HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 24. 17:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 18:35

Nekem kb. 2001 környékén a TVnet már jött ennyivel. Most meg az UPC jön ennyivel.

De a feltöltési sebessége továbbra is egyedülálló? ;) Akkor még Direct Connect egyik hubon chatoltunk erről évekkel ezelőtt. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#232 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:05

Nekem 1 eve kocog hibatlanul a fizikailag max 16 mbites adsl-en 13 mbit.  Mire ideer a hdsnet a lanjaval (hehe 3 haznyira, ha vannak) addig eltelik ugyanennyi, es ha itt meg mindig dicserik, es kifogastalan, es nonstop, akkor kiprobalom :)

ps: najo, persze az up irany adsl-en (ld. adsl nevenek jelentese) telleg csak 1 mbit, dehat evvan.
Udv: Nezelodo

#233 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:15

akinek bekötötték már a lant kérdem..kellett aláírni 1 évet,
" a tájékoztatás nem teljes körű" szöveg miatt kérdem.
aztán átkéne nyálazni a ÁSZF-t tudom  :think:

#234 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:32

http://www.digikabel.hu/index.php?option=c...id=46&Itemid=79
Varom a jelzeseket :) milyen lehet a valosagban :think:  reklamok mindig szepek csak nem mindig igazak  :smoker:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#235 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:32

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 18:15

nincs hűségnyilatkozat

#236 Felhasználó inaktív   kaqkk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 24. 19:49

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 17:15

Megerősítem : nincs hűség.

#237 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 23:50

Kicsit gáz mostanában a DigiTV, olvastam a Metro újságban. :( Hogy reklámban nincs beépítési költség, mégis fizették. Végül 2 havi számlázás 2 hét alatt. :rolleyes: Szarul kezdték meg és szarul végződött.

Szerkesztette: bolic system 2007. 09. 24. 23:51 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#238 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 06:30

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 22:50

Kicsit gáz mostanában a DigiTV, olvastam a Metro újságban. :( Hogy reklámban nincs beépítési költség, mégis fizették. Végül 2 havi számlázás 2 hét alatt. :rolleyes: Szarul kezdték meg és szarul végződött.

en twnetworknel is ugyanigy jartam a szamlazassal kapcsolatban, 1 honap alatt(elso honap) 4 szamla jott ki, abbol 2 sztorno volt :) elofordul ez mashol is ..

#239 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 08:15

A cisco switchekkel kapcsolatan: 1 44 10/100/1000-es switch, aminek van 4db 1G optikai portja kb 3700 USD, vagyis kb 660.000 ft. Egy port koltsege tehat 15.000 ft. 2500-at fizetve csak 10M eseten 6 honap alatt visszajott az eszkoz ara, ami meg kb 4-5 evig jo is lesz, tehat fel ev utan mar nyereseget termel. Persze teljes portkihasznaltsagnal nezve :) Es ekkor mar gigasak az ugyfel fele a portok, nem is 100-asok, akkor kb fele lenne a 500 lenne a cucc, ha meg csak 24 portosat ra ki akkor kab 3-400e.

Nem tudom hogy nez ki a halozata, de nalunk egy emeleten van 12 lakas. Ide en kezdetben letennek egy 8 portos noname switchet, aki kb 8000 ft. Ezt felkotnem 100-as linken a teton levo ciscora, ami mar optikan viszi tovabb a netet. 10 emelet, 10 port. Tehat egy 24 portos gigas switch is eleg lenne, es akkor igeny eseten csak az adott emeleti switchet kellene gigasitani, ami meg kb 15.000 ft egy linksys switch. Az ugyfel korlatozasa ugyis login alapu, tehat az emeletekre nem kell feltetlenul nagy tudasu switch.

Sot ha belefer a 100 meterbe, lehet csak koteseket csinalnek az emeleteken, es a teton levo 24 vagy 48 portos ciscora vinnem fel az ugyfelet egyenesen, ekkor nem kell emeletenkent switch, ami plusz hibaforras, plusz egyenkent tudom korlatozni az ugyfel vonalat, ha trukkozni akar valamit, mert portonkent egyet latok :)

Egy kulfoldi traceroute-ot mondjuk a www.cisco.com fele csinalhatna valaki :)

En is kacerkodom vele, most UPC van 10e-ert a 10/1M, es most fog lejarni a husegem, ha jonak tartjatok, lehet befizetek :)

Szerkesztette: Laca 2007. 09. 25. 08:26 -kor

#240 Felhasználó inaktív   Infiniti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 09:53

Üdv,

Miskolcról van itt vki akinek már diginet-e van?Mert érdeklődnék hogy mi kell a bekötéshez onnantól kezdve hogy a tetőn van a kábel.Meg kell várni hogy a cég magától jöjjön lakásonként kábelt behúzni,illetve keresni kell üzletkötőt és akkor csak hozzánk kijönnek bekötni?
Hogy működik ez a folyamat? :confused:

Köszi!

#241 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:11

Idézet: Laca - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 9:15

Egy port koltsege tehat 15.000 ft. 2500-at fizetve csak 10M eseten 6 honap alatt visszajott az eszkoz ara, ami meg kb 4-5 evig jo is lesz, tehat fel ev utan mar nyereseget termel.

Persze. 3 hónap alatt visszajön a telepítési költség, még 3 hónap az üzemeltetés, tegyünk fel kb. 2 hónapot a supportra. +8 hónap, mire az előfizető nullában lesz, plusz mondjuk havi 600 forintot termel is. Azért a core routerek drágábbak, meg ott eleve ne listaárat nézzél, hanem supportostól tokvonóval.
Make love not Wor.

#242 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:31

Hmm Indexen is megpendítette valaki nemrég hogy a tetőn dolgoznak, meg most itt ketten is a korábbi hozzászólásokban. Ezt most azt jelenti hogy Digisek légkábelezéssel kötik össze a háztömböket? Az biztos nagyon költséghatékony, jóval olcsóbb mint alépítményt kialakítani, de tudtommal nem épp szabályos.

A Digi és UPC pont e miatt vásárolja fel sorra romániában a kis pár háztömbös csináld magad LAN-os hálózatokat, mert amióta beléptek az EU-ba azóta az óccsón kialakított légkábeles összeköttetések már nem szabályszerűek. Ezeket a kábeleket le kell vinni a föld alá ami sok pénzbe kerül és ezt már a csináld magad pár háztömbös szolgáltatócskák már nem bírják. Ezért a két nagy román cég sorra felvásárolja ezeket a piciket, bagóért, alig 100 dollár vagy euró/user értéken és a kisebb kábeles cégekkel is hasonló a helyzet.

Közben sikerült guglival megtaláltam a cikket amire emlékeztem:
A tömbház-hálózatokra vadászik az RCS-RDS és az Astral
http://tech.transindex.ro/?hir=4438

#243 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:45

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 11:31

Hmm Indexen is megpendítette valaki nemrég hogy a tetőn dolgoznak, meg most itt ketten is a korábbi hozzászólásokban. Ezt most azt jelenti hogy Digisek légkábelezéssel kötik össze a háztömböket? Az biztos nagyon költséghatékony, jóval olcsóbb mint alépítményt kialakítani, de tudtommal nem épp szabályos.

Itt 2002-ben építettek ki 10 emeletes házak között LAN-t, internet céljából (egy helyi szolgáltató) (most már nem csak netet szolgáltatnak rajta, hanem telefont is, nemsokára IP TV is lesz).

Na most a kábelezést egy alvállalkozó végezte, s egy meglévő (a házak közötti) riasztási rendszer légkábele mellett vitték az UTP-t (rárakva a vivő drótkötélre), így kötötték össze a házakat. Kizártnak tartom, hogy ezt onnét leszereljék a közeljövőben.  :think:

Szerkesztette: Kory 2007. 09. 25. 10:47 -kor

#244 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:46

Laca:

Egy 24x100Mbps TX portos +2 SFP GE portos ME-3400-as Cisco switch listaáron 2000 dolcsi. Egy SFP 500-1000 között van típustól függően és kell belőle kettő az optika két végére. Nagyobb tétel kedvezménnyel talán az egész kijön 100 dollár/portból ami csak akkor igaz ha 100%-os a port kihasználtság, ami azért nem életszerű. Az elején kevesebb lesz később felmehet 75% környékére. Utóbbival számolva úgy durván 25 ezer egy ügyfél, és ez csak az access switch. Ezt 2500-zal elosztani és azt mondani 10 hónap alatt megtérül nem igazán helyes. A 2500 br havidíj az eszközár meg nettó. Ráadásul a havidíjat nem számolhatod el 100%-ban beruházás fedezetnek, a napi fenntartási, hálózat üzemeletetés, bérezési, support, számlázási, bérelt vonali egyéb sávszél köztségeket is abból kell fedezni. Szóval a nettó 2k-ból úgy 1200-at erre számolva úgy 20 hónap az access swich.

Ehhez jön még hozzá a ház bekábelezésének költsége, munkadíja amit jellemzően alvállalkozóknak fizetnek. Az előfizető bekötése is külön költség, kiszállási díjjal, szerelési, munkaköltséggel. A háztömböket alépítménnyel kellene összekötni, aminek kialakítása szintén jelentős költség, persze ha a Digi légkábelez akkor ezt a költséget nem túl szabályosan ignorálja. A házak közé optika kell, az aggregáló eszközöknek is van /user költsége bár egyre jelentéktelenek attól függően hogy az aggregáció minél magasabb szintű. Azért ha ezeket is figyelembe veszed a 3 év hamar ki fog jönni, és ha alépítmény is van az még dob rajta szerintem.

#245 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:53

Kory:

Passz, mi már régebb óta EU tagok vagyunk, a szabályok gondolom ránk is vonatkoznak. Esetleg ha valaki tudja pontosan hogy megy ez a légkábelezéssel megoszthatja.

Itt is volt 2002-ben légkábelezés pár épület között ahol gondok voltak az alépítmény körül, de csak ideglenesen, nehogy elkaszálják a szolgáltatót. UTP is volt ideiglenesen házak között, de az nem épp szakszerű megoldás, most már tudtommal optika van mindenütt.

#246 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 11:28

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 10:31

A Digi és UPC pont e miatt vásárolja fel sorra romániában a kis pár háztömbös csináld magad LAN-os hálózatokat, mert amióta beléptek az EU-ba azóta az óccsón kialakított légkábeles összeköttetések már nem szabályszerűek. Ezeket a kábeleket le kell vinni a föld alá ami sok pénzbe kerül és ezt már a csináld magad pár háztömbös szolgáltatócskák már nem bírják. Ezért a két nagy román cég sorra felvásárolja ezeket a piciket, bagóért, alig 100 dollár vagy euró/user értéken és a kisebb kábeles cégekkel is hasonló a helyzet.

Közben sikerült guglival megtaláltam a cikket amire emlékeztem:
A tömbház-hálózatokra vadászik az RCS-RDS és az Astral
http://tech.transindex.ro/?hir=4438

Igen én voltam az egyik aki látta,hogy a szomszéd háztömbben kábeleznek a tetőn ott húzták az UTP-t.

De hogy érted azt,hogy nem szabályos?

#247 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 11:31

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 5:53

2. menj el erre az oldalra: http://wigwam.sztaki...wam/index.shtml ott mutatja az IP-d balra fent.

kihúzod a routert a 220-ból vársz pár mp-t és visszadugod majd frissitesz az oldalon és elvben új ip címmel vagy fenn ott leetudod ellenőrizni. Vagy a legközelebbi csatizáskor.
Nálam ha kikapcsolom a gépet áramtalanítom a routert és adsl modemet is mert ugyanazon dugaljba van mind

Ezt csináld meg kérlek!

És mégegy kérdés.. mennyire stabil a LAN viharban?

#248 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 11:32

Idézet: Kory - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 10:45

Itt 2002-ben építettek ki 10 emeletes házak között LAN-t, internet céljából (egy helyi szolgáltató) (most már nem csak netet szolgáltatnak rajta, hanem telefont is, nemsokára IP TV is lesz).

Na most a kábelezést egy alvállalkozó végezte, s egy meglévő (a házak közötti) riasztási rendszer légkábele mellett vitték az UTP-t (rárakva a vivő drótkötélre), így kötötték össze a házakat. Kizártnak tartom, hogy ezt onnét leszereljék a közeljövőben.  :think:

Mi az a házak közötti riasztási rendszer?

#249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 25. 11:40

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 11:53

Passz, mi már régebb óta EU tagok vagyunk, a szabályok gondolom ránk is vonatkoznak. Esetleg ha valaki tudja pontosan hogy megy ez a légkábelezéssel megoszthatja.

Amíg ISO szabványban nemzetközileg létező fogalom, meg kivitelezésileg is ott van, hogy miképpen kell megcsinálni, addig márpedig olyat lehet. Ennek ellenére alépítmény már csak villámvédelem/egyéb szempontból is jobb. Mittomén, alépítményben 100-200 forint/méter áron lehet ilyet húzni, levegőben meg 2ezresért méterjét. Nagy távra 2 ezresért üveget is húznak egyből tokvonóval, itt pesten olyan 5-8 ezresért.
Make love not Wor.

#250 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 12:41

Idézet: Zsolteeca - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 12:32

Mi az a házak közötti riasztási rendszer?

A házak építésénél tervezett rendszer, mely a 10 emeletesekben található "házmesteri" lakásokat kötötte össze, ide volt bekötve pl. egy kezdetleges tűzriasztó rendszer illetve a "liftjelző" - ha valamelyik liftben valaki megnyomta a vészhívót, akkor minden házmesteri (vagy megbízott) lakásban csörgött egy bizgentyű, s jelezte hogy ki, milyen ügyben, melyik házban csenget, hova fusson liftet menteni. :)

Szerkesztette: Kory 2007. 09. 25. 12:41 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.