HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 09:59

Idézet: Drag - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 9:39

szintén zenész csak nekem 10 megabitre áll be. A Modem reseten mit értesz? Gyári beállításra állítod vissza?

Hátulján a gombot nyomom meg ,aztán szépen visszaállítom az értékeket.

#542 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 11:20

Azt hittem, hogy a Pantel egy profi cég. Tapasztalnom kell, hogy az amatőr szintet se éri el.
A kiszámlázatlan forgalom szerint ugyanazon napon, másodpercre ugyanabban az időben , időtartamban (4:25), ugyanazzal a számmal 17 db beszélgetést folytattam le.  A profizmus jelei azért meg vannak, mert a Ft összeg is pontosan ugyanannyi.

#543 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 07:12

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 12:20

Azt hittem, hogy a Pantel egy profi cég. Tapasztalnom kell, hogy az amatőr szintet se éri el.
A kiszámlázatlan forgalom szerint ugyanazon napon, másodpercre ugyanabban az időben , időtartamban (4:25), ugyanazzal a számmal 17 db beszélgetést folytattam le.  A profizmus jelei azért meg vannak, mert a Ft összeg is pontosan ugyanannyi.

Jeleztem a problémát az 1446-on. De hiába, mert kisasszony még nem lát augusztusi forgalmat egyáltalán. Én meg sokat, köztük 17 azonosat. Mára is került egy hozzá. Kisasszony szerint nálam lehet a hiba. Sajnos elfelejtettem beutalót kérni a szemészetre.

#544 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 06:43

Hali!

Ezeknél is úgy szar minden, ahogyan van. Én a T-fos nál fizettem 4 mbites vonalat egy évig, és csak 2mbites kaptam. Kártérítés vagy valami? SZtem csa jogi úton, ahhoz meg nincs kedvem.

Na Pusy :D

#545 Felhasználó inaktív   teszt345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 11:50

Idézet: Drag - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 8:39

szintén zenész csak nekem 10 megabitre áll be. A Modem reseten mit értesz? Gyári beállításra állítod vissza?

Azért a modem resettel ovatosan, ha nem csináltad még.... Utána mindenképpen vissza kell állítani "Bridge mode"-ba, DHCP -t kikapcsolni, VPI/VCI-t beállítani, vagy csodálkozhatsz, hogy miért nem megy...

#546 Felhasználó inaktív   teszt345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 11:55

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 18:15

Ha mondjuk a modem nem ad ip-t a routernek, akkor lehet gond. De ez ugye nem szolgáltató hiba.

SzaboZE

1részt: nem a modem adja az ip-t, jobb ha tőlem tudod, mint egy vadidegentől...  :) A modem csak "továbbítja" - mondjuk így - azt az ip-t amit a routered kért, illetve kapott a szolgáltató DHCP-jétől. Másrészt: ha kap a routered ip-t a szolgáltatótól, ha nem, még mindig nem látom be, hogy a router mögött lévő gépek egymás közti megosztása miért függ ettől...

#547 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 11:58

Hellosztok!

Érdeklődnék köztetek, hogy mennyire simán ment ez a szolgáltató váltás ? Én hétfőn lesz egy hónapja, hogy beadtam a számhordozási kérelmet a T-től a Pantelhez. Ez alatt a lassan egy hónap alatt annyi visszajelzés volt, hogy 5 napja vissza kaptuk az aláírt szerződést, meg egy SMS-st, hogy sikeres volt a weboldalon a regisztráció.

Azt olvastam, hogy 45 nap max az átállás, ebből már 30 majdnem letelt. Tényleg ennyire lassan intéződnek a dolgok másoknál is ? Nem kellene értesítsenek, hogy hogyan áll a helyzet ? Ráadásul azt mondta a Pantelnél az üfsz, hogy a weboldalukon ha mint felhasználó bejelentkezem, ott nyomon tudom követni azt, hogy az ügyem milyen stádiumban van. Nos, bennem van valszeg a hiba, de ott semmi infó nincs, mindenhol annyit ír, hogy nincs megrendelt szolgáltatásom...

Kérdezgetem az üfszt, de ők semmit nem mondanak, csak "intézik" a dolgot... Ez normális így ?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#548 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:22

Te hallod ez is egy rakás szar. :(

#549 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 21:50

Panteles vonalon használ valaki Sinus 700-as vezetéknélküli telefont? Milyen tapasztalatai vannak? (SMS tudom, hogy nem megy.)

#550 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:23

Ha engem kérdezel ár/érték arányban nincs jobb a piacon, de a kálváriám ami velük megy már több mint 2 hete, az felháborító. Akinek van kedve olvassa el, mi mindenen mentem eddig keresztül, és még mindig nem működik a vonalam.

Részlet a Pantelhez eljuttatott levelemből:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Teljes vonalhordozást rendeltem meg cégüktől a 06-1-***-****-es számra, melynek létesítési időpontja 2007. július 24-e volt. A vonalhordozás nem műszaki része (modem kiszállítás) minden gond nélkül teljesült. A hurokhordozás a T-Com-tól szakszerűen megtörtént 2007. július 24-én este az előre jelzett időpontban. A Pantelhez hordozott vonal ettől az időponttól számítva nem működik lakásomban, sem az internet hozzáférés, sem a telefon. Amennyiben telefonszámom felhívom, függetlenül attól, hogy a készülék csatlakoztatva van-e vagy sem, a hívás kicsöng. Az Önök által szállított modemet a hiányos kezelési útmutató ellenére megfelelően csatlakoztattam, a modem még a mai napig mindig szinkronizálni próbál a központtal. A hibát rögtön jeleztem Önök felé 2007. július 25-én, amit fel is vettek. Ugyanezen a napon sms-ben értesítettek, hogy az ADSL hozzáférés aktiválva lett. Természetesen az internet hozzáférésemben nem történt érdemi változás. 2007. július 26-án délelőtt ismét jelezni kívántam Önök felé a hiba meglétét, amikor is az ügyfélszolgálat közölte velem, hogy a vonal működik (meglepően rövid idő alatt ellenőrizte a hölgy a vonal működését, mivel a beszélgetés hossza az egy percet sem érte el, és megnyugtatott, hogy ha hazamegyek, biztosan működik a vonalam). Hazaérkezésem után természetesen nem működött a vonal még mindig, újra hívtam a hibabejelentést, ahol közölték, hogy másnapra biztosan megjavul a vonalam, de azért a megadott mobil telefonszámon majd hívnak. Mivel nyaralni mentem, egy hétre, nem tudtam ellenőrizni, hogy tettek-e valamilyen lépést annak érdekében, hogy a műszaki hiba elháruljon, hívást azonban nem kaptam. Egy hét után ismét itthon voltam, meglepődve tapasztaltam, hogy 2007. augusztus 4-én szombaton délután még mindig nem működik a vonal (ez nem is volt olyan nagy meglepetés, mert külföldről felhívva a vonalas számom kicsöngött, annak ellenére, hogy be sem volt dugva a telefon). Az Ügyfélszolgálaton rögtön bejelentettem a hibát, itt kérdezték, hogy áramtalanítottam-e a modemet (a készülék egy hétig ki volt kapcsolva, ez gondolom elég áramtalanítási idő volt). A hibafelvétel ismételten megerősítésre került. 2007. augusztus 7-én délután egyik ügyélfélszolgálatosukkal beszéltem, hogy nem működik még semmi, aki azt válaszolta, hogy ő nem tud semmit sem tenni, írjak levelet. Még aznap este ismét felhívtam a hibabejelentőt, ahol közöltem, hogy még semmi sem történt, válaszként azt kaptam, hogy a T-Com felé már jelezték a hibát. Ezt igen furcsának tartom, hisz teljes szolgáltatóváltás és hurokhordozás esetén én úgy képzelem el, hogy a lakásomból kijövő vonalat a telefonközpontba beérve a T-Com már többé nem érinti, hanem az Önök fizikai eszközeire csatlakozom (ezt a PPoE nem használata miatt is feltételezem).

Sajnálattal kellett elfogadnom, hogy a Pantel nem képes a szerződésben foglaltakat teljesíteni. Az Általános feltételek 4. pontja szerinti 72 órás hibaelhárítás még mindig nem történt meg. Nem várom el munkatársaiktól, hogy hétvégente is dolgozzanak, de a hibabejelentés óta eltelt 10 munkanapnak elegendőnek kellett volna lennie, hogy a műszaki hibát kijavítsák (240 óra a mai napig, a 72 helyett). Ugyanígy a 24-es pontban leírt 99%-os éves rendelkezésre állási időt sem tudták teljesíteni, a kéthetes kimaradás éves szinten sem teszi lehetővé a 96%-nál jobb rendelkezésre állást. Ezért arra kérem a Pantelt, hogy lehetőségeihez mérten minél hamarabb javítsa ki a műszaki hibát. A szerződésben megadott esetleges értesítési (írásos vagy telefonhívás) kötelezettségeinek sem tett eleget a Pantel, amennyiben tőle elháríthatatlan okok miatt nem működne az előfizetés, annak műszaki kialakítása.

Eddig elégedetlen ügyélként csak lebeszélni tudlak róluk, mert egy nemtörődöm szaros banda, de ha meg olcsón akarsz internetet, őket érdemes választani. Igaz a mondás, "olcsó húsnak híg a leve". Még szerencse, hogy a céges netem nem náluk van, mert nem bírnánk ki ilyen hosszú időt net nélkül. Az ÁSZF-ben írt kötbér meg egy röhejes dolog, mert nekem most így nem kell, hogy fizessenek. Új előfizetőként semmi jogom sincs.

Ha meg olvassa valaki a Panteltől ezt a hozzászólást, akkor üzenem nekik, hogy jó lenne, ha minnél hamarabb csinálnának valamit.

#551 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:34

Idézet

A hurokhordozás a T-Com-tól szakszerűen megtörtént 2007. július 24-én este az előre jelzett időpontban. A Pantelhez hordozott vonal ettől az időponttól számítva nem működik lakásomban, sem az internet hozzáférés, sem a telefon.

Akkor talan megsem tortent meg szakszeruen, legtobbszor az a gond, hogy aT-Com-osok "veletlenul" felrekotogetik a vonalakat...

Idézet

Amennyiben telefonszámom felhívom, függetlenül attól, hogy a készülék csatlakoztatva van-e vagy sem, a hívás kicsöng.

Ezzel pontosan mi is a gond? Ez mindig igy van, minden vezetekes vonalnal...  :think:  Ez nem mobiltelefon.  :Đ

Idézet

válaszként azt kaptam, hogy a T-Com felé már jelezték a hibát.

Lasd elso idezetre adott valasz.

Alapvetoen igazad van, a toketlenkedes bosszusagot okoz a szerencsetlen ugyfelnek. Valoszinuleg amugy megint nem a Pantel a hunyo, abban igen, hogy az elso perctol kezdve a T-Com-nak kellett volna jelezniuk a hibat...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#552 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 13:34

Amennyiben telefonszámom felhívom, függetlenül attól, hogy a készülék csatlakoztatva van-e vagy sem, a hívás kicsöng

Ezzel pontosan mi is a gond? Ez mindig igy van, minden vezetekes vonalnal...  :think:  Ez nem mobiltelefon.  :Đ

Ez nálam se így van. Én ha a saját vonalamról felhívom a számot foglaltat jelez. Ha kicseng, akkor másik vonal került hívásra.

#553 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:14

Pantel itt a 3. kerületben teljesen meghülyült. Tegnap ügynökök csöngették végig a Pók utcai ltp háztömbjeit és a Pantel cuccait ajánlgatták. Ezeknek az ügynököknek miért nem mondják meg egyáltalán hol érhető el a szolgáltatás. A Pók utcai Hytasos rész, itt a büdös életbe soha nem lesz Pantel szolgáltatás ahogy a többi LLU cég sem. Mondjuk e téren GTS Yoneked is hasonlóképpen tud brillíroznak, ők is már kétszer szórták végig a ltp-et a szóróanyagaikkal.

Ezzek csak saját magát járatja le a cég, az ügynök eladja a gyanútlan ügyfélnek a 2300 Ft-os telefon szolgáltatás vagy az ADSL-t amik ár/érték arányban valóban jók, ha lehetne a telefont már 1 éve megrendeltem volna én is. Aztán gyanútlan ügyfél ül és vár és nem érte hogy a lakásra kijött ügynök által kínált és aláírt szerződéséből miért nem lesz semmi. Aztán majd idővel kap egy értesítést hogy technikai problémák miatt elutasítják az igényét és nem érti. Ha elég harcias az ügyfél is utána jár vajon mi is az a technikai probléma és kiderült, valójában ott a Pantel nem is szolgáltat, akkor teljesen jogosan érezheti magát átvert ügyfélnek.

Nem igaz hogy ennyi év után nem lehet ezt a nyomorult szolgáltatási területet konkretizálni, hogy mi Hytas és mi nem. A röhej az hogy a mai napig a Pantel lefedettségi térképén III. kerben északon van egy kiszögellés, az a Pók ltp., szép kéken mint lefedett, holott az az egész terület meg még délebbre is Hytasos. Gondolom "okos" ügynök elővett egy autós térképet aztán ránézésre eldöntötte hogy ez még a kékbe esik akkor itt szerzek pár balekot.

#554 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 19:45

Nekem is most elköthettek valamit, pedig már december óta Panteles vagyok és eddig csak egy napig nem volt internet. Ez valamikor télen volt. Ezt akkor bejelentettem és fél napon belül megjött a net. Most a telefon nem működik kedd óta. Már vagy négyszer hívtam a hibabejelentőt, de nem történt semmi. Csak annyit mondanak, hogy a "technikusok" foglalkoznak a problémával...  :reklamacio:

Szóval azok sincsenek "biztonságban", akiknek a kezdetek óta jól működik minden.

Kérdésem az, hogy van-e itt valaki, aki a budapesti Ferenc központhoz csatlakozik és elnémult a telefonja? Ha igen, akkor ez megnyugtatna, mert ha egy hibát sokan jeleznek, akkor talán hamarabb intézkednek és javítják. Egy tömeges meghíbásodásnak híre szokott menni, ami esetleg nem vet jó fényt a szolgáltatóra.

Addig is használom a Voipdiscount-ot, ott is ingyenes a hívás, csak azt nem lehet visszahívni. Remélem a net megmarad hozzá.  :rolleyes:

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 08. 09. 19:54 -kor

#555 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:44

Meghallgattatott a könyörgésem és végre működik a vonalam. A telefont sikerült kipróbálnom - hívni is tudok. A modem ADSL linkje bizonyos időközönként kialszik, de hogy a net megy-e, most nem tudom megmondani, mert nem volt nálam, gép, hogy kipróbáljam. A modemem által mért adatokat majd közlöm.

Stanlee

#556 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 10:41

Én is Ferenc kp-ra vagyok kötve, de nincs gond a telefonnal.

#557 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 12:10

Pantel vonalnál is működik az SMS, no persze kell hívószámkijelzés. A Tcom SMS számát ( 06803020)beállítva lehet küldeni és kapni.  Az egyszer elküldött el is megy rendben és egyszer érkezik (pl. Pannonra). A máshonnét (pl. Pannon) egyszer elküldöttet óránkét újraküldi. Szerintem a Tcom-ot használja. Tcom mikor veszi észre, hogy használják az SMS központját? Az igaz, hogy nekem még Tcomos időszakban is ment az SMS.

#558 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 12:44

Panteles telefonosok!
Segítsetek már egy probléma okának felderítésében!
Két hívószámkijelzéses készüléknél is (Ventus FJ, Sinus 700) az első bejövő hívás után az idő átáll a a ténylegesnél 1 órával korábbra. 
Ki kellene deríteni, hogy e jelenség a készülékek sajátossága, vagy a Panteles központ az oka. (Persze lehet még egy oka: Tcom bosszúja, hogy elhordtam tőlük a számot.)

Szerintetek mi lehet az oka? Netán valaki már tapasztalt ilyet és megoldotta, s milyen készülékkel..

Pantel 1446/1-hez többször fordultam (bízva abban, hogy véges sok emberük lévén akad olyan is aki meggyőző választ és megoldást tud adni).

#559 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:21

Idézet: Exlepra - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 10:41

Én is Ferenc kp-ra vagyok kötve, de nincs gond a telefonnal.

Péntek estére rendbe jött és végre működik a hívószámkijelzés is.  :)

#560 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:37

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:21

végre működik a hívószámkijelzés is.  :)

A pontos időt pontosan mutatja az első beérkező hívás után is? Ha igen milyen hívószámkijelzős készüléket használsz?

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.