HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 20:20

A telefon nem az ADSL-modembol jon ki? Meztelen ADSL-nel VoIP-snek kellene lennie a telefonnak...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#522 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:02

Idézet: CéZé - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:45

Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely környékén kábelhiba miatt nem volt net és telefon egész mostanáig.
Legalábbis a hibabejelentő ezt mondta.
Netem nem volt de a modem jelezte az 5 megabitet, hogy megvan.

Hasonlóan nálam is. A modem jelezte az internet lehetőségét 4700/840, de IP címet nem adott.
A telefonról lehetett tárcsázni, de semmi nem volt kapcsolható. Engem lehetett hívni, de mindenkinek foglalt volt.

#523 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 19:20

A telefon nem az ADSL-modembol jon ki? Meztelen ADSL-nel VoIP-snek kellene lennie a telefonnak...

Krinyo

Nem, a hagyományos ADSL-lel teljesen megegyező az összeállítás! A megoldás neve úgy tudom "teljes szolgáltatóváltás"

#524 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:45

Akkor a Pantelnel kell reklamalnod...

Krinyo

#525 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 21:45

Akkor a Pantelnel kell reklamalnod...

Krinyo

Reklamaltam, azt mondtak hogy az uzletkotonek fel kellett hivnia a figyelmet hogy nem megy a riaszto rajt, meg benn van a szerződésben amit aláirtunk! A szerződést és az ASZF-et átnéztem, sajnos csak futólag volt időm rá, de azokban nem találtam meg, üzletkötő meg "elfelejtette" közölni.

Amit igazán nem értek, hogy ennel a szolgaltatasnal is lenyegeben ugyanolyan felepitesu vonal van nalam, mint volt a T-comos, hogy lehet megis hogy nem megy a riaszto? Az ilyen magas frekvencian kommunikal(na)?

Hani

#526 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:25

Lehetseges, hogy az adsl2/2+ azt is megkajalja?

#527 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 12:57

Idézet: Hani - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 9:03

Reklamaltam, azt mondtak hogy az uzletkotonek fel kellett hivnia a figyelmet hogy nem megy a riaszto rajt, meg benn van a szerződésben amit aláirtunk! A szerződést és az ASZF-et átnéztem, sajnos csak futólag volt időm rá, de azokban nem találtam meg, üzletkötő meg "elfelejtette" közölni.

Amit igazán nem értek, hogy ennel a szolgaltatasnal is lenyegeben ugyanolyan felepitesu vonal van nalam, mint volt a T-comos, hogy lehet megis hogy nem megy a riaszto? Az ilyen magas frekvencian kommunikal(na)?

Hani

Hali!

Nekem ezt írja az ÁSZF:

12.2. pont:
A szolgáltatás igénybevétele
A szolgáltatás keretében Szolgáltató az előfizető telephelyén társszolgáltatótól igénybe vett helyi hurok átengedéssel végpontot létesít, melyről IP alapú hang (VoIP) technológia segítségével továbbítja a hívást.

Illetve ott van az ASZF-em alján egy *-al jelölt rész, amiben ott a lényeg:

A forgalomban levő fax készülékek többsége G3-as és a szolgáltatással üzemszerűen együttműködik. A szolgáltató nem vállal felelősséget azért, hogy a szolgáltatással együttműködni nem képes fax készülék miatt a faxszolgáltatás nem vehető igénybe. A szolgáltatás jelenleg nem teszi lehetővé analóg modem-hívások, valamint ISDN adathívások kezdeményezését, és fogadását. (tűzjelző, riasztó, banki behívás) A szolgáltatás alkalmas fax üzenetek továbbítására, de az elérhető alacsony átviteli sebesség miatt napi több száz üzenetet kezelő fax szerverek üzemeltetését a telefonszolgáltatásra kapcsolva nem javasoljuk.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#528 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:55

Idézet: CéZé - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:45

Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely környékén kábelhiba miatt nem volt net és telefon egész mostanáig.
Legalábbis a hibabejelentő ezt mondta.
Netem nem volt de a modem jelezte az 5 megabitet, hogy megvan.

Csak nekem ez Tatabánya volt!

#529 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 20:39

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 11:57

Hali!

...

Kedves iNTi!

Köszönöm, hogy előkerested nekem, ez az amit sem én nem találtam meg átfutás során, sem az acrobat reader keresője a riasztó szóra keresve!

Hani

#530 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 02. 21:46

Idézet: murex - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:55

Csak nekem ez Tatabánya volt!

Látom elég nagy terület volt érintve...
Amúgy szintén Tatabánya és szerda 00.30-tól aznap du. 5.-ig halott volt minden.
A srác, aki a hibabejelentőn van meg simán félrebeszél.
Felhívom őket reggel, hogy mi a "helyzet", felveszi az adatokat, majd megnyugtat, hogy fél óra, nézzem csak meg, működni fog minden.
Természetesen másfél órával később még mindig semmi, így újra próbálkozom.Ugyanaz a srác a vonal végén, most kapásból a címről, körzetszámról érdeklődik.Mondom neki, nemrég már bejelentettem a hibát, azt ígértétek rövid úton megoldjátok.Hebeg-habog...
Komolytalan.  :down:

#531 Felhasználó inaktív   ramore 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 00:56

Azt hiszem, most, hogy a közeljövőben lejár a hűségem, elhagyom ezt a szerencsétlen szolgáltatót. A kezdetektől csak a probláma volt velük, most ott tartunk, hogy a 24MAX-ból hogy, hogy nem, pont 8Mbit-et kapok, és ezzel ők teljesítették a szerződésben foglaltakat. A gond ezzel csak az, hogy 18Mbit-et is tud a vonal, viszont ezt szépen lekorlátozták korábban, amelyet mind a mai napig nem állítottak vissza, sőt, mára már le is tagadják a sebesség lekorlátozását. Látom, már más is tovább lépett a panteltől, ti hová mentetek? Én a datanet (yo neked) 8Mbit+telefon-ra tervezek átruccanni, mivel a feltételek szinte teljesen megegyeznek, de ott nem lesz probléma a net megosztása a pc és a laptop között (a pantel "adsl" szolgáltatását, ami talán nem is az, egy napnál tovább képtelen voltam megosztani a fent említett hardverek között.).

#532 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 06:58

Idézet: ramore - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 0:56

Én a datanet (yo neked) 8Mbit+telefon-ra tervezek átruccanni, mivel a feltételek szinte teljesen megegyeznek, de ott nem lesz probléma a net megosztása a pc és a laptop között (a pantel "adsl" szolgáltatását, ami talán nem is az, egy napnál tovább képtelen voltam megosztani a fent említett hardverek között.).

Nem igazán értem, mi köze a szolgáltatónak a belső megosztásodhoz. Nekem soha semmi gondom nem volt vele. Ha gond van vele, az vagy a router vagy a modem hibája, de nem a szolgáltatásé.

#533 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 07:06

Idézet: olaj - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 22:46

Látom elég nagy terület volt érintve...
Amúgy szintén Tatabánya és szerda 00.30-tól aznap du. 5.-ig halott volt minden.
A srác, aki a hibabejelentőn van meg simán félrebeszél.
Felhívom őket reggel, hogy mi a "helyzet", felveszi az adatokat, majd megnyugtat, hogy fél óra, nézzem csak meg, működni fog minden.
Természetesen másfél órával később még mindig semmi, így újra próbálkozom.Ugyanaz a srác a vonal végén, most kapásból a címről, körzetszámról érdeklődik.Mondom neki, nemrég már bejelentettem a hibát, azt ígértétek rövid úton megoldjátok.Hebeg-habog...
Komolytalan.  :down:

Nekem ugyan ez, csak pepitában. Bejelentem reggel, intézkedünk volt a válasz. Másfél óra múlva mondják, hogy ez egyedi, más nem jelentett hibát Tatabányáról, egyedül vagyok a problémámmal. Utána azt mondják hogy a T-com-nál a hiba (Megjegyzem a modem ADSL ledje világitott, igy látta a másik oldali eszközt, ami a Pantelé, igy szerintem kizárva a T-com hiba). Utána is minden válasz csak az volt, hogy átadtuk a kollégáknak, vizsgálják, majd visszahivnak. Megjegyzem azóta se, és ők sem tudják a hiba okát, náluk a felügyeleten megnézték, minden rendben volt, de netem, telefonom mégse volt.

#534 Felhasználó inaktív   teszt345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 04:01

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 5:58

Nem igazán értem, mi köze a szolgáltatónak a belső megosztásodhoz. Nekem soha semmi gondom nem volt vele. Ha gond van vele, az vagy a router vagy a modem hibája, de nem a szolgáltatásé.

Megkérdezném : a modemnek mi köze a megosztáshoz?

Kicsit más téma: van valaki aki átment más szolgálztatóhoz és nagyobb lett a sebessége? Jó, tudom, az már nem ebben a topicban reklamál...

#535 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 16:09

A modemnek semmi koze a megosztashoz, mivel azt a router vegzi...

Krinyo

#536 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 19:15

Idézet: teszt345 - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 4:01

Megkérdezném : a modemnek mi köze a megosztáshoz?

Ha mondjuk a modem nem ad ip-t a routernek, akkor lehet gond. De ez ugye nem szolgáltató hiba.

SzaboZE

#537 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 17:22

Helló!
Nálam is előjött a sebességblama. 24max csomagom van eddig 14 megabit feletti kapcsolódásaim voltak erre ma reggel volt egy szinkroneldobás és utána beált 2.5-re. Mikor észrevettem a hiányt nyomtam egy resetet a modemnek majd szépen beállítottam utána visszaállt a rend. Majd kb 4 óra megint szinkroneldobás ,na mondom hurrá reset aztán beállítás majd pofáraesés mert maradt a 2.5 megabites sebesség. megismételtem párszor a műveletet ,de semmi. Ha holnapig nemjavul meg akkor valakinek jelentenem kéne. Ezért kérem a segítségeteket hasonló cipőben járó sorstársaim ,hogy konkrétan milyen telefonszámon kéne reklamálni ahol ,talán nem kérem indítsa újra a számítógépet högyikékkel tudok társalogni.
Thx a segítséget

#538 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:31

Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 18:22

Ezért kérem a segítségeteket hasonló cipőben járó sorstársaim ,hogy konkrétan milyen telefonszámon kéne reklamálni ahol ,talán nem kérem indítsa újra a számítógépet högyikékkel tudok társalogni.
Thx a segítséget

Ha nem nappal hívod őket (1446, majd 1-es mellék) nagyobb eséllyel veszi fel a telefont, aki hihetőbben mondja, hogy nálad van a hiba.

#539 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 20:18

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 18:31

Ha nem nappal hívod őket (1446, majd 1-es mellék) nagyobb eséllyel veszi fel a telefont, aki hihetőbben mondja, hogy nálad van a hiba.

hurrá :(  köszi azért. Egyébként most megint jó ,de már legalább tudom hol kell kiabálni ,ha megint előfordul.

#540 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 09:39

Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 16:22

Helló!
Nálam is előjött a sebességblama. 24max csomagom van eddig 14 megabit feletti kapcsolódásaim voltak erre ma reggel volt egy szinkroneldobás és utána beált 2.5-re. Mikor észrevettem a hiányt nyomtam egy resetet a modemnek majd szépen beállítottam utána visszaállt a rend. Majd kb 4 óra megint szinkroneldobás ,na mondom hurrá reset aztán beállítás majd pofáraesés mert maradt a 2.5 megabites sebesség. megismételtem párszor a műveletet ,de semmi. Ha holnapig nemjavul meg akkor valakinek jelentenem kéne. Ezért kérem a segítségeteket hasonló cipőben járó sorstársaim ,hogy konkrétan milyen telefonszámon kéne reklamálni ahol ,talán nem kérem indítsa újra a számítógépet högyikékkel tudok társalogni.
Thx a segítséget

szintén zenész csak nekem 10 megabitre áll be. A Modem reseten mit értesz? Gyári beállításra állítod vissza?

Szerkesztette: Drag 2007. 08. 06. 09:39 -kor

Kép

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »