HWSW Informatikai Kerekasztal: Tervezed e hogy Vistara állj át ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tervezed e hogy Vistara állj át ? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Tervezed e, hogy Vistára állsz át ? (349 felhasználó adott le szavazatot)

Tervezed e, hogy Vistára állsz át ?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#21 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 13. 21:13

várok egy évet mire a hibák nagyrészét kikalapálják az XP nekem tökéletesen megfelel
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#22 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 21:22

Idézet: Steveke - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 21:13

várok egy évet mire a hibák nagyrészét kikalapálják az XP nekem tökéletesen megfelel

Egy hónapja ezt mondtam én is...  :D
De azóta..........
Megcsapott a vista füstje. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#23 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 13. 21:48

én ugy vagyok vele, mint a Vágási Feri:

1
2

#24 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 22:05

Eros hardware kell neki... en melora vettem a gepem, nem azert, hogy az OS elegye a felet. Esetleg, ha majd valaki beszamol arrol, hogy 200-300 mega ala szoritotta a Vista memoria felhasznalasat, es azonos gepen gyorsabb mint az XP akkor esetleg.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#25 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 22:09

Idézet: Boba - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:05

Eros hardware kell neki... en melora vettem a gepem, nem azert, hogy az OS elegye a felet. Esetleg, ha majd valaki beszamol arrol, hogy 200-300 mega ala szoritotta a Vista memoria felhasznalasat, es azonos gepen gyorsabb mint az XP akkor esetleg.

CSak elinduláskor zabál 500 Mega ramot.
viszont 10x gyorsabban bootol mint az xp.
És szerintem hasonlóan fogyaszt ramot is...
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#26 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 22:31

es mi a jo abba, hogy tizszer gyorsabban bootol?
nem kell kikapcsolni, aztan azonnal betolt (hibernalas, vagy s3)?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#27 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 13. 23:53

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:31

Hát ha sűrűn fagy, akkor nem mindegy, hogy mennyi idő egy reset  :Đ
-ZsOlTi-

#28 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:05

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:31

nem kell kikapcsolni, aztan azonnal betolt (hibernalas, vagy s3)?

Kedves kérdésedre szivesen válaszolunk emailben:
support@microsoft.com

CSAK. :Đ

#29 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:15

Nem mert OSX jobb  :Đ

Amúgymeg XP bőven jó parallels-el. :)

#30 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:18

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 18:20

Az Igen szavazat Vista vásárlásra értendő

tenyleg nem szeretek hulyesegekre valaszolni, de a kerdes marhara nem arra vonatkozott:) es itt nem az illegalis felhasznalasra gondolok, hanem a kulonoboz csomagokra, amiket te nem kapsz meg:)

masik, hogy nem kell fikazni senki, ha esetleg nem havonta vesz 100ezrert vgat, van aki dolgozik a gepen, de ez ugy latom sokaknak meglepo. egy vista kepes gepet kb 80 ezerbol lehet kihozni monitor nelkul es akkor lehet meg sokat is mondtam. termeszetesen ezen mar megy aero meg minden es uj geprol beszelek, szoval annyira azert ez nem huzos szerintem.

aki szerintem elkezdi hasznalni, az konnyen megtudja szokni.

eleg az aprosagokat nezni pl start menuben a kereses funkcio, azota mar rendesen kenyelmetlen xp alatt kattintgatni.

termeszetesen mindenkinek maganak kell eldonteni, hogy mit hasznal, en azt mondom eleg hamar atfognak erre sokan allni, persze lesznek mindig olyanok is, akik azt mondjak nekik a linux a legjobb, ez megint kinek mi tetszik kerdese, en microsoft parti vagyok es szerintem otthoni felhasznalas eseten nem is lehet a kettot egymashoz hasonlitani, sőt servernkent is ms termekeket hasznalunk es semmi gondunk vele.

Szerintem a szoftverek ara nem magas az xphez kepest, persze az a baj ma MO-n, hogy nem szeretunk penzt kiadni olyanra, amit ingyen is meglehet kapni, meg persze sajnos sokan nem tudjak ezt megfizetni, de a cegeknek akik reggeltol estig ezen dolgoznak szerintem megeri a dolog, meg akkor is, ha vesz melle egy officet es egy virusirtot, bar eredeti ms termekhez van ingyen virusirto is.
egy ilyen rendszert 3 évig siman hasznal, havi szinten ez nem is koltseg egy cegnek, főleg ha azt nezzuk, hogy ez mennyi penzt hoz neki.

Diakoknak ott lesz a campus a magyar verziokkal, szoval nekik sem fog sokba kerulni a dolog.

na kb ennyit akartam:) sajnalom, hogy mostansag a hwsw forumon csak a sok hulyeseg megy, ahelyett, hogy egymasnak probalnanak meg segiteni.

ja es lehet egy szar vagyok, de nekem csak integralt vga van a gepemben:))

#31 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:20

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 23:18

tenyleg nem szeretek hulyesegekre valaszolni, de a kerdes marhara nem arra vonatkozott:) es itt nem az illegalis felhasznalasra gondolok, hanem a kulonoboz csomagokra, amiket te nem kapsz meg:)

masik, hogy nem kell fikazni senki, ha esetleg nem havonta vesz 100ezrert vgat, van aki dolgozik a gepen, de ez ugy latom sokaknak meglepo. egy vista kepes gepet kb 80 ezerbol lehet kihozni monitor nelkul es akkor lehet meg sokat is mondtam. termeszetesen ezen mar megy aero meg minden es uj geprol beszelek, szoval annyira azert ez nem huzos szerintem.

aki szerintem elkezdi hasznalni, az konnyen megtudja szokni.

eleg az aprosagokat nezni pl start menuben a kereses funkcio, azota mar rendesen kenyelmetlen xp alatt kattintgatni.

termeszetesen mindenkinek maganak kell eldonteni, hogy mit hasznal, en azt mondom eleg hamar atfognak erre sokan allni, persze lesznek mindig olyanok is, akik azt mondjak nekik a linux a legjobb, ez megint kinek mi tetszik kerdese, en microsoft parti vagyok es szerintem otthoni felhasznalas eseten nem is lehet a kettot egymashoz hasonlitani, sőt servernkent is ms termekeket hasznalunk es semmi gondunk vele.

Szerintem a szoftverek ara nem magas az xphez kepest, persze az a baj ma MO-n, hogy nem szeretunk penzt kiadni olyanra, amit ingyen is meglehet kapni, meg persze sajnos sokan nem tudjak ezt megfizetni, de a cegeknek akik reggeltol estig ezen dolgoznak szerintem megeri a dolog, meg akkor is, ha vesz melle egy officet es egy virusirtot, bar eredeti ms termekhez van ingyen virusirto is.
egy ilyen rendszert 3 évig siman hasznal, havi szinten ez nem is koltseg egy cegnek, főleg ha azt nezzuk, hogy ez mennyi penzt hoz neki.

Diakoknak ott lesz a campus a magyar verziokkal, szoval nekik sem fog sokba kerulni a dolog.

na kb ennyit akartam:) sajnalom, hogy mostansag a hwsw forumon csak a sok hulyeseg megy, ahelyett, hogy egymasnak probalnanak meg segiteni.

ja es lehet egy szar vagyok, de nekem csak integralt vga van a gepemben:))

ja es bocs, ha neha kimarad egy par betu, de szar a billem es a nagykerbe mindig elfelejtek venni, mert nalam az ugyfel az elso es igy magamra nem is gondolok, ha nagykerben vagyok:)))

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:25

Igen, mert h amár MS-t supportálok, akkor meg kell ismerni, valamint haladjunk a korral, blábláblá. Az ára nem érdekel, már a 10 darab Vistám megérte az 57ezrest, oszt akkor éves licenszben még más is jár  :D
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:26

Egyenlőre arra szavaztam, hogy Nem, mert nagyobb a hardverigénye, mint az XP-é. Bár nem XP-t használok, hanem Server 2003-at, de ezen is szűkös a 768MB ram, amikor egyszerre megy 7-8 komolyabb program+vírusirtó+tüzfal, stb. A kinézet miatt sem érdekel, az XP-ben is utáltam a csicsázást.

De majd meglátjuk, mit hoz a jövő.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:27

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:09

CSak elinduláskor zabál 500 Mega ramot.

Attól függ mennyi van. Ment az itt nekem Cel1.4/256-on is, de 4 guga ramos gépben simán 2 felett zabált, mert csak.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 23:25

Igen, mert h amár MS-t supportálok, akkor meg kell ismerni, valamint haladjunk a korral, blábláblá. Az ára nem érdekel, már a 10 darab Vistám megérte az 57ezrest, oszt akkor éves licenszben még más is jár  :D

figy ebben a csomagban sehogy nem lehet ultimatet kerni?:) mondjuk harom businesst felajanlok helyette az msnek:D

#36 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:40

Idézet: Bal - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 23:38

figy ebben a csomagban sehogy nem lehet ultimatet kerni?:) mondjuk harom businesst felajanlok helyette az msnek:D

es meg valami egy ev utan, ha nem hosszabbitod, akkor mi van? letiltjak? vagy akkor megy tovabb es kesz?

#37 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:56

Tervezed e, hogy Vistára állsz át ?
Igen [ 28 ] [49.12%]
Nem, mert drága [ 4 ] [7.02%]
Nem, mert amúgy is a Linux jobb [ 1 ] [1.75%]
Nem, mert nagyobb a Hardware igénye mint az XP-é. [ 4 ] [7.02%]
Nem, egyéb okból kifolyólag nem. [ 20 ] [35.09%]
Összes szavazat: 57

Érdekes ;)

#38 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:13

nem terveyem, egyéb okoból:
32 bites gépem van
van egy csomó spéci videókodekem ami szarul megy alatta
nem teljesen win32 api kompatibils
a bootloadere szinte minden meglévő mással összeakad még a w2k3 servert se kezeli rendesen
dx10, avalon meg a többiek jelenleg gyengén támogatottak
demmi olyan must have szoftoról nem tudok ami csak vistán futna
wasapi audio cpu gyilkos
egy csomó hwemhez nincs vagycsak (ide értve a teljes nf2-es lapom) stock pistás, butított driver van

Szerkesztette: SFIJ 2007. 02. 14. 01:15 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#39 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:16

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 19:50

Eddig minden frissen megjelent Windowsról ez volt a felfogás, kezdve talán a Windows 95-tel. A leglátványosabb talán a 95 -> 98 váltás volt, ezeknél tényleg nem volt igazán látványos különbség, leszámítva a sokkal nagyobb hardverigényt. Valahogyan mégis gyorsan leszoktak az emberek a 95-ről. :rolleyes:
Per pillanat talán tényleg korai Vistára állni, 1 éven belül viszont már nem célszerű régebbi Windowst alkalmazni. A történelem ezt már sokszor igazolta, valószínűleg most is így lesz.

a leglátványosabb a 9x->win2k váltás volt. az első olyan windowsom volt ami nem fosta magát 2 nap alatt össze :D

#40 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:21

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 22:09

kinem szarje ezt mamár le, pláne 100-200 napos uptime-ok mellet :D nem hasonlóan fogyaszt. az xp shellje winapi a psitáé meg clr-es managed kódos izé...

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.