HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#291 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 07:53

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. Oct. 1., Monday - 4:26

Ha ilyen helyen laknék, ahol van digi, én hűséggel is simán bevállalnám.

Itt már kábeleztek,de állítólag még hetek kérdése így is a LAN.
:(  :(  :(  :(  :(  :(  :(

#292 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 07:54

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. Oct. 1., Monday - 4:26

Ha ilyen helyen laknék, ahol van digi, én hűséggel is simán bevállalnám.

Merre lax,hogy ott nincs?

#293 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:32

Idézet: Zsolteeca - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 7:54

Merre lax,hogy ott nincs?

Gyömrő, itt csak monortel ADSL van, de nálunk még az sincs:) Itt Eurocom ami uralkodó független szolgáltató, ami elég jó.

#294 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:47

Idézet: Zsolteeca - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 8:53

Itt már kábeleztek,de állítólag még hetek kérdése így is a LAN.
:(  :(  :(  :(  :(  :(  :(

Húha, hát az tényleg nagy idő.... :)

#295 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:58

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 20:56

Szerintem az emktv megegyezik a digikábellel.
katt

Nálunk EMKTV volt. 2-3 hónapja lett belőle Digikábel.
Azóta van mozgolódás, cserélik a kábeleket és ahol felújították a rendszert ott már kombi csomagot is lehet kérni telefonnal együtt.
A net egyelőre még 2/1 Mbit, amennyi az emktv-s időkben is volt a max.

#296 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 09:18

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 20:26

Előbb-utóbb teljesen csődbe fog menni a vállalat.

Ugyanezt mondták amikor megjelent a műholdas Digi. Lám egyre több előfizető van és már kábelen is terjeszkedik !

#297 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 10:00

Nem az előfizetői szám a lényeg hanem a bevétel. Csődbe mehetek én úgy is, hogy van kétmillió előfizetőm ha nem jön be tőlük elég pénz az üzemeltetésre...
Teszári most vezeti be az anyacég részvényeit a londoni tőzsdére, azért van most hirtelen ez a nagy fejlesztés, hiszen több előfizető = növekszik a részvények ára.

Szerkesztette: Laci082 2007. 10. 01. 10:00 -kor

#298 Felhasználó inaktív   Infiniti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 11:11

Miskolcon hogy kell beköttetni?Az irodájuk még nem nyílt meg,tudtok adni üzletkötő telefonszámot?

#299 Felhasználó inaktív   Zsolteeca 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 01. 14:35

Idézet: Kory - Dátum: 2007. Oct. 1., Monday - 8:47

Húha, hát az tényleg nagy idő.... :)

Lehet,hogy még két hét. Bele tudsz gondolni?  :(
Vagy annyi sem. De reméltem,hogy már a napokban lesz LAN-om.

#300 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 14:47

Idézet: Laci082 - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 11:00

Nem az előfizetői szám a lényeg hanem a bevétel.

Valóban nem, de az előfizetői szám növekedésével nő a bevétel is. ;)

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 14:49

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 15:47

Valóban nem, de az előfizetői szám növekedésével nő a bevétel is. ;)

Kiadás is, meg aztán a support.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 18:32

Viszont szomorúan tapasztaltam, hogy a csatornaválaszték nem egyezik a debreceni és budapesti, azonos árú kábeltévécsomagok között. Pesten több adó van benne.
Illetve a DIGInél nem kezdték el a magyar Music TV sugárzását.
Ezekről van valakinek hasznos infója?

#303 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:44

Idézet: Krajczi - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 19:32

Viszont szomorúan tapasztaltam, hogy a csatornaválaszték nem egyezik a debreceni és budapesti, azonos árú kábeltévécsomagok között. Pesten több adó van benne.
Illetve a DIGInél nem kezdték el a magyar Music TV sugárzását.
Ezekről van valakinek hasznos infója?

Nekem DiGiTv-m van (műholdas) ott a magyar jön a régi angol helyén.
Egyébként meg a magyar MTV fos :down: , pont olyan amilyennek elképzeltem.
Nade izlések és pofonok :)

#304 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:01

Valamit tegyünk tisztába mert ahogy olvasom még Jahno sem tudja..pedig az indexen ott az emktv-s topik :)

Szóval Bp. több kerületében voltak különböző helyi kis kábelszolgáltatók amik nem nagy cégek hanem lakó közösségek, szövetkezetek hoztak létre a rendszerváltás után. Majd a csillagpontos törvény elfogadásakor ezek a kisebb kábelszolgáltatók összetömörültek (vagy tömörítették őket mert műszakilag nem volt meg a csillagpont a kiépítésére nem volt pénz) és megszületett 2000-ben az EMKTV (Egyesült Magyar Kábel TeleVizió) román többségi tulajdonnal azaz Teszári Zoltánnal az élén aki nagyjából anyagilag reggelire megenné a TOP 5 magyart... elkezdték nálunk kiépíteni a csillagpontot cserébe a helyi kábelrendszer elavult részét 25 évre kapta meg és a jogokat is vagyis 25 évig ezen a rendszeren nem lehet más szolgáltató!
Gyakorlatilag Bp-n és néhány vidéki városban szerzett magának így kisebb részt a piacból.
Mindenki elfelejtett egy dolgot, h ez a román háttér uralta a román piac több mint 50%-át már akkor is!
Senki nem foglalkozott az EMKTV-vel (kivéve azok akik az ő kábeltv szolgáltatásukat kapták) egészen addig amig nem vezette be tavaly a műholdas digi tv-jét amivel felverte az UPC álló vizét a hazai piacon.
Mindenki egyfolytában arról beszél és gazdaságilag támaszt alá dolgokat h így nem lehet úgy nem lehet..egy dolgot elfelejt. Borzalmas nagy tőke áll a háttérben nem akar holnap meggazdagodni elv van náluk!! Furcsa mi? :)
Idén ez a EMKTV egy névváltáson esett át és lett Digi KFT valamint bevezeti a lant ezen az áron..ahogy a digi TV-t is 2 éves szerződéssel ebből 1 év 0Ft havi díjjal 2. évtől 1700Ft-al.
Most olyan áron vezeti be a lant ami eddig elképzelhetetlen volt a piacot uraló monopol helyzetben lévő trékom és upc esetében.

Hogy milyen lesz a szolgáltatásuk szinvonala? Nincs hűségszerződés!! Ha szar nem kell fizetni..
még1 dolog. Jahno említett pl. modemet..én úgy tudom nincs semmilyen modem a lanhoz..bejön a kanóc és kész.

Szerkesztette: Flashget 2007. 10. 02. 09:06 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 09:58

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:01

egy dolgot elfelejt. Borzalmas nagy tőke áll a háttérben nem akar holnap meggazdagodni elv van náluk!! Furcsa mi? :)

Mert UPCnek nincs tőkéje, meg Tcomnak?
Make love not Wor.

#306 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:58

Mert UPCnek nincs tőkéje, meg Tcomnak?

Ezt én nem mondtam, de ők monopol helyzetben vannak..és évek óta a trékom (hiába volt matáv a név)csak hadisarcot szed be tőlünk kirabolja az országot magyarán.
És mint írtam a csillagpont kiépitésével 25 évre ővék a terület is ahol kanóc fut...ráérnek

Szerkesztette: Flashget 2007. 10. 02. 10:11 -kor

#307 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:31

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 9:01

Borzalmas nagy tőke áll a háttérben nem akar holnap meggazdagodni elv van náluk!! Furcsa mi? :)

Egyelőre nem veszélyezteti a nagyok érdekeit, ráadásul általános a bizalmatlanság a kis cégek iránt (joggal). Több (társasházi) fórumon is láttam a szolgáltatás minőségében kételkedő hsz-t. Valahogy nem jut el az emberek tudatáig az, hogy tök mindegy, milyen a minőség, ha nincs rabság.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#308 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:35

Flashget:

Nem tudom ez a 25 év honnan van, de valahogy nehezen hiszem. Az évezred forduló környékén az összes kábelszolgáltató a Tíkábel és a UPC is ugyanazt csinálta, nagyüzemben felvásárolta az önkormányzatok vagy lakóközösségek által birtokolt kábelhálózatokat, de valójában csak ügyfeleket/piacot vettek. A felvásárlás után kiépítették a saját, független csillagpontos rendszerüket, a felvásárolt régi hálózatot pedig megszűntették. Így az embereknek át kellett migrálniuk egy jellemzően sokkal drágább új csillagpontos rendszerre. Az EMKTV is ugyanezt az ipart űzte anno mint a többiek.

Nem tudom hogy honnan van ez a 25 év, de a gyakorlat azt mutatja vannak párhuzamosan építkező szolgáltatók, szóval én kizártnak tartom ezt a 25 éves kizárólagosságot, hisz akkor ezek a párhuzamos hálózatok meg sem épülhettek volna. Persze túl sok párhuzamos hálózat nincs csak elvétve, mert a cégeknek nem éri meg párhuzamos hálózatot építeni. Egy telített paicra anyagilag nem éri meg belépni, mert sokkal rosszabb pozícióból indul a cég mint az aki szűzen a teljes piacot learathatta. Az új érkezőnek nyomottabb áron kellene szolgáltatnia, mert máskülönben nem is foglalkozik vele a fogyasztó, hisz semmi nem indukolná a váltását. Nyomott ár mellett, az elején minimális ügyfélszámmal, ami nagyon lassan bővül nem éri meg hatalmas beruházásokat eszközölve párhuzamosan újrakábelezni egy területet, mert a megtérülés oly távoli jővőbe vész hogy üzletileg nem túl vonzó. Ezért sem erőltetik a párhuzamos hálózatokat, maximum a nagyon sűrűn lakott lakótelepi részeken fordul elő ilyen ahol az adott terület képes két szolgáltatót is eltartani.

#309 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 11:53

"Nem tudom ez a 25 év honnan van, de valahogy nehezen hiszem"

miután a szövetkezet tulajdonában volt a rendszer és ezügyben szavazósdira kellett vinnie a lakók elé hogy mi legyen egy nyomtatványra levolt írva minden feketén-fehéren és ez szerepelt rajta. De más is, h milyen feltételekkel kapja meg az emktv (csatornák, árak stb)nem én találtam ki. Csak mivel ez '99-ben volt vagy 2000-ben nem emlékszem...a fene sem gondolta, h ezt a papírt tegyem el mert majd 2007-ben szükség lenne rá. nem is neteztem még akkor :)
De hidd el nem én találtam ki a 25 évet! A csillagpont kiépítése egy fillérünkbe sem került sem a szövetkezetnek sőt kapott x millát nem is keveset.

Szerkesztette: Flashget 2007. 10. 02. 12:11 -kor

#310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 12:34

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 11:31

Valahogy nem jut el az emberek tudatáig az, hogy tök mindegy, milyen a minőség, ha nincs rabság.

De ha igeaz az a 25 évig övék a terület, akkor újabb monopolhelyzet van, amiért a Tcomot anyázni szoktuk :-) Vagy ha tényleg igaz, akkor úgy járunk, mint pár kis házzal, ahol GipszJakab sufni cége mindenkit szopatott, UPC-t meg nem engedték be, pedig szolgáltatni is bírt volna.

Utoljára velem is köteledett a közös képviselő, hogy minek nekem fúrásfaragás, mikor van a házban internet, meg izé. Mondom azok olyan jelleget/minőséget nem tud szolgáltatni, ami nekem kellene, ezek otthoni cuccok. De akkor már látott olyamit is, mint a parabolaantennás, aztán az égből jön, és "teljesen jó". Nomost Neki kezdjek el magyarázkodni, milyen szinkron 10 megás vonalak kellenek? Esélytelen, de közöltem ez van, pincét feltörtük, betyúkbelezték, visszazártuk, mindenki kapott kulcsot, kész  :Đ
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.