HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:35

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:59

Engem szószerint a rosszullét kerülget 19es monitor előtt ülve

Mit szoljak en, amikor a fel asztalt elviszi a 21"-es Eizo F930?

Raadasul 1280x960-ban hajtom, mert 1600x1200@100Hz-nel mar a videokartya homalyos kepet ad, meg gyengebb olvasoszemuveg kellett hozza, mint amit egyebkent hordok.

#1042 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:53

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:28

Azt is illik tudni, hogy az OEM a legtrébb liszensz... és asszem nem is nagyon lehet kapni, csak komplett gép mellé adják (illetve alaplap csere esetén - legalábbis terveztek bevezetni egy ilyen baromságot is - kuka, és vehetsz új OS-t). Minden gépre kéne venned egyet, csak egyszer regelheted és nem változtathatod meg azokat az alkatrészeket, amire a liszensz vonatkozik.

Ez par eve valtozott.

Regebben akar egy CD iro melle is vehettel boltban OEM licenszet, aztan amikor aktivaltad, akkor asszem az alaplap+proci+vinyo parost azonositotta, es negyedevente egy alkatresz valtozhatott meg a gepben anelkul, hogy ujra aktivalni kellett volna.

Mostani licensz szerint addig hasznalhatod, amig az az alaplap van a gepben, amihez vetted a licenszet, tobbit nem nezi.
Alaplapcserenel pedig nem engedi magat interneten aktivalni, akkor meg felhivod az irodajukat telefonon, kozlod veluk, hogy garis csere volt, aztan adnak telefonon uj aktivalo kodot, es onnantol az uj lapra vonatkozik a licensz.
Elvileg meg kell orizni a csererol szolo papirokat, mert kerhetik, bar nem tudom, ki ellenorzi ezeket.

Tomeglicenszhez nem ertek, fonokom valami olyan konstrukciot emlegetett, hogy evente lejelentjuk, hany Wint hasznalunk, aztan ezek utan valami "berleti dijat" kell fizetni.
Ha jol ertem, akkor ez az Open Value Subscription, de fogalmam sincs, mennyibe kerul.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 25. 20:05 -kor

#1043 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:22

Én OEM XP Home-t vettem még 2006-ban,csak simán a Winfost semmi alaplap,
vagy komplett gép! Ja azóta volt alaplap cserém is,meg kb tízszer telepítettem+aktiváltam
online is meg telefonon is,sose volt gond az aktiválásokkal!
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#1044 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:31

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 18:28

Azt is illik tudni, hogy az OEM a legtrébb liszensz... és asszem nem is nagyon lehet kapni, csak komplett gép mellé adják (illetve alaplap csere esetén - legalábbis terveztek bevezetni egy ilyen baromságot is - kuka, és vehetsz új OS-t). Minden gépre kéne venned egyet, csak egyszer regelheted és nem változtathatod meg azokat az alkatrészeket, amire a liszensz vonatkozik. Keress inkább tömegliszenszes Pro-t (bár nem tudom, milyen áron megy, vszeg kifizetődőbb lesz, mint 10 HOME OEM - ami kb 10×30k környékén lenne).
Tartomány beállításokhoz pedig fog kelleni egy szervergép is. (nem tudom, az van/lesz-e)

nono, szó sem volt itt 10 gépről. azt mondtam, a hálózatra (zsinórokra) összesen több, mint 5 gép lesz kötve. egyébként 3 gépet fogunk venni. az árlistából:
- oem xp pro: 38.000
- oem xp home: 24.000
talán ezért próbálkozom a home válotzattal. a dobozos cuccok árait meg sem merem nézni.
érdekes, hogy eddig mindenki látott mindenkit hálót, most meg gond lenne?!
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#1045 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:34

Idézet: Janadai - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:22

Én OEM XP Home-t vettem még 2006-ban,csak simán a Winfost semmi alaplap,
vagy komplett gép! Ja azóta volt alaplap cserém is,meg kb tízszer telepítettem+aktiváltam
online is meg telefonon is,sose volt gond az aktiválásokkal!

Akkor az BOX-os volt, nem OEM-es... nem? :think:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1046 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 21:58

Egyébként mi olyat használtok, amit egy Linux nem elégíthet ki? Mandriva 2007.1, vagy UHU Office edition.
Ingyenes, jogtiszta, van OpenOffice meg egy valag egyéb hasznos/haszontalan kütyü. Kicsit talán megbízhatóbb és biztonságosabb, mint a Zikszpéj. KDE nagyon hasonlít az XP kezelő felületéhez, gnome meg egyszerűbb. Ja és még design-os is ;) (legalábbis a mandrake)

Szerkesztette: Smooth 2007. 04. 25. 21:59 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1047 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 22:06

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:58

Egyébként mi olyat használtok, amit egy Linux nem elégíthet ki? Mandriva 2007.1, vagy UHU Office edition.
Ingyenes, jogtiszta, van OpenOffice meg egy valag egyéb hasznos/haszontalan kütyü. Kicsit talán megbízhatóbb és biztonságosabb, mint a Zikszpéj. KDE nagyon hasonlít az XP kezelő felületéhez, gnome meg egyszerűbb. Ja és még design-os is ;) (legalábbis a mandrake)

ha ezt tőlem kérdezed, akkor konkrétan a DENTAL 4.one fogászati adminisztrációs programot Trophy 2000 digitális röntgenmodullal. csak wines verziója van. gondolod, hogy magam szórakoztatására akarok windózért FIZETNI??  :think:

#1048 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 23:05

Nem bántani akartalak, csak ezért kérdeztem. Van ugyanis, akikben fel sem merül ez a lehetőség, winfoson kívül mást nem is látnak. Nagy úr a kényszer... :(
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1049 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 23:19

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 22:05

Nem bántani akartalak, csak ezért kérdeztem. Van ugyanis, akikben fel sem merül ez a lehetőség, winfoson kívül mást nem is látnak. Nagy úr a kényszer... :(

bocsi, nem bántásnak vettem, sajna az emóciók nem jutnak át rendesen a monitoron keresztül. csak sajnáltattam magam kicsit. ;)

#1050 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:42

Nnna. Félvakon 8-10 újjal szoktam gépelni, azaz középmezőny vagyok.
Hogy az ű betű nem az enter mellett van az nagyon pozitív, az í itt szokott lenni másokokon is... tök vakon azért sem írok mert sokféle billt használok nap mint nap általában. FORDÍTOTT L alakú az enter! (Ez nekem fontos.)

Nem akarok kötözködni, de volt már töb natural billentyűzetem is (3), szal tudom milyen ;). Legutóbbi épp Smoothnál van ;)

És _jobb_ az AntiRSI-s a simánál, én legalábbis naturalos csuklótartással használom kb.

Én is szeretem a szlimszart ;) Jobban bejött mint az Ergomedia 700; pedig az sokkal jobbnak nézett ki. Ez van :)

Idézet

Mivel a nativ felbontasa a 19"-es TFT-nek ugyanannyi, mint a 17"-esnek (mindketto 1280x1024), igy celszerubb a nagyobbat venni, mert jobban olvashato.

CSAK nem jó szemű egyéneknek ajánlom ezt!!! 19esekennk sokakakt irritálon hatalmasak a pixelei és pixelközei; annyira hogy a fehér sem fejhér rajtuk :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:06

off: opera-ról beszéltünk múltkor hogy szerintetek mennyire jó, akkor egy dolgot magyarázzatok meg. nézek egy oldalt, majd kilépek opera-ból és 10 perc múlva is 60mega memóriát foglal, pedig nincs is elindítva mert kiléptem belőle... melóhelyen is, meg otthon is ugyanez a szitu, és még a firefox zabálja a memóriát... abból ha kilépek akkor az legalább eltűnik, nem marad bent 68mega tök feleslegesen a memóriában, ráadásul procit is eszik néha (25%-ot)... tényleg csodálatos egy böngésző  :rolleyes:

#1052 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:11

Az az igazság, hogy én nem feszegetem a csuklómat egyenes billentyűzeten se, igaz nem tíz ujjal írok :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1053 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:16

Idézet: diegho - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 10:06

off: opera-ról beszéltünk múltkor hogy szerintetek mennyire jó, akkor egy dolgot magyarázzatok meg. nézek egy oldalt, majd kilépek opera-ból és 10 perc múlva is 60mega memóriát foglal, pedig nincs is elindítva mert kiléptem belőle... melóhelyen is, meg otthon is ugyanez a szitu, és még a firefox zabálja a memóriát... abból ha kilépek akkor az legalább eltűnik, nem marad bent 68mega tök feleslegesen a memóriában, ráadásul procit is eszik néha (25%-ot)... tényleg csodálatos egy böngésző  :rolleyes:

User error? :D Én 6ostól használom és nem jellemző hogy kilépés után beragadna/memót eszik... 25%procit a legflesseesebb oldalon se eszik, 2-3%fölött még nem igazán láttam... az enme lehet hogy beragadt neked?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 10:16

User error? :D Én 6ostól használom és nem jellemző hogy kilépés után beragadna/memót eszik... 25%procit a legflesseesebb oldalon se eszik, 2-3%fölött még nem igazán láttam... az enme lehet hogy beragadt neked?

csináljak képeket róla hogy 3 példányban fut úgy hogy egy ablak sincs nyitva? tegnap miután megnéztem egy java-s oldalt ezt csinálta, csodálkoztam miért szaggat a cs 1.6, aztán nézem opera 3 példányban fut (1 órája nem volt megnyitva semmi).

#1055 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:31

Jobbklikk a futó folyamaton, leállítás. Nekem sosem regadt be egyik böngésző sem. De ha megrögzött Foxos vagy, miért szenvedsz most az operával? :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:48

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:31

Jobbklikk a futó folyamaton, leállítás. Nekem sosem regadt be egyik böngésző sem. De ha megrögzött Foxos vagy, miért szenvedsz most az operával? :)

nem vagyok megrögzött foxos, előtte operát használtam és akkor is ugyanez volt, X látszólag kilép és mégse, volt hogy 200megát foglalt úgy hogy nem is futott elvileg, de mégis, reménykedtem hogy megcsinálják, de nem, és ahogy néztem csak akkor van ez ha java-t tartalmazó oldalakat nézek sokáig. ma pl egy java oldalon ahol a firefox 16-18 megát foglalt és 5% procit ott az opera 20% procit és 34 megát... java lenne a gyenge pont?  :think:

#1057 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:56

Oké, egyre jutnak eszedbe újabb hibák amikkel találkoztál és még mindig xarnak találod benne; ennyi, akkor ne használj operát :respect: . Nekem nem szokott sokat enni; általában tálcán fut nekem a taskmgr (mert wifi driver programja néha beragad otthon és dualcore gépen nehezebben veszem észre), szal látni szoktam ha megy felfele a terhelés...

#1058 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 15:45

Amit én már régóta keresek billben az az AZONA márka ha jól emlékszem abból is valami KB..... nemtom pontosan.
Jelenleg is ilyenem van és perfect csak már sjanos az idő vasfoga megráta a 4-5 év alatt.
És nem találok sehol sem olyat.

#1059 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:23

Sziasztok!

Májusban szeretnék új cuccot venni, kb a következőket néztem ki magamnak:

AMD Athlon 64 X2 3800+ CPU (sAM2) BOX
MSI K9N Neo-F alaplap (sAM2)
Kingmax 1GB DDR2 RAM 800MHz
MSI Geforce NX 7600 GT-T2D  256E Lite  256MB DDR3, TV-out, DVI (PCX)
FSP 400W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-400PNF) OEM
Zalman CNPS7700-AlCu ventilátor, alumínium és réz

Ez így nekem kb 80-ból kijön, érdekelne a véleményetek hogy van e olyan benne amit nem szívesen ajánlotok.

7600 GT helyett gondolkodom a 3500 forintal drágább 8600 GT vagy a kb 6000 forintal drágább Radeon 1950 pró között. Főleg itt vacillálok. Szívem a radeon felé húz, de nem tudom erősebb e a megjelölt nvidia kariknál.

Előre is köszi a tanácsokat  :respect:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1060 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:48

Ha vársz akor lessz ugyis még intel áresés és akor egy COre 2 es rendszer jobba nmegéri majd sztem.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.