HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:02

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 9:46

Arakat tudnatok irni egy ilyesmi felallasra?

HTPC-nek menne a konfig:

AM2/C2D, 1GB Ram, int. VGA/hang/NET, SATA DVD-RW. HDD nelkul.

:think:

AliveNF4G-DVI + Sempron ~15+10 (esetleg majd Asus M2A-VM)
2×512/667 ~16k
De minek "ekkora" gép? (mármint c2d)
Sempron tökéletesen elég (még 754 is), és akkor már csak egy fullosabb lap kell (értsd: minden van integrálva és azokból is a lehető legjobbak)
Nagyobb/erősebb alkatrészeket azért is felesleges, mert kihasználni nem fogod, viszont hűteni kéne meg áramot is igényel (még ha nem is számottevő a különbség, feleslegesen minek pazarolnád?).
Egy P3-as passzívan vígan elfut egy erősebb bordával, és akkor az egész rendszernek elég egy halk 120as venti.
Ha a TV LCD vagy CRT ami rendelkezik VGA bemenettel esetleg HDMI-vel, akkor jó az integrált vga (HDMI-nél és DVI-os TV-nél pedig jól fog jönni az Alive DVI csatija), de ha scart-on akarsz csatlakozni, akkor vagy átalakítózol (macerás), vagy nem ártana egy néma alap pcie vga, amin van tvout.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#282 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:10

C2D-t azert irtam, mert akkor atvinnem a blokkot, mivel ha valtanek is HTPC-re, a vizet szeretnem megtartani. 754 meg azert nem kell, mert a 2GB DDR2 memot asszem szinten atviszem, annyira plafonon vannak a RAM arak, hogy inkabb megtartanam, sokat nem tudok kivenni 1GB-ra valtassal sem, mivel mindenki azzal jonne, hogy az enyem mar csak hasznalt, 667-es, stb. Vinyo szinten maradna, p3 meg nem kell, mert azert szeretnek mast is csinalni, nem csak passzianszozni.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:34

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 6:43

diegho, lol, én PL alapból 1024*768 alatt már semmivel nem játszok mert vizuálisan "fájna"... sőt inkább 1280*1024!
ez vonatkozik CSS-re is, max szűrőkkel és max detailon minden! na azért itt szvsz nem mind1, hogy 2.13GHz-en jár C2D-om vagy 3400-on.... fps_max 120 hoz kell a kraft, főleg amiatt hogy ne droppoljon semmilyen esetben vagy csak nagyon ritkán :)

a cs:s teljesen más az egy totálisan elb@szott szarul megírt program ami a procit zabálja, de nézd meg másik játékokat, bármelyik másikat és látod hogy szinte semmit nem ér a tuning, talán kemény 5fps növekedés van és ennyi kész. ugyanaz mint source-ban a vga tuning, semmit nem ér, én 0.7fps növekedést értem el ha 20%-al tuningoltam a vga-mat és +30fps-t ha 20%-al a procit, szóval ez egy teljesen különálló eset és a szarul megírt program miatt van, amit ugye a valve már milliószor elmondott.

#284 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:38

Idézet: diegho - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:34

a cs:s teljesen más az egy totálisan elb@szott szarul megírt program ami a procit zabálja, de nézd meg másik játékokat, bármelyik másikat és látod hogy szinte semmit nem ér a tuning, talán kemény 5fps növekedés van és ennyi kész. ugyanaz mint source-ban a vga tuning, semmit nem ér, én 0.7fps növekedést értem el ha 20%-al tuningoltam a vga-mat és +30fps-t ha 20%-al a procit, szóval ez egy teljesen különálló eset és a szarul megírt program miatt van, amit ugye a valve már milliószor elmondott.

Ééés akkor hol limitálná emberünket a 4200+?
Most ellentmondasz magadnak vagy ellentmondasz? :think:

De ha én mondom hogy xarul megírt roginak kell akkor a cssek megint lugatják a hajam...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:52

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 1:34

Én neten játszom, és sikeresnek érzem magamat(1,16-os K:D arány), de ha 640*480-ban kellene játszanom szűrők nélkül akkor valószínűleg törölném az egészet a picsába, főleg úgy, hogy 1440*900-ban minden maxon+szűrők is szinte ugyannyi az fps mint nélküle. :rolleyes:
A tuningról írt véleményed meg egy vicc, nem lehet érdemben reagálni rá...

1.16? :lol2: ha 2 alá megy a k/d ratiom akkor ott már valami gond van, vagy lagol a netem (szokás szerint) vagy megint tv-t nézek és nem vásárolok kör elején. jah vicc amit a tuningról írtam... végülis biztos a hwsw-re író 10 embernek van igaza nem pedig a másik milliárdnak...

pite: annó ut-ben versenyt nyertem 99-ben vagy 2000-ben szóval nem kell mondani, de érdekes a versenyen mindenki minimum felbontásban tolta hogy még véletlen se essen le az fps... a fov beállítások meg ugyebár tiltottak versenyen szóval nem értem ezt az eredményes játékos voltam ekkora fov-al, vagy a botok megölése számít eredményesnek?  :Đ

jah és mutass már nekem 42% gyorsulást mondjuk oblivion alatt, vagy valami új game alatt, mert a régieknél semmit nem számít hogy 120 vagy 150, de még ott sincs 42%, az újnál meg úgyis vga limit van szóval teljesen mindegy. 15%-ot elérsz talán, de ez a 42% ez nagyon nagy marhaság. az hogy a tesztprogram kihoz neked 42%-ot az semmit nem jelent egy proci vagy egy vga limites játéknál hiába tuningolsz éppen talán 10%-od meglesz (speciális esetek vannak mint source)

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:54

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:38

Ééés akkor hol limitálná emberünket a 4200+?
Most ellentmondasz magadnak vagy ellentmondasz? :think:

De ha én mondom hogy xarul megírt roginak kell akkor a cssek megint lugatják a hajam...

ájj én nem cs:source-ozok és cs 1.6-ozok teljesen más a kettő motor ügyileg, ne keverjük már őket össze kérlek.

#287 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:54

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:10

C2D-t azert irtam, mert akkor atvinnem a blokkot, mivel ha valtanek is HTPC-re, a vizet szeretnem megtartani. 754 meg azert nem kell, mert a 2GB DDR2 memot asszem szinten atviszem, annyira plafonon vannak a RAM arak, hogy inkabb megtartanam, sokat nem tudok kivenni 1GB-ra valtassal sem, mivel mindenki azzal jonne, hogy az enyem mar csak hasznalt, 667-es, stb. Vinyo szinten maradna, p3 meg nem kell, mert azert szeretnek mast is csinalni, nem csak passzianszozni.

Ja éééértem... azt hittem, kifejezetten multimedia-ra kell (mert én amit csinálok, az csak arra van, h bedobjam egy öreg erősítőnek a házába mondjuk, be a tv alá, és mehet a net meg videózás/zene stb, játékra meg van külön).

De így akkor igazából tök mindegy mit raksz össze, a lényeg az, h legyen rajta egy célszoftver (mythTV, MeedioTV, esetleg Win XP MCE stbstb), esetleg egy tuner kártya... tehát lényegéban arra kell kihegyezned a gépet, amire használni akarod még (ha játék, vagy munka, nyilván több erőforrást igényel mint a videózás) és feldobni egy plussz progit.
Ehhez pedig elég visszaolvasni és kiszemelt üzletekben/fórumokon körülnézni árak felől.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#288 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:56

:offtopic:

McPite, diegho - mi lenne ha máshol folytatnátok inkább?
Előre is köszönöm, gondolom nem csak a magam nevében.

#289 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:59

Idézet: diegho - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:52

1.16? :lol2: ha 2 alá megy a k/d ratiom akkor ott már valami gond van, vagy lagol a netem (szokás szerint) vagy megint tv-t nézek és nem vásárolok kör elején. jah vicc amit a tuningról írtam... végülis biztos a hwsw-re író 10 embernek van igaza nem pedig a másik milliárdnak...

pite: annó ut-ben versenyt nyertem 99-ben vagy 2000-ben szóval nem kell mondani, de érdekes a versenyen mindenki minimum felbontásban tolta hogy még véletlen se essen le az fps... a fov beállítások meg ugyebár tiltottak versenyen szóval nem értem ezt az eredményes játékos voltam ekkora fov-al, vagy a botok megölése számít eredményesnek?  :Đ

jah és mutass már nekem 42% gyorsulást mondjuk oblivion alatt, vagy valami új game alatt, mert a régieknél semmit nem számít hogy 120 vagy 150, de még ott sincs 42%, az újnál meg úgyis vga limit van szóval teljesen mindegy. 15%-ot elérsz talán, de ez a 42% ez nagyon nagy marhaság. az hogy a tesztprogram kihoz neked 42%-ot az semmit nem jelent egy proci vagy egy vga limites játéknál hiába tuningolsz éppen talán 10%-od meglesz (speciális esetek vannak mint source)

:D Én csak azért írtam be az arányt, hogy rávilágítsak, nem mindenkinek az a célja a játékkal, mint neked, hogy a végletekig lebutítva, mindent a győzelemért jelszóval pixeles, homályos izéket bámuljon.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#290 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:00

Video, zene, net, jatekbol joforman mar csak minimalis 3D-sel jatszok, szal arra eleg lenne az int. is. TV nem lesz rakotve, se tuner, szigoruan csak a monitor. Igazabol semmi kulonleges celra nem kell, arra, mint a mostani, csak epp azt nem tudom eldonteni, hogy hagyjam a mostanit, persze CPU-t levaltom mindenkepp, vagy rakjak ossze egy masikat, kisebbet. :think:
Megalmodom, nem egyszeru a dontes. :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:01

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:10

most jöttek ki ezek az új integrál x700-as lapok, szerintem jövő héten már értelmes gyártó is fogja forgalmazni itthon nem csak az msi, egy olyanra nevezz be szerintem, az elég is lesz még játszadozni is egy olcsó x2 3600+ procival, egy nagyobb bordával lehet passzívba is eldöcögne.

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2...585&modelmenu=1

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:59

:D Én csak azért írtam be az arányt, hogy rávilágítsak, nem mindenkinek az a célja a játékkal, mint neked, hogy a végletekig lebutítva, mindent a győzelemért jelszóval pixeles, homályos izéket bámuljon.

nincs semennyire lebutítva a cs-m, mivel cpl config csak felbontást enged állítani, az meg 1024... de q3-ban 640 előny, cs-ben is 640-ben több fejest lehet lőni mint nagyobban, de már ritkán játszok és nem igazán érdekel hogy 5-el kevesebbet ölök, így is megvan a jó stat szinte mindig. (magyarul elegen anyáznak így is :D) de arra akartam rávilágítani hogy nagyon sok esetben hátrány a csicsa, fps játékokban főleg, ezért is nem fogok soha source-ozni mert nálam is teljesen mindegy hogy szűrővel vagy anélkül tolom nincs 2fps különbség de én abban a csilli-villi villogó tükröződő agyoncsicsázott akármiben nem tudok arra koncentrálni amire kellene.

#293 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:13

Téma lezárva. :respect:
(Holnapig, amikor megkérdezi Pistike, hogy játékra Core2-őt vagy X2-őt vegyen-e? :Đ És kezdődik minden elölről)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#294 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:18

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:59

Így van  :up:
Erre a célra ott van a szekrényben egy Slavia, fogom a kinyomtatott képet/céltáblát és szórakoztatom magam :) (de ez legalább nem annyira általános dolog, mint a fanatikus pixelvadászok fps hajhászása - nem mondom, ahol az volt fontos, én is lejjebb vettem a grafikát - jobban látszik az enemy egy egységes homogén felület előtt, mint egy bonyolult grafikájú bozótos előtt - de ez azért nem túl jellemző, és nem az emberek 90%-a... de sztem még az 50 se)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#295 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:48

Idézet: diegho - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:52

...

_Általában_ szeretem figyelembe venni a tuningpotenciált, és másoknak is úgy ajánlom az alkatrészeket!
2000@2800Mhz, 400@550 ram, 400@630 vga-t szerintem igenis meg lehet érezni, ha szerinted nem akkor legyen, tiszteleben tartom a véleményedet; én meg használom is a gépem és tudom mit jelent melyik programban ekkora tuning :respect: . 40%os proci tuning, 57%os vga tuning, 37%os ram tuning+100%os vinyó tuning-raid0.  Infó kiállításon(mikor még egész BNV területén terpeszkedett és tényleg rengetegen látogatták) mikor UT demo megjelent, akor 8-10 gépen kieséses bajnokságot tartott a Vogel. Egy kis demó után a rengeteg játszani akaró emberek hátrébb léptek kettőt, mert úgy érezték ez nem az ő szintjük. Sokan rápróbáltunk még így is, én is. Sakman és Bird 2 ill 3 fps-el kaptak ki tőlem bemelegítés alatt - úgy hogy nekem nem volt netem és még nem jött ki egyik magazin korongján sem a demo, sima Unreal botmatchével és lanon toltam haverokkal.Ahhoz képest hogy nekik ez a munkájuk szerintenm nem volt rossz eredmény... Végülis 2. lettem; az első helyezet 160% fw speeddel 12-16 bottal játszott napok óra a demoval, neki volt netje és profi gémer volt/nevezzétek aminek akarjátok. És itt sem, másutt sem 640be toltunk hanem 1024ben (V3 3000), egyéb rendezvények nem izgatnak különösebben mert az _otthonokban sem_ 640be játszanak.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 08. 13:52 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#296 Felhasználó inaktív   [GAMF]BlueAthlon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:42

Na megröfögtettem a 690G-t, egész kellemes, irok eredményeket nem sokára.

#297 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:18

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:27

Nem hinném, h vga kompatibilitási gond, mivel hasonlóan új mag van rajta, mint az 1950-en (ráadásul, ha jól emléxem, még előbb is dobták piacra, mint a anagytesót), az pedig nálam gond nélkül megy.
Speaker jobb felső sarok 4pin-es, balszél +5V középen két föld és speaker a jobb szél... de ha fordítva tolod rá, nem fog szólni (általában a szines a táp, az legyen balszélen)

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget (MC Pite-nek pláne, mert még a vinyóproblémája mellett is próbált más bajára figyelni)! Végülis megoldódott a probléma. Ne kérdezzétek mi volt a hiba! Külön minden jó volt, együtt nem. Így kapott az mbo egy bios frissítést, vga szintén update...azóta megy. Feltehetően azért nem sípolt, mert nem is volt semmi hiba az mbo szerint, mindössze a monitorra nem érkezett jel.
Eddigi össztapasztalatom a konfiggal, hogy míg az alig 1200-ön pörgő Hyper TX bordája már-már hűvös, addig a passzív chipsethűtést nem bírom megfogni olyan forró. Természetes ez az ASUS M2N-e-nél? Igaz egyenlőre még hajléktalan a kicsi, és ott hever összedugva az asztalon. Remélem a Wavemaster 3 házhűtő ventije orvosolja a helyzetet, mert így nem merem húzni.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#298 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:26

Idézet: CAC - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:18

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget (MC Pite-nek pláne, mert még a vinyóproblémája mellett is próbált más bajára figyelni)! Végülis megoldódott a probléma. Ne kérdezzétek mi volt a hiba! Külön minden jó volt, együtt nem. Így kapott az mbo egy bios frissítést, vga szintén update...azóta megy. Feltehetően azért nem sípolt, mert nem is volt semmi hiba az mbo szerint, mindössze a monitorra nem érkezett jel.
Eddigi össztapasztalatom a konfiggal, hogy míg az alig 1200-ön pörgő Hyper TX bordája már-már hűvös, addig a passzív chipsethűtést nem bírom megfogni olyan forró. Természetes ez az ASUS M2N-e-nél? Igaz egyenlőre még hajléktalan a kicsi, és ott hever összedugva az asztalon. Remélem a Wavemaster 3 házhűtő ventije orvosolja a helyzetet, mert így nem merem húzni.

Igen, nagyon fel tud melegedni... az a kevés légmozgás, amit a proci ventid így kelt fent a bordánál, elég kevés neki.
Nekem egy házventi meg a procihűtő (freezer64pro) közösen mozgatják a levegőt. 30°C-nál nem volt több (bár most nem tudom pontosan, mert ezzel a lappal a diagnosztikai progik haragban állnak :s), illetve még lent közvetlenül a chip-re is megy levegő a hdd-k felöl.
Amúgy én is szívtam már ezzel a lappal, mikor raid-et próbáltam összetákolni (bios refresh kellett ott is).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#299 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:43

Külön szívás az, amilyen irányban van a cooler-rögzítő keret. Legalábbis a Hyper TX-en nem a cpu-ra merőleges a venti, hanem a lapjával párhuzamos. Most választhatok, hogy a ramokra, vagy a kondiknál lévő hőcsőre fújom a meleg levegőt :). Bár hála égnek tényleg alíg melegszik.

Egyébként igazságod vagyon, mert maga a HW monitor is fura hőmérséklet értékeket tud néha kiírni (legalábbis a lapra). Remélem nem egymást váltjuk majd a szervízben! :D
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#300 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:26

Remélhetőleg jövő héten én is boldog (?) tulajdonosa leszek egy asus m2n-e lapnak, meg 2x1gb adata ddr2-nek + egy 65nm 3600+-nak  :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.