Én mint nagyüzemi alaplap nyű... őőő használó azt mondon, hogy azért az Asusok sem olyan minőségik (most A8R-em van, ezelött A8N-E volt(R.I.P), azerlött A8R-32(R.I.P), azelött A8V-E Deluxe), sőt, háklisabbak pl az abitnál. Viszont nekem soros/párhuzamos port is fontos, meg a 'sok' PCI, így lettek Asusok - mikor mindig azt mondtam hogy most Abit jön

. Szal köv Abit lap lesz valószínű, de meglátjuk mit hoz a sors K8L/K10 fronton (vagy S775

)... soros port és 2 PCIból nem engedek
Epoxok nem az igaziak, soxor lehal vmi integrált cucc rajtuk és már tuningban sem királyok - mellesleg ritkák és kiosztás terén elég perverz dolgokat valósítanak meg; Gigák most 775re kicsit összekapták magukat, mert A64es lapjuk az nincs normális 1se, Albatron ritka, tuningolva nem tudom milyen hosszú távon, DFinél a chipkészletválaszték szegényes és a szélsőségesen magas feszültségért elég sokat elkérnek (ami mostanában legalább nagyjából stabil is, régebben dísznek volt), Biostart hagyjuk (lassú de biztos, és ATi kártyákkal akadást abiton kívűl ebben láthatunk nagy ritkán), ECS-ből alig van, a jobb lapjaik itthon nincsenek, Asrock jó, amit kell tud meg egy kis tuningot, de főgépbe nem kéne, MSI még mindig nem tért magához a 2 éve tartó szenvedésekből (1-2 jó KT800as meg nf3as lap és azóta semmi). Abit kondiproblémákkal nem küzd, csak annyi hogy a korai szériás lapokba hagynak bőven javítani valót a bioszba meg kivezetésekből csak a popolárisabbakat használják, de az egyik legkevésbé nyűgös lapok, DFiknél is jobban szeretem őket tuningra, és nagyobb jóval a chipsetválasztékuk is. Asusok ált használhatóan jönnek le, főleg a jobb lapjaik bírják a tuningot rendesen, kicsit néha nyűgösek (nem elsőre hanem 3.ra kapcsol be, bioszban túrkálás után nem mindig elsőre indul újra), mostanában korlátozott feszültséget lehet adni (nekem vízzel ez nem mindig jó), de nem spórolnak a kivezetésekkel, a fethűtéssel, PCI helyekkel. Soltek már nem a régi, és itthon alig találni belőle, de A64es lapjaikból még volt pár korrektebb; meg van pl viás-pcie-754es lapjuk is

, ha átesik vki rajta megveheti, de keresni fölös a lila lapokat. Soyo-t párszor láttam, sajnos jó ideje nem; kár értük

.
Szerkesztette: MC Pite 2007. 04. 12. 13:32 -kor