HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:53

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 0:05

Mondjuk Bp 13. kerületben van az UPC, meg az UPC, ja és még az UPC is. De igérgetős cégből van sok száz.

Te mindig azt hiszed, hogy a 13. kerület csak abból a házból áll, ahol élsz :) Ki kell ábrándítsalak, az a kerület Budapest 2. legnagyobb kerülete. Mint elhangzott rohadt sok helyen van ADSL, nálunk a cégnél meg pl. Pantel, igaz az béreltvonal :) Ja, meg előtte tvnet kábel :)

Szerkesztette: moq 2007. 04. 08. 10:59 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#32 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 15:13

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 11:49

Attól mert mondjuk a Hdsnet megjelenik a kerületben, még egyáltalán nem biztos hogy ez azt fogja jelenteni hogy a kerület összes háztartásába odakerül a kanód végük. Más kerületekben is ahol ott vannak csak egyes városrész, lokális területen vannak ott, közel sem 100%-osan. Szóval még az is lehet hogy a Tíkom ADSL lefedettségét sem fogják elérni, csak a kerület egy üzletileg vonzóbb városrészében végeznek egy kisebb fejlesztést aztán annyi.

Ha végig fúrták és kábeletezték volna az épületedet, nagy koszt és felfordulást maguk után hagyva ahogy írte egy srác az indexes topicban akkor azt nagy valószínűséggel többe észrevették és jelezték volna a UPC-s topiacban a 13. kerben lakók. De nem nagyon emléxem ilyen jellegű beírásokra. Ráadásul társasházaknál jellemzően közgyűlésen kell megszavazni, beengedi e a lakóközösség az új szolgáltatót és engedélyezi a ház újrakábelezését. Ez is egy olyan pont ahol el lehet kapni a változás előjelét.

Ahogy Jahno írta az Atlas anno vagy 3 éve ígért fűt-fát, hogy forradalmi változásokat hoz majd a magyar broadband piacra, aztán ez megrekedt az ígéretek szintjén. Az RDS is már nagyon sok éve itt dekkol a magyar a piacon és ez alatt összeszedtek úgy 20 ezer broadband ügyfelet, ami durván úgy 2%-os piaci részarányt jelent. Ennyivel ők sem lesznek domináns szereplők, a UPC a 20%-ával többet csinált a magyar broadbandért.

Egyébként Romániában az RDS a legnagyobb alternatív szolgáltató, aki 3play-t ad.
Sok városban FTTB hálózatot építettek már ki, nem is akármilyen árakkal (legnagyobb csomagjuk 4M/4M internet felé - 50M/50M városon belüli felhasználók egymásközti forgalma esetén , 15 USD+ Áfa, amiért kapsz ingyen telefont is 200 perc vezetékes irányú és 30 perc mobilirányú beszélgetéssel)
Igazából nem értem, hogy a Digi TV indulását követően miért nem indulnak el a magyar piacon is.

#33 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 15:19

Idézet: moq - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 11:53

Te mindig azt hiszed, hogy a 13. kerület csak abból a házból áll, ahol élsz :) Ki kell ábrándítsalak, az a kerület Budapest 2. legnagyobb kerülete. Mint elhangzott rohadt sok helyen van ADSL, nálunk a cégnél meg pl. Pantel, igaz az béreltvonal :) Ja, meg előtte tvnet kábel :)

Sajna ADSLhez való jutás inkább a belvároshoz közel eső részeken sanszos... (Mint írtad, nagy a kerület :) )

#34 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 16:09

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 16:13

Egyébként Romániában az RDS a legnagyobb alternatív szolgáltató, aki 3play-t ad.
Sok városban FTTB hálózatot építettek már ki, nem is akármilyen árakkal (legnagyobb csomagjuk 4M/4M internet felé - 50M/50M városon belüli felhasználók egymásközti forgalma esetén , 15 USD+ Áfa, amiért kapsz ingyen telefont is 200 perc vezetékes irányú és 30 perc mobilirányú beszélgetéssel)
Igazából nem értem, hogy a Digi TV indulását követően miért nem indulnak el a magyar piacon is.

Elindultak, 2001-ben amikor az ADSL is, csak eddig 20 ezer előfizetőt szereztek és a területi lefedettségük is viszonylag csekély.

Ezek szerint sávszélt emelt az RDS, legutóbb amikor néztem az oldalukat még csak fele ekkora netsebességek voltak. Ahogy nézem a román UPC is emelt(kérdés ki volt előbb), ott februárban még csak 0.5/1/1.5 Mbps-es csomagok voltak, most már 1/4/6 Mbps-es, ezek szerint ott is elég nagy arányban emelt a UPC.

RDS-nél a nemzetközi elérési sebességére korábban elég sűrűn panaszkodtak, hogy csúcsidőben bűnrossz, és ez idehaza a Hdsnet hálózatából is igaz. Kérdés ehhez a duplázáshoz tartozott-e megfelelő fejlesztés mert eddig sem igazán hozták a csomagot a maximum értékeket.

#35 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 16:29

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 17:09

Elindultak, 2001-ben amikor az ADSL is, csak eddig 20 ezer előfizetőt szereztek és a területi lefedettségük is viszonylag csekély.

Ezek szerint sávszélt emelt az RDS, legutóbb amikor néztem az oldalukat még csak fele ekkora netsebességek voltak. Ahogy nézem a román UPC is emelt(kérdés ki volt előbb), ott februárban még csak 0.5/1/1.5 Mbps-es csomagok voltak, most már 1/4/6 Mbps-es, ezek szerint ott is elég nagy arányban emelt a UPC.

RDS-nél a nemzetközi elérési sebességére korábban elég sűrűn panaszkodtak, hogy csúcsidőben bűnrossz, és ez idehaza a Hdsnet hálózatából is igaz. Kérdés ehhez a duplázáshoz tartozott-e megfelelő fejlesztés mert eddig sem igazán hozták a csomagot a maximum értékeket.

Hát jövő hónapban választ tudok adni, hogy milyen a külföldi sávszélesség, apámnak beköttetem otthonra, letesztelem mit tud.
De akár hogy nézem, 1M/1M kapcsolat telefonvonallal 2000 Ftért annyira nem rossz ajánlat

#36 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 16:31

De azert ez a lap (www.digikabel.hu) egyetlen keppel, es ket mailto hivatkozassal kisse szanalmas, mar igy koztunk szolva :>
Udv: Nezelodo

#37 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:44

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 17:29

De akár hogy nézem, 1M/1M kapcsolat telefonvonallal 2000 Ftért annyira nem rossz ajánlat

Kérdés kinek mi kell. Én ha az éves hűségszerződéses díjat kikalkolom, akkor 8200 pénzre jön ki az UPC 10/1 megás vonal+telefon. Bár ez a 10 mega néha megadurva dolog, de működik. Előzők is működtek, viszont hdsnetes cuccal elég jókat szoktam szívni a júzereknél, bár azóta lehet javult a dolog, de aki bírta visszamondta. Ez van.
Make love not Wor.

#38 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:51

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 11:49

Ahogy Jahno írta az Atlas anno vagy 3 éve ígért fűt-fát, hogy forradalmi változásokat hoz majd a magyar broadband piacra, aztán ez megrekedt az ígéretek szintjén.

Legyen meg itt is a cikk:

http://www.vagy.hu/cikk.php?id=1233

Oszt fasza román csávó meg mondhatta magáét a Chellos topikon, majd akkor szóljatok, ha működik. akkor behúzom fülem farkam, Ti röhögtök, én meg jövök pár sörrel. De míg nem működik had legyenek már utóítéleteim  :D
Make love not Wor.

#39 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 04:32

Jomagam, ex hdsnet kenyszerelofizeto, anno HiF-el miattuk folyamaosan levelezo, osztom ketelyeidet :)

#40 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 16:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 1:44

Kérdés kinek mi kell. Én ha az éves hűségszerződéses díjat kikalkolom, akkor 8200 pénzre jön ki az UPC 10/1 megás vonal+telefon. Bár ez a 10 mega néha megadurva dolog, de működik. Előzők is működtek, viszont hdsnetes cuccal elég jókat szoktam szívni a júzereknél, bár azóta lehet javult a dolog, de aki bírta visszamondta. Ez van.

Egy átlagfelhasználónak bőven elég.
A letöltőgépek a teljes internetező társadalom alig pár százalékát teszik ki.
Jómagamnak is bőven elég lenne egy 1/1es kapcsolat ennyi pénzért, csak VOIP ra és böngészésre használom.
Jelenleg egy lakóparkban lakom albérletben, ahol csak a Comunique nevű görénybanda van semmi más.
Jelenleg 3/3-as netjük a legkisebb csomag 8490 pénzért.
Vagy ezt választom, vagy semmit, mert még T-Com sincs  :reklamacio:

#41 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 16:41

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:12

Egy átlagfelhasználónak bőven elég.
A letöltőgépek a teljes internetező társadalom alig pár százalékát teszik ki.
Jómagamnak is bőven elég lenne egy 1/1es kapcsolat ennyi pénzért, csak VOIP ra és böngészésre használom.
Jelenleg egy lakóparkban lakom albérletben, ahol csak a Comunique nevű görénybanda van semmi más.
Jelenleg 3/3-as netjük a legkisebb csomag 8490 pénzért.
Vagy ezt választom, vagy semmit, mert még T-Com sincs  :reklamacio:

Azért az a 3/3-as szinkron kapcsolat 8k-ért elég kellemetes.

#42 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:01

Idézet: Xboxman - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 17:41

Azért az a 3/3-as szinkron kapcsolat 8k-ért elég kellemetes.

Én már nem töltögetek, csak általánosságra használom a netet és baromira sokallom a 8500 Ft ot .

#43 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 18:43

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 17:01

Én már nem töltögetek, csak általánosságra használom a netet és baromira sokallom a 8500 Ft ot .

szerintem is sok, debrecenben a digi-nél 2/2 van 3150-ér ha tv-t is kér az ember, így a catv+net 6.000, az elfogadható.

#44 Felhasználó inaktív   ElFary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 02:26

Üdvözlök mindenkit!
Nos, véletlenül keveredtem ide, mivel a gugliba beírtam, hogy Digi Zrt. Kerestem a honlapjukat. Bele-beleolvasgattam itt a hozzászólásokba, és láttam, hogy érdemi választ még nem adott senki az érdeklődésekre a Digi-vel kapcsolatban, illetve amit írtak, az kívánnivalót hagy maga után.
Én hosszú évek óta vagyok viszonylag elégedett előfizetőjük. Illetve voltam a DMCC nevű cégnek, amelyet egy-két hónapja vásárolt fel ez a Digi Zrt, így most már őket gazdagítom.
A DMCC egy kis debreceni kábeltévé- és internetszolgáltató cég volt, állítólag még a tulajdonosa is magyar volt. Kizárólag Debrecenben működtek. Elfogadható áron. 9990 Ft-ot kellett nekik fizetni sokáig a legbővebb tévécsomagért plusz a 2M/512K internetért. Aztán tavaly valamikor csökkentették az áraikat. Azután lett 5850 ugyanaz a csomag, ami jónak mondható. :) Nem akarom dícsérni őket, nehogy felemeljék vissza. :)
Aztán idén február-márciusban vette át őket cakkumpakk, tehát előfizetőkkel együtt, az árakat és a szolgáltatást megtartva ez a Digi Zrt, aminek tán ugyanaz a tulajdonosa, mint a DigiTV-nek, ezért használhatja egyáltalán ezt a nevet, vélhetően.
Mivel a DMCC csak Debrecenben működött, valószínűnek tartom, hogy a Digi Zrt (DigiKábel) is csak itt érhető el Debrecenben, azon belül is csak a sűrűn lakott panel-lakótelepeken. Szerintem. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Tehát nekünk, előfizetőknek ez a váltás csak egy névváltozásban nyilvánult meg gyakorlatilag. Egyelőre.
Ugyanakkor látva a honlapjukat, a valóságban sok minden nem úgy van.
Tudtommal nincs telefonszolgáltatásuk, engem legalábbis még nem kerestek ilyennel, pedig lehet, érdekelne. Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K. A tévé csatornakiosztás is elég furcsa a honlapjukon. Nincs annyi, összesen 54 csatornájuk van.
Javaslom akit érdekel, inkább a www.dmcc.hu honlapot nézze meg, ha még létezik. Nekem most nem akar bejönni. Ott minden jól volt leírva, és azokat vette át a Digi Zrt, mint említettem.
Amúgy sokkal jobb, mint a b**i upc. :) Minden városba kellene konkurrencia az upc-nek.
Remélem, tudtam használható információval szolgálni.
Üdvözlettel, ElFary

#45 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 03:01

Idézet: ElFary - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 3:26

Üdvözlök mindenkit!
Nos, véletlenül keveredtem ide, mivel a gugliba beírtam, hogy Digi Zrt. Kerestem a honlapjukat. Bele-beleolvasgattam itt a hozzászólásokba, és láttam, hogy érdemi választ még nem adott senki az érdeklődésekre a Digi-vel kapcsolatban, illetve amit írtak, az kívánnivalót hagy maga után.
Én hosszú évek óta vagyok viszonylag elégedett előfizetőjük. Illetve voltam a DMCC nevű cégnek, amelyet egy-két hónapja vásárolt fel ez a Digi Zrt, így most már őket gazdagítom.
A DMCC egy kis debreceni kábeltévé- és internetszolgáltató cég volt, állítólag még a tulajdonosa is magyar volt. Kizárólag Debrecenben működtek. Elfogadható áron. 9990 Ft-ot kellett nekik fizetni sokáig a legbővebb tévécsomagért plusz a 2M/512K internetért. Aztán tavaly valamikor csökkentették az áraikat. Azután lett 5850 ugyanaz a csomag, ami jónak mondható. :) Nem akarom dícsérni őket, nehogy felemeljék vissza. :)
Aztán idén február-márciusban vette át őket cakkumpakk, tehát előfizetőkkel együtt, az árakat és a szolgáltatást megtartva ez a Digi Zrt, aminek tán ugyanaz a tulajdonosa, mint a DigiTV-nek, ezért használhatja egyáltalán ezt a nevet, vélhetően.
Mivel a DMCC csak Debrecenben működött, valószínűnek tartom, hogy a Digi Zrt (DigiKábel) is csak itt érhető el Debrecenben, azon belül is csak a sűrűn lakott panel-lakótelepeken. Szerintem. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Tehát nekünk, előfizetőknek ez a váltás csak egy névváltozásban nyilvánult meg gyakorlatilag. Egyelőre.
Ugyanakkor látva a honlapjukat, a valóságban sok minden nem úgy van.
Tudtommal nincs telefonszolgáltatásuk, engem legalábbis még nem kerestek ilyennel, pedig lehet, érdekelne. Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K. A tévé csatornakiosztás is elég furcsa a honlapjukon. Nincs annyi, összesen 54 csatornájuk van.
Javaslom akit érdekel, inkább a www.dmcc.hu honlapot nézze meg, ha még létezik. Nekem most nem akar bejönni. Ott minden jól volt leírva, és azokat vette át a Digi Zrt, mint említettem.
Amúgy sokkal jobb, mint a b**i upc. :) Minden városba kellene konkurrencia az upc-nek.
Remélem, tudtam használható információval szolgálni.
Üdvözlettel, ElFary

A 64-nél én is meglepődtem  :eek:, kb. 54-55 csatorna osztható ki analóg sugárzásnál, és már akkor is egymás-hegyén hátán torlódnak.

De hogy ON is legyen:
lehet az UPC-t szidni, de én még mindig jobban bízom bennük, mint az apró cégekben.  :)
----------
rohamkocka

#46 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 04:31

Szerintem kell legyen mindenkinek valami konkurenciaja, kulonben hol a piac?
Szal konkurenciat mindenkinek, arakat leverni, minoseget maximalizalni. Aztan lesz hosszutavon sok elofizeto, tarosan fizetve, ergo megterul az a kis erobefektetes, amivel elnyeri egy ceg a fogyasztok bizalmat.

Ezert (holott nagy es megszalott hdsnet gyulolo vagyok) en is kivancsian varom, hogy par digikabel-el szerzodott elofizeto beszamoljon 2-3 honapos tapasztalatairol. Kivanom nekik, hogy olcso es jo szolgaltatora leljenek :)

#47 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 07:18

Itt Miskolcon már bekötötték a DigiTV-t. Jó a képminősége, eddig mindenki meg van elégedve vele az adott házban. Ha jól tudom a lakótelepen más házakba is bekötötték.

#48 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 07:23

Csak a pontosság kedvéért: a DIGI Kommunikációs ZRt. (gyakorlatilag a DMCC csak nevet váltottak) tulajdonosa az EMKTV aminek a tulajdonosa a román RCS-RDS ami egyébként a DIGI TV-t üzemelteti.

#49 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 08:14

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 5:31

Szerintem kell legyen mindenkinek valami konkurenciaja, kulonben hol a piac?
Szal konkurenciat mindenkinek, arakat leverni, minoseget maximalizalni. Aztan lesz hosszutavon sok elofizeto, tarosan fizetve, ergo megterul az a kis erobefektetes, amivel elnyeri egy ceg a fogyasztok bizalmat.

Ezert (holott nagy es megszalott hdsnet gyulolo vagyok) en is kivancsian varom, hogy par digikabel-el szerzodott elofizeto beszamoljon 2-3 honapos tapasztalatairol. Kivanom nekik, hogy olcso es jo szolgaltatora leljenek :)

Persze kell a verseny, nálunk is van legalább féltucat kisebb-nagyobb cég. Csak a hozzászólásból nem derült ki, hogy az illető használta-e, de rögötn "b*zi" a UPC.
Én sem szidom a T-Online-t, mivel magam alig-alig használtam, így kellő mértékű tapasztalatot nem gyűjtöttem ehhez -- legfeljebb a sok bírálat miatt fenntartással kezelem.
----------
rohamkocka

#50 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 11:06

Idézet: ElFary - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 3:26

Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K.

pedig van ahol meg1ezik a sebesség, lakótelepeken ahol nem modemes hanem LAN-os megoldás van, behúznak 1 utp kábelt, ott 2/2 v. 1/1 a sebesség, attól függetlenül hogy a honlapon mi szerepel, és persze uannyiért amennyiért a modemes 4ede up-ot kap.
ha kap...
csak hát ugye a LAN alapon működő sokkal zajtűrőbb, nincs vele annyi baj...

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó