Idézet: _svd_ - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 20:10
Elolvastam ami ellene szól. A 8800GTS támogatja. A táp sem sokkal drágább ami támogatja az SLI-t. (A gyártók szerint.) Az alaplapok sem sokkal olcsóbbak SLI nélkül.
(Ha az SLI, csak egy lábjegyzet marad a számítástechnika történelmében, akkor így jártam!)
be quiet Straight Power BQT E5-550W
Leistung 550 Watt
ATX12V Version 2.2
EPS12V Version 2.91
BTX Version 1.0a
E-ATX
24 Pin Mainboardanschluss mit trennbaren Stecker auch für 20 Pin Mainboards nutzbar
2x PCI-Express Stromanschlüsse (SLI / Crossfire fähig)
8x SATA Stromanschlüsse
6x 4 Pin Stromanschlüsse (HDD)
1x 3 Pin Stromanschlüsse (FDD)
1x 120mm Silent Lüfter
Aktive PFC
Weitbereichseingang 110-240Vac
4 getrennte 12V Leitungen
Trennbarer P4/P8 Stecker
3x 3 Pin thermogeregelte Lüfteranschlüsse
Spezifikation: +3,3V: 30A, +5V: 30A, +12V1: 18A, +12V2: 18A, +12V1: 18A, +12V2: 18A ,-12V: 0,5A, +5VSB: 3A
Energiesparendes Design mit extrem hoher Effizienz von bis zu 83%
Aktive PFC mit PF von bis zu 0,99 zur Stabilisierung und Verbesserung der Ausgangsspannungen
(Bocsánat a németért, de a főbb jellemzői érthetőek.)
Rajta van az Nvidia SLI eszközöktámogatási listáján.
Köszönöm a válaszod,
X2 vagy c2d? megmaradt a kérdés.
sli részben leirták előttem: amig nem csúcskártyával csinálod, addig mindig lesz egy kártya, ami erősebb lesz az sli-dnél. ezért felesleges. persze alaplapot lehet venni sli-set, az nem gáz, maximum sose raksz bele egy másik kártyát. csak ne azért vess el egy alaplapot ami amugy tökéletes lenne, mert nem tud 2 kártyát kezelni 8/16* pci-e sinen!! mivel gyakorlatilag zéró az értelme szerintem. 2 kártya = 2* hang és 2* hőtermelés.
a táp témában meg az egy dolog, hogy valaki ráirja hogy SLI certified vagy nem. ez csak a pénzről szól, semmi másról. ha ugysem lesz sli-d, akkor meg felesleges a nagy táp mivel azok alacsony terhelés mellett (egy 350-es tápnak 160w fogyasztás 45% terhelés, az 550-esnek meg 30%) alacsonyabb hatásfokkal dolgoznak, ahol több áramot alakit hővé feleslegesen mint egy kisebb.
az aláirásomban levő konfig full terhelés mellett sem eszik 220w-ot konnektorból, ami a tápom megközelitőleg 80% hatásfokával számolva 176w tényleges teljesitményfelvétel....
nem lebeszélni akarlak az 550-es be quiet!-ről, mert jól néz ki belülről, és valószinüleg jó is az adatok alapján, csak szerintem kicsit felé lőttél a teljesitményfelvételnek. és felesleges azt mondani, hogy "nem akarok 3 év mulva tápot cserélni" mert ugyis kell majd tápot cserélned. évente szórnak ki uj csatlakozókat tápokhoz, jönnek az ujabbnál ujabb szabványok, már nem lehet hosszu távra tervezni ebben sem.

Súgó
A téma zárva.

(U3 motorral)