HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 10:10

5-6 másodperc késés simán eredhet valamelyik forrás transzfer torzulásából, aminek oka lehet a digitalizáskor kieső egy-két kocka, órajelgenerátor nélküli digitalizálás, vagy szimplán hiányzó részek.

Az biztos, hogy nem hazi digitalizalasrol van szo, hanem DVD Rip-rol.
Es a csuszas is "szep folyamatos", eppen olyan, mint amikor anno egy 29fps-re kalibralt feliratot probalt az ember egy 25 fps-es film melle tenni. (csak annak a javitasara szerencsere volt program).

Abban ellenben tevedtem, hogy "nem valoszinu az NTSC".
Kozben ugyanis utannaneztem, es kiderult, hogy az oroszorszagban kiadott DVD erdekes modon megis csak NTSC rendszeru, igy "jogos" a 29fps-es avi.

Feltetelezve, hogy mind a 29fps-es DVD-t mind a 25 fps-es filmmuzeumi anyagot profik csinaltak profi eszkozokkel (tehat az 1 ora az 1 ora)  a kerdes az, hogy hogyan keszulhettek a 25fps-es rip-ek, ill. meginkabb az, hogy hogyan lehet ezt "visszacsinalni".

#62 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:50

Bar fogalmam sincs, hogy hogyan mukodnek a kulonfele fps konverziok, de egyre biztosabb vagyok, hogy itt van "az eb elhantolva". 
Jobb 5let hijjan ugyanis elvegeztem a kovetkezo kiserletet:
VirtualDub-al atalakitottam a 25fps-es avit 29fps-esse, es ezt adtam oda a TMPGEnc-nek.
Az eredmeny az, hogy a film vegere mar 8-10 mp-el csuszik a szinkron hang.

A kiserlet tehat nem teljesen rossz, mert eppen ilyen kene, csak eppen forditva.
Sot, ez  (a par masodperces gyorsitas) is jo volna, csak azt a szinkronon (mpg-n) kellene vegrehajtani.
Na de hogyan?

Szerkesztette: malvin 2007. 08. 02. 08:55 -kor

#63 Felhasználó inaktív   Anik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:20

Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerű kis házikamerám: DVD-106 E 8cm-es lemez kell tehát bele, az első próba felvételeket rögzítettem is. XP operácós rendszerem van, és csupán annyit szeretnék, hogy egy zenei fesztiválon ezzel a kamerával rögzített képanyagokat, ami kb. 5-6 óra lesz (hangfile el is hagyható) megvághassam kedvem szerint, több 15-20 perces "klipet" szeretnék ugyanis ezekből, plusz egy zenét szeretnék alátenni, ami mp3 formátumban már adott. VRO formátumba mentette a kamera ezt az első próba felvételt (mivel VR módban rögzítettem) és a kérdésem az, hogy milyen típusú lemezeket vegyek? Akkor ugye VR módban ne rögzítsek? Fontos, hogy nekem nagyon egyszerűen kezelhető, lehetőleg magyar nyelvű (ha valóban egyszerű a program felhaszánása, akkor jó az angol nyelvű is) ingyenes programot hol tudok letölteni?  Semmi effekt, semmi extra igényem nincs most csinálok ilyet először, laikus vagyok.  Viszont, ha lesz benne interjú is, akkor fontos lenne a hangvágás is, ezzel a meglévő mp3 zenével váltakozva. 
Nem gondoltam volna, hogy a sony ennyire egyszerű programot mellékel a legolcsóbb 8 cm- dvd kamerájához...
Előre is nagyon köszi a segítséget.
Anikó

#64 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:40

Sziasztok!

Noob vagyok a témához, ezt előre leszögezem :)

Szóval a féynképezőm tud 60 fps sebességgel videót felvenni, és ezt szeretném lelassítani, mert olyan 24 fps körül gondolom még folyamatosnak látszik a mozgás, és így a sebesség 2,5x lassúbb lesz.

Szóval gondolom annyi a feladat, hogy időben elhúzni a videót, hogy minden 1/25-öt másodpercre essen egy frame. Na ezt hogy kell? Vagy rossz logikát használok?
A szatyor nem táska.

#65 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 23:42

Sziasztok! Egy ravasz kérdésem lenne. Tudnátok segíteni?
Az a problémám, hogy a Windows Movie Maker nem támogatja a MOV formátumot, pedig a digitális fényképezőgépemmel így vettem fel, és szeretnék a videóimból egy hosszabb videót készíteni. A legjobb lenne talán a MOV-ból valami veszteségmentes AVI-t konvertálni, csak hogyan...
A segítséget előre is köszi!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#66 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 10:18

Üdv!

Nekem a következő kérdésem lenne. Premiere Pro 1.5-ben hiába van beépített Dolby enkóder (SurCode 1.0.22) csak 3 kisérletet enged.  :omg:  (Biztos szarr rls-t vettem!  :D ) Ha van valakinek hozzá serial-ja, akkor azt szívesen veszem!  ;)  Viszont ha nincs az sem tragédia, mert van egy másik Dolby enkóderem (Digigram), viszont azzal meg az a probléma, hogy 2 külön .wav-ot (L+R) kell beszúrni, hogy AC3-mat csináljon. Tudnátok-e olyan progit ajánlani, ami az MPEG-et/AVI-t demultiplexálja méghozzá úgy, hogy a hangot 2 külön csatornára (L+R) szedi szét?!  :think:  Vagy mivel tudnám a két külön csatornát szétszedni és .wav-vá alakítani?!  :think:

A másik gondom meg az, hogy Edius 4.02-vel nem hajlandó együttműködni a ProCoder 2.01.30.0! Tehát hiába akarom F11-el kiexportáni a videót, mikor bejön a választó menü és kiválasztom a ProCoder-t, akkor kidob az asztalra és bezárja magát az Edius. Vajon ez mitől lehet?!  :think:  Esetleg valaki erre is tudna valami okosat mondani?!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#67 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 12:41

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 11:40

Szóval gondolom annyi a feladat, hogy időben elhúzni a videót, hogy minden 1/25-öt másodpercre essen egy frame. Na ezt hogy kell? Vagy rossz logikát használok?

Hát látom, nem válaszol senki, akkor én mondok valami kissé fura lehetőséget. A videó lejátszása közben egy rögzítő progival (amivel videóba lehet rögzíteni, ami a képernyőn történik) felveszed a neked megfelelő formátumba a cuccot. Ilyen rögzítő progi pl. a Cam Studio és a Camtasia Studio, utóbbi csak 1 hónapig használható. Persze ez kicsit macerás módszer, pl. figyelni kell, hogy az egérmutató ne lógjon bele a videóba meg iyesmi... Ha nagyon nem tudsz más módszert a problémád megoldására, esetleg ezzel próbálkozz meg.
Ja, és ha nagy méretben akarod rögzíteni, akkor ahhoz viszonylag erős proci is kell.

Szerkesztette: szipucsu 2007. 08. 14. 12:42 -kor

Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#68 Felhasználó inaktív   cameron1986 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 00:59

Sziasztok! Nagyon fontos kérdésem van. Van a Sony Vegas4.0 és az Ulead Videó stúdió8.0 programom. Klippet akarok csinálni de nem tudom hogy lehetne elérni hogy a videóm lassított felvétel legyen. Mer van a sima amit felvettem de azon túl gyors a járásom. Ezt kéne lassítani olyan 20-30%-al. Aki tudja az írjon már nekem emailben légyszives. (cameroncorp@freemail.hu) KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!

#69 Felhasználó inaktív   tv-maci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 23:05

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 10:18

Üdv!

Nekem a következő kérdésem lenne. Premiere Pro 1.5-ben hiába van beépített Dolby enkóder (SurCode 1.0.22) csak 3 kisérletet enged.  :omg:  (Biztos szarr rls-t vettem!  :D ) Ha van valakinek hozzá serial-ja, akkor azt szívesen veszem!  ;)  Viszont ha nincs az sem tragédia, mert van egy másik Dolby enkóderem (Digigram), viszont azzal meg az a probléma, hogy 2 külön .wav-ot (L+R) kell beszúrni, hogy AC3-mat csináljon. Tudnátok-e olyan progit ajánlani, ami az MPEG-et/AVI-t demultiplexálja méghozzá úgy, hogy a hangot 2 külön csatornára (L+R) szedi szét?!  :think:  Vagy mivel tudnám a két külön csatornát szétszedni és .wav-vá alakítani?!  :think:

A másik gondom meg az, hogy Edius 4.02-vel nem hajlandó együttműködni a ProCoder 2.01.30.0! Tehát hiába akarom F11-el kiexportáni a videót, mikor bejön a választó menü és kiválasztom a ProCoder-t, akkor kidob az asztalra és bezárja magát az Edius. Vajon ez mitől lehet?!  :think:  Esetleg valaki erre is tudna valami okosat mondani?!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Próbáld meg a GoldWave-t. Talán mintha az csinálna ilyesmit. Ja, és Free. Itt van a másik gépen, de most lusta vagyok bekapcsolni.

#70 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:30

Idézet: tv-maci - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 0:05

Próbáld meg a GoldWave-t. Talán mintha az csinálna ilyesmit. Ja, és Free. Itt van a másik gépen, de most lusta vagyok bekapcsolni.

Köszi a jótanácsot!  :respect:

Ki fogom próbálni!

#71 Felhasználó inaktív   Bbácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:38

Uraim! Kellően idős de kezdő motoros vagyok. A felvevőm MPEG-4 ben rögzít. Ezt én nem tudom a Windows Movie Maker-be importálni. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.  [COLOR=blue]

#72 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 19:04

Idézet: Bbácsi - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 10:38

Uraim! Kellően idős de kezdő motoros vagyok. A felvevőm MPEG-4 ben rögzít. Ezt én nem tudom a Windows Movie Maker-be importálni. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.  [COLOR=blue]

Üdv!

Próbáld meg átkonvertálni valamely más formátumba! (MPEG-2 vagy DV AVI) Ehhez van egy rahedli program, de szerintem az egyik legprofibb a ProCoder! (Nem ingyenes, de hát szerintem ez a legtöbbünknek nem okoz különösebb fejfájást!  :D )

#73 Felhasználó inaktív   tomi60 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 18:52

Sziasztok!
Winavi 8-as progival aviból dvd-t konvertáltam.
Az avi szinkronos volt, a dvd angol lett. Gondolom
egyszerű a magyarázat, de laikus vagyok és még
egyszer se történt ilyen. Köszi.

#74 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 16:06

Winavi progit még nem használtam, de...
Nem lehet hogy dual audiós volt az avi és nem adtad meg a proginak, melyik hangsávot használja?

Részemről is lenne egy kérdés:
Adott egy film, ami "meg van áldva" packed bitstream-el (amit az asztali lejátszóm nem szeret).
Az MPEG4 Modifier viszont nem tudja megnyitni.
Ezt a hibaüzenetet adja:
Kép

A film BSPlayer-el tökéletesen lejátszható.
GSpot szerint hibátlan.
DivFix-et ráengedtem (Check errors, Rebuild index), de semmit nem változott a helyzet.
Segítség! :-)

#75 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 18:51

Hello!

Nekem lenne egy olyan DVD filmem ami angol szinkron van rajta, viszont VHS-en ez magyarul van meg.És szeretném valami úton módon a VHS-ről lementeni a hangot, és a DVD-re rátenni.Nagyjából le tudnátok írni, hogy hogyan kezdjem el és milyen programokat használjak hozzá? Nem kell semmiféle profi progi, csak annyi lenne a lényeg, hogy a kép majd szinkronban legyen a hangal.

Köszönöm előre is.

Szerkesztette: kryst 2007. 10. 05. 18:52 -kor

#76 Felhasználó inaktív   szjanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 10:22

hahó szakértők, tulajdonképpen nulla körüli ismerettel rendelkezem a filmkészitésről ill. vágásról, kamera már néha volt a kezemben. egy szülinapi meglepetés kisfilmet szeretnék kreálni:a -feltehetőleg nevetséges- elképzelésem: kamerával fölveszek valamit, abból szükségem van a részre a 16 és38.másodperc között, aztán mögérakni ilyenből sokat egymás után---mivel tudnám kivagdosni eé egymás után rakni a részeket---az igényeim alacsonyak: fusson egy sok apró schnittből állo filmecske valahogy--ultra-amatőr-szint  megy diashowt kellene aláfeliratozni---ciki,gyökérvagyok tudom---segitség!!! digikamerám és PCm van. és már csak 1 hónapom---

#77 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:52

Idézet: szjanka - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:22

hahó szakértők, tulajdonképpen nulla körüli ismerettel rendelkezem a filmkészitésről ill. vágásról, kamera már néha volt a kezemben. egy szülinapi meglepetés kisfilmet szeretnék kreálni:a -feltehetőleg nevetséges- elképzelésem: kamerával fölveszek valamit, abból szükségem van a részre a 16 és38.másodperc között, aztán mögérakni ilyenből sokat egymás után---mivel tudnám kivagdosni eé egymás után rakni a részeket---az igényeim alacsonyak: fusson egy sok apró schnittből állo filmecske valahogy--ultra-amatőr-szint  megy diashowt kellene aláfeliratozni---ciki,gyökérvagyok tudom---segitség!!! digikamerám és PCm van. és már csak 1 hónapom---

Üdv!

Erre a célra az XP-be épített Movie Maker is alkalmas lehet!

#78 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:07

Sziasztok

Új gépet vettem ( GigaByte GA-MA69GM-S2H, Athlon 64 X2 5000+), és elkezdtem rajta a videószerkesztést tanulgatni. Amivel próbálkozom, az most a Pinnacle Studio Plus trial verziója. Próbáltam a Let's Editet, Ulead Video Studiót, PowerDirectort, és nem tudom miért, de a számítási műveletek közben fogják magukat és leállnak, azzal a tipikus "...a program hibát észlelt és leállt..." dumával. Azt szeretném megtudni, hogy miért csinálják ezek a progik ezt? A Let's edit pl akkor csinálja, ha két klip közé egy átmenetet teszek, és azt futtani akarom, hogy lássam, Ekkor megáll néhány másodpercre, és már jön is a fenti üzenet. Amúgy 2GB memória van a gépben.
A Pinnacle (ami eddig bejön nekem), az is néha kilép magából szó nélkül, de amikor újra indítom, akkor legalább felajánlja, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.

Tudtok segíteni? Ugye nem a vadiúj gépnek van hibája?

Szerkesztette: tesa 2007. 10. 15. 08:09 -kor

tesa

#79 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:46

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:07

Sziasztok

Új gépet vettem ( GigaByte GA-MA69GM-S2H, Athlon 64 X2 5000+), és elkezdtem rajta a videószerkesztést tanulgatni. Amivel próbálkozom, az most a Pinnacle Studio Plus trial verziója. Próbáltam a Let's Editet, Ulead Video Studiót, PowerDirectort, és nem tudom miért, de a számítási műveletek közben fogják magukat és leállnak, azzal a tipikus "...a program hibát észlelt és leállt..." dumával. Azt szeretném megtudni, hogy miért csinálják ezek a progik ezt? A Let's edit pl akkor csinálja, ha két klip közé egy átmenetet teszek, és azt futtani akarom, hogy lássam, Ekkor megáll néhány másodpercre, és már jön is a fenti üzenet. Amúgy 2GB memória van a gépben.
A Pinnacle (ami eddig bejön nekem), az is néha kilép magából szó nélkül, de amikor újra indítom, akkor legalább felajánlja, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.

Tudtok segíteni? Ugye nem a vadiúj gépnek van hibája?

Ezeknek a hibáknak sok oka lehet. A videós utómunkához mindenképpen "tiszta" rendszer javasolt azaz mentes minden codec pack-tól, játékoktól, stb. (külön HDD vagy partíció használata javasolt melyen se Internet, se vírus/kémprogram kergető, stb. csak és kizárólag azok a programok legyenek fenn melyek a szerkesztéshez kellenek)
De a driver-ek is okozhatnak hibát. Továbbá lehet ok maga az AMD ill. az alaplapi chipset is (utómunkára Intel javasolt processzorban és alaplapi chipset-ben egyaránt).

#80 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:46

Ezeknek a hibáknak sok oka lehet. A videós utómunkához mindenképpen "tiszta" rendszer javasolt azaz mentes minden codec pack-tól, játékoktól, stb. (külön HDD vagy partíció használata javasolt melyen se Internet, se vírus/kémprogram kergető, stb. csak és kizárólag azok a programok legyenek fenn melyek a szerkesztéshez kellenek)
De a driver-ek is okozhatnak hibát. Továbbá lehet ok maga az AMD ill. az alaplapi chipset is (utómunkára Intel javasolt processzorban és alaplapi chipset-ben egyaránt).

Köszi a válaszod

Most kezdek idegesgedni. Most vettem a gépet 1 hete. Úgy döntöttem, hogy ha nem fogok tuningolni, akkor az AMD-s az nekem megfelelő a videoszerkesztési célra, erről szólt egy heti beszélgetésem a Megint egy új gép topikban. A gépen nincs jóformán semmi. Nincs internet, nincs vírusírtó, nincs kémprogram kergető, nincs játék, nincs codecpack). 3 HDD van, ebből az elsőn az XP, meg a progik (Pinnacle, Power DVD, Ulead, Letsedit), a másodikon ahol dolgozok a projekttel, a harmadikon, ahova kiszámolja a kész avi vagy DVD fájlt.

Most költöttem rá majdnem 90000Ft-ot és az a hibája, hogy nem jó az AMD videó utómunkára? Most mi van?

Szerkesztette: tesa 2007. 10. 15. 08:58 -kor

tesa

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »