HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 08. 18:38

Idézet: tanulgat - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 23:08

Mikor, milyen műsorcim alatt?

Bocs, Hallmark. Ott borogatják a defendert is. Műsorújságban semmi nem volt, de most hajnal 2kor éppen egy méhecskét raktak rá a virágra, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 18:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 18:38

Bocs, Hallmark. Ott borogatják a defendert is. Műsorújságban semmi nem volt, de most hajnal 2kor éppen egy méhecskét raktak rá a virágra, meg ilyenek.

Zasszony helyesbít, Movies24-en _is_ megy ugyanaz.
Make love not Wor.

#443 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 09. 20:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 18:14

Zasszony helyesbít, Movies24-en _is_ megy ugyanaz.

Jah, müsorújság szerint kétszer egymás után sorozatepizódok mennek mindkettön. Ezek szerint a müsorújság a hajnalok során kamuzik?
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#444 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:49

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 20:29

Jah, müsorújság szerint kétszer egymás után sorozatepizódok mennek mindkettön. Ezek szerint a müsorújság a hajnalok során kamuzik?

Na, úgy látszik, mindenkit eltemetet a hó.. ;)
Rájöttem, filmek között reklám helyett adnak le pár perces epizódokat. Figyelni kell, mikor ér véget egy-egy film.  :D

#445 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 18:38

Bocs, Hallmark. Ott borogatják a defendert is.

A movies24-en is a Hallmark pár perces riportját adják le - ezek szerint összetartozó csatornák és így töltik ki a kiesett reklámok miatti űrt.

#446 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 16:16

Ki milyen multitrack video szerkesztot hasznal/ajanlana nekem? Van ket videom, egy 4:3 keparanyu, tv felvetel magyar szinkronnal es egy 2.35:1 keparanyu angol hanggal... a problemam az, hogy nem egyenlo hosszusaguak 1:30.22 vs 1:30:30 (a frameratekrol mar ne is beszeljunk) szeretnem parhuzamosan nezni, szerkeszteni oket, de azok a programok amiket en hasznalok ilyesmit nem tudnak. Mivel erdemes probalkozonom?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#447 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 24. 16:16

Ki milyen multitrack video szerkesztot hasznal/ajanlana nekem? Van ket videom, egy 4:3 keparanyu, tv felvetel magyar szinkronnal es egy 2.35:1 keparanyu angol hanggal... a problemam az, hogy nem egyenlo hosszusaguak 1:30.22 vs 1:30:30 (a frameratekrol mar ne is beszeljunk) szeretnem parhuzamosan nezni, szerkeszteni oket, de azok a programok amiket en hasznalok ilyesmit nem tudnak. Mivel erdemes probalkozonom?

Samott

Nekem személyes tapasztalatom Pinnacle-el és Vegas-al van. Inkább a Vegast javasolnám. Berakod a mozit a project-be, aztán egy külön hangsávként berakod a szinkron-t is és már meg is vagy. Adobe Premiere-rel vagy AVID Express-el is hasonló módon meg tudod oldani, bár avid inkább már profi szint (sztem).

Szvsz Vegas a legjobb erre, mert piszkosul könnyű megszokni a UI-t. Ha Vegas-hoz kell segítség szólj.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#448 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 03. 25. 15:21

Szvsz Vegas a legjobb erre, mert piszkosul könnyű megszokni a UI-t. Ha Vegas-hoz kell segítség szólj.

Vegas ott van a listamon, akkor vele kezdek... de igazabol a ket kepre lenne szuksegem, mert en azzal szoktam szinkronba hozni a ket anyagot. Azt is tudja kezelni?

Egyebkent vicces, nem tudom a Duna honnet milyen kopiat szerzett, de a 23.976-os zvid majdnem pontosan olyan hosszu mint az 50i tvrip... pedig egy masfel oras filmnel kb 3-4 perc kulonbsegnek kellene lennie, nem?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#449 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 09:09

Pici OFF leszek, de azt hiszem, máshol is az lennék. :D

Kellene nekem egy program, ami komplett, full HD blu-ray ripből (bő 30 gigányi .m2ts) készít DVD5 méretű 720-as mkv-t. Lehetőleg "egygombos", hülyebiztos megoldás érdekelne, valami olyasmi, mint régebben az AutoGK volt divx-készítéshez. Guglit ismerem, találtam már néhány többé-kevésbé ígéretes megoldást, ha nem kapok választ, találomra nekiesek a feladatnak valamelyikkel, de jó lenne, ha valaki olyan ajánlana egy konkrét metódust, aki már csinált is ilyet. Előre is köszönöm!

#450 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 11:28

Válasz híján találomra választottam egyet a lehetséges jelöltek közül, és működött is, ahogy kell:
http://handbrake.fr/

#451 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:03

Egyszer már leírtam amit akarok, csak a küldéskor nem figyeltem, h megszakadt a kapcsolat, és bezártam a böngészőt. :Z
http://www.youtube.c...h?v=MnS9A1bv1Nw
Ehhez hasonló színvilágot szeretnék csinálni.
Van Corel Video Studio Pro X3, és vannak Adobe termékek.

Illetve több kameraképét hogyan lehet hatékonyan összehangolni, hogy ne legyen időbeni csúszás köztük?
Hogyan illik ilyesmit csinálni?

Lelkes amatőr vagyok, egy pár perces videót szeretnék csinálni, nem professzionális szinten. A nézőpontok váltogatása miatt kell a több kamera.

#452 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 04. 07. 22:03

Illetve több kameraképét hogyan lehet hatékonyan összehangolni, hogy ne legyen időbeni csúszás köztük?

Most utoljára az Edius nevezetű cuccot láttam, amivel 3-4 kamnerát iszonyat gyorsan fel lehetett dolgozni. A lényeg, hogy 1 darab szinkronpont kell a felvétel elején, utána úgyis van timecode. Aztán bízzunk benne, hogy mindegyik kamera elindította a felvételt, majd nem nyomott stop/pauset, mert akkor agyrém lesz. Így ha folyamatos a felvétel, akkor akár az elején, akár a közepén össze lehet dolgozni 1 pontot, így az egész szinkronban lesz.
Make love not Wor.

#453 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 04. 07. 22:03

Egyszer már leírtam amit akarok, csak a küldéskor nem figyeltem, h megszakadt a kapcsolat, és bezártam a böngészőt. :Z
http://www.youtube.c...h?v=MnS9A1bv1Nw
Ehhez hasonló színvilágot szeretnék csinálni.
Van Corel Video Studio Pro X3, és vannak Adobe termékek.

Lelkes amatőr vagyok, egy pár perces videót szeretnék csinálni, nem professzionális szinten. A nézőpontok váltogatása miatt kell a több kamera.

a szaturáció van lehúzva, meg a kontraszt kicsit fel, így ránézésre.

keresel egy közös pontot, pár percen keresztül még a vhs sem nagyon csúszik szét
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#454 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 04. 07. 22:52

a szaturáció van lehúzva, meg a kontraszt kicsit fel, így ránézésre.

keresel egy közös pontot, pár percen keresztül még a vhs sem nagyon csúszik szét
vagy ha nem akarsz keresgélni, akkor az elején valaki csapózik egyet, vagy tapsol, ilyesmi, hogy az összes kamera lássa, és az lesz a szinkronpont, menetközben pedig egyik sem áll le, csak a végén. utána premiere tud multicam szerkesztést, váltásnál nyomod a gombot mint a videókeverőn a nagyok. a profi nem szétcsúszó megoldás pedig az, hogy egyik eszköz (általában a hangfelvevő) kiad egy időkódot, amit megkap a többi, és akkor nem kell szinkronpontot keresni

#455 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 13:19

Van nekem egy szabványos, hibátlan, vágatlan videósávom MPEG2-ben. Hozzá van egy vágatlan hangsáv mp2-ben, de megvan mp3-ban is. Ezt szeretném együtt megvágni (elég kulcsframe-k mentén) és Direct Copy Stream (átkódolás nélkül) elmenteni bármilyen médiaformátumba.

Próbáltam VirtualDub, VirtualDub MPEG2, VirtualDubMod szerkesztőket. Kész a vágás, menteném el .avi-ba, de azt írja, hogy nem lehet .avi konténerbe MPEG2 videósávot menteni (igaz ez?). Ha .mkv-t választok, akkor látszólag megcsinálja a mentést, de a végeredményt semmi nem nyitja meg, még a szerkesztő se veszi be újra.

Próbáltam AviDemuxot, az mentene sokféle formátumban, vágok vele, a képet vágja, de a hangsávot nem vágja vele, ergo használhatatlan. Adtam még esélyt a ProjectX-nek, csak TS formátumot ismer, de nem hajlandó vágni. Még mielőtt nekiesek a TMPGEnc-kel, van erre valakinek valami használható ötlete?

Szerkesztette: Wile E 2010. 04. 08. 13:20 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#456 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 17:04

Én azon agyaltam, hogy valami hangra össze szinkronizálni. Mondjuk síp vagy egy duda a kézenfekvő nekem. De megpróbálom mondjuk mondjuk a tapsot is, csak nem biztos, hogy mindegyik látni fogja, de törekedek erre.
Mondjuk három olyan jelenet lesz, ahol több kamera lesz, így ott újra kell majd szinkronizálni, de azért nem olyan problémás.

#457 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 04. 08. 18:04

Én azon agyaltam, hogy valami hangra össze szinkronizálni. Mondjuk síp vagy egy duda a kézenfekvő nekem.

Hangot nem látod szalagon meddig tart. Kvarcóra teljesen jó, azt mutatjátok, majd kamerák _stop_ nélkül odamennek a jelenethez. Meg hasonlók. Én a vágómat éppen némafilmmel szopatom, 2-3 kamera, ember meg szakszofonozik, egyik kamon néh anincs kép, másikon meg zéró a hang :-D
Make love not Wor.

#458 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 04. 08. 14:19

Van nekem egy szabványos, hibátlan, vágatlan videósávom MPEG2-ben. Hozzá van egy vágatlan hangsáv mp2-ben, de megvan mp3-ban is. Ezt szeretném együtt megvágni (elég kulcsframe-k mentén) és Direct Copy Stream (átkódolás nélkül) elmenteni bármilyen médiaformátumba.

Próbáltam VirtualDub, VirtualDub MPEG2, VirtualDubMod szerkesztőket. Kész a vágás, menteném el .avi-ba, de azt írja, hogy nem lehet .avi konténerbe MPEG2 videósávot menteni (igaz ez?). Ha .mkv-t választok, akkor látszólag megcsinálja a mentést, de a végeredményt semmi nem nyitja meg, még a szerkesztő se veszi be újra.

Próbáltam AviDemuxot, az mentene sokféle formátumban, vágok vele, a képet vágja, de a hangsávot nem vágja vele, ergo használhatatlan. Adtam még esélyt a ProjectX-nek, csak TS formátumot ismer, de nem hajlandó vágni. Még mielőtt nekiesek a TMPGEnc-kel, van erre valakinek valami használható ötlete?

a tmpgenc xpress (vagy korábbi kiadásban tmpgenc mpeg editor) ezt remekül meg tudja csinálni :)

#459 Felhasználó inaktív   mastertape 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:01

Sziasztok,

Videóvágásban jártas, fiatal kollégát keresek kötetlen munkakörbe tévéműsorok, filmek vágására.
Főbb feladatkörök: beírások, elővágások, készre vágás, hangutómunka, szinkron, narráció, stb.
Általában DV SP és HD anyagokkal dolgozunk.
Szoftverek: Avid, Premier, Edius, hangra: samplitude

Akit érdekel - csak komoly szándékkal - kérem keressen meg. mail publikus.

köszi,
mastertape

#460 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 04. 08. 19:44

a tmpgenc xpress (vagy korábbi kiadásban tmpgenc mpeg editor) ezt remekül meg tudja csinálni :)

Kösz a választ. Megnéztem, de csak ezért nem akartam lewarezolni, ahogy a Sony Vegast sem. Végül sikerült Avidemux segítségével megoldanom. Azért nem vágta a hangot, mert külső forrásból származott. Belemuxoltam a videóba, ezután már vágta a hangot is a képpel együtt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.