HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1321 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:07

Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 13:10

Amugy a kerdesem arra vonatkozott, hogy ugyebar a hazak 90%-aban a tap a proci felett fejezkedik el es mivel nekem van lehetoseg mashova helyezni, erdemes-e. Nem lesz e problemam a chipset es egyeb passziv hutes alatt allo alkatreszek melegedesevel.(leven a tap is eleg nagy hot gerjeszt)

csak gondolj bele: hol van melegebb egy házban? a földszinten vagy a 10.-en? naugye. akkor oda teszed a tápot ahol hidegebb van és meg is van oldva ;)

#1322 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:08

Idézet: Gyro - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 14:24

Azt mondják ide dobjam a kérdést:
"Szeva mindenki. Szóval új gépet építenék és a meló miatt nem lesz időm nagyon utána szaladgálni, úgyhogy ebédszünetben kellene megoldanom a dolgokat. Viszont nem ismerem a 3. kerületet ahol melózom. Milyen kiskereket tudtok ajánlani a 3.-ban? Igazából maradnék az AMD-nél nforce-os megoldással és egyben nem fogom tudni megvenni csak apránként. A válaszokat előre is köszönöm..."

na most ajánljak neked gépet 50-ből vagy 500-ból? nem ártana tudni mit akarsz vele csinálni, mennyi pénzed van rá és konkrétan mi kellene, csak ház vagy monitor is stb.

#1323 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:11

Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 13:10

Amugy a kerdesem arra vonatkozott, hogy ugyebar a hazak 90%-aban a tap a proci felett fejezkedik el es mivel nekem van lehetoseg mashova helyezni, erdemes-e. Nem lesz e problemam a chipset es egyeb passziv hutes alatt allo alkatreszek melegedesevel.(leven a tap is eleg nagy hot gerjeszt)

Ez oké, de erre a házventik vannak. Táp venti csak a tápot hűteni van eredetileg, csak ... szal mivel ATXnélé eredetileg fenn volt a táp, fenn is maradt, 12centis venit meg biztos halkabb mint a 8as elven a tápokba ez költözött át. Hogy gyakorlatilag nem halkabbak (pont a sok plusz hő miatt) az más tészta. Mielött vki megjegyezné hogy akkor miért van Liberty; azé' mert vízhűtésem van és így már csak saját magát kell hűtenie; megjegyzem így még max terhelés közelében sem hangos, 3/4 terhelésen pedig úgy forog a venti mint bekapcsoláskor...
(Ahol hátrafele fújó procihűtő van és izoláljuk a kimenő meleget ott is jó a 12es ventis; bár nem olyan jó mint a 8asok, mert: [itt leírtam épp tegnap].

De Smooth ha erre jár és szépen megkérem akkor  megmutatja hogy lehet szépen megcsinálni ezt!
)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 05. 11. 14:16 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1324 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:14

Idézet: Gyro - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 14:24

Azt mondják ide dobjam a kérdést:
"Szeva mindenki. Szóval új gépet építenék és a meló miatt nem lesz időm nagyon utána szaladgálni, úgyhogy ebédszünetben kellene megoldanom a dolgokat. Viszont nem ismerem a 3. kerületet ahol melózom. Milyen kiskereket tudtok ajánlani a 3.-ban? Igazából maradnék az AMD-nél nforce-os megoldással és egyben nem fogom tudni megvenni csak apránként. A válaszokat előre is köszönöm..."

ittene

AMDhez ragaszkodás nem baj de most az olcsó core2ők is jó alternatívák, nforcehoz ragaszkodás pediiig...

Jaaah, bolt ajánlás... hát az X. kiskerárak.hu, vagy ezért nem ragaszkodnék 1 kerülethez, aqua, lord, alienben nézegetnék cuccokat.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 05. 11. 14:18 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1325 Felhasználó inaktív   Gyro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:16

Idézet: diegho - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 15:08

na most ajánljak neked gépet 50-ből vagy 500-ból? nem ártana tudni mit akarsz vele csinálni, mennyi pénzed van rá és konkrétan mi kellene, csak ház vagy monitor is stb.

Nem köszönöm, már konkrét elképzelésem van. Oldschool vásárlóként pedig üzlet érdekelne ahova bemehetek és megtapogathatom a vasat mielőtt hazaviszem. Ráadásul a munkahelyemnek megefelelően a 3. kerületben mert a héven kívül nem nagyon ismerem a helyet...

#1326 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:22

Idézet: Gyro - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 15:16

Nem köszönöm, már konkrét elképzelésem van. Oldschool vásárlóként pedig üzlet érdekelne ahova bemehetek és megtapogathatom a vasat mielőtt hazaviszem. Ráadásul a munkahelyemnek megefelelően a 3. kerületben mert a héven kívül nem nagyon ismerem a helyet...

www.ipon.hu megrendeled kiviszik futárral.

Szerkesztette: diegho 2007. 05. 11. 14:23 -kor

#1327 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 03:57

Ház - levegő ügyekben a Lian Li A05-ös háza van jól megcsinálva, totálisan unorthodox a felépítése: a táp elöl és lent van. A levegő hátul megy be, friss levegőt kap ezzel a CPU. Az egyetlen hátrány hogy a meleg levegő a vinyóknál távozik, tehát Raptor tornyot nem ebből épít az ember -- nem is arra való... Viszont még a 8800GTX is simán belefér, tehát a ház "kis" mérete becsapós. Kár hogy a táp alatt nincsenek szellőzőlyukak, de hát a ház alumínium, így aztán a probléma orvoslása nem ütközik problémába...

#1328 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 07:28

P150/P180ról hallottál már? :D

#1329 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 10:25

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 8:28

P150/P180ról hallottál már? :D

Nem, az Antecről még életemben nem hallottam, és nincs NSK3300 házam se. De mi van ezekkel? Teljesen tradicionális kiosztású házak -- nagyon jók, nem tagadom, de speciel én mostanában a "kicsi szép" elvet vallom.

#1330 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 10:38

P180tradicionális? P150ben meg 8 centis ventis táp van az egész tápelhelyezés mizériát kilőve :).

Kép
Kép
Kép

És tudom hogy Anteced is van; azért kérdeztem ezekre ;) :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 05. 12. 10:39 -kor

#1331 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 11:21

ennyire unatkozol pite? :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1332 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 12. 13:05

Lenne egy összetett problémám, mivel nyár vége körül kéne nekem egy másodlagos gép. Na most nem a másodlagos gép összerakásához kérek helpet, mivel az a jelenlegi maradványaiból készül, hanem egy picit erősebbet raknék össze.

Átnéztem egy halom topikot, de van pár dolog ami nekem eléggé kuszává teszi a platformváltást. A legtöbb topikot szétcseszi az AMD vs Intel falme példának okáért.
Mivel csoró vagyok és mert a mostani procik nem annyira forróak mint pár éve, arra gondoltam, hogy az új DE alacsonyköltségvetésű konfig tuningolva lészen. Nem tudtam még eldönteni, hogy valami újabb magos X2-t vagy egy költséghatékony Core 2 Duot lenne érdemes beszerválni?
(Jelenlegi versenyzők, ami az idő és árak változásával változhat: E4300, E4400, Birisbane magos X2-4000 vagy 4400+)
Persze egy olcsó gépné nem baj, ha nem csak egy 14-16K körüli (pl. Asus Cube-ok) hűtővel lehet tuningolni.

1.) Core 2 Duo vagy X2?
Nem vagyok sík hülye, tudom, hogy a Core2 egy jelenlegi X2-vel szemben órajelre leosztott teljesítménye jobb, valamint azt, hogy (bár szvsz mázlifüggő) sokkal nagyobb tuningra esélyes is, de nem tudom nem e jár annyi plusz kiadással, hogy megérje nekem? (alaplap, memória szintjén nem e drágább?)

A másik, hogy elmebajom miatt 64 bites OS-t akarok feltenni, de még közelítőleg se tudtam kideríteni milyen a viszonyszám 64 bites teljesítmény esetén az X2 és C2D procik között?

2.) Milyen chipset?
További súlyosbítás: Ha megvan a platform, akkor milyen chipset?
Én leginkább ATI(!) párti voltam, mert a jó öres RS 4xx széria nem volt túl forró, konkrétan még borda nélkül se melegdett túl. Csakhogy az RS690/600 szériáról azt hallom melegszik. (Tuningnál ugye fontos lenne a téma ... meg utálom a hangos gépeket.)
Nos igen, de ott vannak az NForce chipsetek, amikkel szemben (be kell vallanom) erős előítéleteim vannak. Például, hogy forróak, de nagyon és gázos IDE/Sata driver bizonyos meghajtók esetén őrületbe kergetik a Usert.
A VIA és SiS nálam azért esik ki, mert nem nagyon láttam, hogy normálisabb lapot bárki építene rájuk, nem az előítéletek miatt.
Intel chipset akkor jönne képbe, ha C2D mellett döntenék. Igen ám, de vagy maradok DDR2 mellett egy jó P965 tuninglappal, vagy megvárok egy olcsó és jó tuningos P35 lapot, csakhogy ez utóbbi chipset is forrónak tűnik a több kilóméteres heatpipeos hűtések alatt.

3.) DDR2 vs DDR3
A géphez egy darabig nem akarok nyúlni, ezért filóztam a DDr3-as platformon, de ...
Jelenleg a DDR3 durván sokkal drágább a DDr2-nél (sacc per kábé 2x1GB DDR2-800 70-75 euro, DDR3 meg 200!!!), de legalább SOKKAL lasabb (1066MHz-s ramból a CL5-ös DDr2 szénnéalázza a DDR3 tesót) és a DDR1 vs DDR2 balhéból kiindulva ez a megfizehető kategóriában 1 éven belül nem fog változni. Sz'al nem vígasztal, hogy százezerért kapok majd tuningmájer 1600MHz-es ramot.
A DDR3 veszély AMD fronton nem áll fent, mert nem úgy néz ki, hogy lesz addigra AM3-as rendszer, de ha Intel mellett döntök és vennék öszvér lapot (P35) DDR2+DDR3 támogatással, akkor az nem megy a tuning és egyebek rovására?
Elvileg lesz pár "öszvér" lap P35-ből

4.) Alaplapot milyen gyártótól?
Sajnos évről évre változik, hogy ki milyen lapot gyárt, meg sok gyártónál a support elég gyorsan romlott utóbbi években. Régen Asus felé hajlottam, de a saját oldaluk elszúrása, meg a régen példás driverfrissítések elmaradása eltántorít tölük. Az MSI lapok sokak szerint háklisak sok ramtípúsra, DFI-t nem tudnék megfizetni, az Abit-tal annó sokat szívtam mint user és mint eladó is, stb.
De ugye mindez változik. Jelen pillanatban GigaByte felé hajlok mint megfizethető kategória ami megfelelne nekem, de véleményekre azért kíváncsi vagyok, mert nem vagyok tévedhetetlen.  :smoker:

Ja igen, konkrét típús esetén nem lenne hátrány a VGA foglalat mellett legalább 2 vagy több "használható" PCIE 1-4x foglalat is (ilyet jelenleg csak P35-ös lapban láttam sajnos), a használható azt jelenti, hogy ha beteszem a VGA-t, akkor ne essen ki kapásból 1 vagy 2 slot. Vista 64 bit okán pedig előny a Realtek ALC88x audio és hálókártya :)

Hát "röviden" ennyi lenne a kérdés. VGA nem ügy, mert ideiglenesen egy X1650XT lesz benne, és késöbb se csúcskari. A gép ilyen kis játék, kis videozgatás, stb.-re lenne használva. (Eredetileg sok játék lettt volna, de úgy se lesz időm arra.)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1333 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 14:21

Ha már giga felé húz úgyis a szíved, akkor DS3+E4300
És ezzel nagyjából minden kérdésed eldöntetett.
Tuningos, már olcsó is (nem drágább egy 4400+nál), hűs, jó kis intel chip, DDR2, megy olcsóbb rammal, kisebb hűtőkkel is (persze akkor extrém tuningra ne számíts, de egy X2 alázáshoz még mindig bőven elég).

Kérésre ide is linkelem:
12cm-s táp felül, procihűtés és házventi kérdésben

Szerkesztette: Smooth 2007. 05. 12. 14:25 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1334 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 14:45

A GigaByte P965-S3 és DS3 között az "ismert" dolgon kívűl van reális érdemi különbség? Ha jól látom már "csak" 3.3-as van mindenhol, ami támogat hivatalosan 1333FSB-t és négymagos procikat is.
Ha a P35 lapok nem lennének újdonság miatt atomdrágák, és nem lennének rosszabbak a P965 szériánál, akkor filóznék a GigaByte P35C-DS3R lapon, azon van 4db DDr2 és 2db DDR3 foglalat ...

(Az E4400-ről voltak pletykák, hogy némelyik bírja a 3,6Ghz-et is. Igaz ugyan ez terjed azon X2 3800+ és nagyobb procikról, amik az új steppinggel készülnek ... csak gondolom ott kisebb az esélye, hogy ez sikerül.)

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 05. 12. 14:46 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1335 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:43

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 15:45

A GigaByte P965-S3 és DS3 között az "ismert" dolgon kívűl van reális érdemi különbség? Ha jól látom már "csak" 3.3-as van mindenhol, ami támogat hivatalosan 1333FSB-t és négymagos procikat is.
Ha a P35 lapok nem lennének újdonság miatt atomdrágák, és nem lennének rosszabbak a P965 szériánál, akkor filóznék a GigaByte P35C-DS3R lapon, azon van 4db DDr2 és 2db DDR3 foglalat ...

(Az E4400-ről voltak pletykák, hogy némelyik bírja a 3,6Ghz-et is. Igaz ugyan ez terjed azon X2 3800+ és nagyobb procikról, amik az új steppinggel készülnek ... csak gondolom ott kisebb az esélye, hogy ez sikerül.)

DS3 már száraz kondis ergó nem kell félni attól hogy 2 év alatt kiszárad, ma hoztam egy ilyen konfigot: E4300, DS3, 2x1GB Kingmax memó, Coolermaster Hyper TX. hétfőn vagy kedden beszámolok róla hogy milyen. amúgy én is pont most nézegetem az amd dual core alá milyen lapot kellene venni, de full semmit nem kapni ami normális lenne. árlistákon ott van a legtöbb, de raktáron semmi. nekem is hűs, megbízható és legalább 275ös FSB-re képes lap kellene normális áron egy 3800+ mellé hogy low cost dual core gépet tudjak összedobni, de full semmi. most már az asrock-okat nézegetem hogy melyik mekkora fsb-re képes, találtam is egyet (ASRock ALIVENF5-ESATA2+), igaz az is nfore-os, de 520-as, ocw teszt szerint 300 feletti fsb-re képes, van fix pci/pcie, 1.4V, ht szorzó állítás, mem fesz állítás, szóval egy közepes tuninghoz minden adott, de nvidia és melegszik, viszont passzív alapból.

néztem asus lapokat is, de olcsó szériában nincs semmi értelmes amivel tuningolni is lehetne. rendszerint a fix pci/pcie hiányzik mindből.

giga lapok meg nagyon tré elrendezésűek chipsethűtés szempontjából, nem lehet rajtuk cserélni és ami rajtuk van... az meg rendszerint tűzforró...

#1336 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 20:59

Inquisitor:
1.) Core 2 Duo vagy X2?
Játékra X2. Ha eszeveszettül filmet kódolsz vagy hasonlóval keresed a kenyered akor az a 2-10 perc számít. Ahogy más 1000× bemásoltam és linkeltem a cpu vga párosítás hatékonyant, mivel úgyis vga limitesen játszunk nem észrevehető az X2 és C2 között a különbség. (Mondjuk egy dual pentium D már jól le van mardava, de az  más kérdés.)
CPU VGA párosítás hatékonyan

1,5.) 64bites OS sem linux sem Windows fronton NEM KIFORROTT, mellesleg csak az eredetielg is 64bitre írt progikkal lehetnél gyorsabb, pl Farcry 64bites változata. Egyik kisebb particiód rá áldozhatod, de fő oprendszernek véletlenül se!

2.) Milyen chipset?
ATI/ViA esetleg nf ha nem zavarnak az olyan amilyen driverek, az izzó/rossz helyen lévő chipset (passzívan izzik, aktívan a hűtés útban van). Intelnél 965 és kész, többi felejtős ehhez képest.

3.) DDR2 vs DDR3
Mivel nincs DDR3as platform a kérdés el is dőlt. Ha nem lenen ritka és drágább a 939 akkor DDR1 és DDR2 dilemma lehetne mert elöbbi gyorsabb, de gondolom AM2eset akarsz, az olcsó.

4.) Alaplapot milyen gyártótól?
AMD: Asus, Abit, (Dfi)
intel: Asus, Abit, Gigabyte, (Dfi)

Crossfire és SLI felesleges, mert elöbbi legalább 98%ban gyorsít az utóbbi 60-70%ához képest, de 2 kari árából egy modernebb erősebbet veszel, klevesebb helyet foglal, stb, stb, stb.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 05. 12. 21:04 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 21:01

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 15:21

Engedelmeddel a felületesek kedvéért beszúrom:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Az előlapi rész opciós; de a proci melegét érdemes direktbe kivezetni, egy darab karton kell és 15 perc szabadidő...

#1338 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 21:35

Én is megint filózok valami fejlesztésen, de ahogy nézem 2x1 giga ddr500-as ramok (amit akarnék) nem nagyon vannak 35-40k alatt. S939 x2-k meg megintcsak drágák, Opteron-ról nem is beszélve, szóval itt nem nagyon látok kiutat. Pedig nagyon meg vagyok elégedve a mostani rendszerrel, ezért is gáz, h értelmes pénzösszegból nem tudom hová fejleszteni. :(
És akkor most látom, h már itt van a ddr3, Bearlake-es lapok stb... pedig még a Core2 váltással el sem kezdtem foglalkozni úgy igazából. Máris itt vannak az új cuccok.

Szerkesztette: joshua7 2007. 05. 12. 21:36 -kor

Semper Fi

#1339 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 23:06

gigabity s3, 4300, meg valami olcsó ddr2 ram. (2*1 giga 800-as geil ultra 30k alatt van ujonnan 3 év gaival)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1340 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 23:18

Jah, ha nem fillérezünk akkor ez a legcélszerűbb

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.