Idézet: GAI - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 11:32
Ezt nem is a driverben kéne állítani, hanem a monitornak kéne tudnia egy olyan funkciót, hogy beállíthatsd (a monitor OSD menüjében), hogy a 4:3-as képet ne nyújtsa szét, hanem középre zárva mutassa. Ha a monitor ezt nem tudja, akkor szerintem driverből ezt esélytelen orvosolni.
Ezt a gondolodast nem ertem. Akkor te a monitorodon allitgatod a 4:3-at, a felbontast, a szinmelyseget meg ilyesmi?
Ezeket pont hogy a videokartya driverenek kellene tudnia.
Egyebkent visszairt az nVidia, letoltettek velem egy regebbi drivert (ami eleve hulyeseg megint, most vettem egy high-end kartyat erre egy fel eves drivert hasznlajak hozza, vagy mi?). Termeszetesen nem segitett semmit.
Ezt vissza is irtam. Utana valami HDTV fixet kuldtek (ezt is tudnam, minek, mi koze a HDTV-nek az LCD-mhez). Nem segitett (ertelemszeruen, de azert kiprobaltam, hadd oruljenek).
Kicsit gondolkodoba estem, es arra jutottam, hogy lehet, hogy az RGB analog kabelemmel van a gondja, ugyanis a Samsung TV-n is ugyanez a helyzet (CRT-nek ismeri fel ez az otvar sz.r driver). Szoval lehet, vennem kellene DVI kabelt (amit nem fogok, mert akkora kulonbseget nem okoz amiert kiadnek annyi penzt), ennek meg ertelme nem lenne, mert az OK, hogy radugom a 8800 DVI kimenetere a kabelt, de ahhoz, hogy ra tudjam csatlakoztatni a monitoromra, kell egy atalakito (nincs az LCD-n DVI). Tehat megint CRT-nek fogja latni ez a ramaty driver, vagy mi?
Ha ebben igazam van, ket dolgot tehetek:
Felhivom az Iiyama-t, hogy jojjenek ki, dugjak fel a monitorukat es adjanak helyette egy olyat amin DVI is van (ezt nem szeretnem csinalni, nem akarok kiadni penzt egy sz.ros kabelre meg hadd en dontsem mar el hogy milyen kimenetet hasznalok, ne a driver)
Szolok az nVidia-nak, hogy sz.rravalo a driveruk (ezt meg eddig is tudtak)
Ha meg nincs igazam, akkor meg nem tudom :confused:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")