HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:14

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:56

Köszi a válaszod

Most kezdek idegesgedni. Most vettem a gépet 1 hete. Úgy döntöttem, hogy ha nem fogok tuningolni, akkor az AMD-s az nekem megfelelő a videoszerkesztési célra, erről szólt egy heti beszélgetésem a Megint egy új gép topikban. A gépen nincs jóformán semmi. Nincs internet, nincs vírusírtó, nincs kémprogram kergető, nincs játék, nincs codecpack). 3 HDD van, ebből az elsőn az XP, meg a progik (Pinnacle, Power DVD, Ulead, Letsedit), a másodikon ahol dolgozok a projekttel, a harmadikon, ahova kiszámolja a kész avi vagy DVD fájlt.

Most költöttem rá majdnem 90000Ft-ot és az a hibája, hogy nem jó az AMD videó utómunkára? Most mi van?

Az, hogy Intel javasolt még nem zárja ki az AMD használatát.

Az XP-n legyen SP2 és tartalmazza a javításokat is, a driver-eket át kell nézni kompatibilitás szempontjából (lehet, hogy a legújabb kell de az is lehet, hogy azzal megy rendesen amit eredetileg a VGA-hoz, alaplaphoz, stb. adtak).
Ja és ne keverd a szerkesztő programokat mert az is okozhat ilyen jellegű hibát.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 15. 09:15 -kor

#82 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 10:14

Az, hogy Intel javasolt még nem zárja ki az AMD használatát.

Az XP-n legyen SP2 és tartalmazza a javításokat is, a driver-eket át kell nézni kompatibilitás szempontjából (lehet, hogy a legújabb kell de az is lehet, hogy azzal megy rendesen amit eredetileg a VGA-hoz, alaplaphoz, stb. adtak).
Ja és ne keverd a szerkesztő programokat mert az is okozhat ilyen jellegű hibát.

Amikor egydül volt fenn a Letsedit, akkor is csinálta.

OK Xp javítások. Honnan kell letölteni őket, és melyiket, mindet, ha van több?
Mely eszköz driverei a kritikusak? Hannan tudom, hogy melyik kompatibilis,melyik nem, mi van ha nagyobb bajt csinálok a drivercserével, mint most van?

:respect:  a segítségedért

Szerkesztette: tesa 2007. 10. 15. 09:19 -kor

tesa

#83 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:27

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 10:18

Amikor egydül volt fenn a Letsedit, akkor is csinálta.

OK Xp javítások. Honnan kell letölteni őket, és melyiket, mindet, ha van több?
Mely eszköz driverei a kritikusak? Hannan tudom, hogy melyik kompatibilis,melyik nem, mi van ha nagyobb bajt csinálok a drivercserével, mint most van?

:respect:  a segítségedért

XP javításokat a Microsoft oldaláról lehet letölteni.
Alaplap, VGA driver ami kritikus szokott lenni.

Idézet

Hannan tudom, hogy melyik kompatibilis,melyik nem, mi van ha nagyobb bajt csinálok a drivercserével, mint most van?

Videós fórumok (pld. Canopus) meg a próbálgatás. Más megoldás nincs. Ha meg elcseszed a rendszert legfeljebb újratelepíted az XP-t (max. 30 perc). Esetleg készítesz backup-ot és akkor csak vissza kell tölteni.
A lényeg, hogy a változtatásokat jegyezd mert különben nem fogod tudni, hogy melyik összeállítás volt az ami megfelelt.

Szerk:
Esetleg próbából tegyél bele egy NVidia VGA-t (ne noname gagyit hanem Asus vagy más komolyabb gyártó termékét) mert lehet, hogy az ATI kavar be.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 15. 09:36 -kor

#84 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:50

Egy lehet hulye kerdest szeretnek feltenni! Lattam multkor a tvben egy olyat, hogy van aki hobbibol azt csinalja, hogy vesz egy filmet pl vigjatekot, aztan kivag reszeket, alarak valami mas zenet pl a capa cimu film zenejet es igy csinal egy akcio vagy horror dolognak kinezo kis par perces filmet.
na mi ennek a folyamatnak a neve vagy hol lehet ilyen videokat talalni? egyaltalan erti valaki, amit kerdezek?:)

#85 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:01

VirtualDubMod 1.7.2-vel próbálnék egy AVI filet DiVX-el betömöríteni, de nem megy.
Mindig leáll hibával, hogy "The source image format is not acceptable, error code -2"

Hmm keresgettem neten ezzel kapcsolatban és arra jutottam, hogy a szélesség, magasság és/vagy színmélység nem helyes, mert ugye DiVX codec írja is kritériumonak, hogy:

Idézet

Widht must be a multiple of 4
Height must be multiple of 2
Valid depths: 24 32

na most én képernyőről mentettem AVI-t, ami alapból 1280*1024, ezek oszthatóak 2-vel és 4-el, ez nem lehet gond, nem? A color depthet-t is tudom VD-ből állítani, de ennek ellenére nem megy, a fentebbi hiba üzivel elszáll. :(
XviD kodekkel megy rendesen...

5let?

Szerkesztette: laragirl83 2007. 10. 18. 21:01 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#86 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:10

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 22:01

VirtualDubMod 1.7.2-vel próbálnék egy AVI filet DiVX-el betömöríteni, de nem megy.
Mindig leáll hibával, hogy "The source image format is not acceptable, error code -2"

Hmm keresgettem neten ezzel kapcsolatban és arra jutottam, hogy a szélesség, magasság és/vagy színmélység nem helyes, mert ugye DiVX codec írja is kritériumonak, hogy:

na most én képernyőről mentettem AVI-t, ami alapból 1280*1024, ezek oszthatóak 2-vel és 4-el, ez nem lehet gond, nem? A color depthet-t is tudom VD-ből állítani, de ennek ellenére nem megy, a fentebbi hiba üzivel elszáll. :(
XviD kodekkel megy rendesen...

5let?

ott kotorássz hogy color space. az mpeg(4) codec-ek az YV12 color space-t szokják kedvelni. amúgy a divix helyett ajánlanám az xvid-et - kevesebb vele a macera és jobb lessz a képminőség ha okosan állítod be...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#87 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 10:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 22:10

ott kotorássz hogy color space. az mpeg(4) codec-ek az YV12 color space-t szokják kedvelni. amúgy a divix helyett ajánlanám az xvid-et - kevesebb vele a macera és jobb lessz a képminőség ha okosan állítod be...

megcsináltam vdubbal hogy YV12-re raktam színt, de így sem hajlandó DiVX codeccel tömöríteni, ugyanazt a hibaüzenetet kapom, amit írtam korábban :(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#88 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 21:09

Megoldottam idő közben.

Szerkesztette: Lipton 2007. 10. 19. 21:10 -kor

#89 Felhasználó inaktív   bandurkandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 18:35

HAHÓ !
Abszolút kezdőként nagy problémám van - bocsi, ha primitív a kérdés.
Videofilmből szeretném a fölösleges részeket kivágni./A film RM és TS mappa, bennük .ifo, .dat,.bup, .vob fájlok./Milyen progival lehetne LEGGYORSABBAN,LEGEGYSZERŰBBEN ??? Semmi más extra nem kellene...Köszi !

#90 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 19:12

tmpgenc dvd author
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#91 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:17

Helló!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan programot, amivel a QuickTime .mov formátumú videókat újratömörítés nélkül lehet vágni, összeilleszteni, hangsávot lecserélni, stb.
Pl. egy olyan progi, mint a VirtualDub, az tökéletesen jó minden ilysmire, csakhát a mov-ot nem szereti... :(

Előre is köszönöm a segítséget!

#92 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:21

Idézet: hidavid - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 23:17

Helló!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan programot, amivel a QuickTime .mov formátumú videókat újratömörítés nélkül lehet vágni, összeilleszteni, hangsávot lecserélni, stb.
Pl. egy olyan progi, mint a VirtualDub, az tökéletesen jó minden ilysmire, csakhát a mov-ot nem szereti... :(

Előre is köszönöm a segítséget!

Start menu - programok - Movie Maker?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#93 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:27

Idézet: Bal - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:50

Egy lehet hulye kerdest szeretnek feltenni! Lattam multkor a tvben egy olyat, hogy van aki hobbibol azt csinalja, hogy vesz egy filmet pl vigjatekot, aztan kivag reszeket, alarak valami mas zenet pl a capa cimu film zenejet es igy csinal egy akcio vagy horror dolognak kinezo kis par perces filmet.
na mi ennek a folyamatnak a neve vagy hol lehet ilyen videokat talalni? egyaltalan erti valaki, amit kerdezek?:)

A movie makerrel tökéletesen megoldható.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#94 Felhasználó inaktív   bashka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:31

sziasztok..
nekem egy nagyon egyszerű de annál fonotsabb kérdésem van:)
meg tudná vki mondani, hogy mondjuk egy 171megás aviból (egy progival felvettem amitn játsozm--->virtualdub--->vágtam hozzá zenét meg minden...aztán letömörítettem xvid codec szerint..max minőségen, így lett 171mega, és tök pixeles:)) hgoy tudok kisebb méretűt csinálni ,és úgy hogy szép is legyen a minősége? nem kell hogy HD legyen, csak ne legyen pixeles, hanem szép sima a kép...és mondjuk egy olyan 20megás lehetn a vid..jah, egyébként 57másodpercről van szó...segítségeteket előre is thx, mert én még csak kezdő vagoyk ebben a témában....szóval egy jó kis progi érdekelne...

#95 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 00:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 22:21

Start menu - programok - Movie Maker?

Már bocs, lehet hogy én vagyok a hülye, de a Movie Maker-be hogy, mikor az meg se nyitja a MOV-ot?

Kép

#96 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 22:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 21:27

A movie makerrel tökéletesen megoldható.

de nekem a folyamat neve kellene, mert szeretnek ilyen videokat keresni, amit mar valaki megcsinalt!

#97 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:17

Adobe premiere?
Avid?
Sony Vegas?

(torrenten fennvannak-isohunt)

Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy ismer-e valaki olyan programot, hogy sugóprogram? Tehát a bemondó látja a sugószöveget. Nekem csak egy program kellene. Már 4 napja keresek ilyet folyamatosan, rábukkantam a Telescreenre, meg a Prompterre de mindegyik demó vagy trial. Valami free nem létezik? Ilyesmire gondolok:

http://www.movieclip...how_to_use.html

paranormal.hu

#98 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 02:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 8:47

Látványos feliratokhoz [...] legjobb az Adobe After Effects.

Le akartam tölteni a trialt, de előtte telepíteni akar valami download managert.
Nos az ilyet élből nem engedem.

Mit tegyek?
Felejtős?
Mert gondolom akkor Linux alól sincs esélyem letölteni.

#99 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 06:40

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 2:34

Le akartam tölteni a trialt, de előtte telepíteni akar valami download managert.
Nos az ilyet élből nem engedem.

Mit tegyek?
Felejtős?
Mert gondolom akkor Linux alól sincs esélyem letölteni.

Mi a gondod ezzel? Ez egy aláírt legális anyag amitől nem kell félni. Ilyen van már az MS oldalán is ha nagyobb anyagot akarsz letölteni.
Hagyd jóvá és kész.

#100 Felhasználó inaktív   Wendywild13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:33

Sziasztok! Nekem VirtualDubModom van, de a szöveges részt és a hangtechnikát nem tudom kezelni vele.
Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék...
Ami az egyéb progikat illeti, én most keresek egy jót a moviemaker helyett... edig a Sony Vegas-t fedeztem fel. Egyéb tipp? (Csak ne Adobe-t)
Wendy

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.