HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 15. 10:06

Amiket összeakarok fűzni azok egyfajta formátumok tehát  avit avival, mpg-mpgvel.
Ezek valószínű egybe voltak csak valaki darabolva rakta fel őket és ezt szeretném újra egyben látni.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#42 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 17:01

HEllo

Tudtok abban segiteni, hogy egy avi elejére hoyg tudok egy 4 mpnyi statikus feliratot tenni, kezdőszövegnek?
Virtaldubbal lehetséges?

THX

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#43 Felhasználó inaktív   beat87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:57

Sziasztok!
Az avi kiterjesztésű filmekkel kapcsolatban adódott problémám:Az asztali  DVD-lejátszón egyes avi filmek képminősége rossz, egyedül a gépen tökéletes a kép. Az lenne a kérdésem, hogy ezen lehet e valahogyan változtatni, és ha igen , mivel?
A választ előre is köszi!:)

#44 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 18:25

Idézet: Adept - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 18:01

HEllo

Tudtok abban segiteni, hogy egy avi elejére hoyg tudok egy 4 mpnyi statikus feliratot tenni, kezdőszövegnek?
Virtaldubbal lehetséges?

THX

Esetleg valaki megszánna??  :respect:  :respect:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#45 Felhasználó inaktív   xy16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 15:08

Indulási sebesség eléréséhez  ;)  kérek segitséget, nagytapasztalatú fórumosok. :respect:

Idönként van egy kis szabadidöm, és angol nyelvvizsgámat forditásokra használnám, mert úgy látom kevés magyar nyelvü video van, vagy azok forditásai idönként elég érdekesek. Megtudtam, hogy a feliratok weboldalon vannak a létezö magyar forditások közzétéve, próbáltam becsatlakozni, regisztrálást két sg weboldalon, megtettem. Két hete, azóta se jött válasz. Feladtam.

Úgy döntöttem, belevágok magam, de technikai gondok vannak, ezeket kellene leküzdeni.
Tehát adott a gyári dvd, egy könyvtárban vob kiterjesztésü fájlokkal. Keresem azt a programot, aminek révén ezekböl ki lehet nyerni a feliratokat, és egy rövid leirást, hogy hogyan kell ezt megtenni. Valamint, hogy az ez alapján leforditott szöveget hogyan tudom egy ilyen fájlba menteni.
Azután keresek olyan programot, ami a sok gigabájtos vob fájlokból néhány tiz megabájtos avi vagy mpeg fájlt csinál, ennek technikai lépéseivel.
Végül egy olyan programot keresek, ami megmondja a lejátszó programnak, hogy ne a meglévö, hanem az általam leforditott szöveget tegye be feliratnak.

A fentiekböl kiderül a technikai tudásom és egyéb gyakorlatom szintje, ennek megfelelően toleráns válaszokat várok. Bizva segitségetekben éls megértésetekben, stb. stb...  :respect:

Maradok tisztelettel
Zoltán

#46 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 20:58

Idézet: Adept - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 19:25

Esetleg valaki megszánna??  :respect:  :respect:

Segitsen valaki, mert nem boldogulok egyedül...

#47 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 06:55

Idézet: Adept - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 16:01

HEllo

Virtaldubbal lehetséges?

THX

Tedd fel péld a NERO 30 napos demóját és a NeroVisionExpress-el meg tudod csinálni. Vagy alkalmas erre a filmvágó programok többsége. (Premiere, Ulead, Studio stb.) Virtualdubbal csak srt-t feliratott tudsz rátenni ami szerintem megfelelne neked. De ez nem olyan egyszerű...

Szerkesztette: TEST11 2007. 07. 25. 06:56 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:01

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 7:55

Tedd fel péld a NERO 30 napos demóját és a NeroVisionExpress-el meg tudod csinálni. Vagy alkalmas erre a filmvágó programok többsége. (Premiere, Ulead, Studio stb.) Virtualdubbal csak srt-t feliratott tudsz rátenni ami szerintem megfelelne neked. De ez nem olyan egyszerű...

Köszönöm!!!! Nagy segitség volt.  :respect:
Annyi csak a bajom, hogy valamiért nem tudom vele megtenni azt hogy a felirat előbb kezdödjön. Valamiért rárakja rögtön a film elejére... A végén viszont rámegy rendesen, vége a filmnek, aztán fekete képpen zárófelirat... :confused:  :confused:

#49 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 06:21

Idézet: Adept - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 21:01

Annyi csak a bajom, hogy valamiért nem tudom vele megtenni azt hogy a felirat előbb kezdödjön. Valamiért rárakja rögtön a film elejére... A végén viszont rámegy rendesen, vége a filmnek, aztán fekete képpen zárófelirat... :confused:  :confused:

Használj NLE rendszerű szerkesztő programot (pld. Premiere, Edius, Vegas, stb. stb.). Ezekben van feliratozó plugin és 5 perc alatt megvagy az egész művelettel.

Idézet

Valamiért rárakja rögtön a film elejére...

Szerkesztő programban blank video melynek a hosszát te adod meg és egyszerűen berakod a filmed elé a time line-ra. Még fade effektel fel is úsztathatod a képet.

#50 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:51

Idézet: Adept - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 19:01

Készits vagy keres egy csont fekete képet és azt tedd a filmed elé. A hosszát(lejátszás idejét) tudod a szélét húzgálva állitani. Átmenetet is tudsz tenni közé. Átmenetek --> átúsztatás -->AdditÍv áttűnés. Persze sokfajtaképpen meg lehet még oldani, sokféle programban...
Szerencsétlen honnan szerezne Premiere-t vagy Vegas-t? jó kis ötletek a többiektől... :think:

Szerkesztette: TEST11 2007. 07. 26. 10:52 -kor

#51 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:58

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 11:51

Szerencsétlen honnan szerezne Premiere-t vagy Vegas-t? jó kis ötletek a többiektől... :think:

pld. www.adobe.com innen letölthető a 30 napos teljes verziós Premiere   :D
De ugyanígy letölthető a Canopus oldaláról a Lets Edit és az Edius 30 napos teljes értékű szerkesztő programja. Ha jól tudom a Vegas is letölthető.  :D

Ezek mind mind NL rendszerű editor programok melyek tartalmaznak feliratozó plugin-t is és az ami Adept fórumtársnak kell 5 perc alatt kivitelezhető.  :)

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 26. 10:59 -kor

#52 Felhasználó inaktív   beat87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:10

Sziasztok!
Az avi kiterjesztésű filmekkel kapcsolatban adódott problémám:Az asztali  DVD-lejátszón egyes avi filmek képminősége rossz, egyedül a gépen tökéletes a kép. Az lenne a kérdésem, hogy ezen lehet e valahogyan változtatni, és ha igen , mivel?
A választ előre is köszi!:)

#53 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 20:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 7:21

Használj NLE rendszerű szerkesztő programot (pld. Premiere, Edius, Vegas, stb. stb.). Ezekben van feliratozó plugin és 5 perc alatt megvagy az egész művelettel.

Szerkesztő programban blank video melynek a hosszát te adod meg és egyszerűen berakod a filmed elé a time line-ra. Még fade effektel fel is úsztathatod a képet.

Már megoldottam a Neroban.
Megcsináltam a feliratot, önmagában lekodoltam avinak, majd hozzácsatoltam a filmhez.

A Vegassal valahogy nem boldogulok.

Köszönöm mindenkinek!!!

Ui: Ezt a blank dolgot kiprobálom...

#54 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 18:10

sziasztok!
mivel lehet egyszerűen és gyorsan AVI-k felbontását csökkenteni, úhy hogy a file mérete is csökkenjen ezzel arányosan (vagy jobban :) )?
köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#55 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 19:55

Hali
Van valami lehetőség, hogy az fps-t NTSC 29.97ről 23.976-ra módosítsam, a video hosszának változása nélkül? VirtualDubModdal probálkoztam, de ott változik a hossz, és a hang se követi. Meg amugy is érdekes, mikor egy 24 perces részből csinál nekem több mint fél orásat :) Amugy a forrás fájl egy DVD-n lévő VOB amit egy h264-es videoba szeretnék majd kirakni LC-AAC hanggal, mkv konténerben.
Avisynthel esetleg meg lehet oldani vagy alapjaiban halott a dolog?

#56 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 23:58

Ezt jól beszívtam. Karitatív melóba ígértem némi videóanyag DVD sokszorosítását, megvágását. Aztán ez jóféle zenei anyag, de többnyire nem énekelnek verselnek, 1-1 előadó meg akár 3 részletben is lehet rögzítve, darabonként 2-6 perc átfedéssel.

Zenés verseknél nincs sok bajom, az szépen ki lehet centizni, de egy helyben álló gitárvirtusnépek, meg mindenféle bluest játszó állatok azért keményen feladták a leckét, mert néha 5-10 perc szórással sem tudom kitalálni merrefelé van az anyagban, nyaff.
Make love not Wor.

#57 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 07:07

25 ill. 29 fps?

felvettem egy sorozatot egy magyar  tv-bol asztali dvd rekorderrel, amik termeszetesen PAL (25fps-es) mpeg-ek. Ebbol "kiszereltem" a magyar szinkront (demux).

Ezutan letoltottem az eredeti filmeket eredeti nyelven (ezek avi-k), es csinaltam beloluk TMPGEnc-vel PAL mpeg-et. Es vegul masodik hangsavkent melle tettem a magyar szinkront.

Sajnos idosporolas okabol (epizod az epizod) ket forrasbol toltottem le az epizodokat, es utolag kiderult, hogy egy reszuk 25 masikuk 29 fps-es avi (a Videoinspector nevu utility szerint)

es most jon az erdekes - vagyis az, amit nem ertek:
a 29fps-es avikbol keszult mpeg-ek melle teljesen jo a szinkron,
viszont a 25fps-es avikbol keszult mpeg siet a hanghoz kepest (ill. a hang fokozatosan kesik a kephez kepest).

Ezt magyarazza meg valaki.
Forditva - tehat azt, hogy a 29fps-es filmhez nem illik a 25 fps-es hang -  meg csak-csak ertenem.
Bar akkor is rejtely, hogy feltehetoen ugyanabbol a forrasbol (PAL DVD) miert - es egyaltalan hogyan? - kell 29fps-es avit csinalmi?

Vegul jol jonne valamilyen 5let, hogy hogyan lehet ezt "korrigalni", mert a 29fps-es valtozatot kozben letoroltek a szerverrol.

Szerkesztette: malvin 2007. 08. 01. 07:08 -kor

#58 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 09:06

Ha az eredeti külföldi filmet vagy sorozatot filmre vagy FILM módban vették fel (24 fps, progresszív), akkor legtöbb esetben a PAL transzfer nem a külfödi 24 fps-ből telecine eljárással készült 29,976 fps NTSC változatból kerül transzkódolásra, hanem fogják az eredeti 24 fps forrást, felgyorsítják 25 fpsre, így nem kell hozzányúlni a progresszív képekhez, nem kell transzkódolni, csupán 4%-kal gyorsabban pereg le a film, ezért a PAL változat hangja siet az eredeti film és NTSC és FILM változathoz képest. Előfordul ugyanakkor, hogy egyes PAL országok ugyanazon film vagy sorozat telecined NTSC->PAL transzkódolt verzióját veszik meg TV-s sugárzásra, ebben az esetben ezeknek a hangja meg késik azon PAL verzókhoz képest, ami felgyorsítással oldottak meg.

#59 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:25

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 8:06

Előfordul ugyanakkor, hogy egyes PAL országok ugyanazon film vagy sorozat telecined NTSC->PAL transzkódolt verzióját veszik meg TV-s sugárzásra, ebben az esetben ezeknek a hangja meg késik azon PAL verzókhoz képest, ami felgyorsítással oldottak meg.

Mi az a telecined eljaras?
De ha jol ertem, akkor ezt NTSC filmeknel alkalmazzak, es akkor ez az adott esetben nem igen johet szoba.

Konkretan:
a film a tavasz 17 pillanata (keszult 1973-ban)
a felvetel a filmmuzeum csatornarol, 1974-ben keszult szinkronnal ami onmagaval termeszetesen "szinkronban van".
az avi-k pedig oroszok altal feltett anyagok - feltehetoen az oroszorszagban kiadott DVD-rol rippelve.
Ezeknek sem lehet tul sok koze az NTSC-hez.
Masreszt viszont, ha jol tudom a 29fps az tenyleg NTSC.
De eppen ehhez jo a filmmuzeumbeli szinkron... (szoval tovabbra sem ertem!)
Es a 4% sem stimmel:
ha jol szamolom, egy oranak a 4%-a kb. 2 perc. A hang viszont a vegen mindossze 5-6 mp-el kesik.

#60 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:10

5-6 másodperc késés simán eredhet valamelyik forrás transzfer torzulásából, aminek oka lehet a digitalizáskor kieső egy-két kocka, órajelgenerátor nélküli digitalizálás, vagy szimplán hiányzó részek.

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.