HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 17. 18:00

Nezegetem a router logjat, hanyszor kerdezte meg a szolgaltato DNS beallitasait (minden csatlakozas utan lekerdezi.)
Marcius 12: 5
Marcius 13: 1 (Hmm, jo nap volt)
Marcius 14: 10
Marcius 15: 5
Marcius 16: 6
Marcius 17: 24
Osszesen 51-szer 4.5 nap alatt. (marc 12 reggel 6 a log elso bejegyzese, mivel csak 64KB-t tarol a router.)

#102 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:16

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 17:41

Elmult 1 oraban szakadtam vagy tizszer.

nyugi most nekem is volt hogy 5x szinkronizált újra a modem
mikor felállt a kapcsolat próbáltam volna valami weblapot megnyitni aztán mihent kattintottam hogy mit nyisson meg máris látom hogy újra elment az ADSL link és kezd újraszinkronizálni a modem.
na ezt az 5. menet után megúntam és kihúztam a modemet aztán most hogy újraindítottam megy.
nemtudom mi a görcs de eddig ilyen nekem nem volt mióta up to 8megabitem van és nem is szeretném ha ilyen lenne ezekután.

fuck mialatt ezt megírtam szintén 3x újraszinkronizált  :reklamacio:
ez így nem lesz jó :reklamacio:

#103 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:20

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 21:16

nyugi most nekem is volt hogy 5x szinkronizált újra a modem
mikor felállt a kapcsolat próbáltam volna valami weblapot megnyitni aztán mihent kattintottam hogy mit nyisson meg máris látom hogy újra elment az ADSL link és kezd újraszinkronizálni a modem.
na ezt az 5. menet után megúntam és kihúztam a modemet aztán most hogy újraindítottam megy.
nemtudom mi a görcs de eddig ilyen nekem nem volt mióta up to 8megabitem van és nem is szeretném ha ilyen lenne ezekután.

fuck mialatt ezt megírtam szintén 3x újraszinkronizált  :reklamacio:
ez így nem lesz jó :reklamacio:

asszem emiatt próbál a modem mindig újracsatlakozni
hogy a retekbe lettek ilyenek az adataim mikor még 2 napja is tökjó volt minden?
[DSL Modem Stats]
        US Connection Rate:  0    DS Connection Rate:  0
        DS Line Attenuation:    15      DS Margin:              2147483644
        US Line Attenuation:    8    US Margin:              23
        US Payload :            0    DS Payload:          0
        US Superframe Cnt :  3352    DS Superframe Cnt:      3353
        US Transmit Power :  0    DS Transmit Power:      0
        LOS errors:          0    SEF errors:          0
        Frame mode:          3    Max Frame mode:      0
        Trained Path:        0    US Peak Cell Rate:      0
        Trained Mode:        3    Selected Mode:          1
        ATUC Vendor Code:    4946544E        ATUC Revision:  1
        Hybrid Selected:        2    Trellis:                1
        Showtime Count:      5    DS Max Attainable Bit Rate: 7072 kbps

#104 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:33

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 21:20

asszem emiatt próbál a modem mindig újracsatlakozni
hogy a retekbe lettek ilyenek az adataim mikor még 2 napja is tökjó volt minden?
[DSL Modem Stats]
        US Connection Rate:     0       DS Connection Rate:     0
        DS Line Attenuation:    15      DS Margin:              2147483644
        US Line Attenuation:    8       US Margin:              23
        US Payload :            0       DS Payload:             0
        US Superframe Cnt :     3352    DS Superframe Cnt:      3353
        US Transmit Power :     0       DS Transmit Power:      0
        LOS errors:             0       SEF errors:             0
        Frame mode:             3       Max Frame mode:         0
        Trained Path:           0       US Peak Cell Rate:      0
        Trained Mode:           3       Selected Mode:          1
        ATUC Vendor Code:       4946544E        ATUC Revision:  1
        Hybrid Selected:        2       Trellis:                1
        Showtime Count:         5       DS Max Attainable Bit Rate: 7072 kbps

üdv a t-com adsl világában:)
Per Aspera Ad Astra

#105 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:46

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 21:33

üdv a t-com adsl világában:)

azóta hagytam több percre áram nélkül a modemet
most felcsatlakozott 6900kbit-re meg a TP is visszajött normális kerékvágásba :rolleyes:
hát T-com nagyon kapja össze magát mert nem szeretnék több ilyet :reklamacio:

#106 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:47

Na, mar 28-nal jarok.

#107 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 21:47

Na, mar 28-nal jarok.

nekem "csak" kb 10 resinc volt este 6óta :rolleyes:

#108 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 00:27

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 9:18

Azért, mert azt már nem kell kicserélni, mert nem azon múlik a sebesség - egy darabig. :)

És hogyan máshogy fejleszthető egy kábel, a cserén kívül? :) Akkor inkább azt írjuk, hogy a kábellel nem kell foglalkozni (egyébként ha mindent összeszámolok, már bizony a UPC kábele is van bő 15 éves nálunk...)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#109 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 00:28

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 15:11

Vagy esetleg a  szelessav.hu-n. (ha valaki nem ismerné az oldalt, beírod a címed, és kiköpi kitől vegyél olcsón netet)

Vagy hasonlóra való az isite.hu is, bár az inkább egy ISP csomaggyűjtemény.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#110 Felhasználó inaktív   L0retta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 01:08

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 0:27

És hogyan máshogy fejleszthető egy kábel, a cserén kívül? :) Akkor inkább azt írjuk, hogy a kábellel nem kell foglalkozni (egyébként ha mindent összeszámolok, már bizony a UPC kábele is van bő 15 éves nálunk...)

Üdv!

Baszki, direkt értetlenkedsz?:) Az az alap, hogy van egy kábel a földbe ásva, ez a UPC-nek jó minőség a Tcomnak meg szart se ér. Nem tudom Te melyik topicot olvasod, nem tűnt fel, hogy mindenkinek szar a vonala? Hiába adna a tcom 8 megát ha nem megy. A UPC-nek már nem kell felásni az országot , hogy tudjon fejleszteni - legalábbis itt. Afejlesztés alatt nem a kábelre gondoltam de a Tcom nem tud csinálni semmit amíg nem cseréli ki, ADSL 2 sem bírná szerintem.:)

#111 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 10:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 18:00

Nezegetem a router logjat, hanyszor kerdezte meg a szolgaltato DNS beallitasait (minden csatlakozas utan lekerdezi.)
Marcius 12: 5
Marcius 13: 1 (Hmm, jo nap volt)
Marcius 14: 10
Marcius 15: 5
Marcius 16: 6
Marcius 17: 24
Osszesen 51-szer 4.5 nap alatt. (marc 12 reggel 6 a log elso bejegyzese, mivel csak 64KB-t tarol a router.)

Én azt javasolnám, hogy aki így jár ne forduljon azonnal a fatávhoz, hangoskodva. Csöndben legyen türelemmel pár napot, hátha megjavul magától. Lehet, hogy állítgatnak vmit ezek a lükék, és ha betelefonáltok, hogy neketek nagyon szar lett, szerintem az a default megoldási módszer, hogy visszaraknak a régi speedre, akkor is, ha amugy egyáltalán nem ez lenne a probléma megoldása. De mivel a szerződésben elvárt min úgy is megvan ez nekik a legegyeszerűbb. Tovább megyek, lehet rá se néznek a vonaladra, csak visszaveszik a speedet! Ez a mentalitás....

Nem tudom, hogy tényleg így van e, semmi közöm egyik szolgáltatóhoz, se a fatávhoz, csak az eddigi hozzászólásokból ez jött le nekem. ( pl pár hsz-el feljebb milyen király vonala van a srácnak, aztán azt mondják, hogy csak 2megát bír..... kizárt dolog az ottani értékek alapján, inkább rá se néztek, mikor reklomált, csak csípőből mondták ennyit bír. Gondoljatok bele, mennyivel könnyebben és  mennyivel több panaszt lehet így "kijavítani" ....... )

:(

#112 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 11:36

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 10:57

Én azt javasolnám, hogy aki így jár ne forduljon azonnal a fatávhoz, hangoskodva. Csöndben legyen türelemmel pár napot, hátha megjavul magától. Lehet, hogy állítgatnak vmit ezek a lükék, és ha betelefonáltok, hogy neketek nagyon szar lett, szerintem az a default megoldási módszer, hogy visszaraknak a régi speedre, akkor is, ha amugy egyáltalán nem ez lenne a probléma megoldása. De mivel a szerződésben elvárt min úgy is megvan ez nekik a legegyeszerűbb. Tovább megyek, lehet rá se néznek a vonaladra, csak visszaveszik a speedet! Ez a mentalitás....

Nem tudom, hogy tényleg így van e, semmi közöm egyik szolgáltatóhoz, se a fatávhoz, csak az eddigi hozzászólásokból ez jött le nekem. ( pl pár hsz-el feljebb milyen király vonala van a srácnak, aztán azt mondják, hogy csak 2megát bír..... kizárt dolog az ottani értékek alapján, inkább rá se néztek, mikor reklomált, csak csípőből mondták ennyit bír. Gondoljatok bele, mennyivel könnyebben és  mennyivel több panaszt lehet így "kijavítani" ....... )

:(

állítgatják szépen vissza a 8 megás profilokat, 2 megára, mondván nem bírja a vonal... (mindezt azok után, hogy 2 hónapig hibátlanul ment.. aztán pár hete kezdődtek a szívások, és defaultból visszarakják az eredeti profilt, és hidd el, nem ideiglenesen:))

Szerkesztette: Sumi 2007. 03. 18. 11:38 -kor

Per Aspera Ad Astra

#113 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 12:09

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 11:36

állítgatják szépen vissza a 8 megás profilokat, 2 megára, mondván nem bírja a vonal... (mindezt azok után, hogy 2 hónapig hibátlanul ment.. aztán pár hete kezdődtek a szívások, és defaultból visszarakják az eredeti profilt, és hidd el, nem ideiglenesen:))

nem bírja a háttér.ez is megoldás lassan akinek ment az up to 8 annak megy szépen vissza a linksebije a régire..néhány szerencsés esettől kivéve

#114 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:33

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 1:08

Baszki, direkt értetlenkedsz?:) Az az alap, hogy van egy kábel a földbe ásva, ez a UPC-nek jó minőség a Tcomnak meg szart se ér. Nem tudom Te melyik topicot olvasod, nem tűnt fel, hogy mindenkinek szar a vonala? Hiába adna a tcom 8 megát ha nem megy. A UPC-nek már nem kell felásni az országot , hogy tudjon fejleszteni - legalábbis itt. Afejlesztés alatt nem a kábelre gondoltam de a Tcom nem tud csinálni semmit amíg nem cseréli ki, ADSL 2 sem bírná szerintem.:)

azt azért vedd figyelembe hogy UPC-nek csak pár nagy városban van idehaza pesten kívül technikája meg a nagyvárosok körül szokott 2-3közelebbi faluban még kiépíteni tévét netet.
T-comnak meg már lassan 1000településen lesz elérhető az ADSL

UPC se nagyon fog kapkodni hogy tovább fejlesszen :D

#115 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:39

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 12:09

nem bírja a háttér.ez is megoldás lassan akinek ment az up to 8 annak megy szépen vissza a linksebije a régire..néhány szerencsés esettől kivéve

milyen háttérre gondolsz?
vagy mi az ami nem bírja?
mármint úgy értetted ezt hogy kevés a kraft néhol az elosztó után az optikai kábelen és ezért inkább visszaveszik a sok up to 8-as usert hogy ne legyen szétterhelve a DSLAM?

elég hülyén hangzana ez :think:
ha meg a vonal nem bírja a sok megemelt usert akkor nem a 8 megásakat kellene visszatenni 2-re hanem a sok 1 meg 4 megást lefolytani kisebb marginra meg transmit power-ra és éppen a 8 megásoknak kellene csutkára csavarni hogy nagyobb esély legyen elérni azt amiért fizetnek.

egyenlőre ma úgy néz ki hogy írtam osztálytársamnak hogy szóljon már az apjának hogy nem frankó a faluban nekem az ADSL
aztán azóta 1 darab újraindulásom se volt remélem nem is lesz ma már több.
lekopogom hogy remélhetőleg megjavult :rolleyes:

#116 Felhasználó inaktív   L0retta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 19:51

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 16:33

azt azért vedd figyelembe hogy UPC-nek csak pár nagy városban van idehaza pesten kívül technikája meg a nagyvárosok körül szokott 2-3közelebbi faluban még kiépíteni tévét netet.
T-comnak meg már lassan 1000településen lesz elérhető az ADSL

UPC se nagyon fog kapkodni hogy tovább fejlesszen :D

Persze ez így van, meg is írtam az elején, hogy Székesfehérvárról beszélek, a többiről nem is tudok semmit.:)

#117 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 08:16

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 1:08

Nem direkt. De szeretem az egyenesen és értelemmel megfogalmazott mondatokat. :D
Azt írtad, könnyebb a kábelt fejleszteni, aztán meg azt, hogy nem is kell, most meg már azt, hogy nem is a kábelre gondoltál. Jó politikus lennél. ;)
Az viszont, hogy "mindenkinek szar a vonala", nem állja meg a helyét. Ahol lakom, azon a területen éppenséggel 40.000 háztartásban nem szar a vonal, igaz, 24-30 éves, de még mindig megjárja, úgyhogy a "mindenkinek szar" erős túlzás. Persze, hogy ez jön le, hiszen ide csak az ír elsősorban, akinek gondja van.
Ha ebből indulnánk ki, amit írsz, akkor a munkáltatóm megbízóját temetni lehetne, mert egy rakás kaka lenne a szolgáltatása, mivel csak azok az ügyfelek keresnek meg minket, akiknek a gondja van, és állandóan csak a problémákat hallgatjuk. Akinél minden flottul megy, az nem telefonál ránk, hogy "He, fa.sza a szolgáltatás, csak hogy tudjátok..."

Üdv!

#118 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 08:22

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 16:39

ha meg a vonal nem bírja a sok megemelt usert akkor nem a 8 megásakat kellene visszatenni 2-re hanem a sok 1 meg 4 megást lefolytani kisebb marginra meg transmit power-ra és éppen a 8 megásoknak kellene csutkára csavarni hogy nagyobb esély legyen elérni azt amiért fizetnek.

Igen, erről már beszélgettünk (vagy említettem) pár hete is, hogy ha mindenkinek ész nélkül felcsavarják a TP-t, az egyrészt felesleges és indokolatlan, másrészt többet árt, mint használ, mert egy jó vonalnál akár túl is lehet vezérelni a jelet vele, bár ezt ma már csak ki tudja küszöbölni a technika...
Nekem is van 4Mbit mellé 22-es marginom, de én meglennék 15-tel is, elvileg azzal is tökéletesen menne a net, szóval a tp-t lehetne lejjebb csavarni, a zajnak és áthallásnak is jót tenne.
Szépen ki lehetne egyensúlyozni a hálózatokat, csak ahhoz értelmes szerelők is kellenének.

Üdv!

#119 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 10:56

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 8:22

Igen, erről már beszélgettünk (vagy említettem) pár hete is, hogy ha mindenkinek ész nélkül felcsavarják a TP-t, az egyrészt felesleges és indokolatlan, másrészt többet árt, mint használ, mert egy jó vonalnál akár túl is lehet vezérelni a jelet vele, bár ezt ma már csak ki tudja küszöbölni a technika...
Nekem is van 4Mbit mellé 22-es marginom, de én meglennék 15-tel is, elvileg azzal is tökéletesen menne a net, szóval a tp-t lehetne lejjebb csavarni, a zajnak és áthallásnak is jót tenne.
Szépen ki lehetne egyensúlyozni a hálózatokat, csak ahhoz értelmes szerelők is kellenének.

Üdv!

figyu csak nálam pl 8096kbit-es linksebességhez elég egy 6-os DS margin is csak az a baj hogy este nekem 2-3-ra zuhan le a nappali 12-13-as értékről :rolleyes:
szerintem már 8 körül is ideális érték up to 8 megabitnél
gondolom egy 4 vagy 1 megás usernek is bőven elég lenne ez (vagy még kevesebb is)
márpedig 8as margint elérni biztos kisebb TP-vel is lehetne sokhelyen pláne 1 megásoknál
kérdés hogy ezekben a DSLAM cuccokban lehet-e leszabályozni a kisebb előfizetőknek a jeleit.

nem lenne rossz ha lehetne

ja és az up to 8megásoknak kellene az interleave módot nyomatni meg a 4 megásoknak is
1megabithez meg jó a fastpath is simán

kíváncsi vagyok mi valósul majd meg ebből

#120 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 12:33

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 10:56

figyu csak nálam pl 8096kbit-es linksebességhez elég egy 6-os DS margin is csak az a baj hogy este nekem 2-3-ra zuhan le a nappali 12-13-as értékről :rolleyes:
szerintem már 8 körül is ideális érték up to 8 megabitnél
gondolom egy 4 vagy 1 megás usernek is bőven elég lenne ez (vagy még kevesebb is)
márpedig 8as margint elérni biztos kisebb TP-vel is lehetne sokhelyen pláne 1 megásoknál
kérdés hogy ezekben a DSLAM cuccokban lehet-e leszabályozni a kisebb előfizetőknek a jeleit.

nem lenne rossz ha lehetne

ja és az up to 8megásoknak kellene az interleave módot nyomatni meg a 4 megásoknak is
1megabithez meg jó a fastpath is simán

kíváncsi vagyok mi valósul majd meg ebből

szerintem ott bukik az elmélet, hogy az előfizetők 80%-a 8 as csomagban van:)
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.