HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 23. 10:54

BoGab, a Trasmeta már nem rohan sehova, már az AMD-é.

Uncsiii, többek között az az 1,7es ceelronis ér majdnem annyit mint egy 600as Duron, ill sajnos S3 driver fronton sosem votl erős, bár jó driverrel az itegrált savage4lt/savage2000 még használható ut/q3 vonalon...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2462 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 23. 10:57

Ezt most komkrétan nem tudom, ide kéne-e leírnom, de most én is némiképp hasonló cipőben járok. Volt gy iszonyú régi gépem, amit most kicsit helyrepofozgattam, vettem egy-egy olcsóbb alaplapot meg procit (ASUS M2V, AMD Athlon X2), meg egy kis memóriát, hogy tudjak játszogatni. A baj csak az, hogy minden program (játék:)) szaggat.
Pl.: Elindítom a Morrowindet, ami a régin futott (igaz, nem max grafikai beállításokkal) frankón. Most ugyan be tudok kapcsolni valós idejű árnyékoktól kezdve mindent, de szaggat az irányításkor, késik a reakció a gombnyomásomra, stb. Ugyanez a helyzet a Doom3-mal. A régin is futott (pedig alap P4es volt, ATI RADEON 9250el), de az új hardeverekkel sem érzek változást (azaz ugyanolyan minőségű). Pedig pont a hétvégén láttam egy nálam gyengébb konfiggal rendelkező sráőcnál futni a programot, sokkal jobb minőségben,mint nálam...

Mi lehet a baj?

#2463 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:15

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 11:57

Ezt most komkrétan nem tudom, ide kéne-e leírnom, de most én is némiképp hasonló cipőben járok. Volt gy iszonyú régi gépem, amit most kicsit helyrepofozgattam, vettem egy-egy olcsóbb alaplapot meg procit (ASUS M2V, AMD Athlon X2), meg egy kis memóriát, hogy tudjak játszogatni. A baj csak az, hogy minden program (játék:)) szaggat.
Pl.: Elindítom a Morrowindet, ami a régin futott (igaz, nem max grafikai beállításokkal) frankón. Most ugyan be tudok kapcsolni valós idejű árnyékoktól kezdve mindent, de szaggat az irányításkor, késik a reakció a gombnyomásomra, stb. Ugyanez a helyzet a Doom3-mal. A régin is futott (pedig alap P4es volt, ATI RADEON 9250el), de az új hardeverekkel sem érzek változást (azaz ugyanolyan minőségű). Pedig pont a hétvégén láttam egy nálam gyengébb konfiggal rendelkező sráőcnál futni a programot, sokkal jobb minőségben,mint nálam...

Mi lehet a baj?

Úgye újraraktál mindent, driverek, stb?
Milyen VGA-d van most?
A másik (na jó, harmadik :p), hogy a korábban használt, gyengépp grafikai beállításokkal is szaggat ugyanaz a játék?

#2464 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:17

Ezt a konfigot szeretnék rámsózni. Mivel lehet kötekedni benne?
1, motherboard: ASUS P5B PLUS VISTA - 32k
2, processor: INTEL Core 2 Duo E6750 - 2,67GHz, 1333MHz FSB, 4MB cache, socket 775, EM64T BOX (Conroe) - 48k
3, graphic card: ASUS EN8500GT SILENT/HTD 512MB DDR2, GeForce nx8500GT PCI Express - 27
4, Cooler: Thermalright XP-120 - 12k
5, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5 KINGSTON BOX - 25K
6, Ház: ASUS TA-951 - 9k

Táp már megvan
Köszi

#2465 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:56

Azt a 8500GT-t meg mijaaaaráknak raknák bele? :think: Dísznek, vagy htpcnbe lenne, de abba meg elég egy x300se. vagy akkor int vgas lap. Szvsz.

Milyen táp?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2466 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:57

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 11:57

Mi lehet a baj?

Milyen vga? CnQ ki van kapcsolva? Milyen drivereket raktál fel? (chipset, proci, vga)

#2467 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 12:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 12:56

Azt a 8500GT-t meg mijaaaaráknak raknák bele? :think: Dísznek, vagy htpcnbe lenne, de abba meg elég egy x300se. vagy akkor int vgas lap. Szvsz.

Milyen táp?

Táp: SEASONIC S12-2-430HB

Milyen videokártyát javasolsz?

Szerkesztette: auster 2007. 07. 23. 12:03 -kor

#2468 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 12:08

1 szavazat X1950Pro, mert mire dx10 lesz addigra IGAZI dx10es használható kártyák is lesznek (azaz tavaszra kb...)

#2469 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 12:14

Sziasztok.
Egy sA-s Athlon Xp 2500+ ra milyne ventit ajánlottok olyan 3000Ft max költkezés esetén?
Én a Spire Whisperrock V -öt néztem ki 2800Ft ért. Jó ez?

#2470 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 12:43

MCPite:
Vga: ez integrált, nvidiának mondja a leírás, adtam neki 256MB-ot
Driverek: kimásolom:
            - AMD Cool'n'Quiet Driver
            - VIA Chipset Driver Program
            - VIA S3G Display Driver
            - Realtek Audio Driver
            - JMicron JMB36X Raid Controller Driver
            - Realtek RTL8100C LAN DRIVER
            - USB 2.0 Driver

Nem tudom, mi az a CnQ...

Uuncsiii:
Szaggat a korábbi beállítással is, de legalábbis nem működik tökéletesen.

#2471 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 12:54

Nincs topikja az Abit IP 35-PRO alaplapnak, de még a hasonlóknak sem, ezért ide írom  be.
Még jól jöhet valakinek, ha nem akkor éri a meglepetés, amikor már nekiállt a dolognak, és
szétszedte a gépet. (hétvégén pl)

Az Abit IP-35 PRO lapra (és a hozzá hasonlóan magas északi híd hűtővel szerelt
új lapokra)  nem megy fel a Zalman 7000/7700 tipusú lapos, tányérszerű CPU hűtő.

Én a TT Blue Orb -bal próbálkoztam sikertelenül, de a Zalman 7000/7700  is ugyanolyan.
Ide tartoznak még egyes  Primecooler hűtők is.

Szerkesztette: Lancelot 2007. 07. 23. 13:02 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:05

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 11:54

BoGab, a Trasmeta már nem rohan sehova, már az AMD-é.

Tudtommal csak befektetett az AMD a transmetaba és nem vásárolta fel.

Bár végülis mondhatjuk annak, AMD a legnagyobb részvényes a transmetanal.

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 23. 13:20 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2473 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:10

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 13:54

Nincs topikja az Abit IP 35-PRO alaplapnak, de még a hasonlóknak sem, ezért ide írom  be.
Még jól jöhet valakinek, ha nem akkor éri a meglepetés, amikor már nekiállt a dolognak, és
szétszedte a gépet. (hétvégén pl)

Az Abit IP-35 PRO lapra (és a hozzá hasonlóan magas északi híd hűtővel szerelt
új lapokra)  nem megy fel a Zalman 7000/7700 tipusú lapos, tányérszerű CPU hűtő.

Én a TT Blue Orb -bal próbálkoztam sikertelenül, de a Zalman 7000/7700  is ugyanolyan.
Ide tartoznak még egyes  Primecooler hűtők is.

:up:

Bizony és nem csak vele. Nagyon oda kell figyelni és keresgélni a heatpipeos alaplapok és hűtő összeválogatásánál. Gigabyte 965ds4 + freezer kombóval cumiztam be... és olvastam több helyen, hogy a p35ös ds4 heatpipe tornyára sem megy ám fel minden... és ilyen 10-15k-s batár nagy hűtőkkel szívtak... azért az nem kellemes...

Amit nagyon hiányolok (zalman oldalán és asszem a scythe oldalán találtam csak) az a kompatibilitási lista, hogy bármely oldal akár csak rárakni is próbálta volna...

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 23. 13:12 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2474 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:23

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 13:43

MCPite:
            - VIA S3G Display Driver
            - Realtek Audio Driver
            - USB 2.0 Driver

Uuncsiii:

Integrált via lesz az :D

Ne várj tőle többet... vegyél egy videókártyát...

#2475 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:32

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 10:57

Mi lehet a baj?

tápot is cseréltél?
nagyon remélem....
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2476 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:35

Ja, persze, hogy cseréltem. A boltban mondták, hogy milyen kell, 5ezer Ft kürüli összeg már nem vág a sárba...

#2477 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:35

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 13:43

MCPite:
               - VIA S3G Display Driver
               - Realtek Audio Driver
               - USB 2.0 Driver

Uuncsiii:

256mega egy integráltnak sem kell 64bőven elég mindnek.
Most nvidia vagy S3? S3 irodába való, vn majdnem játékra.

Babakocsival nem illik felhajtani az autópályára... Minimum egy X1650XT-t szerezz be ha játszani akarsz...

Milyen tápot vettél, mert ha a különbözet ennyi akor ok, ha 5ért vettél tápot az pont 2vel kevesebb mint amennyiért jót kapsz...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 07. 23. 13:39 -kor

#2478 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:37

Viszont akkor meg, ha az ATIval nem volt gond, időlegesen visszategyem azt? mondjuk gyengébb, de legalább így memória szabadul fel... De tényleg Nvidiával hirdették a szemetek!

#2479 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:38

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 13:35

Ja, persze, hogy cseréltem. A boltban mondták, hogy milyen kell, 5ezer Ft kürüli összeg már nem vág a sárba...

5 ezerért nem sok normális tápot lehet kapni.
plusz igen, az integrált s3 nem a csucsteljesitményéről hires. még a 9250-es radeon is csuklóból übereli
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2480 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:41

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 14:37

Viszont akkor meg, ha az ATIval nem volt gond, időlegesen visszategyem azt? mondjuk gyengébb, de legalább így memória szabadul fel... De tényleg Nvidiával hirdették a szemetek!

M2V-be visszarakod? Vasfűrésszel készülj a művelethez mert PCIE és az AGP nem igazán kompatibilsek...  de M2V-ben integrált vga sincs szal jó lenne ha vennéd a fáradtságot és utánanéznél kicsit a lapodnak...  :think:

Ha nagyon nem megy akkor csinálj egy everest reportot...

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.