HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1701 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:55

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 10:49

Csak azon nincs int VGA :s

4-5k egy x300se... de ott az asus P5LD2-V abban is vannak tuning opciók és integrált vga is van... de az asrock is elég 2400-ra kb.

Szerkesztette: diegho 2007. 06. 06. 09:57 -kor

#1702 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:24

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 8:55

4-5k egy x300se... de ott az asus P5LD2-V abban is vannak tuning opciók és integrált vga is van... de az asrock is elég 2400-ra kb.

ennyiért hol találok x300se-t?

#1703 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:45

Ilyet ha lát majd vki szóljon pls!
http://www.hwt.hu/hi...A_Nanobook.html

Kép
Kép
A VIA Nanobook 230 mm x 161 mm x 29,4 mm-es méretekkel rendelkezik, ezekhez a paraméterekhez 850 grammos súly tartozik, a készülék kijelzője mindössze 7"-os.

A Nanobok egyaránt támogatja a Windows XP és Windows Vista operációsrendszereket. A készülékben összesen 1 GB DDR2-es rendszermemória foglalhat helyet, a merevlemez 30 GB-os vagy 60 GB-os kapacitásban választható a kis szerkezethez. Továbbá 4 in 1 kártyaolvasóval, 802.11g és Bluetooth támogatással is rendelkezik a Nanobook.
A Nanobook energiatakarékos, 1,2 GHz-es órajelen üzemelő C7M processzorral van felszerelve. A notebook VX700-as chipszettel lett felvértezve, a chipszet integrált Unichrome grafikus vezérlőt tartalmaz.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 06. 06. 12:49 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1704 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:52

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 11:24

ennyiért hol találok x300se-t?

vatera, apronet, bolha, ph...

#1705 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:58

ez a nanobook szépen néz ki de ha olyan tetü mint az epia akkor  :fear:  volt "szerencsém" 2 hétig használni egy 1000-es epia-t 512ddr-el... hát felüdülés volt egy p2 450-hez átülni utána.

#1706 Felhasználó inaktív   IGNOTUS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 13:02

Hellósztok

VAlójában segítettek már e kingmax topicba hogy be szeretnék rakni egy msi915p neo2 be ami 533 ig tud memóriát max, egy 800 ast ami egy ugyancsak kingmax lett volna ,de tudtam elég jó árban szerezni GEIL dobozost 2x 1 gigát 800 ast és arra lennék kiváncsi hogy bele rakhatom e ennek is 240pines a lába és 1.8 V os max nem megy ügye 800on hanem 533 on csak most meg akartam venni az alacsony ár miatt mert majd év végén kell az új gépbe ,de addig is miért ne használhatnám ha lehet. LEHET ?

A régi ram benne 2x 512 es 533mon duálba menő kingmax CL 4-4-4-12 vel elvileg ,és egy GEIL 2x1 giga 800 on menőt szeretnék belerakni, ami ugyancsak 1.8 V -s ,viszont CL 5-5-5-15 ös
Ha lehet egymás mellé is beraknám őket mert 4 van ugye összesen csak nemtom szeretik e egymást a geil meg a kingmax ,mert elvileg geil nyűgös az ilyesmire.De max akkor csak a geil eket rakom be.

Szerintetek?
LIFE IS JUST A BIG RIDE

#1707 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:15

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 13:45

Ilyet ha lát majd vki szóljon pls!
http://www.hwt.hu/hi...A_Nanobook.html

Via arait ismerve ez sem a 100$-os laptop arkategoriaban fog mozogni, ahova a prociteljesitmenye predesztinalja.

Ha mindenaron subnotebookra vagysz, akkor valoszinuleg jobban jarnal egy Dell Latitude D420-szal.
Azt hozzadvagjak az elso sarki Dell shopban ~300+faert, Core Duo procival, 80GB vinyoval, 12" szelesvasznu kijelzovel, DVDRW-vel.

Egyik ugyfelnel neztem, hogy mi ez a tulmeretes menedzserkalkulator, aztan utana jottem ra, hogy az egy komplett laptop :cool:
Merete: 295x209.8x25.4mm, 1.36kg.
Ebben mondjuk a Via jobb. (230x161x29.4 mm, 0.85 kg)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 06. 15:30 -kor

#1708 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:17

Idézet: IGNOTUS - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 14:02

Hellósztok

VAlójában segítettek már e kingmax topicba hogy be szeretnék rakni egy msi915p neo2 be ami 533 ig tud memóriát max, egy 800 ast ami egy ugyancsak kingmax lett volna ,de tudtam elég jó árban szerezni GEIL dobozost 2x 1 gigát 800 ast és arra lennék kiváncsi hogy bele rakhatom e ennek is 240pines a lába és 1.8 V os max nem megy ügye 800on hanem 533 on csak most meg akartam venni az alacsony ár miatt mert majd év végén kell az új gépbe ,de addig is miért ne használhatnám ha lehet. LEHET ?

A régi ram benne 2x 512 es 533mon duálba menő kingmax CL 4-4-4-12 vel elvileg ,és egy GEIL 2x1 giga 800 on menőt szeretnék belerakni, ami ugyancsak 1.8 V -s ,viszont CL 5-5-5-15 ös
Ha lehet egymás mellé is beraknám őket mert 4 van ugye összesen csak nemtom szeretik e egymást a geil meg a kingmax ,mert elvileg geil nyűgös az ilyesmire.De max akkor csak a geil eket rakom be.

Szerintetek?

amíg ide ezt beírtad akár ki is próbálhattad volna...

#1709 Felhasználó inaktív   IGNOTUS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:41

oké de azért köszi a megerősítést egyébként nincs rajta a dobozán hogy lefele kompatibilis ,és két boltos hardwares is azt mondta hogy jaj ő nem mert jaj és geilt nem jaj.De eleve ezért akartam venni, mert szerintem is megy de csak megcáfolást vártam a hardwaresek szövegére ,akik pcboltban dolgoznak mellesleg.

Azért köszi

Szerkesztette: IGNOTUS 2007. 06. 06. 15:49 -kor

LIFE IS JUST A BIG RIDE

#1710 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:45

Idézet: IGNOTUS - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:41

Mivel melóban vagyok de már megvettem csak megerősítést vártam volna vagy megmagyarázást ,mivel a külfüldi fórumokon sem adnak választ normálisan gondoltam 2 sodsorban hátha a magyarok okosabbak de eddíg nem adtak kielégítő választ pedig egyszerű a kérdés és sok az okos ember itt.És ha kipróbálom de odalesz ,aszittem pont ezért van a fórum hogy a nálam ebben lehet tapasztaltabbak segíteni tudnak.

nézd már meg a memória dobozát... rá van írva hogy visszafelé kompatibilis nem? akkor mi a probléma... miért ne menne egy 800-as ram 533-at, főleg ugyanazon a feszen megy mindkettő, akkor mi a problémád? azért nem válaszol senki mert erre nem lehet mit válaszolni...

#1711 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:19

Azert ez nem annyira trivialis kerdes, hogy a gyors ram megy-e lassabb alaplapban, vagy sem.

Regebben (foleg a Pentium elotti idoszakban) az problemat okozhatott, hogy ha tul gyors ramot raktal a gepbe, es a lassabbhoz tervezett alaplap ritkabban frissitette, mint kellett volna, akkor elofordultak rejtelyes adatvesztesek, mert a ram neha elfelejtette a tartalmat.

Mostanaban elvileg ez mar nincs, mert egy ideje a frissito aramkorok a memoriamodulon vannak, onmagat frissiti.

Esetleg lehet azzal jatszani, hogy a memoria specifikaciojanal kisebb orajelen jaratva lejjebb veszed az idoziteseket, mint amit az alaplap az adott orajelhez felkinal, igy akar meg jobban ki is tudod hasznalni a gyorsabb ramot a lassu alaplapban, mint ha "lassu" ramot vennel hozza.

Egyebkent meg proba cseresznye.
Vidd be a gepet, rakjak bele, ha megy fizetsz, ha nem, nem.

#1712 Felhasználó inaktív   IGNOTUS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:45

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:19

Azert ez nem annyira trivialis kerdes, hogy a gyors ram megy-e lassabb alaplapban, vagy sem.

Regebben (foleg a Pentium elotti idoszakban) az problemat okozhatott, hogy ha tul gyors ramot raktal a gepbe, es a lassabbhoz tervezett alaplap ritkabban frissitette, mint kellett volna, akkor elofordultak rejtelyes adatvesztesek, mert a ram neha elfelejtette a tartalmat.

Mostanaban elvileg ez mar nincs, mert egy ideje a frissito aramkorok a memoriamodulon vannak, onmagat frissiti.

Esetleg lehet azzal jatszani, hogy a memoria specifikaciojanal kisebb orajelen jaratva lejjebb veszed az idoziteseket, mint amit az alaplap az adott orajelhez felkinal, igy akar meg jobban ki is tudod hasznalni a gyorsabb ramot a lassu alaplapban, mint ha "lassu" ramot vennel hozza.

Köszönöm
Már megvettem délelőtt mert én is úgyvoltma vele hogy biztos megy csak azért ott van bennem hogy azért vannak okosabbak is mivel én igaz számítástechnikában vagyok már a zxspectrum óta  de kb 2 éve rohadtul nem foglalkoztam a hardwares fejlesztésekkel és csak kiváncsi voltam,hogy ami elvben működik azt megerősitik olyanok e akik most benne vannak úgyhogy köszönöm.

A fő érdekesség inkább egyébként az volt nekem ,hogy megy e a cl4 es kingmax és cl5 ös geil együtt mivel füstöltem már el alaplap széria hiba miatt el vadi új ramot, most ezt legalább ezzel megelőzném.
De ,mingyárt megyek haza tekerek a melóbol és kiderül gyakorlatban is :).

Hellósztok

Szerkesztette: IGNOTUS 2007. 06. 06. 16:53 -kor

LIFE IS JUST A BIG RIDE

#1713 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:51

Idézet: IGNOTUS - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:45

Köszönöm
Már megvettem délelőtt mert én is úgyvoltma vele hogy biztos megy csak azért ott van bennem hogy azért vannak okosabbak is mivel én igaz számítástechnikában vagyok már 13 éves korom óta most 30 vagyok de kb 2 éve rohadtul nem foglalkoztam a hardwares fejlesztésekkel és csak kiváncsi voltam,hogy ami elvben működik azt megerősitik olyanok e akik most benne vannak úgyhogy köszönöm.

A fő érdekesség inkább egyébként az volt nekem ,hogy megy e a cl4 es kingmax és cl5 ös geil együtt mivel füstöltem már el alaplap széria hiba miatt el vadi új ramot, most ezt legalább ezzel megelőzném.
De ,mingyárt megyek haza tekerek a melóbol és kiderül gyakorlatban is :).

Hellósztok

akkor most nézd meg hogy a cl5 800-as geil 533-on cl mennyibe megy... max cl4 szóval megint nem lehet semmi bajod vele, attól meg miért is füstölne el hogy egyik cl4 másik cl5?  :think:

#1714 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:19

nem pentium előtti korszakról volt szó...  :rolleyes: ddr1 től fogva már nincs ilyen gond...

#1715 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:55

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ottvan ni... ez már ddr1-ekkel is így van, a geil-el is így lesz meg a jung chin chen márkával is...

#1716 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:20

Sziasztok szakik!
Úgy 120e /+-10e/ plafonnal kellene javaslat egy Intel és egy AMD konfigra. Játékra főleg, de a tuning nem lényeges szempont, inkább a stabilitás. Deluxe és Platinium alaplap szal extra ficsörök nem kellenek, 1 IDE csatorna azért legyen, assebaj ha kettő. 2GB RAM ofkoz, HDD, SATA író, kellemes házikó, megbízható táp, meg egy közepes VGA.

előre is köszi

#1717 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:23

Az, hogy mi van az SPD-be programozva, meg mi a valosag, az megint mas kerdes :D

Noname ramoknal ugye nem feltetlenul szokott egyezni a ketto.

#1718 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 18:23

Az, hogy mi van az SPD-be programozva, meg mi a valosag, az megint mas kerdes :D

Noname ramoknal ugye nem feltetlenul szokott egyezni a ketto.

és manuális beállítás nincs? simán be lehet állítani a noname ramot is, de ugyebár itt geil-ről volt szó...

#1719 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:42

Idézet: TaliGa - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 18:20

Úgy 120e /+-10e/ plafonnal kellene javaslat egy Intel és egy AMD konfigra. Játékra főleg, de a tuning nem lényeges szempont, inkább a stabilitás. Deluxe és Platinium alaplap szal extra ficsörök nem kellenek, 1 IDE csatorna azért legyen, assebaj ha kettő. 2GB RAM ofkoz, HDD, SATA író, kellemes házikó, megbízható táp, meg egy közepes VGA.

Intelbol hatareset.

Elkezdtem osszeszamolni az egyik nemtuldraga kisker weblapjarol, hogy mibe faj egy GB 965P-DS3, Core2Duo E4300, 2x1GB Kingmax DDR2-800, 320GB WD vinyo, Pio112 fekete, Asus TA210 haz+FSP350 tap gep, eddig tartok 107400-nal, es meg videokartya nincs benne...
Beleraksz egy 1650Pro-t, aztan maris a 130k keret vegere ertel.

En egy ilyen gepbe inkabb vmi erosebb VGA-t tennek, Piteek vannak oda az 1950Pro-kert, de azzal mar 146k.
Esetleg kisebb "celeron" E2140, meg kisebb vinyon tudnal valamennyit fogni, kerdes, hogy erdemes-e.

Mivel az alaplap+proci a legnagyobb tetel (48700), valami jo alaplap+A64 X2 3600+-val olcsobban is meguszhatnad a konfigot, akkor biztosan belefer a 320-as vinyo, 1950Pro.

Tobbi alkatreszt majd megkopkodik a tobbiek, de szerintem olyan tul nagy hulyeseget nem irtam :D

[szerk:]Csak azert szerepel WD a listaban, mert az adott kisker weblapjan Hitachit nem talaltam :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 06. 17:59 -kor

#1720 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 17:53

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 18:39

és manuális beállítás nincs? simán be lehet állítani a noname ramot is, de ugyebár itt geil-ről volt szó...

Jo, rakj bele egy gyari Winbond DDR400-at egy NF7-S 2.0-ba, aztan meglatjuk, be birod-e ugy allitani, hogy ne fagyjon ki minden bootnal.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.