Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton.
Elküldve: 2012. 05. 04. 22:41
Egyébként a korábban már említett WhereIsIt is alkalmassá tehető erre. Csak a kategóriáit kell bővíteni.
Elküldve: 2012. 05. 04. 23:48
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 04. 18:40
kiválasztod a leghalkabbnak tűnő számot, utána a következőt addig halkítod, amíg ugyanolyan halknak tűnik, mint az először kiválasztott. aztán sorban ugyanez a többivel.
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2012. 05. 06. 16:19
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:03
Idézet: Kurjancs - Dátum: 2012. 05. 04. 22:41
Egyébként a korábban már említett WhereIsIt is alkalmassá tehető erre. Csak a kategóriáit kell bővíteni.
Anno megkezdtem, de gyorsan kiderült, hogy az adatoknak fixen kell tartozniuk az adott fájlhoz, mert a jutubról is elég gyorsan eltűnnek bizonyos felvételek, soxor évekig ott van a keresési eredmény és a kezdőkép is, csak éppen a fájl nem létezik, és soxor sok hasonló változat jelenik meg. Gyakran ugyan az az előadó, csak éppen a helyszin vagy a körülmény változik, változik a szöveg vagy a zene, változik a hossza, stb. Ideális lenne egy webes gyűjtemény, ami fixen megmarad, és azt lehetne bővíteni, mindenki csak azt a párat írná be, ami neki kellett, vagy tetszett, és máris párhuzamosan dolgozva sok adatot lehet fixálni. Egyedül nekiállni hónapokig, sőt évekig kellene pötyögni az adatokat.

Elküldve: 2012. 05. 06. 23:06
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 05. 06. 17:19
az nem sokat segít két 0 dB-ig kitekert számnál, ha az egyik víztükör simaságúra van kompresszálva, a másik meg a hatvanas évek ízlése szerint nagy hegyekkel és völgyekkel készült.
de mit vesztek fel 10 sávra?

Elküldve: 2012. 05. 06. 23:07
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 05. 04. 23:48
Hát, még véletlenül se úgy válaszolsz, hogy bármit is lehessen érteni belőle.

Van egy, azaz egy darab VLC-m, amivel lejátszom a zenéket. Egyszerre csak egy zenét tudok betölteni. Hogyan töltsek be egy másikat, és hogyan halkítsam az előző szintjére?
Gondolom, valami egészen más programra van ehhez szükség, de azt is el kéne árulnod. Persze, csak akkor, ha nem hadititok.

Elküldve: 2012. 05. 06. 23:13
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 05. 06. 16:19
Köszönöm, tehát kell egy spéci sw, és nem árt, ha tudja is az ember, mit és miért csinál.

Már a 6-os verziót ajánlja, 300 usd-t kérnek érte, ez se olcsó mulatság.
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:15
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 07. 00:07
Gondolom, valami egészen más programra van ehhez szükség, de azt is el kéne árulnod. Persze, csak akkor, ha nem hadititok.

Hátizééé, én is szerkesztőprogramra gondoltam, első körben ingyenesből ott az Audacity, aztán meg ízlés kérdése, kismilliárd van ilyesmiből a piacon, de mivel videózásról beszéltünk így nyilván az vágóproggiba importálod a hangot és ott buzerálod az erejét akár sávonként is.
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:16
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 07. 00:13

Már a 6-os verziót ajánlja, 300 usd-t kérnek érte, ez se olcsó mulatság.
Igen, de ez egyszerre rögzít sok sávon. Neked meg nem rögzítés kell, hanem utómunka. Abból az egyszerűbb meg ott van a videózós programban.
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:17
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 06. 16:46
Azért írtam, hogy olyan webes adatbázis lenne jó, ahol fel vannak fixen a zenék, és aki dolgozik vele, az utána rögzíti a fontosabb paramétereket. Persze, ha mindenki ugyan azt a pár tucat zenét használja csak, akkor a többi zene adatlapja nem nagyon lesz kitöltve, de gondolom, lesznek rá vállalkozó szelleműek.

Kérdés, hogyan lehet az adatbázist fenntartani, mert biztosítan kell, hogy az adott fájlok és adatok megmaradjanak.
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:24
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 07. 00:17
Eleve a zenétnem tárolhatod csak úgy, de hajrá, itt egy piaci rés, programoztasd meg. Aztán kész, előadó, számcím, verzió és kész, fel lehet tölteni adatokkal. Aztán lesz belőle valami, vagy ki lehet adni havidíjasan, esetleg cserebere alapon.
Elküldve: 2012. 05. 06. 23:52
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 07. 00:07

Van egy, azaz egy darab VLC-m, amivel lejátszom a zenéket. Egyszerre csak egy zenét tudok betölteni. Hogyan töltsek be egy másikat, és hogyan halkítsam az előző szintjére?

de, hadititok b+

videót akarsz szerkeszteni, hogy jön ide egy lejátszó? komolyan nem értem... kezdjük onnan, hogy videószerkesztéshez használj videószerkesztőt?
a másik topikban is megkérdezted, ki hogyan oldja meg. szerintem elég egyértelműen és érthetően válaszoltam, hogy leginkább fejből. te meg nekiálltál jópofizni, hogy höhö eldúdolod? ne nagyon csodálkozz ezek után mások hozzáállásán.
nem mondasz semmit arról, hogy mit akarsz csinálni, arról főleg, hogy mivel, de oltogatod a neked válaszolókat, hogy nem elég precíz megoldásokat adnak. szóval nyugodtan vegyél vissza a stílusból, mert így nagyon hamar abba fogsz belefutni, hogy fizess meg valakit, aki ért hozzá.
Elküldve: 2012. 05. 07. 06:45
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 07. 00:24
Ezzel a véleménnyel értek egyet. Úgy látszik onemansnak nincs kedve egy adatbázis karbantartásához ("Egyedül nekiállni hónapokig, sőt évekig kellene pötyögni az adatokat")
Itt már zenei adatbázisról van szó. Ilyenek pedig vannak, csak nem onemans igényei szerint.
Az egész téma már elment a topik eredeti céljától. Talán egy zenei topikban kellene feltenni ezeket a kérdéseket.
Mit szólna a témához egy jó zenei szerkesztő valamelyik rádióból.
Elküldve: 2012. 05. 07. 19:38
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 05. 07. 00:06
de mit vesztek fel 10 sávra?

Olyankor nincs mit tenni, vagy esetleg limitálni kell, vagy pedig a túl dinamikus zenét megkompresszálni, dehát tudjuk, mi lesz a következménye.
A leghalkabbhoz való halkításnak akkor van értelme, ha aránylag kevés halkítandó felvétel van.
A lényeg, amit írtál is, hogy azért van vele meló.

Szerkesztette: Warrior 2012. 05. 07. 19:40 -kor
Elküldve: 2012. 05. 08. 01:21
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 05. 06. 23:52
videót akarsz szerkeszteni, hogy jön ide egy lejátszó? komolyan nem értem... kezdjük onnan, hogy videószerkesztéshez használj videószerkesztőt?
Régóta próbállak rávenni, hogy próbálj úgy írni, hogy érteni is lehessen, mire gondolsz. Valami van a fejedben, csak nem irod le.
Fogalmam sincs, milyen program az, amibe több hangfájlt betöltesz, és azt se tudom, hogyan csökkented egymás után a többi hangerejét, hiszen akkor nyilván el kell valahogy menteni egymás után a hangfájlokat az új hangerővel.
Ott az xp-ben a videoszerkesztő, azt használom.
Elküldve: 2012. 05. 08. 01:31
Idézet: Kurjancs - Dátum: 2012. 05. 07. 06:45
Próbáld logikusan végiggondolni a helyzetet. Találsz a weben zenéket, meghallgatod, kitöltöd az adatlapot, örülsz. Pár nap vagy hónap után a zene eltűnt, vagy megváltozott, vagy más "verzió" érhető el. Akkor az adataid mehetnek a kukába. Csak úgy működik, ha a zenefájl össze van kötve az adatokkal.
Értelemszerű, hogy a felhasználást meg kell osztani másokkal, sok a hasonló igény, lehet párhuzamosan dolgozni.
Ezután add hozzá, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki beléd kössön szerzői jog meg egyebek terén, milyen alapon tartasz fent ilyen adatbázist, miért nem fizetsz érte valamilyen jogász társaságnak, amikor már a ... stb.
Nem a kedvem nincs meg hozzá, hanem a kapacitásom és az időm. Emellett nem tudom elképzelni, hogy ilyenre nem volt eddig senkinek szüksége.
Nekem nagyon nehéz megtalálni, ha pl. hirtelen hegedű vagy trombita szóló kell, hogy melyik zenében van legalább 15 mp-es ilyen szakasz. Nyilván egy dj vagy zenei szerkesztő évek alatt pár tízezer zenét memorizálva tudja, hova kell nyúlnia, és megvan a saját gyűjteménye is, vagy van pár stúdió, aminek az anyagait használja. Ő nyilván nem fog semit se megosztani másokkal, abból él, hogy egyedül ő tudja akkor és ott megcsinálni. Amint más is tudja, attól kezdve van egy vetélytárs az állására.
Elküldve: 2012. 05. 08. 13:23
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 05. 07. 20:38

Dehogy, mikiből minél több kell, akkor lehet jól sávonként megkavarni. Vagy valami. Gondolom a sok hangkártya is egyszerűbb volt, mint egy digit keverős sok sávos egyben rettenet.
Elküldve: 2012. 05. 08. 13:27
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 08. 02:21
Ott az xp-ben a videoszerkesztő, azt használom.
Videószerkesztőben nem kell elmenteni a hangfilét, éppen ez a lényege, hogy eredeti videó/audió érintetlen marad, útközben bármit lehet rajt igazítani, minden beállítás egy ún. projektfilében van, azt betöltöd, lehet dolgozni, majd a végén ott a nagy piros gomb, akkor leszámolja/összerakja, amit kérsz.
XP-s videószerkesztő meg néha a játékszernél is gyengébb, ne soroljuk ide. Otthonra Pinnacle, ULead, később drágán Vegas, Premire (bár ezt utálom), no meg a nagy király pld. az Edius.
Elküldve: 2012. 05. 08. 13:30
Idézet: onemans - Dátum: 2012. 05. 08. 02:31
Ellenben hivatalosan DVD-n, CD-n kiadott zenék ugyanazok maradnak, vagy bővülnek. Koncz Zsuzsa 1971-es X albuma mindenhol ugyanaz, ellenben ugyanezzel a számmal 30 év múlva kiadott válogatás CD a bónusz "live" felvétellel már más. Ezt odavésed opciónak és kész, verzióról verzióra ugrálva, hogy akkor most original mix, vagy radio edition, vagy Dzsamaika.