Elküldve: 2007. 08. 09. 11:23
Ha engem kérdezel ár/érték arányban nincs jobb a piacon, de a kálváriám ami velük megy már több mint 2 hete, az felháborító. Akinek van kedve olvassa el, mi mindenen mentem eddig keresztül, és még mindig nem működik a vonalam.
Részlet a Pantelhez eljuttatott levelemből:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Teljes vonalhordozást rendeltem meg cégüktől a 06-1-***-****-es számra, melynek létesítési időpontja 2007. július 24-e volt. A vonalhordozás nem műszaki része (modem kiszállítás) minden gond nélkül teljesült. A hurokhordozás a T-Com-tól szakszerűen megtörtént 2007. július 24-én este az előre jelzett időpontban. A Pantelhez hordozott vonal ettől az időponttól számítva nem működik lakásomban, sem az internet hozzáférés, sem a telefon. Amennyiben telefonszámom felhívom, függetlenül attól, hogy a készülék csatlakoztatva van-e vagy sem, a hívás kicsöng. Az Önök által szállított modemet a hiányos kezelési útmutató ellenére megfelelően csatlakoztattam, a modem még a mai napig mindig szinkronizálni próbál a központtal. A hibát rögtön jeleztem Önök felé 2007. július 25-én, amit fel is vettek. Ugyanezen a napon sms-ben értesítettek, hogy az ADSL hozzáférés aktiválva lett. Természetesen az internet hozzáférésemben nem történt érdemi változás. 2007. július 26-án délelőtt ismét jelezni kívántam Önök felé a hiba meglétét, amikor is az ügyfélszolgálat közölte velem, hogy a vonal működik (meglepően rövid idő alatt ellenőrizte a hölgy a vonal működését, mivel a beszélgetés hossza az egy percet sem érte el, és megnyugtatott, hogy ha hazamegyek, biztosan működik a vonalam). Hazaérkezésem után természetesen nem működött a vonal még mindig, újra hívtam a hibabejelentést, ahol közölték, hogy másnapra biztosan megjavul a vonalam, de azért a megadott mobil telefonszámon majd hívnak. Mivel nyaralni mentem, egy hétre, nem tudtam ellenőrizni, hogy tettek-e valamilyen lépést annak érdekében, hogy a műszaki hiba elháruljon, hívást azonban nem kaptam. Egy hét után ismét itthon voltam, meglepődve tapasztaltam, hogy 2007. augusztus 4-én szombaton délután még mindig nem működik a vonal (ez nem is volt olyan nagy meglepetés, mert külföldről felhívva a vonalas számom kicsöngött, annak ellenére, hogy be sem volt dugva a telefon). Az Ügyfélszolgálaton rögtön bejelentettem a hibát, itt kérdezték, hogy áramtalanítottam-e a modemet (a készülék egy hétig ki volt kapcsolva, ez gondolom elég áramtalanítási idő volt). A hibafelvétel ismételten megerősítésre került. 2007. augusztus 7-én délután egyik ügyélfélszolgálatosukkal beszéltem, hogy nem működik még semmi, aki azt válaszolta, hogy ő nem tud semmit sem tenni, írjak levelet. Még aznap este ismét felhívtam a hibabejelentőt, ahol közöltem, hogy még semmi sem történt, válaszként azt kaptam, hogy a T-Com felé már jelezték a hibát. Ezt igen furcsának tartom, hisz teljes szolgáltatóváltás és hurokhordozás esetén én úgy képzelem el, hogy a lakásomból kijövő vonalat a telefonközpontba beérve a T-Com már többé nem érinti, hanem az Önök fizikai eszközeire csatlakozom (ezt a PPoE nem használata miatt is feltételezem).
Sajnálattal kellett elfogadnom, hogy a Pantel nem képes a szerződésben foglaltakat teljesíteni. Az Általános feltételek 4. pontja szerinti 72 órás hibaelhárítás még mindig nem történt meg. Nem várom el munkatársaiktól, hogy hétvégente is dolgozzanak, de a hibabejelentés óta eltelt 10 munkanapnak elegendőnek kellett volna lennie, hogy a műszaki hibát kijavítsák (240 óra a mai napig, a 72 helyett). Ugyanígy a 24-es pontban leírt 99%-os éves rendelkezésre állási időt sem tudták teljesíteni, a kéthetes kimaradás éves szinten sem teszi lehetővé a 96%-nál jobb rendelkezésre állást. Ezért arra kérem a Pantelt, hogy lehetőségeihez mérten minél hamarabb javítsa ki a műszaki hibát. A szerződésben megadott esetleges értesítési (írásos vagy telefonhívás) kötelezettségeinek sem tett eleget a Pantel, amennyiben tőle elháríthatatlan okok miatt nem működne az előfizetés, annak műszaki kialakítása.
Eddig elégedetlen ügyélként csak lebeszélni tudlak róluk, mert egy nemtörődöm szaros banda, de ha meg olcsón akarsz internetet, őket érdemes választani. Igaz a mondás, "olcsó húsnak híg a leve". Még szerencse, hogy a céges netem nem náluk van, mert nem bírnánk ki ilyen hosszú időt net nélkül. Az ÁSZF-ben írt kötbér meg egy röhejes dolog, mert nekem most így nem kell, hogy fizessenek. Új előfizetőként semmi jogom sincs.
Ha meg olvassa valaki a Panteltől ezt a hozzászólást, akkor üzenem nekik, hogy jó lenne, ha minnél hamarabb csinálnának valamit.