezt az OS-t egy félig elkészült alkotásnak  ;)

Igen, ugy tűnik a hsz-ek alapján, hogy sokan kivárnak, és adnak egy kis időt még a jó öreg XP-nek. :up: Én is próbáltam a Vista legális RC2-őt. Az alábbi konfigon is tűrhetően ment (indexelés, plusz egyéb lassitó, vinyódaráló dolgok kikapcsolva) sőt mondhatom azt, hogy igenis gyors volt.  Szóval nem lesz rossz kis oprecer. De, mint fentebb írtam adok még legalább egy évet neki, mielőtt áttérek. Akkor már leszek DX10-es játékok, sok driver, optimalizálás. Egy jövő márciusi szavazás már más képet fog mutatni.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#104 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:19

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:45

Melyik szemléletváltásra gondolsz ? Arra, hogy minden eddigi operációs rendszerénél többet kérnek, figyelmen kivül hagyva azt a tényt, hogy ennél igérték be a legtöbb és legújabb, legnagy teljesítményűbb funkciókat amiknek jó részét kihagyták?

Termeszetesen nem erre, hanem a fejlesztoi es a tervezesi szemleletvaltasra.
Egyebkent latom, nagyon faj neked ez a dolog, bar tobb helyen is bizonygatjak, hogy nem dragabb a Vista. Engem mindenesetre nem erdekel, hogy mennyibe kerul, ugyhogy erdemben csupan annyit akarok hozzafuzni, hogy ha dragabb is, akkor tessek figyelembe venni, hogy ebben minden benne, beleertve az olyan alkalmazasokat, amik eddig nem voltak Windowsban (Windows Defender, Photo Gallery, DVD Maker, Tablet PC funkciok, Media Center, Mobility Center, beszedfelismeres, IIS, stb). Persze ezzel is lehet vitatkozni, de en mar nem fogok, mindenki azt hasznalja, ami jol esik.

#105 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:33

a hwsw szoftverboltjaban:

xp home dobozos: 70.000
vista home dobozos: 80.000 (dragabb, gondolom, hogy a vista pro-t vegyek inkabb)

xp pro dobozos: 98.000
vista pro dobozos: 93.000 (nicsak, olcsobb)

xp home oem: 25.000
vista home oem: 26.000 (1000 forinttal dragabb, most mi lesz velunk?)

xp pro oem: 40.000
vista pro oem: 32.000 (nicsak-nicsak)

#106 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:36

Nem tudom, ezek az csellentyűcskék nekem mind teljesen fölöslegesek, megvan a saját bejáratott szoftverkultúrám, amit használok. Az aero glass az egyszerűen hidegen hagy. Jobb, ha nincs, mint ha lenne. Az xp-met is classic kinézettel használom. Szóval nekem azt hiszem a legalapabb vista lenne való, ha... ha a dobozos kerülne OEM-árba, nem kéne aktiválgatni (vagy házilag megoldható lenne, bár mintha az lenne :D) és az összeget lehetőleg valami jótékonysági szervezet számlájára lehetne utalni :Đ Nem mintha olyan gyakran cserélném a gépem, de akkor is, elvek...
De mindazonáltal én is félkész valaminek látom, amúgy is azt szoktam mondani, hogy szívjon más egy új oprendszerrel :D
Ami lényeges és érdekes kérdés nekem: milyen a 64 bit (főleg kompatibilitásban...) és mi lesz a dx10-ből.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#107 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 15:45

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:33

a hwsw szoftverboltjaban:

xp home dobozos: 70.000
vista home dobozos: 80.000 (dragabb, gondolom, hogy a vista pro-t vegyek inkabb)

xp pro dobozos: 98.000
vista pro dobozos: 93.000 (nicsak, olcsobb)

xp home oem: 25.000
vista home oem: 26.000 (1000 forinttal dragabb, most mi lesz velunk?)

xp pro oem: 40.000
vista pro oem: 32.000 (nicsak-nicsak)

Hol van olyan, hogy Vista Pro ???? Vista ultimate esetleg .

http://www.winportal.../?id=778#licenc
Uppsz a 64 bites XP frissítését Vistara nem tették lehetővé ? :think: Kép

He ? ez hogy jött ki?
Kép

https://forum.hwsw.h...=117891&st=2310

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Most valamit elnézhettél rendesen... nem kicsit...

#108 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:21

GoodSpeed, egyem a stilusodat.
A Vista Pro (gyengebbek kedveert: Home Premium) boven megfeleltetheto az XP Pronak. Az Ultimate itt nem jatszik, egyebkent sem erdemes Ultimate-et venni - kinek kell a BitLocker es a tobbi otthonra? :omg:
Ez szanalmas, amit csinalsz. Elore tudtam, hogy ilyen baromsagokat fogsz reagalni, aminek semmi ertelme, mar megszoktam toled. En itt befejeztem.

#109 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:29

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:21

A Vista Pro (gyengebbek kedveert: Home Premium) boven megfeleltetheto az XP Pronak. Az Ultimate itt nem jatszik, egyebkent sem erdemes Ultimate-et venni - kinek kell a BitLocker es a tobbi otthonra? :omg:
Ez szanalmas, amit csinalsz. Elore tudtam, hogy ilyen baromsagokat fogsz reagalni, aminek semmi ertelme, mar megszoktam toled. En itt befejeztem.

Tisztelettel:

A Bitlocker nem baromság.Föleg torrentes használatkor.
IIS is csak az ultimateban van ez sem felesleges baromság.
Sorolhatnám napestig,nem teszem.
A stilusod pedig neked sem ECCERŰ :sandor:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#110 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:33

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:29

Tisztelettel:

A Bitlocker nem baromság.Föleg torrentes használatkor.
IIS is csak az ultimateban van ez sem felesleges baromság.
Sorolhatnám napestig,nem teszem.
A stilusod pedig neked sem ECCERŰ :sandor:

Hol irtam, hogy a BitLocker vagy az IIS baromsag? Azt irtam, hogy felesleges ultimate-et venni otthonra. Fogadunk, hogy a legtobb embernek tokeletesen szuksegtelen ez a ket dolog es a tobbi? Ergo a Vista (ultimate es business) csak azoknak draga, akik ilyen extra szolgaltatasokra vagynak. Azokat pedig XP melle talan meg dragabban is kapnak meg. Nem kell nyavalyogni folyton, rengeteg opcio van. Nem hinnem, hogy a Pista arai valtozni fognak, csak mert egy-ket ember soknak talalja.

#111 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:53

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 17:33

Hol irtam, hogy a BitLocker vagy az IIS baromsag? Azt irtam, hogy felesleges ultimate-et venni otthonra. Fogadunk, hogy a legtobb embernek tokeletesen szuksegtelen ez a ket dolog es a tobbi? Ergo a Vista (ultimate es business) csak azoknak draga, akik ilyen extra szolgaltatasokra vagynak. Azokat pedig XP melle talan meg dragabban is kapnak meg. Nem kell nyavalyogni folyton, rengeteg opcio van. Nem hinnem, hogy a Pista arai valtozni fognak, csak mert egy-ket ember soknak talalja.

Ennyi erővel XP-ből is mindenki Home-ot vehetne, ehelyett a legtöbben Professional-t vettek/használnak..

akinek ultimate kell, hát vegye  :D
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#112 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:54

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:21

Mert hogy nem neked lett igazad, és régebbi bejegyzésekkel és linkekkel alá is lett támasztva hogy nem neked van igazad, így nyilván szerinted annak az embernek van baj a stílusával, aki nem hagyja rád a - finoman fogalmazok - szamárságaidat, más ezt helyemben úgy mondaná, hogy a hülyeségeidet. Arról nem is beszélve, hogy még flowm@n is elismerte, hogy nem nagyon lehet összehasonlítani a verziókat, szóval felesleges Vista Proznod.

https://forum.hwsw.h...=117891&st=2550
Ja és a Pistázás is uncsi, oké egyszer kétszer rendben van, de állandóan, komolyan uncsi, és nevetséges, nem humoros, nevetséges, szánalmas.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 02. 16. 17:55 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:55

Nem tudom, biztos én vagyok helikopter, de a Vista Ultimate-et az Xp Pro-hoz hasonlítgatni árban az nekem olyan, mint ha valaki mondjuk egy Backoffice árát hasonlította volna a Win98SE OEM-hez. Mi az ami átlagfelhasználónak kell és nincs benne a Home Pro-ban?  :think:
Avagy miért kéne a legerőforrásigényesebb Vistát telepíteni otthoni gépre???
Szóval nem látom, hogy drágább lenne a Vista.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#114 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 18:02

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 18:54

Mert hogy nem neked lett igazad, és régebbi bejegyzésekkel és linkekkel alá is lett támasztva hogy nem neked van igazad, ...

Na de hogy ...?
Speciel tudom mibe kerülnek az OEM XP-k, nagyjából a dobozosok is. Megnéztem itt a HWSW szoftver boltjában is az árakat. Amit Ő írt, az nekem totál korrektnek tűnik ...
Akkor most hol van megcáfolva?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#115 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:44

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 18:02

Na de hogy ...?
Speciel tudom mibe kerülnek az OEM XP-k, nagyjából a dobozosok is. Megnéztem itt a HWSW szoftver boltjában is az árakat. Amit Ő írt, az nekem totál korrektnek tűnik ...
Akkor most hol van megcáfolva?  :think:

Fentebb vannak az árak, talán úgy látszik.

#116 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:11

Nálam igazából az döntötte el a dolgot, hogy Home-okban nincs távoli asztal, Business-ben nincs media center, szóval maradt az Ultimate.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#117 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:15

Nem jó, mert nincs olyan, hogy nem, de DE csak egyenlőre még nem.
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#118 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:06

Át fogok térni, ja. Szakmai ártalom.

#119 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:42

Idézet: VKP - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 22:11

Nálam igazából az döntötte el a dolgot, hogy Home-okban nincs távoli asztal, Business-ben nincs media center, szóval maradt az Ultimate.

A távoli asztal kiváltható a LogMeIn-nel. Szal nem létkérdés.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#120 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:47

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 22:42

A távoli asztal kiváltható a LogMeIn-nel. Szal nem létkérdés.

Tulajdonképpen szinte mindennek van alternativája, de minek, ha ez jó ahogy van?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.