HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:23

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 12:33

szerintem ott bukik az elmélet, hogy az előfizetők 80%-a 8 as csomagban van:)

kizárt up to 8ban nem sokan vannak a többség ugyanis akkor kötetett adsl-t mikor az elérte a 5000 hufs határt míg nekünk up to 8soknak inkább a 10+ ezres netünk van..magyarul nem pár hónapos..

#122 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:25

nah kinnvolt a t-comos kollega.. hát sokminden nem lett jobb, bár visszakaptam az U8 as profilt, de a vonalam maradt ugyanaz a szar.. majd látjuk.. kérdezte, hogy cserélje-e a 360t-t r-re, de mondtam, hogy inkább maradjon a t, max veszek egy 380-ast..

szal a helyzet szar:) ~5300/512.. 7/17 es snr-rel, 36,40 attenuation.. bocs didy:)
Per Aspera Ad Astra

#123 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:40

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:25

szal a helyzet szar:) ~5300/512.. 7/17 es snr-rel, 36,40 attenuation.. bocs didy:)

nálam up to 8 -nál jó ha elérem a 4mb-t

#124 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:45

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:40

akkor tedd össze a két kezed, és imádkozz, hogy ne rakjanak vissza 2,5 megás profilra:)
Per Aspera Ad Astra

#125 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:47

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:45

akkor tedd össze a két kezed, és imádkozz, hogy ne rakjanak vissza 2,5 megás profilra:)

nem is merek reklamálni  :cool:

#126 Felhasználó inaktív   Jozef1961 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 14:58

:offtopic: Hmm. Igazán nem értelek benneteket. Tudom mindenkinek szive joga, hogy "ha máá nyóc,legyen nyóc", és igen lehet elégedetlenkedni is, hiszen szabad. Csak azt felejti el sok emberke, hogy ez " ingyen" van, semmi többlet fizetést nem igényel.Kiváncsi lennék rá, ha nincs ez az emelés, ki, mikor váltott volna ekkora sebességre ? Ne értse félre senki, nekem a 2-böl 5 lett stabilan, és köszönöm a T-com-nak, ezt a sebességet már nem birta volna el a költségvetésem.
Hát csak ennyi, bocs az off-ért , de nagyon kikivánkozott már belőlem.

#127 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:10

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 12:33

szerintem ott bukik az elmélet, hogy az előfizetők 80%-a 8 as csomagban van:)

hát szerintem 4megabitesből is elég sok van sőt 1megásból is
szóval azokból igencsak lehetne visszaszabályozni szinte mindenkit
az up to 8megásaknak meg max TP meg interleave mód aztán hajrá :D

#128 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:12

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:25

ennyire messze laksz vagy szarok a kábelek?
mert szerintem 40-es csillapítás mellett elég korrekt érték ez az 5megabit
nekem 15ös csillapítás van és látod este még ígyis visszavesz a modem 8096-ról 7000-7200kbit-re

#129 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:13

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:40

de a feltöltés eléri az 512kbit-et ugye?
ha az se éri el akkor nem nagyon van értelme majd 8megás csomagot venned :rolleyes:

#130 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:16

Idézet: Jozef1961 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 14:58

:offtopic: Hmm. Igazán nem értelek benneteket. Tudom mindenkinek szive joga, hogy "ha máá nyóc,legyen nyóc", és igen lehet elégedetlenkedni is, hiszen szabad. Csak azt felejti el sok emberke, hogy ez " ingyen" van, semmi többlet fizetést nem igényel.Kiváncsi lennék rá, ha nincs ez az emelés, ki, mikor váltott volna ekkora sebességre ? Ne értse félre senki, nekem a 2-böl 5 lett stabilan, és köszönöm a T-com-nak, ezt a sebességet már nem birta volna el a költségvetésem.

képzeld el akik még csak most gondolják úgy hogy előfizetnek ADSL-re és eddig sose fizettek 1 forintot se ők meg akciósan mindenféle atomkedvezményekkel kapják a 8 megabitet ha jó a vonaluk(ők nem úgy nézik hogy ingyen emelés volt vagy valami hanem hogy ők fizetnek ennyit annyit és 8megabit legyen)

akkor ez 3-4-5éve hűséges user miért ne várhassa el hogy megpróbálják neki a legjobb sebességet adni amit tud a vonala?

#131 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 16:50

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 16:12

ennyire messze laksz vagy szarok a kábelek?
mert szerintem 40-es csillapítás mellett elég korrekt érték ez az 5megabit
nekem 15ös csillapítás van és látod este még ígyis visszavesz a modem 8096-ról 7000-7200kbit-re

Ezekben az értékekben sem lehet teljesen megbízni! :(

A teszt eredmények, amelyeket régebben küldtem neked, abban is láthattad a csillapítás és margin értékek szórását.

Amit írsz igaz lenne, akkor nálam nem lehetne 8096/512Kbit/sec-re szinkronizálás,  35/48-as csillapítással és 13/8-as marginnal. (max. 850KByte/52KByte/sec le és feltöltés)

Kép

Régi modem 6752/512Kbit/sec-re szinkronizált 24,5/27,5 csillapítással és 13/9-as marginnal.
(Max. 700KByte/52KByte/sec le és feltöltés !)

U.i.: 2300m-re vagyok a központtól 0,4-es vezetéken és jön a "Bruttó" 8Mbit.

Szerkesztette: luckystar 2007. 03. 19. 16:52 -kor

#132 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 17:07

Idézet: luckystar - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 16:50

Kép

én csak 1km-re lakom és légkábel jön idáig bár nekem sokkal jobb a csillapításom ugye ;)
amúgy mázlista vagy hogy interleave módban vagy.
nekem sajnos fastpath van :down:

#133 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 18:28

Gondolom akkor is ezt mondanád, ha a tiéd nem emelkedett volna a többieké viszont igen. Mer hát ugye ingyé van nem?
Igen, de akkor is szopacs és baromi idegesítő lehet, mikor a másik ugyanazért a pénzért 4 szeresét kapja, te meg ugyanazt, vagy mégrosszabbat.
És igen, ha nyóc őneki, akkor nekem is nyóc jár, hisz mindegyikőnk annyit fizet.....

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 19. 18:29 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#134 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 18:30

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 17:07

én csak 1km-re lakom és légkábel jön idáig bár nekem sokkal jobb a csillapításom ugye ;)
amúgy mázlista vagy hogy interleave módban vagy.
nekem sajnos fastpath van :down:

ki mondta hogy Sumi csillapítása ennyire képes?40 feletti csillapítással is 7M fölé syncelt.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 19. 18:31 -kor

#135 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 18:41

Én meg ezt a logikát nem értem.
Gondolod, hogy a t-com szívjóságból emelt? :eek:
Kikell, hogy ábrándítsalak.
A cégek minden rendelkzésükre álló eszközzel profitmaximalizálásra törekednek, sok esetben a vevői elégedettség rovására.

Elég naívság azt hinni, hogy számos helyen az emelés miatt megromlott vonali minőség nem fog feszültséget okozni ezekben az emberek, nem is beszélve arról az inkorrekt helyzetről, hogy adott esetben ugyanannyit fizet a netért az akinél csak 4-5-6 megával jön, és az is akinél 8-al.
Akárhogy is nézük ez százalékben kifejezve igen nagy különbség.

Ha a korábban 1 kilós kenyér helyett 2 kilósat adnak az embereknek ami még gyakran penészes is és még hiányzik is belőle, az sok esetben rossz szájízt eredményez ami arra sarkall, hogy más boltban vegye meg azt a kenyeret.
A boltos szíve joga, hogy megmondja mit ad egységnyi pénzért, de, ha azt nem tudja vállalni az nem biztos, hogy jól fogja kivenni magát.
A vásárló meg ebben az esetben joggal kéri ezt számon tőle.

Szerkesztette: smyle 2007. 03. 19. 18:43 -kor

#136 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 18:46

Idézet: smyle - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 18:41

Én meg ezt a logikát nem értem.
Gondolod, hogy a t-com szívjóságból emelt? :eek:
Kikell, hogy ábrándítsalak.
A cégek minden rendelkzésükre álló eszközzel profitmaximalizálásra törekednek, sok esetben a vevői elégedettség rovására.

Elég naívság azt hinni, hogy számos helyen az emelés miatt megromlott vonali minőség nem fog feszültséget okozni ezekben az emberek, nem is beszélve arról az inkorrekt helyzetről, hogy adott esetben ugyanannyit fizet a netért az akinél csak 4-5-6 megával jön, és az is akinél 8-al.
Akárhogy is nézük ez százalékben kifejezve igen nagy különbség.

Ha a korábban 1 kilós kenyér helyett 2 kilósat adnak az embereknek ami még gyakran penészes is és még hiányzik is belőle, az sok esetben rossz szájízt eredményez ami arra sarkall, hogy más boltban vegye meg azt a kenyeret.
A boltos szíve joga, hogy megmondja mit ad egységnyi pénzért, de, ha azt nem tudja vállalni az nem biztos, hogy jól fogja kivenni magát.
A vásárló meg ebben az esetben joggal kéri ezt számon tőle.

tudod erre csak azt tudom mndani a fenljebb látható vonal eredetileg alig bírt 4M-t ..persze aki nem hülye és tisztában van bizonyos technikai dolgokkal nem hagyja annyiban.és tény nem azért fizetek 20 e fölött a tícom multinak hogy lerázzon egy ennyit bír szöveggel.mit szólna a kormány ha azt mondanám innentől 10 ft adó és 2 ft tb-t tudok fizetni mert ennyit bírok(durva hasonlat de helytálló)

#137 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:18

azért az snr is számít, ugyanis ha valakinek már 4 megához is szar az snr értéke, mittomén 10 alatti, és már max teljesítményen van, akkor nemnagyon lesz jobb sehogysem, ha magasabbra teszik. tehát ha valakinek a 2 megás profillal 20 as körüli a marginje, és magas a transmit power, akkor álom marad a 8 mega..
Per Aspera Ad Astra

#138 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:22

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:18

azért az snr is számít, ugyanis ha valakinek már 4 megához is szar az snr értéke, mittomén 10 alatti, és már max teljesítményen van, akkor nemnagyon lesz jobb sehogysem, ha magasabbra teszik. tehát ha valakinek a 2 megás profillal 20 as körüli a marginje, és magas a transmit power, akkor álom marad a 8 mega..

miért az enyém szerinted nincs csúcson? az snr-m csak este ilyen szar napközben stabil 12-13 ..a csillapítás meg megy szépen 40 re meg 21 re..szal változik mindig ala fastpath mode,de igen szar a 380T ha képes 5 marginnal is syncben maradni:D,igaz ez 7dsp-s legújabb firm legújabb softal rajta.

#139 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:40

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:22

miért az enyém szerinted nincs csúcson? az snr-m csak este ilyen szar napközben stabil 12-13 ..a csillapítás meg megy szépen 40 re meg 21 re..szal változik mindig ala fastpath mode,de igen szar a 380T ha képes 5 marginnal is syncben maradni:D,igaz ez 7dsp-s legújabb firm legújabb softal rajta.

ezt a fastpath módot valahogy ki kell cseréltetnem de úgylátom neked is
van tipped hogy hol lehet ezügyben intézkedni?
nekem ez valahogy nem tetszik hogy nappal 12-13 a DS margin (TP 15 csak nem is megy maxon)
este meg DS margin 2-3 úgy hogy a modem visszavette a 8096kbit-et 7000-7200-ra
:think:

#140 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:47

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:40

ezt a fastpath módot valahogy ki kell cseréltetnem de úgylátom neked is
van tipped hogy hol lehet ezügyben intézkedni?
nekem ez valahogy nem tetszik hogy nappal 12-13 a DS margin (TP 15 csak nem is megy maxon)
este meg DS margin 2-3 úgy hogy a modem visszavette a 8096kbit-et 7000-7200-ra
:think:

nekem is visszaveszi mint láthatod a margin meg elfogy.nem tudom hol kell de nem ártana áttetetni interlevae-be..

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.